Topoľčany – Humenné 2:4 (kon.) | Skalica – Levice 2:3 (0:1 po s.n.) | Martin – Trnava 3:1 (kon.)
Dubnica – Pov. Bystrica 7:1 (kon.) | Spišská N. Ves – Vlci Žilina 1:5 (kon.)
koniec
HK VITAR Martin
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
HK Gladiators Trnava
Streda 13.01.2021, 18:00 • Martinské hokejové centrum • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR) • 19. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Aleš Bachánek (tréner HK Gladiators Trnava): "Domáci hráči boli lepšími od úvodného hvizdu. Vypracovali si viac príležitostí. V úvodnej tretine, ktorú domáci vyhrali 2:0 sme im ešte boli pomerne vyrovnaným tímom, od druhej mali zápas vo svojich rukách. Domácim sme nestačili, často sme hrali pod tlakom. Chýbal nám dôraz v osobných súbojoch, pri mantineloch sme prehrávali. Za súperom sme boli o krok pozadu, nedokázali sme získať puk a vyjsť z nášho obranného pásma. V tretej tretine sa naša hra zlepšila, zrejme i z dôvodu uspokojenia sa domáceho tímu, ktorý sa stiahol do stredného pásma. Podarilo sa nám skórovať, možno ak by sme dokázali streliť aj druhý gól, bolo by to zaujímavejšie. V zápase sa vyskytli aj drobné technické problémy, zranenie utrpel Kukumberg, ktorému po súboji museli zošívať peru. Súper bol však predovšetkým rýchlejší a jednoznačne nás prekorčuľoval. Naposledy sme doma dokázali zvíťaziť 2:1, predtým sme Martinu takisto podľahli 3:1. Doma sme mali oveľa lepší pohyb, dnes nám chýbal. Je to pre nás piata prehra v rade, nehráme tak, akoby sme si predstavovali. Do zostavy sa vracajú niektorí zranení hráči, veríme, že sa naša hra časom zlepší. Na prehru musíme čo najskôr zabudnúť. Po zajtrajšom tréningu máme na pláne súboj v piatok doma so Žilinou. Chceme sa pokúsiť nadviazať na zápasy zo začiatku decembra. V stretnutí s favoritom chceme pozdvihnúť naše sebavedomie. Každý zápas začína od stavu 0:0 a takto k nemu chceme pristúpiť."

    Marek Žila (tréner HK Martin): "Na súpera sme sa zodpovedne pripravovali, nakoľko sme posledný zápas na jeho ľade nezvládli. Hrajú fyzickú hru, dohrávajú súboje, dobre korčuľujú. Hrá sa proti nim ťažko, čo prezentovali aj v úvodnej tretine. Niekedy to bolo možno až za hranicou, so štatistikami v počte hitov (10) sme sa ale vysporiadali dobre. V ďalšej časti hry už sme dominovali, súpera sme prestrieľali 22:4. Škoda len, že sme strelili jediný gól. Ak by sa podarilo streliť aj ďalší, už by sme si stretnutie dohrali. Tretiu tretinu sme s výnimkou vytečovaného gólu zahrali pomerne dobre, príležitosti nám opäť nechýbali. Aj napriek tesnému víťazstvu 3:1 sme stretnutie zvládli po taktickej stránke aj napriek niektorým slabším fázam. V piatok nás čaká stretnutie proti Topoľčanom, ktoré rovnako ako Spišská Nová Ves hrajú nepríjemný hokej. V tabuľke sme blízko seba, pričom program máme nabitý. Či už v piatok proti Topoľčanom alebo o ďalší týždeň na klzisku v Spišskej Novej Vsi, toto budú určite dôležité zápasy. Verím, že ich zvládneme po fyzickej stránke. Na náročnú sériu zápasov, ktoré sme dnes začali, sme pripravení. Káder máme dostatočne široký pričom z našej strany urobíme všetko pre pokračovanie úspešnej série. Sme predovšetkým radi, že môžeme hrať."

    Martin Hrbáčik (útočník HK Gladiators Trnava): "Stretnutie sme nezačali najhoršie, inkasovali sme ale gól z predbránkového priestoru a následne z trestného strieľania. Rovnaké chyby sa opakovali aj v predchádzajúcich zápasoch, na tomto segmente hry musíme popracovať. Pred druhou tretinou sme si povedali, čo musíme zlepšiť. V zápase nám absentuje hra do tela, najmä v prípade mladších hráčov. Prichádzame o puky pričom v tretej tretine som cítil istý impulz, ktorý sa ale v závere premenil na odovzdaný výkon. Nemôžeme sa spoliehať iba na domáce zápasy, bojovať musíme i na klziskách súperov. V tretej tretine mi chýbalo srdce. Mohlo by sa k nám prikloniť i šťastie, teraz sa ale potrebujeme najmä zlepšovať. Na tréningoch je potrebné cvičiť si hru do tela, nebáť sa, vytvárať si príležitosti, tlačiť sa do bránky a stále strieľať. V modernom hokeji je práve toto spôsob ako zaznamenávať góly, čo nám momentálne chýba. Čaká nás súboj na domácom ľade proti Žiline, budeme sa preto snažiť dať do zápasu všetko."

