Zlaté Moravce – Trnava 0:0 (odl.) | Michalovce – Ružomberok 4:3 (kon.) | Nitra – Trenčín 1:2 (kon.)
Slovan Bratislava – Žilina 3:2 (kon.)
koniec
MFK Zemplín Michalovce
4:3 (2:3)
MFK Ružomberok
Streda 16.12.2020, 14:00 • Mestský futbalový štadión Michalovce • Niké liga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní záverečného 18.kola jesennej časti Fortuna ligy medzi Michalovcami a Ružomberkom.

    MICHALOVCE nezvládli dôležitý nedeľňajší zápas v Žiline, kde nastúpili proti Trenčínu. Súboj dvoch slabších dlho vyzeral vynikajúco v prospech Zemplínčanov, ale pokazená posledná päťminútovka ich stála víťazstvo a museli sa uspokojiť po deľbe bodov (2:2). Žlto-modrí to na základe dostupných štatistík nevedia na domácom trávniku na Liptákov. Možno tentoraz dôjde k obratu a pripravia si ako tak priaznivé Vianoce.

    RUŽOMBEROK vedie štvorzápasovú sériu, v ktorej bodoval. Zaznamenal výhru s Nitrou a tri remízy. Aj "Ruža" hrala zápas v nedeľu na domácej pôde s Dunajskou Stredou. Duel skončil nerozhodne 1:1. Liptáci sú na šiestom mieste v tabuľke a majú o sedem bodov viac ako Michalovce.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Marković – Vovkun, Bednár, Vaško – Kolesár, Begala, Spoljaric, Žofčák (C), Vojtko – Taiwo, Tandir.
    Náhradníci: Dráb – Kountouriotis, Popovits, Ivanov, Mendez, Neofytidis, Hirnij.

    MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo (C), Mrva – Kojnok, Kochan, Zsigmund, Mojžiš – Kostadinov, Regáli, Takáč.
    Náhradníci: Krajčirík – Kmeť, Múdry, Filinský, Brenkus, Ďungel, Almási.

    Rozhodca: Prešinský..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Ružomberok začal duel s viacerými prihrávkami. Posledná z nich sa skončila úlovkom Michalovčanov.
     
    2
    Žofčák prenikol takmer do hosťujúcej šestnástky. Obhodil si protihráča, ktorý mu loptu vypichol a poslal za čiaru. Rohový kop.
     
    2
    Ten istý domáci hráč sa ujal zahrávania štandardnej situácie. Jeho center do pokutového územia vyhlavičkoval do bezpečia ružomberský kapitán Ján Maslo.
     
    3
    Druhý roh Michaloviec. Opäť Žofčák krútil loptu do vápna. Lopta podskočila popod Mrvu, ale Bednár sa už do zakončenia nedostal.
     
    4
    Liptáci pri prechode do útočného pásma boli zabrzdení faulom domácich. Zsigmund sa musel dvihnúť z trávnika. Lopta putuje do moci Ružomberka.
     
    5
    Súboj pri čiare medzi Kolesárom a Mojžišom bol odmenený hvizdom hlavného rozhodcu Prešinského. Po rozohrávke hostí prišiel úvodný pokus, ktorého sa musel zúčastniť domáci brankár Marković.
     
    6
    Regáli sa ideálne natlačil s loptou takmer do šestnástky domácich. Vovkun sa na neho nalepil, a proti nemu postupoval nedovoleným spôsobom. To bude aj žltá karta.
     
    6
    Žltú kartu dostáva Artem Vovkun (MFK Zemplín Michalovce).
     
    7
    Michalovce čelili prvej nebezpečnej situácii Ružomberka. Priamy kop hostí bol namierený vysoko nad bránku Zemplínčanov. Marković nemusel zasahovať.
     
    8
    Hostia smerovali do sľubnej kombinácie, ktorú však nedotiahli do streleckej príležitosti. Napriek tomu lopta s prispením domácich opustila hraciu plochu. Prvý rohový kop tak patrí hráčom z Liptova.
     
    9
    Kostadinov sa nedokázal lepšie presadiť. Marković je tak pripravený vykopávať do poľa.
     
    10
    Taiwo dostal úder do sánky. Trochu ráznejším tónom to reklamoval rozhodcovi Prešinskému. Ten rozhodol, že v tejto chvíli nebude z vrecka vyťahovať kartu pre súpera.
     
