Sassuolo – Spal 0:2 (kon.) | Bergamo – Cagliari 3:1 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
3:1 (1:0)
Cagliari Calcio
cz Štvrtok 14.01.2021, 21:16Taliansky pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:16.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Coppa Italia mezi Atalantou a Cagliari.
     
    Cagliari Calcio

    Hostující Cagliari odehrálo v letošním ročníku italského poháru už dva zápasy. Na úvod doma přehrálo těsně Cremonese. Ve druhém kole pak porazilo na svém hřišti 2:1 Veronu. V Serii A už to taková sláva není. Po sedmnácti kolech je Cagliari šestnácté. V posledním utkání prohrálo 0:1 na hřišti Fiorentiny.
     
    Atalanta Bergamasca Calcio

    Domácí Atalanta vstupuje do poháru až dnes. Celek z Bergama však v domácí soutěži zažívá parádní ročník. Po šestnácti duelech má na svém kontě krásných třicet jedna bodů a zatím je pátá dva body za čtvrtým Juventusem. Už devět zápasů v řadě navíc neprohrála. Naposledy zvítězila 4:1 na hřišti Beneventa.
     
    Úvodní sestavy:

    Atalanta Bergamasca Calcio: Sportiello – Šutalo, Romero, Djimsiti – Maehle, Malinovskij, Freuler, Gosens – Pessina – Mirančuk, Muriel
    Náhradníci: Cortinovis, Depaolo, de Roon, Gollini, Gyabuaa, Hateboer, Iličič, Lammers, Palomino, Rossi, Toloi, Zapata

    Cagliari Calcio: Vicario – Zappa, Walukiewicz, Ceppitelli, Trapaldelli – Nández, Marin, Caligara – Sottil, Pavoletti, Tramoni
    Náhradníci: Aresti, Boccia, Cerri, Cragno, Delpupo, Pedro, Lykogiannis, Ounas, Pereiro, Simeone.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Atalanta bude hrát v modrém, zatímco Cagliari bude hrát v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Atalanta obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale akce vedená po levé straně skončila nepřesnou přihrávkou.
     
    2
    Atalanta se usadila na polovině Cagliari a postupnou kombinací si hledá cestičku do pokutového území. Hráči v černomodrém jsou od úvodu aktivní.
     
    3
    Muriel si potáhl míč na hranici velkého vápna, kde si jej přehodil na levačku, ale jeho prudký přízemní pokus skončil v rukavicích připraveného brankáře.
     
    4
    Mirančuk poslal centr na hranici velkého vápna, kde se do zakončení tlačil aktivní Muriel, ale v souboji s Ceppitellim mu scházely snad dva kroky.
     
    5
    Atalanta sice poprvé v utkání dopravila míč do sítě, jenže Gosens si nedal pozor na své postavení a byl lapen v ofsajdové pasti!
     
    6
    Zappa dostal přihrávku na pravou stranu a potáhl míč na polovinu domácí Atalanty. Krajní obránce Cagliari poté hledal Caligaru, který se k jeho pobídce nedostal.
     
    7
    Hosté se snad poprvé v utkání na delší dobu usadili na polovině domácí Atalanty. Kombinace fotbalistů v bílých dresech skončila přihrávkou do autu.
     
    8
    Caligara se vrátil na vlastní polovinu a pomohl spoluhráčům k zisku míče. Zadáci Cagliari zatím brání v pevném bloku a nepouštějí soupeře do zakončení.
     
    9
    Trapaldelli ustál hlavičkový souboj na hranici vlastní šestnáctky a před rozběhnutým Murielem odhlavičkoval míč do bezpečí. Cagliari může nasbírat další cenné sekundy.
     
    10
    Gosens dostal přihrávku do běhu na levou stranu, prošel s míčem na polovinu Cagliari. Jeho centr do velkého vápna však obránce odhlavičkoval.
     
    11
    Muriel se dostal do pokutového území, jenže jeho projektil skončil na hrudi prvního obránce. Atalanta tak získala další rohový kop.
     
    12
    Sportiello musel pod tlakem rozehrávat z vlastní šestnáctky. Jeho odkop však skončil vysoko na tribuně. Cagliari bude vhazovat.
     
    13
    Hosté zahrávali přímý kop na polovině Atalanty. Přímý kop se Cagliari vůbec nepovedl a míč skončil v rukavicích domácího brankáře.
     
    14
    Gosens se znovu hnal za nákopem na levou stranu hrací plochy. Rychlonohý fotbalista se pokusil odcentrovat pod sebe, ale spoluhráče nenašel.
     
    15
    Romero poslal vysoký nákop na hranici velkého vápna soupeře. Muriel znovu svedl důrazný souboj s Ceppitellim, ale tentokrát si pomohl faulem.
     
