Philadelphia – Pittsburgh 6:3 (kon.)
koniec
Philadelphia Flyers
6:3 (2:1, 1:1, 3:1)
Pittsburgh Penguins
cz Streda 13.01.2021, 23:30 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne z prvního zápasu nového ročníku NHL vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek hokejové noci! (02:01:25)
     
    Statistiky
    Střely na branku: 25 – 34
    Zblokované střely: 13 – 11
    Tresné minuty: 6 – 6
    Využití: 2/3 – 1/3
    V oslabení: 0 – 0
    Vyhrané buly: 29 – 21
    Hity: 31 – 23
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Carter Hart (PHI) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2%,
    Tristan Jarry (PIT) – 19 zákroků, 6 OG, úspěšnost 76%

    Československá stopa v utkání
    Jakub Voráček (PHI) – 0+0, 1 střela, TOI 13:53

    Tři hvězdy utkání
    Joel Farabee (PHI) 1+3
    Erik Gustafsson (PHI) 0+2
    Kevin Hayes (PHI) 1+1
     
    Philadelphia si v závěrečné periodě nakonec v klidu došla pro vítězství. Pittsburgh sice opět dohnal jednobrankovou ztrátu zásluhou Brandona Taneva a to navíc po ubráněném oslabení, ale domácí nebyli nervózní ani po druhé ztrátě vedení v zápase, bylo to přesně naopak. Ve zbývajícím čase totiž nasázeli tři branky, které jim zajistili první bodový zisk. Na střeleckou listinu se tak zapsali Michael Raffl, takže i čtvrtá formace Letců se prosadila, dále Travis Konecny a Kevin Hayes. Philadelphia tak i přes kostrbatý začátek slaví první výhru v sezoně, zatímco Penguins si na body budou muset ještě počkat.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Kolem branky ještě krouží Jared McCann, vzápětí se pak dostal ke střele John Marino, ale ten nastřelil jen jednoho z beků.
     
    58:55
    Teddy Blueger má spoustu prostoru ve středním pásmu, s kotoučem se tak dostal za branku, odkud ho poslal před gólmana, který ale žádnou mezírku ve své výstroji nenechal.
     
    58:13
    Sean Couturier ve středním pásmu nedokázal přihrát zrovna nejpřesněji, takže se hosté ještě dostali dopředu, což znamenalo jen další bezproblémový zákrok pro brankáře Flyers.
     
    57:39
    Bryan Rust dobře uvolnil Jevgenije Malkina, který si však ve slibné pozici jen vylámal zuby na pozorném gólmanovi.
     
    57:17
    Přihrávka Sidneyho Crosbyho se od jednoho z beků odráží mimo hrací plochu, vhazovat se tedy ještě bude před Carterem Hartem.
     
    56:38
    Philadelphia naopak útočí s velkou chutí, Ivan Provorov sám dostal kotouč do útoku, i když tam o něj rychle přišel.
     
    56:15
    Zápas už se začíná dohrávat. Hosté už se smířili s porážkou a dopředu se jim tak už moc nechce.
     
    55:53
    John Marino chytá nahození soupeře ve středním pásmu a okamžitě se pokouší o rozehrávku, v důsledku toho ale jenom přišel o kotouč.
     
    55:20
    Hosté se ještě usazují v útočném pásmu, ale nedostávají tam ani centimetr ledu, takže je cesta k zakončení velmi trnitá.
     
    54:56
    Domácí se následně raději osvobodili pomocí vyhození. Nyní už nemusí nikam spěchat, tříbrankové vedení už je dost komfortní.
     