    11
    Dlhý aut domáceho Kolesára skončil iba na hlave kapitána hostí Masla.
     
    12
    Hosťujúci brankár Matúš Macík už zviera loptu v rukách. O chvíľu bude posielať dopredu nákop.
     
    13
    Regáli sa opäť ocitol v súboji s Vovkunom, ktorému to tentoraz vrátil. Po jeho zákroku na domáceho krajného obrancu sa pískalo. Avšak bez kartového trestu.
     
    14
    Zemplínčania si vybojovali v strede poľa loptu na svoje kopačky. Postupnými prihrávkami si chcú roztiahnuť protivníka po stranách.
     
    15
    Sympatická snaha Kostadinova. Rozhodol sa o napádanie rozohrávky domácich a takmer sa to vyplatilo. K lopte sa však nedostal.
     
    16
    Domáci futbalisti majú výrazný problém presadiť sa smerom dopredu. Ich snaženie je mnohokrát zastavené pri hranici stredovej čiary. Pri brankárovi Macíkovi, s výnimkou dvoch rohov, ešte poriadne ani neboli.
     
    17
    Regáli si pekne nabehol za domácu obranu. Lenže jeho spätná lopta do palebnej pozície bola zneškodnená pozornou michalovskou defenzívou.
     
    18
    Spoljaric sa vyhýbal Mojžišovi aj s loptou na kopačke. Napokon došlo k stretu týchto dvoch hráčov.
     
    19
    Matej Marković jednoduchým spôsobom vyriešil malý náznak hostí na gólovú príležitosť. Znovu pošle loptu do hry odkopom od vlastnej bránky.
     
    20
    Ružomberok dal gól!
    Gól hostí, ktorý prichádza takpovediac z ničoho. Takáč sa poriadne oprel do lopty. Nasledoval náraz do žrde, čo pomýlilo Markovića, ale MARTIN REGÁLI sa dostal k odrazenej lopte a do protipohybu gólmana rozvlnil sieť.
    20. Martin REGÁLI - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    21
    Po dlhšom čase dostali Michalovčania loptu pred súperovu bránku. Macík ale ešte nemusel riešiť vážne šance východniarov.
     
    22
    Ružomberok sa poctivo vrátil do defenzívnej línie. Gólman Macík tak mohol bez problémov rozohrávať s pomocou spoluhráčov.
     
    23
    Ružomberská tvorba šance bola zastavená pri autovej čiare na pravom krídle. Michalovce sa už v tomto prípade dokázali dostať na hosťujúcu polovicu, avšak stále sú priďaleko od svätyne Macíka.
     
    24
    Domáci celok trochu viac zabral v útočnom pásme a dokázal si vybojovať štandardnú situáciu. Nasleduje roh Michaloviec. Čurma sa však dožadoval získania lopty, keďže padol na trávnik v súboji so súperom.
     
    25
    Michalovce dali gól!
    Fantastický center tradične poslal do pokutového územia Žofčák. FILIP VAŠKO stál v obkolesení ružomberských hráčov, ale dokázal presnou hlavičkou k pravej žrdi vyrovnať.
    25. Filip VAŠKO - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    26
    Tandir bez prípravy pravačkou smeroval center k hranici šestnástky Liptákov. Tam však veľmi dobre zapracoval jeden z hráčov Ružomberka.
     
    27
    Bednár má k dispozícii nepriamy voľný kop. Lopta je už viac pri hosťujúcej šestnástke. Kolesár podržal loptu a počkal na príchod spoluhráčov.
     
    28
    Martin Kolesár mal peknú a sľubnú pozíciu na strelenie gólu! V poslednej chvíli predviedol obranný zákrok Mrva!
     
    29
    Štandardná situácia pre Ružomberok! Dalibor Takáč chcel prekvapiť brankára Markovića! Loptu poslal priamo k vzdialenejšej žrdi! Chýbali centimetre a hostia by sa tešili z druhého vedenia v zápase!
    29. Dalibor Takáč (RUZ), Matej Marković (MIC)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    30
    S uplynutím polhodinového diania opäť prichádza priamy kop Ružomberčanov. Takáč po druhýkrát bol pri lopte, ale tentoraz jeho center nezapadol za brániacich hráčov Michaloviec.
     
    31
    Marković vyslal dlhú loptu z päťky. V útočnom pásme ju domáci hlavami iba predĺžili smerom k Macíkovi.
     
    32
    Michalovce si vynútili hru v pokutovom území. Je tu ďalší rohový kop východniarov.
     
    33
    Michalovce dali gól!
    Zemplínčania otáčajú skóre vo svoj prospech. Aj pri druhom góle úradoval Žofčák priamym centrom na hlavu ISMARA TANDIRA, ktorého si nepokryl Mrva.
    33. Ismar TANDIR - 2:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    34
    Ružomberčania sa nasťahovali na michalovskú polovicu.
     
