Philadelphia – Pittsburgh 6:3 (kon.) | Toronto – Montreal 5:4 (po pr.) | Tampa Bay – Chicago 5:1 (kon.)
Edmonton – Vancouver 3:5 (kon.) | Colorado – St. Louis 1:4 (kon.)
koniec
Edmonton Oilers
3:5 (0:1, 1:1, 2:3)
Vancouver Canucks
cz Štvrtok 14.01.2021, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:11
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Jesse Puljujärvi – 2 min., hákování).
     
    55:45
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Alexander Edler – 2 min., krosček).
     
    53:46
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hostující celek si znovu bere dvoubrankové vedení zpět. Akci začal Hughes, přes Petterssona se puk dostal k BROCKU BOESEROVI. Ten si najel do brejku, mířil sám na brankáře a střelou k bližší tyči jej dokázal prostřelit. Asistence: Elias Pettersson a Quinn Hughes.
    53:46 Brock BOESER - 3:5
    48:18 Adam LARSSON - 3:4
     
    48:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Canucks se z dvoubrankového vedení neradovali dlouho, domácí rychle přispěchali s odpovědí. Z horní hranice kruhu prostřelil brankáře ránoudo horního rohu branky ADAM LARSSON. Braden Holtby na jeho pokus nedosáhl. Asistence: Caleb Jones a Dominik Kahun.
    43:44 Brock BOESER - 2:4
     
    43:44
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí celek nedokázal dostat kotouč z obranného pásma. Hughes dokázal z obtížné pozice přihrát spoluhráči před branku. Tam byl BROCK BOESER, který měl na zakončení dostatek času. Asistence: Quinn Hughes.
    41:53 Adam GAUDETTE - 2:3
     
    41:53
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hostující celek si znovu bere vedení zpět na svou stranu. Po pěkné přihrávce spoluhráče se ránou z první z mezikruží prosazuje ADAM GAUDETTE. Asistence: Antoine Roussel a Travis Hamonic.
    40:10 Darnell NURSE - 2:2
     
    40:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Bleskově z kraje třetí třetiny je vyrovnáno. Po rychlé kombinaci poslal kotouč do horní části branky obranou neobsazený DARNELL NURSE. Asistence: Zack Kassian a Ethan Bear.
     
    38:08
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Travis Hamonic – 2 min., hákování).
    37:19 Nils HÖGLANDER - 1:2
     
    37:19
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hostující celek se dostává znovu do vedení. První střelu Pearsona brankář vyrazil před sebe, kde byl NILS HÖGLANDER. Rychle zpracoval a vypálil přesně. Z bezprostřední blízkosti zaznamenal svou první branku v NHL. Asistence: Tanner Pearson a Bo Horvat.
     
    30:01
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Travis Hamonic – 2 min., sekání).
    25:39 Kailer YAMAMOTO - 1:1
     
    25:39
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Cancouver přišel v obranném pásmu o kotouč, Leon Draisaitl našel spoluhráče. Tím byl KAILER YAMAMOTO a jeho rychlé zakončení zapadlo přesně do horní části branky. Gólman na střelu nedosáhl. Asistence: Leon Draisaitl.
    15:32 Bo HORVAT - 0:1
     
    15:32
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hostující celek se dostává na konci první třetiny do vedení po rychlé akci. Tanner Pearson odvedl pořádný kus práce, navázal na sebe obránce, dostal kotouč do útočného pásma, a pak našel před brankou volnéh BO HORVATA. Jeho zakončení propadlo brankáři mezi rukou a tělem a od tyčky se kotouč dostal do branky. Asistence: Tanner Pearson.
     
    12:53
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Jake Virtanen – 2 min., krosček).
     
    10:39
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Kailer Yamamoto – 2 min., podrážení).

    Jan Prošek

    Góly a asistencie: 26. Yamamoto (Draisaitl), 41. Nurse (Kassian, Bear), 49. A. Larsson (Jones, Kahun) – 16. Horvat (Pearson), 38. Höglander (Pearson, Horvat), 42. Gaudette (Roussel, Hamonic), 44. Boeser (Q. Hughes), 54. Boeser (E. Pettersson, Q. Hughes)


    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Nurse, Bear, Jones, A. Larsson, Koekkoek, Barrie – Nugent-Hopkins, McDavid, Kassian – Kahun, Draisaitl, Yamamoto – J. Archibald, Turris, Puljujärvi – Ennis, Khaira, Chiasson.
    Vancouver Canucks: Holtby (Demko) – Edler, Schmidt, Q. Hughes, Hamonic, Juolevi, T. Myers – Virtanen, E. Pettersson, Boeser – Pearson, Horvat, Höglander – Roussel, Gaudette, MacEwen – Motte, Beagle, B. Sutter.

    Rozhodca: Furlatt, Pollock – Murchison, Nansen