    54:18
    Penguins se rozhodně nevzdávají a už donutili Cartera Harta k důležitému zákroku, ten už chce svým spoluhráčům udržet výhru.
    52:34 Kevin HAYES - 6:3
     
    52:34
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Obrana hostů včetně gólmana se sesypala jako domeček z karet! Po přechodu modré čáry Joel Farabee jen lehce od pravého mantinelu nahodil kotouč na bránu. Tristan Jarry tedy bez problémů zasáhl, ale betonem vyrazil puk přímo ke KEVINU HAYESOVI, který se následně bez problémů trefil do odkryté klece. Asistence: Joel Farabee, Claude Giroux.
    52:14 Travis KONECNY - 5:3
     
    52:14
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Nejspíš je hotovo, protože domácí už vedou o dvě branky! Sean Couturier z vlastního pásma individuálně dostal kotouč až před branku, kde se po zákroku Tristana Jarryho pokoušel o skórování Travis Konecky. Tomu se to ale nepovedlo, takže musel přijet na pomoc OSKAR LINDBLOM, který dostal kotouč do vzduchu, takže sedící brankář Pittsburghu mohl těžko zasahovat. Asistence: Travis Konecny, Sean Couturier.
     
    51:55
    Michael Matheson zakládá další útok zpoza své branky. Tučňáci se přitom opět bez problémů dostali až do pásma, ale tam se zase neusadili.
     
    51:25
    John Marino srazil rukavicí kotouč do středního pásma, takže soupeři zabránil v pokračování útočné akce.
     
    50:57
    Michael Raffl se tlačí k dalšímu zakončení, avšak nakonec se k němu neodvážil a raději vracel kotouč dozadu.
     
    50:27
    Letci nemají úplně nejlépe pokrytou střední třetiny, protože se v posledních chvílích Pittsburgh v klidu dostává dopředu, ale zatím z toho nic výraznějšího nezískal.
     
    49:50
    Claude Giroux při napadání získal další pár cenných sekund, domácí tak dělí od vítězství už jen deset minut.
     
    49:16
    Flyers se tak zase bez problémů osvobodili, i když dopředu se nedostali. To jim ale příliš nevadí, protože drží těsné vedení.
     
    48:55
    Teddy Blueger přes pravou stranu vyvezl kotouč dopředu a následně se tam snaží něco vymyslel, ale zatím marně.
     
    48:19
    Brian Dumoulin docela riskantně přenášel hru na druhou stranu, což se příliš nevyplatilo, protože z toho byl souboj u hrazení.
     
    47:50
    Hostům už pomalu začíná docházet čas, což si moc dobře uvědomují, avšak Brandon Tanev zároveň nechce při rozehrávce za žádnou cenu chybovat.
     
    47:07
    Jakub Voráček opět krouží kolem brány a následně na modré čáře vybídl k zakončení Philippeho Myerse, jehož projektil však skončil jen na obránci.
     
    46:38
    Kevin Hayes se šikovně nenechal obrat napadajícím Jevgenijem Malkinem, toho navíc šikovně vymíchal a může tak v klidu rozehrávat.
    45:37 Michael RAFFL - 4:3
     
    45:37
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Philadelphia je zpět vedení! Scott Laughton s nutnou dávkou štěstí obešel rozhozené obránce soupeře a následně poslal kotouč před bránu. Odtud ho poslal Tristan Jarry pryč, ale výše jmenovaný ho tam rychle vrátil a tentokrát tam našel MICHAELA RAFFLA, který překonal brankář Tučňáků přesnou střelou mezi jeho betony. Asistence: Scott Laughton, Nicolas Aube-Kubel.
     
    45:18
    Domácí se sice dobře brání, ale rozehrávka v poslední době vázne, kvůli čemuž Carter Hart musel likvidoval další ránu, tentokrát z hole Johna Marina.
     
    44:35
    Tristan Jarry také zasahuje, ránu od modré čáry zkušeně vyráží k mantinelu, kde se po souboji chopili puku jeho spoluhráči.
     
    44:18
    Carter Hart nahození od modré čáry tentokrát moc dobře viděl, v klidu po něm tedy šáhnul lapačkou a přerušuje hru.
    43:01 Brandon TANEV - 3:3
     
    43:01
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Vyrovnaná přestřelka pokračuje! Mark Jankowski si to zamířil do útočného pásma přes pravou stranu, bekhendem následně přenesl hru na druhou stranu, kde byl úplně nehlídaný BRANDON TANEV, který velmi prudce zakončil ke vzdálenější tyči a navíc nad lapačku Cartera Harta. Asistence: Mark Jankowski.
     