    34
    Ružomberok dal gól!
    Akosi sa nám roztrhlo vrece s gólmi. Kostadinov skvelou pätičkou našiel v šestnástke MARTINA REGÁLIHO. Tomu v úspešnom zakončení nezabránil ani Vovkun.
    34. Martin REGÁLI - 2:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    35
    Donedávna to vyzeralo na gólovú biedu, ale po vyše polhodine hry sme už videli štyri lopty v oboch bránkach. Tímy nastavili latku teda poriadne vysoko.
     
    36
    Čurma svojou aktivitou ešte prispel k udržaniu vlastného tímu v útočnom pásme. Následne si však loptu vybojoval Spoljarić.
     
    37
    Bednár to veľmi dobre urobil v pokutovom území! Šikovne si zasekol Zsigmunda, lenže kým loptu poslal pred bránku, bolo už neskoro! Rohový kop východniarov!
     
    38
    Filip Vaško sa tlačil do gólovej koncovky! Vystrčil hlavu sponad ružomberských futbalistov, ale tentoraz priestor bránky netrafil! Brankár Macík už zvýšil hlas za ležérny prístup spoluhráčov!
     
    39
    Hostia majú výhodu autového vhadzovania. Loptu rozohral Kojnok.
     
    40
    Kostadinov si chcel nabehnúť na pas od Kochana. Tento zámer mu nevyšiel. Michalovce získavajú loptu.
     
    41
    Vojtko mal problémy s odcentrovaním lopty. Napokon sa mu to podarilo bez zavinenia autu pre súpera.
     
    42
    Ružomberok dal gól!
    Bravúrny výkon MARTINA REGÁLIHO, bývalého člena Michaloviec. Dokonale vybabral s domácimi obrancami aj s brankárom Markovićom a do prázdnej brány poslal loptu.
    42. Martin REGÁLI - 2:3
    Zdroj: www.huste.tv
     
    43
    Veľa zaujímavých udalostí sme videli v prvom dejstve. Hetrik za necelých dvadsaťpäť minút sa na našich trávnikoch nevidí tak často. Martin Regáli je však toho príkladom, že sa to dá.
     
    44
    Bednár pribehol do útočného pásma v snahe ponaháňať hosťujúcu obranu. Liptáci však nerobia nejaké výrazné chyby a dokážu náznaky Zemplínčanov eliminovať.
     
    45
    Čochvíľa ukončíme úvodný polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Nič nenasvedčovalo tomu, že prvý polčas bude plodný na góly. Zemplín stiahol manko o jeden gól a dokonca aj viedol zásluhou Tandira. Za Ružomberok ale perfektne zabojoval Regáli, ktorý v polčase stihol zaknihovať hetrik.
     
    Druhý polčas sa začne o 15:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Žofčák pekne potiahol loptu po ľavej strane a nasledoval center do pokutového územia. V ňom však lopta narazila na Čurmu, ktorý ju poslal do stredu plochy.
     
    47
    Lopta sa teraz dostávala z jednej strany na druhú. Mužstvá si nedokázali vypracovať šance.
     
    48
    Penalta! Taiwo si vylepšoval pozíciu na zakončenie a bol pri tom faulovaný! Mário Mrva si môže sypať popol na hlavu!
    48. Abdulrahman Taiwo (MIC), Mário Mrva (RUZ)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    48
    Michalovce dali gól!
    IGOR ŽOFČÁK bol dnes pri všetkých troch góloch Michalovčanov. Svoj pokus poslal k ľavej žrdi.
    48. Igor ŽOFČÁK - 3:3
    Zdroj: www.huste.tv
     
    49
    Prudký center ružomberského brankára Macíka doletel priamo na domácich hráčov. Jeho spoluhráči sa nechali "schovať".
     
    50
    Taiwo sa už viackrát od príchodu na Zemplín predviedol ako bojovník. Dostal sa do presily, ale dokázal zapracovať a získať pre Michalovce loptu.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Martin Kolesár (MFK Zemplín Michalovce).
     
    51
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Martin Kolesár, prichádza Alejandro Mendez.
     
    52
    Kostadinov si prebral loptu a v ťažkej pozícii vysúval Regáliho po ľavom krídle. Ten bol nakoniec v ofsajde.
     
    53
    Prácu s loptou obom aktérom sťažuje ťažký terén.
     
    54
    Žofčák vyslal center smerom dopredu. Lopta padla pred Tandira, ktorému však v súboji pristúpil ľavú nohu ružomberský kapitán Maslo. Tandir pôvodne plánoval pätičkou posunúť loptu Taiwovi.
     
