Philadelphia – Pittsburgh 6:3 (kon.) | Toronto – Montreal 5:4 (po pr.) | Tampa Bay – Chicago 5:1 (kon.)
Edmonton – Vancouver 3:5 (kon.) | Colorado – St. Louis 1:4 (kon.)
koniec po predl.
Toronto Maple Leafs
5:4 (1:2, 2:1, 1:1 - 1:0)
Montreal Canadiens
cz Štvrtok 14.01.2021, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:24 Morgan RIELLY - 5:4
     
    63:24
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté nakonec z tohoto zápasu budou brát bonusový bod, jelikož rozhodují o své výhře v prodloužení! John Tavares v přečíslení dva na jednoho posunul kotouč na MORGANA RIELLYHO, jenž z první překonal brankáře. Asistence: John Tavares a Auston Matthews.
     
    61:07
    Následně ujel hráč hostí do samostatného úniku, ale Frederik Andersen v těžké pozice kotouč vyráží! Parádní prodloužení...
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
    50:33 Jimmy VESEY - 4:4
     
    50:33
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté znovu srovnávají stav dnešního duelu a mohou bojovat o dva body! Hosté udělali obrovskou chybu v útočném pásmu, načež se puk odrazil pro Nylandera, který ho poslal před branku. Tam byl úplně volný JIMMY VESEY, který celkem v pohodě překonal brankáře hostí. Asistence: William Nylander.
     
    44:47
    Josh Anderson nám zacílil na hattrick! Frederik Andersen už byl po zákroku na zemi, ale hostující hráč nadvakrát nedokázal přehodit beton! To byla obrovská šance Montrealu.
    41:03 Josh ANDERSON - 3:4
     
    41:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jenže hostům zase stačí jedna rychlejší akce a je to zase o gól! JOSH ANDERSON táhl přečíslení tři na dva. To nakonec vzal na sebe, což bylo dobře! Dostal totiž puk za brankovou čáru a střílí dnes svou druhou branku! Bez asistence.
     
    40:21
    Shea Weber je na ledě!
    39:21 John TAVARES - 3:3
     
    39:21
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobná početní výhoda je využita a je zase srovnáno! Skvělý návrat do zápasu v podání domácích. Mitchell Marner využil hodně prostoru a přemýšlel na levém kruhu. Nakonec poslal střílený pas na hranici brankoviště, kde byl JOHN TAVARES, jenž tečoval puk mimo dosah gólmana. Asistence: Mitchell Marner a Frederik Andersen.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:21
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Shea Weber – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    38:18
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Nick Suzuki – 2 min., držení).
    38:00 William NYLANDER - 2:3
     
    38:00
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Těsně před koncem přesilové hry se domácí prosazují a snižují na rozdíl jedné branky! Jason Spezza si vzal odražený kotouč a posunul ho na WILLIAMA NYLANDERA. Ten si na levém kruhu párkrát zakvedlal s pukem a poslal ho do zadní šibenice. Asistence: Jason Spezza a Zach Hyman.
     
    36:04
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Josh Anderson – 2 min., vražení na hrazení).
     
    31:38
    Montreal hraje v plném počtu!
     
    29:38
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Brett Kulak – 2 min., krosček)

    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Ben Chiarot – 5 min., bitka).

    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Wayne Simmonds – 2 min., bitka).
    29:38 Bitka mezi Simmondsem a Chiarotem
     
    29:38
    A máme tu první bitku v dnešním duelu! Wayne Simmonds a Ben Chiarot se do sebe pustili na férovku! Vítězem je domácí hráč, jenž dostal soupeře na led! Toronto bude hrát přesilovku!
     
    28:50
    Střely na branku: 17 – 9!
    27:20 Tomáš TATAR - 1:3
     
    27:20
    Montreal právě vstřelil branku!
    A hosté nakonec využívají přesilovou hru, vedou už o dvě branky! Alexandr Romanov našel svkělým pasem na útočné modré rozjetého TOMÁŠE TATARA! Ten se díky tomu dostal do nájezdu a překonal brankáře mezi betony. Asistence: Alexandr Romanov a Shea Weber.
     
    25:30
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Zach Bogosian – 2 min., držení).
     
    20:32
    A klidně mohlo být už srovnáno! Mitchell Marner dokázal vybojovat kotouč v útočném pásmu a poslat ho před branku. Tam si sjel Auston Matthews, jenže v těžké pozici trefil jenom beton brankáře Montrealu!
    19:38 Josh ANDERSON - 1:2
     
    19:38
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jenže Montreal si dvacet dva sekund před koncem třetiny bere své vedení zpět, a že to byla krásná akce! Anderson vyhrál vhazování na modrou. Poté byly k vidění dvě rychlé přihrávky a puk se dostal mezi kruhy na hokejku JOSHE ANDERSONA, jehož táhlá střela skončila přesně u tyče. Asistence: Jonathan Drouin a Jeff Petry.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
    15:56 William NYLANDER - 1:1
     
    15:56
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jenže o pár vteřin později už srovnáno je! WILLIAM NYLANDER si sjel krátce po buly k modré čáře. Tam přihrávku dostal a jeho rána z první prolétla nad ramenem brankáře až do sítě! Asistence: Justin Holl a John Tavares.
     
    15:45
    Domácí hokejisté působí trochu opařeným dojmem a od inkasované branky jsou trochu mimo. Přesto mohli srovnat! Joe Thornton se dostal na levém kruhu do dobré střelecké pozice, ale Carey Price skvěle máchl lapačkou, ve které má puk!
    12:50 Nick SUZUKI - 0:1
     
    12:50
    Montreal právě vstřelil branku!
    A hosté se nakonec dočkali branky v přesilové hře! Jeff Petry sice trefil svou ranou od modré jenom tyčku, jenže kotouč se vrátil zpět do hry. A to navíc přesně na hokejku NICKA SUZUKIHO, který z těžkého úhlu poslal touš do sítě. Asistence: Jonathan Drouin a Jeff Petry.
     
    11:37
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    09:39
    Zach Bogosian je na ledě!
     
    07:39
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Zach Bogosian – 2 min., podrážení).
     
    06:45
    To už vypadalo zajímavě, hosté mohli jít klidně do vedení! Frederik Andersen totiž nahození od modré moc neviděl a se štěstím vyrazil puk vedle sebe. Tam nikdo z Montrealu na dorážku nebyl.
     
    04:06
    Střely na branku: 2 – 2!

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 16. W. Nylander (Holl, Tavares), 38. W. Nylander (Spezza, Hyman), 40. Tavares (Marner, Andersen), 51. Vesey (W. Nylander), 64. Rielly (Tavares, Matthews) – 13. Suzuki (Drouin, Petry), 20. J. Anderson (Drouin, Petry), 28. Tatar (A. Romanov, S. Weber), 42. J. Anderson


    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner, Matthews (A), J. Thornton – W. Nylander, Tavares (C), Vesey – Hyman, Kerfoot, Michejev – Simmonds, Spezza, Barabanov.
    Montreal Canadiens: Price (Allen) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson, A. Romanov, Kulak – Gallagher (A), Danault, Tatar – J. Anderson, Suzuki, Drouin – Armia, Kotkaniemi, Toffoli – Byron (A), Evans, Lehkonen.

    Rozhodca: Nicholson, Meier – Cherrey, Shewchyk