    42:45
    Penguins poprvé v tomto zápase přežili oslabení a opět tak mohou usilovat o vyrovnání. Nejdříve se ale musí dostat k puku.
     
    42:26
    Claude Giroux po pěkném přechodu do útoku nahazuje před bránu, kde se o teč pokoušel Travis Konecny, ale puk nakonec skončil jen v lapačce Tristana Jarryho.
     
    41:47
    Sean Couturier nedokázal zakončení zvednout, Brian Dumoulin ho tak v klidu zablokoval, ale následně o puk musí bojovat v rohu kluziště.
     
    41:06
    Domácí v útočném pásmu chvíli kombinovali v trojúhelníku, nakonec to ale vedlo jen k zblokovanému zakončení, po kterém se hosté osvobodili.
     
    40:39
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jared McCann.
     
    40:15
    Úvodní vhazování jde tentokrát pro Pittsburgh, který ihned nahazuje do pásma, ale u kotouče nemohl být ani zdaleka první.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhém dějství jsme byli svědky velkého zaváhání Cartera Harta, který dost zbytečně rozehrál před svou branku, což okamžitě potrestal Sidney Crosby. Následně dlouho platil vyrovnaný stav, přičemž oba celky byly občas nebezpečné, ale nakonec se těsně před druhou sirénou prosadili Letci, konkrétně Joel Farabee, pro kterého to byl už třetí bod v dnešním utkání.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:19.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Hosté se ještě samozřejmě pokouší o vyrovnání, ale Cartera Harta už k zákroku nedonutili, takže to budou muset dohánět v závěrečné části.
    38:54 Joel FARABEE - 3:2
     
    38:54
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí se opět prosazují v závěru třetiny a opět si do šaten odnesou jednobrankový náskok! Kevin Hayes šikovně obhodil dva protihráče a u pravé tyče tak našel JOELA FARABEEHO, který se dostal před Tristana Jarryho a překvapil ho prudkou přízemní střelou ke vzdálenější tyči. Asistence: Kevin Hayes.
     
    38:29
    Pittsburgh se nyní marně pokouší o rozehrávku, dopředu se mu už však příliš nechce. Nakonec přichází nahození, které ale skončilo jen na zakázaném uvolnění.
     
    37:58
    Jakub Voráček si najel před bránu, kam také dostal přihrávku, ale při střele mu překážel jeden protihráč, kterého přesně nastřelil.
     
    37:27
    Sean Couturier dobře vystihl přihrávku a mohl zamířit do úniku, na ledě už ale byl dlouho, takže musel dopředu jen nahodit.
     
    36:53
    Tristan Jarry musel po delší době zasahovat, střelu od mantinelu vyrazil za branku, kde už zasáhli jeho spoluhráči.
     
    36:13
    Joel Farabee to z dálky zkusil švihem, což byla spíše nabídka na teč, ale žádný spoluhráč nedokázal zareagovat.
     
    35:25
    Kevin Hayes zakončením zpoza branky neuspěl, přes střed útočného pásma následně zkoušel z otočky najít Joela Farabeeho, ale ani přihrávka se mu nepovedla.
     
    35:11
    James van Riemsdyk byl nepokrytý na útočné modré čáře, stačila přesná přihrávka a byl by tu únik, o což se jeden z domácích samozřejmě pokusil. Pas byl však sražen do rohu kluziště.
     
    34:39
    Jake Guentzel rychle našel cestu zpět do pásma po prohraném vhazování a před branku poslal nadějnou žabičku, na kterou ale žádný protihráč nedokázal zareagovat.
     
    34:23
    Dlouho se hraje bez přerušení, což vyhovuje zejména Pittsburghu, který tak většinu času tráví v útočném pásmu. Další zakončení už ale domácí brankář udržel ve své výstroji a po delší době se píská.
     
