Angers – Štrasburg 0:2 (kon.) | Dijon – Lille 0:2 (kon.) | Montpellier – Metz 0:2 (kon.)
Nîmes – Nice 0:2 (kon.) | Remeš – Nantes 3:2 (kon.) | Bordeaux – Saint-Étienne 1:2 (kon.)
Lyon – Brest 2:2 (kon.) | Monaco – Lens 0:3 (kon.) | Paríž – Lorient 2:0 (kon.)
Rennes – Marseille 2:1 (kon.)
koniec
Girondins Bordeaux
1:2 (1:1)
AS Saint-Étienne
cz Streda 16.12.2020, 21:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Saint-Étienne, které svého soupeře porazilo výsledkem 2:1. Druhý poločas nám znovu přinesl naprosto vyrovnanou bitvu, která přinášela řadu osobních soubojů. Na první vyloženou šanci jsme přesto dlouho čekali a navíc skončila v brance. Prosadit se totiž dokázal hostující Yvan Neyou, který svému celku vrátil jednobrankové vedení, které Saint-Étienne ustrážilo až do samotného konce. Bordeaux se totiž v závěru nedostalo k nikterak závratnému tlaku, Moulin tak nemusel řešit nic ošemetného. (22:51:39)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:14.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Timothée Kolodziejczak, přichází Saidou Sow.
     
    90+2
    Bordeaux mělo k dispozici rohový kop, který ovšem nepřinesl žádné nebezpečí. Poté ještě z dobré pozice zakončoval Oudin, jenž ale nedokázal trefit branku.
     
    90+1
    Před malým momentem došlo k hodně tvrdé srážce, která si nakonec vyžádala ošetření. Hůře na tom je jeden z domácích, který dokonce krvácí z hlavy.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí si pořádně zahrávají. Na případné vyrovnání budou mít ještě celý nastavený čas.
     
    88
    Hosté si navíc vybojovali rohový kop z levé strany. Rozehrávající Hamouma ho tlačil ke vzdálenější tyči, kde ovšem kraloval pozorný brankář Costil.
     
    87
    Moulin s odkopem od své branky pochopitelně moc nespěchal. I přesto se mu celkem vydařil vysoký nákop, při kterém ve vzduchu nedokázal uspět Hamouma.
     
    86
    Ben Arfa si vzal na starost také rozehrávku dalšího volného kopu, který sice poslal přesně na hlavu Pabla. Domácí obránce si ovšem při zakončení pomohl faulem.
     
    83
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, domácí jsou v posledních minutách naprosto neškodní. Přesto mají na vyrovnání několik minutek.
     
    82
    Snadná práce pro domácího brankáře Costila, který si zakončení doprostřed branky dokázal schovat do svých rukavic. Následoval výhoz na Zerkaneho.
     
    81
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Otávio, přichází Rémi Oudin.
     
    81
    Hamoumovi to zrovna nevyšlo, avšak jeho celek se přesto dostal zpět k míči. Sám na sebe to navíc vzal Chazrí, jehož průnik dokázal zastavit až Poundjé.
     
    80
    Taktický nedovolený zákrok v podání vracejícího se Zerkaneho, který místo míče trefil pouze soupeřovu nohu. Saint-Étienne má k dispozici další standardku.
     
    79
    Hodně nepřesně poté nahrával domácí Pablo, kterému se na opačné polovině nepovedlo najít De Prévilla. Před druhým jmenovaným včas vystoupil Debuchy.
     
    78
    Ben Arfa se postavil k rozehrávce standardní situace z poměrně velké vzdálenosti od branky. Jeho centr trefil hned prvního protihráče, který dokázal odvrátit.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Vahbí Chazrí (AS Saint-Étienne).

    David Suchý

    Góly: 24. Hwang Ui-jo (Baysse) – 15. Nordin (Bouanga), 75. Neyou

    Karty:   8. Kwateng (BOR), 30. Otávio (BOR), 54. Sabaly (BOR) – 36. Boudebouz (SET), 77. Chazrí (SET)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:14.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Baysse, Pablo, Kwateng (61. Poundjé) – Adli, Otávio (81. Oudin), Bašić (61. Zerkane), Hwang Ui-jo (61. de Préville) – Ben Arfa, Maja (61. Briand).
    Náhradníci: Poussin – de Préville, Jovanović, Bakwa, Briand, Mara, Oudin, Zerkane, Poundjé.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Debuchy (C), Moukoudi, Kolodziejczak (90+3. Sow), Trauco – Boudebouz (65. Chazrí), M. Camara, Neyou, Bouanga (65. Hamouma) – Aouchiche (73. Youssouf), Nordin (73. Douath).
    Náhradníci: Bajič – Douath, Hamouma, Chazrí, Krasso, Rivera, Sissoko, Sow, Youssouf.

    Rozhodca: Frappartová – Berchebru, Finjean