    55
    Takmer vznikla neprehľadná situácia na polovici Michaloviec. Marković musel vybehnúť z brány a prudkým odkopom do bezpečia zažehnal rodiace sa nebezpečenstvo pre domácich.
     
    56
    Mendez chcel dobre pre svoj tím, no v poslednej chvíli dokázal loptu poslať iba na rohový kop.
     
    57
    Takáč centroval od rohovej zástavky hlboko do šestnástky. Brankár Marković však veľmi dobre a spoľahlivo čítal túto situáciu. Vo vzduchu si stiahol loptu do náručia.
     
    58
    Taiwo sa dopustil faulu voči Mojžišovi. Neostalo to bez odozvy rozhodcu Prešinského.
     
    59
    Kostadinov zaznamenal veľmi nízky center. Loptu nasmeroval priamo do hradby tiel v pokutovom území. Ružomberok sa však dostane k lopte vďaka autovému vhadzovaniu.
     
    60
    Hodina posledného jesenného kola v Michalovciach sa naplnila. Na základe výsledku skôr sledujeme hokej ako futbal. Michalovce – Ružomberok v 60. minúte nerozhodne 3:3.
     
    61
    Bednár mal pred sebou otvorený priestor. Išiel do kombinácie s Taiwom. Toho si však zobral na starosť jedného z ružomberských obrancov. Michalovská šanca na gól sa tak nezrodila.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Alejandro Mendez (MFK Zemplín Michalovce).
     
    63
    Spoljarić trochu sebecky vyvážal loptu smerom dopredu. Hostia mu vystavili stopku.
     
    64
    Michalovce prenikli do šestnástky súpera. Tandir s Bednárom si veľmi dlho na malom priestore prihrávali loptu. Do strely sa neodhodlal ani jeden z nich. Ružomberská obrana to využila na oslobodenie.
     
    65
    Matúš Vojtko išiel do streleckého pokusu z väčšej diaľky. Macík mohol ostať pokojný. Zasahovať nemusel.
     
    65
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Tihomir Kostadinov, prichádza Timotej Múdry.
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Matej Kochan, prichádza Ladislav Almási.
     
    66
    Bednár sa presúval bližšie k šestnástke hostí. Vojtko sa pokúšal o presný center, ktorý v konečnom dôsledku letel úplne do inej strany a navyše lopta skončila mimo ihriska.
     
    67
    Begala priviedol loptu do útočného pásma. Svojou nahrávkou našiel na pravom krídle Žofčáka, ktorý pálil loptu pred bránku. Taiwo išiel do výskoku, no bol tiesnený a nedokázal tak hlavičkou ohroziť Macíka.
     
    68
    Ružomberok dostal od domácich tri góly, ale Macík je vďačný v niektorých momentoch, že sa môže spoľahnúť na svojich obrancov. Aj vďaka ním je skóre nerozhodné.
     
    69
    Nebezpečná štandardná situácia Liptákov. Pri lopte je kapitán Maslo a Takáč. Prvý menovaný nakoniec skúsil priamu strelu. Michalovský múr ju mierne podvihol a je tu teda roh Ružomberka.
     
    70
    Ružomberský center na chvíľku prekonal pokutové územie Zemplínčanov, ale Bednár okamžite odvracal do bezpečia.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Marek Zsigmund (MFK Ružomberok).
     
    72
    Vaško zabojoval pri šestnástke hostí. Vyzeralo, že si na zakončenie prizve Vovkuna, ktorý bol neďaleko, ale lopta zašla až na Bednára.
     
    73
    Michalovce zahrávali roh. Žofčák pekne centroval do vápna, ale Liptáci v defenzívnej práci zapracovali. Ešte sa k strele dostal Spoljarić, ale išlo o zblokovanú strelu.
     
    73
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Matúš Begala, prichádza Dimitrios Popovits.
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Lukáš Kojnok, prichádza Matúš Kmeť.
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Marek Zsigmund, prichádza Adam Brenkus.
     
    74
    Regáli sa zbavil protihráča! Takáč si nabehol na jeho nahrávku a ešte sa chcel uvoľniť do streleckej parkety! Domáci poslali loptu na rohový kop!
     
    75
    Bola to však jednoduchá situácia pre Mateja Markovića. Ten okamžitým výhodením lopty sa snažil podporiť útočnú hru domácich.
     