    33:55
    Brandon Tanev vybízel k teči Jareda McCanna, který se o to samozřejmě pokusil, ale pod tlakem nedokázal puk usměrnit na bránu.
     
    33:07
    Michael Matheson a John Marino oba prozkoušeli pozornost Cartera Harta, ten mezitím ještě zneškodnil dorážku Teddhoy Bluegera, čímž tedy udržel vyrovnaný stav.
     
    32:38
    Scott Laughton se šikovně protlačil k vlastnímu nahození, nakonec ale zpoza branky poslal kotouč až zpět od vlastního pásma.
     
    31:53
    Jake Guentzel vybojoval kotouč za brankou soupeře, po mantinelu ho ale nedokázal posunout na modrou čáru, takže o něj musí zase bojovat.
     
    31:20
    Ivan Provorov měl u modré čáry spoustu prostoru, zakončení mu ale připadala moc okaté, takže šel do riskantní křižné přihrávky, která ale neprošla.
     
    30:43
    Jared McCann nahazuje do pásma a kotouč sám dojíždí, domácí obránci ho však k němu nepustili a mohou tak rozehrávat.
     
    30:13
    Nolan Patrick se díky své bojovnosti protlačil až k zakončení, to však bylo z velkého úhlu, takže pro brankáře Pittsburghu moc nebezpečné nebylo.
     
    29:48
    Carter Hart tentokrát za brankou rozehrál po mantinelu, čímž neměl co pokazit, protože u něj hlídkoval spoluhráč.
     
    29:24
    Philadelphia přežila další oslabení, v závěru ještě zasahuje domácí brankář, který tak definitivně uklidňuje své spoluhráče.
     
    28:49
    Tristan Jarry v klidu chytá nahození ze středního pásma a urychleně rozehrává, protože přerušení hry nepotřeboval.
     
    28:25
    Bryan Rust docela zbytečně ztrácí čas v rohu kluziště, přihrál až po chvíli, i když kotouč mohl předat mnohem dříve.
     
    27:50
    Sidney Crosby rozhodně nemá dost a opět se zkoušel prosadit, tentokrát zakončoval z opravdu velkého úhlu, ale Carter Hart si prostor u tyče pohlídal.
     
    27:23
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Nolan Patrick – 2 min., sekání).
     
    27:04
    Bryan Rust při přihrávce podklouzl, kvůli čemuž kus gumy poslal jen do ofsajdu, což samozřejmě neuniklo pozornosti čárových sudích.
     
    26:39
    Jevgenij Malkin už se také zkouší prosadit, jeho tvrdá střela příklepem z pravého kruhu však přesná nebyla.
     
    25:55
    Zničehonic se ale do úniku dostal Kevin Hayes, který zkusil Tristana Jarryho položil, což se mu také povedlo, ale v rychlosti přes něho nedokázal puk dostat!
     
    25:23
    Flyers jsou z chyby svého gólmana mírně otřesení, potřebují se z toho vydýchat. Kkotouč tak většinu času drží Tučňáci.
     
    24:44
    Na koni jsou nyní pochopitelně hosté, Mark Jankowski tak zkoušel štěstí z mezikruží, ale nyní se netrefil mezi tři tyče.
    23:39 Sidney CROSBY - 2:2
     
    23:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Svůj střelecký účet v nové sezoně otevírá také SIDNEY CROSBY a máme opět srovnáno! Carter Hart chytil nahození za brankou a kotouč chtěl poslat vzduchem z pásma, před vlastní klecí však trefil hůl výše jmenovaného, který následně jednou rukou dostal kotouč do sítě. Bez asistence.
     
    23:17
    Tristan Jarry chytá vyhození soupeře za svou klecí, což určitě dělá nerad. Stále ale doufá, že se jeho spoluhráči vyrovnání aspoň přiblíží.
     