    Martin Barto (útočník HK Martin): "Trnava nie je slabý súper, vedeli sme, že sa nám nevzdá a víťazstvo nebude zadarmo. Od začiatku sme preto museli šliapať naplno. V tretej tretine sa súperovi podarilo streliť gól, čo ho nakoplo. Trnava bojuje za každého stavu, či je to o dva či päť gólov. Až do samotného záveru sme si preto museli dávať pozor. Pozeráme sa samozrejme i na našu víťaznú sériu, ktorú si teraz nechceme pokaziť, do každého zápasu vstupuje s úmyslom zvíťaziť. Brankárovi sme na začiatku veľmi nepomáhali, mal niekoľko ťažších zákrokov. Zápas sme zvládli, i keď mrzí inkasovaný gól. V budúcom stretnutí sa takejto chyby musíme vyvarovať. Topoľčany, rovnako ako každý iný tím však nie sú ľahkým súperom. Náš cieľ sú tri body. Zápasov je síce veľa, síl ale máme dosť. Chalani majú dobre natrénované, verím, že týchto šesť zápasov za desať dní zvládneme. Trnava dnes nehrala takisto zle, my sa však nemôžeme podriaďovať hre súpera ale musíme hrať svoju hru." (21:06:36)
     
    Martin zvíťazil nad Trnavou 3:1. Góly: 4. Murtazin (Fafrák, Jurášek), 13. Paulíny, 23. Murtazin (Babka, Barto) – 49. Antonov (Špankovič, Kukumberg).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Vyhodený puk z útočnej tretiny na opačnej strane triafa žŕdku. Nič to už ale nemení na víťazstve domáceho tímu.
     
    59:41
    Kukumberg na Antonova. Puk sa odráža od mantinelu.
     
    59:33
    Prázdna bránka hostí. Ivanovič na striedačke.
     
    59:32
    Oddychový čas hostí.
     
    59:32
    Martin Šimon (MAR) inkasuje dve minúty za držanie hokejky.
     
    58:40
    Špirko po pravej strane. K zakončeniu sa nedostal.
     
    58:20
    Poliaček hneď po buly páli do brankára. Domáci teraz zostanú na chvíľku v pásme hostí.
     
    57:46
    Matějka z ľavej strany. Slabšia strela.
     
    57:28
    Themár neuspel v súboji so Špankovičom. Hostia opäť rozbiehajú protiútok.
     
    56:44
    Špirko sa vracia dozadu. Domáci si teraz dávajú väčší pozor na súpera.
     
    56:16
    Nauš mal odkrytý priestor. Súboj Bodnára s Bartom.
     
    55:32
    Barto zastavený na modrej. Španko mu nedovolil prejsť ďalej.
     
    54:48
    Domáci v plnom počte. Dvořák na ľadovej ploche.
     
    54:36
    Matějka z prvej. Ďalšie zakončenie v podaní hostí.
     
    54:22
    Mrázik od modrej. Tlačenica pred domácou bránkou.
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Daniel Modrovský


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Gladiators Trnava. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 4. Murtazin (Fafrák, Jurášek), 13. Paulíny, 23. Murtazin (Babka, Barto) – 49. Antonov (Špankovič, Kukumberg)


    HK VITAR Martin: Bernát (Pavlas) – Šimon, Burzík – Dvořák, Ligas – Čížek, Perrott – Babka, Lavička – Murček, Špirko, Poliaček – Paulíny, Barto, Nauš – Pokrivčák, Dírer, Themár – Murtazin, Jurášek, Fafrák
    HK Gladiators Trnava: Ivanovič (Kožiak) – Ganz, Štěpanovský – Škultéty, Španko – Kamenický, Špankovič – Mrázik, Neuwirth – Antonov, Kohút, Kukumberg – Klema, Matějka, Jaša – Ševčík, Hrbáčik, Bodnár – Šándor, Pertáš, Bachánek

    Rozhodca: Vido, Valko – Drblík, Kováčik, Kontšek (inštruktor)