Philadelphia – Pittsburgh 6:3 (kon.)
koniec
Philadelphia Flyers
6:3 (2:1, 1:1, 3:1)
Pittsburgh Penguins
cz Streda 13.01.2021, 23:30 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne z prvního zápasu nového ročníku NHL vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek hokejové noci! (02:01:25)
     
    Statistiky
    Střely na branku: 25 – 34
    Zblokované střely: 13 – 11
    Tresné minuty: 6 – 6
    Využití: 2/3 – 1/3
    V oslabení: 0 – 0
    Vyhrané buly: 29 – 21
    Hity: 31 – 23
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Carter Hart (PHI) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2%,
    Tristan Jarry (PIT) – 19 zákroků, 6 OG, úspěšnost 76%

    Československá stopa v utkání
    Jakub Voráček (PHI) – 0+0, 1 střela, TOI 13:53

    Tři hvězdy utkání
    Joel Farabee (PHI) 1+3
    Erik Gustafsson (PHI) 0+2
    Kevin Hayes (PHI) 1+1
     
    Philadelphia si v závěrečné periodě nakonec v klidu došla pro vítězství. Pittsburgh sice opět dohnal jednobrankovou ztrátu zásluhou Brandona Taneva a to navíc po ubráněném oslabení, ale domácí nebyli nervózní ani po druhé ztrátě vedení v zápase, bylo to přesně naopak. Ve zbývajícím čase totiž nasázeli tři branky, které jim zajistili první bodový zisk. Na střeleckou listinu se tak zapsali Michael Raffl, takže i čtvrtá formace Letců se prosadila, dále Travis Konecny a Kevin Hayes. Philadelphia tak i přes kostrbatý začátek slaví první výhru v sezoně, zatímco Penguins si na body budou muset ještě počkat.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Kolem branky ještě krouží Jared McCann, vzápětí se pak dostal ke střele John Marino, ale ten nastřelil jen jednoho z beků.
     
    58:55
    Teddy Blueger má spoustu prostoru ve středním pásmu, s kotoučem se tak dostal za branku, odkud ho poslal před gólmana, který ale žádnou mezírku ve své výstroji nenechal.
     
    58:13
    Sean Couturier ve středním pásmu nedokázal přihrát zrovna nejpřesněji, takže se hosté ještě dostali dopředu, což znamenalo jen další bezproblémový zákrok pro brankáře Flyers.
     
    57:39
    Bryan Rust dobře uvolnil Jevgenije Malkina, který si však ve slibné pozici jen vylámal zuby na pozorném gólmanovi.
     
    57:17
    Přihrávka Sidneyho Crosbyho se od jednoho z beků odráží mimo hrací plochu, vhazovat se tedy ještě bude před Carterem Hartem.
     
    56:38
    Philadelphia naopak útočí s velkou chutí, Ivan Provorov sám dostal kotouč do útoku, i když tam o něj rychle přišel.
     
    56:15
    Zápas už se začíná dohrávat. Hosté už se smířili s porážkou a dopředu se jim tak už moc nechce.
     
    55:53
    John Marino chytá nahození soupeře ve středním pásmu a okamžitě se pokouší o rozehrávku, v důsledku toho ale jenom přišel o kotouč.
     
    55:20
    Hosté se ještě usazují v útočném pásmu, ale nedostávají tam ani centimetr ledu, takže je cesta k zakončení velmi trnitá.
     
    54:56
    Domácí se následně raději osvobodili pomocí vyhození. Nyní už nemusí nikam spěchat, tříbrankové vedení už je dost komfortní.
     
    54:18
    Penguins se rozhodně nevzdávají a už donutili Cartera Harta k důležitému zákroku, ten už chce svým spoluhráčům udržet výhru.
    52:34 Kevin HAYES - 6:3
     
    52:34
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Obrana hostů včetně gólmana se sesypala jako domeček z karet! Po přechodu modré čáry Joel Farabee jen lehce od pravého mantinelu nahodil kotouč na bránu. Tristan Jarry tedy bez problémů zasáhl, ale betonem vyrazil puk přímo ke KEVINU HAYESOVI, který se následně bez problémů trefil do odkryté klece. Asistence: Joel Farabee, Claude Giroux.

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 16. J. van Riemsdyk (E. Gustafsson, Farabee), 20. Patrick (E. Gustafsson, Farabee), 39. Farabee (K. Hayes), 46. M. Raffl (Laughton, Aube-Kubel), 53. Lindblom (Konecny, Couturier), 53. K. Hayes (Farabee, Giroux) – 6. Jankowski (McCann), 24. Crosby, 44. B. Tanev (Jankowski)


    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Provorov (A), Braun, Sanheim, P. Myers, Hägg, E. Gustafsson – Lindblom, Couturier (A), Konecny – Giroux (C), K. Hayes, Farabee – J. van Riemsdyk, Patrick, Voráček – M. Raffl, Laughton, Aube-Kubel.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), Matheson, Marino, M. Pettersson, Ceci – Guentzel, Crosby (C), Rodrigues – Zucker, Malkin (A), Rust – McCann, Jankowski, B. Tanev – Lafferty, Blueger, Sceviour.

    Rozhodca: McCauley, Sutherland – Smith, Baker