    22:48
    Tučňáci v přesilovce zatím marně hledají cestu k náporu. Do pásma se sice tentokrát dostal, ale zase se v něm moc dlouho neudržel.
     
    22:14
    Philadelphia i v oslabení mířila do dalšího přečíslení, i tentokrát však přišla příliš prudká přihrávka, kterou si Sean Couturier nedokázal zpracovat.
     
    21:52
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Jakub Voráček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:18
    Hosté už se přece jen dostali k náporu, ale z pásma se sami vyhnali těsným ofsajdem a následně buly ve střední třetině už nezvládli.
     
    20:43
    Claude Giroux ztratil kotouč v souboji s dvěma protihráči, Pittsburgh se však s kotoučem moc dlouho neohřál, protože vzápětí nepřesně nahodil.
     
    20:22
    Domácí hned na začátku periody směřovali do přečíslení dva na jednoho, Travis Konecny však přihrával moc prudce, takže Oskar Lindblom nestačil zakončit!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou velmi kvalitní první třetinu nové sezony NHL! Lépe každopádně začal Pittsburgh, který skóroval hned ze své první střely, ale vedení do přestávky neudržel. Philadelphia se totiž postupně stávala lepším celkem, takže hosté začali zaostávat, což znamenalo nedovolené zákroky. Hosté hráli dvakrát proti pravidlům, a vzhledem k tomu, že Flyers zatím využili všechny své početní výhody, tak už stihli dokonat obrat. U obou gólů byla posila Erik Gustafsson, jehož rány od modré čáry byly v obou případech tečovány, nejprve Jamesem van Riemsdykem a následně Nolanem Patrickem. Domácí hokejisté tak na tom musí být před začátkem druhé části o dost lépe.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:28.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:52 Erik GUSTAFSSON - 2:1
     
    19:52
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers využívají i druhou přesilovku, i když do konce třetiny zbývalo pouhých šestnáct sekund! Druhá branka padla dost podobně jako ta první. Joel Farabee přihrál kotouč na modrou čáru, kde Erik Gustafsson opět pálil a zase byla jeho rána tečována, o což se tentokrát postaral NOLAN PATRICK, který poslal ho přesně k levé tyči. Nová posila se tak Philadelphii už v prvním zápase neskutečně vyplácí. Asistence: Erik Gustafsson, Joel Farabee.
     
    19:44
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Michael Matheson – 2 min., krosček).
     
    19:09
    Domácí se ještě mohou pokoušet o úspěšný útok, přechod do útoku pomocí nahození však moc efektivní není, protože opět nevyšel.
     
    18:47
    Jevgenij Malkin mířil za vlastním nahozením, které mělo skončit za brankou, ale místo toho si našlo cestu do lapačky domácího gólmana, který raději přerušil hru.
     
    18:11
    Carter Hart neudržel nahození ve výstroji, přičemž puk mu utekl vedle branky, čehož si včas všimli jeho obránci, kteří tedy veškeré trable vyřešili za něj.
     
    17:43
    Jared McCann dobře zapracoval při bránění a ujal se tak kotouče, sílu na protiútok ale neměl, takže kus gumy prostě vyhodil a vydal se na střídačku.
     
    17:08
    Domácí dobře zapracovali při bránění a Travis Sanheim tak následně bez problémů vyvezl kotouč dopředu, ale jeho přihrávku po mantinelu žádný spoluhráč nenašel.
     
    16:27
    Sean Couturier se na levé straně protlačil k zakončení, to však srazila bránící hokejka jen nad bránu.
     
    15:57
    Pittsburghu se samozřejmě nelíbí aktuální stav a chce jít zpět do vedení, vepředu i nadále však dostává minimum prostoru.
    15:11 James van Riemsdyk - 1:1
     
    15:11
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Letci se dočkali vyrovnání ještě v úvodní části a také využívají početní výhodu! Joel Farabee jel s kotoučem do levé části útočného pásma, čímž na sebe natáhl dva protihráče. Zadovkou následně vrátil kotouč na modrou čáru, odkud tvrdě vypálil Erik Gustafsson. Rána směřovala do pravé části branky, clonící JAMES VAN RIEMSDYK ji však ještě dokázal tečovat a znemožnil tak nic netušícímu Tristanu Jarrymu zákrok. Asistence: Erik Gustafsson, Joel Farabee.
     
