Spezia – Lazio 1:2 (kon.) | Juventus – Turín 2:1 (kon.) | Inter – Bologna 3:1 (kon.)
koniec
Spezia Calcio
1:2 (0:2)
Lazio Rím
cz Sobota 05.12.2020, 15:00 • Stadion: Stadio Alberto Picco (La Spezia) • Talianska Seria A • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lazia Řím, které svého soupeře porazilo výsledkem 2:1. Druhý poločas byl znovu v režii domácích, kteří ovšem neustále naráželi na pozornou obranu soupeře. O moment překvapení se ovšem postaral forvard Nzola, kterému se po necelé hodině hry povedlo snížit na rozdíl jediné branky. Nováček soutěže měl na případné vyrovnání ještě celkem dost času, nicméně zkušenější soupeř si své jednobrankové vedení dokázal pohlídat až do konečného hvizdu. Lazio se sice v nastaveném čase radovalo ze tří branky, ta ovšem kvůli ofsajdu neplatila. (16:55:03)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:9.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Neuznaná branka hostů - ofsajd.
     
    90+3
    Římané se sice radovali ze třetí branky, nicméně ta nakonec neplatí. Pereira se v době nahrávky nacházel v ofsajdu, domácí tak ještě mají šanci.
     
    90+2
    Reina si dával se svým odkopem od branky poměrně dost načas, nakonec mu to u sudího pošlo. Římané se přesto na útočné polovině moc dlouho nezdrželi.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Nahuel Estevez, přichází Roberto Piccoli.
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Mbala N'Zola, přichází Giuseppe Mastinu.
     
    89
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luiz Felipe, přichází Wesley Hoedt.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Lazio se začíná dostávat pod velký tlak. Ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Práce pro španělského brankáře. Na pravé straně se dokázal uvolnit Agudelo, který měl hodně času na nahrávku do malého vápna, kde našel pouze Reinu.
     
    87
    Pereira se pouštěl do protiútoku, jenomže neměl dostatečnou podporu od svých spoluhráčů. S. S. Lazio se tak dostalo ke své šestnáctce, což mu vyhovuje.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Jean-Daniel Akpa-Akpro (S. S. Lazio).
     
    83
    Na pravém křídle si o nahrávku řekl domácí Ferrer, který sice spadl na zem, nicméně on sám si pomohl faulem. Spezia se hodně diví, dost možná to bude za kartu.
     
    82
    Útočným faulem se navíc před malým momentem prezentoval domácí Agudelo, čehož si všiml také hlavní sudí tohoto zápasu. Rozehrávat bude znovu Reina.
     
    82
    Třetí karetní výstraha pro domácí celek, tentokráte sudí udělil kartu Riccimu.
     
    81
    Reina se po zisku míče rozhodl pro dalekonosný odkop na opačnou stranu, kde se v hlavičkovém souboji nedokázal prosadit Caicedo. Domácí se ženou vpřed.
     
    80
    Obrovské problémy měl před malým momentem Acerbi, kterého neúnavně napadal střelec kontaktní branky Nzola, jenž se málem dostal k nebezpečné střele.
     
    79
    Avšak ani z toho mráčku nezapršelo. Poté svým spoluhráčům zkoušel vypomoct také brankář Provedel, který odkopával až k opačnému pokutovému území.

    David Suchý

    Góly: 64. N'Zola (M. Ricci) – 15. Immobile (S. Milinković-Savić), 33. S. Milinković-Savić

    Karty:   24. Bastoni (SPZ), 31. Chabot (SPZ), 82. M. Ricci (SPZ) – 84. Akpa-Akpro (LAZ)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:9.
    Spezia Calcio: Provedel – Ferrer, Terzi (C), Chabot, Bastoni (46. Marchizza) – Estevez (90. Piccoli), M. Ricci, Maggiore (65. Deiola) – Farias (65. Agudelo), N'Zola (90. Mastinu), E. Gyasi.
    Náhradníci: Krapikas, Rafael – Bartolomei, Agudelo, Deiola, Erlić, Mastinu, Marchizza, Sala, Vignali, Piccoli, Ismajli.

    Lazio Rím: Reina – Luiz Felipe (89. Hoedt), Acerbi, S. Radu – Lazzari, S. Milinković-Savić (74. Parolo), Lucas Leiva (74. Escalante), Alberto (60. Akpa-Akpro), Marušić – Pereira, Immobile (C) (59. F. Caicedo).
    Náhradníci: Strakoša – Akpa-Akpro, D. Anderson, F. Caicedo, Cataldi, Correa, Escalante, Parolo, Moro, Hoedt, Patric, Fáris.

    Rozhodca: Chiffi – Di Iorio, Muto