Angers – Štrasburg 0:2 (kon.) | Dijon – Lille 0:2 (kon.) | Montpellier – Metz 0:2 (kon.)
Nîmes – Nice 0:2 (kon.) | Remeš – Nantes 3:2 (kon.) | Bordeaux – Saint-Étienne 1:2 (kon.)
Lyon – Brest 2:2 (kon.) | Monaco – Lens 0:3 (kon.) | Paríž – Lorient 2:0 (kon.)
Rennes – Marseille 2:1 (kon.)
koniec
Dijon FCO
0:2 (0:1)
Lille OSC
cz Streda 16.12.2020, 19:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že zadlužené Lille vede francouzskou ligu, se loučím a přeji všem příjemné sledování dalšího zápasů Ligue 1, které za malou chvíli startují. (20:59:56)
     
    Sledovali jsme utkání, v němž si Dijon nevypracoval žádnou vyloženou příležitost, a tak se z vítězství raduje Lille! Domácí mužstvo se ve druhém poločase snažilo něco vymyslet, ale nemělo patřičnou kvalitu, a tak doplatilo na nepřesnosti. Naopak Lille kontrovalo průběh zápasu a navíc pojistku v nastavení vystřelil střídající Timothy Weah. I po patnácti kolech je jasné že Lille povede francouzskou nevyšší soutěž a nemusí sledovat střetnutí Lyonu.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Chvíli se hrát nebude, protože na zeleném pažitu zůstal ležet Benjamin André, kterého ve vzduchu naverboval Didier Ndong. Vypadá to, že duel dohrajeme bez udělené karty.
     
    90+5
    Hostující hráči drží míč na vlastních kopačkách a jistě nebudou nikam spěchat. Stav zápasu už je rozhodnutý, a i kdyby se Dijon prosadil, tak Lille se bude radovat ze tří bodů.
    90+3. Timothy WEAH - 0:2
     
    90+3
    Lille právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, protože favorit přidává pojistku v nastaveném čase! Jonathan Panzo chyboval při odkopnutí míče, a tak se balonu chopil TIMOTHY WEAH, který se nerozpakoval a poslal balon přesně k pravé tyči. Je jasné, že Lille povede Ligue 1 i po patnáctém kole!
     
    90+3
    Bude se hrát sedm minut navíc!
     
    90+2
    Na pravé straně se pohyboval Eric Junior Dina Ebimbe, který se protáhl kolem svého strážce, ovšem centr už nikoho v červeném nenašel.
     
    90+1
    Pokutový kop se rozehrávat nebude, Burak Yılmaz nebyl zasažený vůbec. Pokračujeme v utkání a míč si bere Dijon!
    89. Burak Yılmaz (LIL)
     
    89
    Všechno možná bude jinak, hlavní rozhodčí se půjde podívat na celý moment ještě jednou. VAR asi řeší, kde k zákroku došlo! Jak hlavní sudí rozhodně?
     
    87
    Pokutový kop pro Lille! Burak Yılmaz si píchl balon do šestnáctky, kde ho ve skluzu trefil Bruno Écuélé Manga. Sám faulovaný hráč si staví balon a bude rozehrávat penaltu.
     
    86
    K rozehrání přímého kopu se postavil kosovský útočník Bersant Celina, jemuž chyběl asi metr k trefení brány. Jeho pokus totiž zamířil kousek nad břevno.
     
    85
    Těsně před šestnáctkou byl faulován Mounir Chouiar, kterého na trávník poslal Boubakary Soumaré. Dijon má výbornou příležitost k tomu, aby vyrovnal! Podaří se domácím vyrovnat?
     
    84
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Yusuf Yazıcı, přichází Isaac Lihadji.
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Zeki Celik, přichází Tiago Djaló.
     
    82
    Timothy Weah si pomohl faulem, a tak se míč vrátil na kopačky hráčů v červených dresech, Jenomže také Sacha Boey se dopustil útočného faulu. Hra se často přerušuje, což Dijon nepustí do souvislejšího tlaku.
     
    81
    Z velké dálky se do míče opřel Ngonda Muzinga, který se nemohl dívat na kombinaci spoluhráčů. Jeho zakončení za moc nestálo, ale snaha posledního celku se určitě cení, i když k vyrovnání to zatím nevede.
     
    80
    Domácí mužstvo se opravdu snaží a stále více se nachází na útočné polovině hrací plochy. Jenomže na pravé straně přišla nepřesnost, když na přihrávku nedosáhl Ngonda Muzinga.

    Michal Luxa

    Góly: 19. Yazıcı (Celik), 90+3. Weah


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 21:8.
    Dijon FCO: Racioppi – Chafik (72. Boey), Écuélé Manga (C), Panzo, Muzinga – Ndong, Pape Diop (62. Marié) – Chouiar, Celina, Sammaritano (62. Dina Ebimbe) – Mou. Konaté (72. Dobre).
    Náhradníci: Allagbé – Boey, Zagre, Chala, Dina Ebimbe, Marié, Dobre, Scheidler.

    Lille OSC: Maignan – Celik (84. Djaló), J. Fonte (C), Botman, Reinildo – Ikoné (71. Weah), Xeka (71. Soumaré), André, Bamba – David (58. B. Yılmaz), Yazıcı (84. Lihadji).
    Náhradníci: Chevalier – Djaló, B. Yılmaz, Lihadji, Weah, Soumaré, Soumaoro, Niasse, D. Bradarić.

    Rozhodca: Ben El Hajd – Pasqualotti, Benkemouche