    14:53
    Nyní Tučňáci posílají kotouč až za branku soupeře a mohou v klidu vystřídat. Polovinu oslabení tak mají za sebou.
     
    14:27
    Flyers začali přesilovku dobře, nějakou dobu kombinovali v útočném pásmu, ale zakončení nakonec nevymysleli, takže musí hledat cestu dopředu.
     
    13:47
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Cody Ceci – 2 min., sekání).
     
    13:47
    Jakub Voráček byl poprvé v zápase více vidět a rovnou si vynutil faul! Následně navíc před brankou uvolnil Erika Gustafssona, který málem překonal Tristana Jarryho, ale ten nakonec jen tak tak udržel kotouč pod sebou!
     
    13:40
    Oba celky nyní mají problémy se založením útočné akce, jde moc dobře vidět, že se jedná o první zápas sezony a navíc po delší pauze.
     
    13:12
    Nicolas Aube-Kubel nahodil o mantinel přes všechny čáry a následně kotouč dojel, ale ani nebyl v souboji příliš úspěšný.
     
    12:13
    Philadelphia v posledních minutách začíná kontrolovat hru a soupeři skoro vůbec nepůjčuje kotouč, k ničemu nebezpečnému to ale stále nevede.
     
    11:37
    Erik Gustafsson a Robert Hägg prozkoušeli pozornost Tristana Jarryho, ten oba pokusy moc dobře viděl, takže jeden vyrazil a ten druhý jen pozoroval, protože letěl mimo jeho svatyni.
     
    11:16
    Jake Guentzel byl při průjezdu útočnou třetinou zahnán do rohu kluziště, při následném souboji se kotouč odráží mimo hřiště, takže se musí přerušovat.
     
    10:34
    Jevgenij Malkin poslal před bránu další dobrý pas, na ten si tentokrát najížděl Jason Zucker, který ale z bezprostřední blízkosti brankáře nepřekonal.
     
    10:09
    To se povedlo až po nahození, ale v souboji u mantinelu opět zapracovali lépe hosté, kteří se tak velmi rychle osvobodili.
     
    09:48
    Flyers po delší době mají kotouč pevně pod kontrolou a ve vlastním pásmu uklidňují hru. Přitom opatrně hledají cestu dopředu.
     
    09:08
    Carter Hart si musí připisovat jeden zákrok za druhým. Tentokrát Jared McCann mířil přímo k protější tyči, ale domácí brankář stačil zasáhnout betonem. O dorážku se následně pokoušel Brandon Tanev, ale tu už mu nedovolili obránci.
     
    08:53
    Jared McCann nedokázal zpracovat skákavý kotouč, to se naopak povedlo Kevinu Hayesovi, jenž ho ale proti třem protivníkům moc dlouho neudržel.
     
    08:18
    Penguins mají jednoznačně navrch, což tentokrát ukázal Colton Sceviour, jehož pokus ale skončil jen na prvním soupeři v cestě.
     
    07:47
    Sidney Crosby v samotném závěru přesilovky naznačil zakončení, ale chytře přihrál na Krise Letanga, který ještě posílal kotouč k protější tyči, ale tento pas už neprošel.
     
    07:20
    Jared McCann už zase posílal přihrávku před branku, tentokrát si ale Carter Hart dobře hlídal prostor u tyče a neprodleně přerušil hru.
     
    06:48
    Díky zblokované střele se domácí zase bez problémů osvobozují a mohou střídat, to činí také hokejisté Pittsburghu.
     
    06:23
    Philadelphia ve vlastním oslabení získal buly před gólmanem soupeře, to ale na plné čáře prohrála, takže se vzápětí musí opět bránit.
     