    77
    Dobrý center Michalovčanov na os hracej plochy. Ešte lepší zákrok ružomberskej obrany.
     
    78
    Michalovce dali gól!
    Presne rovnaký moment, pri ktorom išiel Ružomberok prvýkrát do vedenia. Tandir sa pekne uvoľnil, ale napálil loptu do ľavej žrde. Z následného odrazu sa presadil ABDULRAHMAN TAIWO.
    78. Abdulrahman TAIWO - 4:3
    Zdroj: www.huste.tv
     
    79
    Žeby nakoniec hosťom nestačil ani hetrik Martina Regáliho?
     
    80
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Dalibor Takáč, prichádza Dávid Filinský.
     
    81
    Ružomberčanom sa to nepáči, ale dopustili sa útočného faulu.
     
    82
    Mojžiš sa dostal do zložitej situácie. Neostávalo mu nič iné, len kopnúť loptu na aut pre Michalovce.
     
    83
    Mendez z uhla centroval loptu k bielemu bodu. V tomto priestore sa však nachádzali iba obrancovia Liptákov.
     
    84
    Tentoraz sa prezentovali útočným faulom aj domáci hráči.
     
    85
    Markovićovi nevyšiel výkop úplne ideálne. Teraz by potrebovali Zemplínčania držať hru čo najďalej od jeho brány.
     
    86
    Adam Brenkus sa zmocnil lopty, no nemal dobrú pozíciu na strelu. Nakoniec to vyskúšal pravačkou, ale nezamestnal michalovského brankára Markovića.
     
    87
    Popovitsa kĺzačkou zastavil Ján Maslo. Lopta sa vo vzduchu dostala k Žofčákovi. Domáci sú aktívni a zároveň vedomí, že silného protivníka majú viacmenej na lopate.
     
    88
    Marković sa pochopiteľne nemá kam ponáhľať. V pokoji vyslal dopredu svoju rozohrávku. Michalovčania kontrolujú jednogólové vedenie.
     
    89
    Futbalisti spod Čebraťa prenikli do útočného pásma, lenže opäť to bolo o zbabranej lopte.
     
    90
    Začala sa posledná minúta riadnej hracej doby. Ružomberčania už nemajú veľmi čas a navyše dostávajú žltú kartu za nedovolený zákrok.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Matúš Kmeť (MFK Ružomberok).
     
    90
    Druhý polčas sa bude nadstavovať o 2 minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Abdulrahman Taiwo, prichádza Georgios Neofytidis.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Danilo Spoljaric (MFK Zemplín Michalovce).
     
    90+2
    Posledná možnosť hostí na vyrovnanie! Brankár Matúš Macík už pribehol do pokutového územia! Štandardná situácia!
     
    90+3
    Ružomberok si vypýtal roh! Brenkus ho bude zahrávať!
     
    90+3
    Liptáci sa už vyrovnania nedočkajú! Michalovce zastavili strelecký pokus spoza šestnástky!
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Michalovce výborne zakončili jeseň, ktorú nezačali vôbec dobre. V druhom polčase ukázali väčšiu chuť a vôľu po víťazstve. Ružomberku nakoniec nepomohol hetrik Martina Regáliho. Ďakujem za pozornosť. Pekný zvyšok dňa a pri Fortuna lige sa stretneme vo februári 2021. Dočítania. (15:55:40)

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly: 25. Vaško (Žofčák), 33. Tandir (Žofčák), 48. Žofčák (pen.), 78. Taiwo (Tandir) – 20. Regáli (Takáč), 34. Regáli (Kostadinov), 42. Regáli

    Karty:   6. Vovkun (MIC), 51. Kolesár (MIC), 62. Mendez (MIC), 90+2. Spoljaric (MIC) – 71. Zsigmund (RUZ), 90. Kmeť (RUZ)


    MFK Zemplín Michalovce: Marković – Vovkun, Bednár, Vaško – Kolesár (51. Mendez), Begala (73. Popovits), Spoljaric, Žofčák (C), Vojtko – Taiwo (90+1. Neofytidis), Tandir.
    Náhradníci: Dráb – Kountouriotis, Popovits, Ivanov, Mendez, Neofytidis, Hirnij.

    MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo (C), Mrva – Kojnok (73. Kmeť), Kochan (65. Almási), Zsigmund (73. Brenkus), Mojžiš – Kostadinov (65. Múdry), Regáli, Takáč (80. Filinský).
    Náhradníci: Krajčirík – Kmeť, Múdry, Filinský, Brenkus, Ďungel, Almási.

    Rozhodca: Prešinský.

    Diváci: bez divákov.