Philadelphia – Pittsburgh 6:3 (kon.) | Toronto – Montreal 5:4 (po pr.) | Tampa Bay – Chicago 5:1 (kon.)
Edmonton – Vancouver 3:5 (kon.) | Colorado – St. Louis 1:4 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Chicago Blackhawks
cz Štvrtok 14.01.2021, 02:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    56:36 Dylan STROME - 5:1
     
    56:36
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Andrej Vasilevskij o čisté konto přišel velmi nešťastným způsobem. Kotouč se od DYLANA STROMEA odrazil na hůl Erika Černáka, který jej nedopatřením dostal pod brankáře. A následný odraz od betonu Vasilevského také nehrál domácím do karet. Chicago tedy dává billiardovými odrazy alespoň čestný gól. 5:1. Asistence: Andrew Shaw a Adam Boqvist.
    46:45 Brayden POINT - 5:0
     
    46:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Souhra BRAYDENA POINTA se Stevenem Stamkosem bude letos lahodit oku nejednoho hokejového fanouška. Ochutnávku dopřáli oba hokejisté nyní. Stamkos udržel puk na holi, objel útočníky a z pravého kruhu nestřílel, nýbrž zvolil přihrávku na Pointa, jenž už dorážel do poloprázdné branky. 5:0. Asistence: Steven Stamkos a Michail Sergačjov.
    29:56 Steven STAMKOS - 4:0
     
    29:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Přesilovka domácích se znovu ukázala jako smrtící. Hedman našel Pointa, jenž naznačil střelu, ale nakonec zvolil přihrávku na volného STEVENA STAMKOSE. Kapitán Tampy se prosadil ze své oblíbené pozice na levém kruhu, když vystřelil bez přípravy naprosto přesně. 4:0. Asistence: Brayden Point a Victor Hedman.
    17:57 Anthony CIRELLI - 3:0
     
    17:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Záhy přichází další branka, to už je pro Malcolma Subbana kruté. Kotouč se dostal na modrou čáru k Černákovi, jehož nahození krásně tečoval ANTHONY CIRELLI. Centr druhé formace domácích poslal touš přímo pod horní tyč. 3:0. Asistence: Erik Černák a Alex Killorn.
    16:18 Mathieu JOSEPH - 2:0
     
    16:18
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nešťastná chvíle pro hosty končí druhým gólem Tampy. Alex Killorn vypálil tvrdě od mantinelu, jeho ránu sice Subban vyrazil, ale MATHIEU JOSEPH jemným přistrčením vrátil puk k nohám gólmana Chicaga. Subban si poté kotouč nechtěně srazil do branky. 2:0. Asistence: Alex Killorn a Anthony Cirelli.
    10:39 Ondřej PALÁT - 1:0
     
    10:39
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají svou první přesilovku v sezoně a z gólu se raduje ONDŘEJ PALÁT. Victor Hedman vypálil těsně před modrou čárou a jeho ránu vyrazil Subban jen před sebe. Palát na brankovišti přetlačil Keitha a puk bez větších problémů dorazil do sítě. 1:0. Asistence: Victor Hedman a Steven Stamkos.

    Daniel Fekets

    Góly a asistencie: 11. Palát (Hedman, Stamkos), 17. M. Joseph (Killorn, Cirelli), 18. Cirelli (Černák, Killorn), 30. Stamkos (B. Point, Hedman), 47. B. Point (Stamkos, Sergačov) – 57. D. Strome (A. Shaw, Boqvist)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Černák, Sergačov, C. Foote, McDonagh (A) – Stamkos (C), B. Point, Palát – M. Joseph, Cirelli, Killorn – Goodrow, Gourde, Coleman – Volkov, Stephens, Maroon.
    Chicago Blackhawks: M. Subban (Delia) – C. Murphy (A), Keith (A), Mitchell, de Haan, Boqvist, Zadorov – P. Kane (A), D. Strome, DeBrincat – Pirri, Suter, D. Kubalík – A. Shaw, Wallmark, Janmark – Carpenter, Kämpf, Highmore.

    Rozhodca: Hebert, Charron – Marquis, Devorski