    05:44
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Scott Laughton – 2 min., držení).
    05:13 Mark JANKOWSKI - 0:1
     
    05:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguis poprvé střílí na bránu a rovnou dávají první gól této sezony! Jared McCann dobře zapracoval za brankou, kde vybojoval kotouč a následně si získal také prostor. Kus gumy následně šikovně naservíroval do brankoviště, kde byl volný MARK JANKOWSKI, jehož střela se sice otřela o výstroj Cartera Harta, ale ten ji vyrazil jen pod horní tyč. Asistence: Jared McCann.
     
    04:29
    Sam Lafferty prozkoušel Cartera Harta, z nemalého úhlu tak mířil mezi jeho betony, ale hvězdný brankář se nemohl nechat zaskočit takovou střleou.
     
    03:52
    Na vidění byla první větší příležitost! Po nahození od modré čáry kotouč poskakoval před bránu, Tristan Jarry i několikrát zasáhl a nakonec kotouč gumy srazil za svou klec!
     
    03:08
    Philippe Myers předvedl dobrý obranný zákrok, protože proti němu šel protihráč, kterého čistým způsobem poslal k zemi a zabránil tak střele.
     
    02:38
    Brian Dumoulin posílá kotouč před bránu, žádný spoluhráč ale na jeho nabídku neodpověděl, takže brankář Philadelphie mohl bez problémů přerušit.
     
    02:09
    Kevin Hayes mířil za nahozeným pukem, ale nemohl u něj být první, takže se píská zakázané uvolnění a vhazovat se bude před Carterem Hartem.
     
    01:54
    Pittsburgh už se také vydal dopředu, tam ale musel kombinovat jen u mantinelu, kde v pohodě zasáhli domácí obránci.
     
    01:05
    Claude Giroux zachytil nahození u mantinelu a následně kotouč poslal směrem na bránu, pro Tristana Jarryho to ale byl snadný zákrok.
     
    00:27
    První vhazování patří Letcům, kteří se následně na chvíli podívali dopředu, ale zakončení nevymysleli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Provorov, Braun, Sanheim, P. Myers, Hägg, E. Gustafsson – Lindblom, Couturier, Konecny – Giroux, K. Hayes, Farabee – J. van Riemsdyk, Patrick, Voráček – M. Raffl, Laughton, Aube-Kubel.

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Dumoulin, Letang, Matheson, Marino, M. Pettersson, Ceci – Guentzel, Crosby, Rodrigues – Zucker, Malkin, Rust – McCann, Jankowski, B. Tanev – Lafferty, Blueger, Sceviour.

    Rozhodčí: McCauley, Sutherland – Smith, Baker.
     
    Československá stopa v utkání
    Jakub Voráček (PHI)
     
    Pittsburgh Penguins
    Tučňákům se naopak v bublině v Toronto vůbec nedařilo. Moc dlouho se tam totiž neohřáli, protože po pěti zápas už museli balit kufry. V rámci přípravy na předkolo s Montrealem se shodou okolností utkali právě s Philadelphií, se kterou padli 2:3 po prodloužení, což nevěstilo nic dobrého. V následném předkole s Canadiens totiž toho moc nepředvedli, protože prohráli tři za čtyřech duelů, přičemž v tom posledním s ani jednou nenašli recept na skvěle chytajícího Careyho Pricea, který svůj tým doslova dotáhl k postupu. Tučňáci měli i trochu smůlu, protože vždy prohráli velmi těsně, ale teď už s tím stejně nic neudělají. V základní části jim přitom utekl přímý postup do osmifinále jen o píď, protože byli na pátém místě Východní konference. Tato skutečnost je tak nakonec stála účast v hlavní části play off.
    Vzhledem k relativně nepovedené sezoně se tak v týmu děly rošády. Tým opustil Dominik Simon, který zamířil do Calgary. Stěhoval se také hvězdný brankář Matt Murray, který je novou jedničkou Ottawy, takže Penguins teď budou spoléhat na brankáře Tristana Jarryho. Dále odešel Patrick Marleau, jenž se vrátil do San Jose. Poté také ještě Conor Sheary, který od nové sezony bude nosit barvy Washingtonu. A nakonec Patrik Hörnqvist, který odešel k Panterům. To jsou citelné ztráty zejména pro ofenzivu. Samozřejmě ale byly také nějaké příchody, i když jich bylo o dost méně. Z Calgary dorazili Frederick Gaudreau s Markem Jankowskim, obranu poté vystužil Cody Ceci, který předtím působil v Torontu, ale to je z větších jmen asi tak všechno. Pittsburgh tak nadále bude spoléhat zejména na Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina, kteří se mají starat hlavně o góly. V obraně by to mohli táhnout nově příchozí Cody Ceci společně s Krisem Letangem. Tučňáci tak do nového ročníku trochu oslabili, ale stejně budou pořád hodně nepříjemným soupeřem.
     
    Philadelphia Flyers
    Philadelphia chce letos rozhodně ještě vylepšit předchozí ročník, ve kterém došla do čtvrtfinále play off. Tam ale padla po sedmizápasové bitvě s Islanders, kde Letce trápily zejména výpadky produktivity, protože ve všech prohraných duelech vsítili jen pouhé tři branky. V základní části skončili dnešní domácí na čtvrtém místě Východní konference, což jim tedy zajišťovalo přímou účast v osmifinále, nemuseli tak hrát předkolo. Místo toho se utkali v rámci skupiny o umístění, kterou zvládli naprosto bravurně, protože v ní zdolali všechny papírově silnější protivníky, což byla Tampa, Boston a Washington. Díky tomu dostali do osmifinále nejhůře postavený Montreal, přes který postoupili po šesti zápasech a to zejména díky skvělým výkonům Cartera Harta, který by tedy i letos měl být jedničkou. Pak ale Philadelphii vystavili stopku výše zmiňovaní Ostrované.
    Přes volné období se u Flyers v soupisce moc změn neudálo. Nejvýraznějších odchodem byl nejspíš Tyler Pitlick, který nyní patří Arizoně. Nejviditelnějším příchodem se pak stal Erik Gustafsson, který přestoupil s Calgary a má nahradit Matta Niskanena, který ukončil kariéru. Jinak ale jádro týmů zůstává stejné, ofenzivu budou táhnout pořád Tomáš Voráček, Travis Konecny nebo Claude Giroux, v defenzivě jsou na vidění jména jako Ivan Provorov nebo Erik Gustafsson. Uvidíme, jak se těmto známým hráčům bude dařit letos.
    Podívejte se na preview k Východní divizi
     
    Hokejoví fanoušci po celém světě se konečně dočkali! Po 107 dnech se na americké a kanadské kluziště vrací nejprestižnější hokejová liga na světě – NHL! A začínáme pěkně zostra, protože uvítací duel nám nabízí Východní divize, kde budeme svědky duelu Philadelphie a Pittsburghu! Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:30.

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 16. J. van Riemsdyk (E. Gustafsson, Farabee), 20. Patrick (E. Gustafsson, Farabee), 39. Farabee (K. Hayes), 46. M. Raffl (Laughton, Aube-Kubel), 53. Lindblom (Konecny, Couturier), 53. K. Hayes (Farabee, Giroux) – 6. Jankowski (McCann), 24. Crosby, 44. B. Tanev (Jankowski)


    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Provorov (A), Braun, Sanheim, P. Myers, Hägg, E. Gustafsson – Lindblom, Couturier (A), Konecny – Giroux (C), K. Hayes, Farabee – J. van Riemsdyk, Patrick, Voráček – M. Raffl, Laughton, Aube-Kubel.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), Matheson, Marino, M. Pettersson, Ceci – Guentzel, Crosby (C), Rodrigues – Zucker, Malkin (A), Rust – McCann, Jankowski, B. Tanev – Lafferty, Blueger, Sceviour.

    Rozhodca: McCauley, Sutherland – Smith, Baker