    16
    Hostující brankář znovu nespěchal s rozehrávkou přímého kopu z vlastní poloviny. Jeho nákop následně mířil na pravé křídlo, kde fauloval domácí Romero.
     
    17
    Freuler si došel pro přihrávku na vlastní polovinu, využil volného prostoru a našel Muriela. Domácí útočník si míč navedl na hranici šestnáctky, ale jeho dělovka skončila v rukavicích Vicaria.
     
    18
    Ceppitelli poslal přihrávku na levou stranu, kam sprintoval Marin, nicméně domácí zadáci měli k míči o pořádný kus blíže a bez problémů jej získali pro sebe.
     
    19
    Freuler se znovu dostal k odraženému míči, ale tentokrát rozehrál na pravou stranu, kam si naběhl Šutalo. Centr druhého jmenovaného trefil jen Ceppitelliho.
     
    20
    Gosens si naběhl na průnikovou přihrávku za obranu soupeře, jenže i tuto akci Atalanty zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    21
    Gosens v první půli diriguje rozehrávku domácí Atalanty. Aktivní fotbalista tentokrát přenesl hru na pravou stranu, ale domácí se nemohou dostat do šestnáctky.
     
    22
    Muriel se výborným zpracováním zbavil svého strážce, ale sotva se chystal na zakončení, už mu míč odkopl další zadák v bílém dresu Cagliari.
     
    23
    Marin spěchal za nákopem na polovinu soupeře, jenže ve sprinterském souboji nedokázal přetlačit domácího obránce Romera.
     
    24
    Muriel si v pokutovém území bleskovou kličkou přehodil míč na pravačku, ale jeho přízemní pokus směřoval přímo do prostoru, kde stál připravený brankář.
     
    25
    Domácí fotbalisté chtěli penaltu po pádu Gosense v pokutovém území! Domácí fotbalista upadl po souboji s brankářem, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře.
     
    26
    Mirančuk se skvěle prodral do pokutového území, kde dostal prostor pro zakončení. Jeho rána levačkou směřovala k levé tyči, ale hostující brankář vytáhl dobrý zákrok!
     
    27
    Neskutečné, co teď domácí fotbalisté zahodili! Muriel se na malém vápně dostal k odraženému míči, ale tvrdou střelou trefil jen brankáře!
     
    28
    Atalanta se v posledních minutách stále častěji tlačí do zakončení. Domácí celek je mnohem aktivnější a hostující Cagliari prakticky nepouští k míči.
     
    29
    Gosens dostal prostor na levé straně, zasekl si míč kolem obránce a odcentroval do šestnáctky. Dobíhající Muriel na jeho pobídku nedoskočil.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme velmi zajímavé utkání. Domácí Atalanta od úvodních minut tlačí a nepouští Cagliari do blízkosti své šestnáctky.
     
    31
    Atalanta zahrávala další rohový kop. K prudkému centru se u přední tyče tlačil Muriel, ale obránce v bílém dresu jeho hlavičku srazil mimo hrací plochu.
     
    32
    Zappa dostal čas na odkop na pravé straně hrací plochy. Hostující obránce však rozehrávku pokazil a málem nabídl domácím šanci na přechod do útoku.
     
    33
    Nández to při napadání rozehrávky soupeře přehnal s agresivitou a dopustil se nedovoleného zákroku. Hlavní rozhodčí zatím nechává kartu v kapse.
     
    34
    Nedovoleným zákrokem se provinil také domácí obránce Djimsiti, který nabídl rozehrávku hostujícímu Cagliari. Hosté tak mohou pošetřit síly.
     
    35
    Na hrací ploše to začíná pěkně jiskřit! Dalším nedovoleným zákrokem se provinil Freuler, který zápasnickým chvatem poslal k zemi Sottila.
     
    36
    Nández si naběhl na přihrávku na pravou stranu, obhodil si domácího hráče, jenže centrem do velkého vápna míč odevzdal Atalantě.
     
    37
    Ceppitelli napadal rozehrávku domácího celku až u Sportiella. Domácí brankář míč nakopl na levou stranu, kde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    38
    Walukiewicz si dal pozor na napadajícího Muriela, před kterým si dobře pokryl míč tělem a bez problémů rozehrál na pravou stranu. Cagliari nyní srovnalo obraz hry.
     
    39
    Mirančuk si naběhl na průnikovou přihrávku do pokutového území, ale obránce Ceppitelli se mu na poslední chvíli položil pod nohy a srazil míč do bezpečí.
     
    40
    Freuler se pokusil vyslat oblouček do pokutového území, nicméně na jeho pobídku si nenaběhl nikdo v černomodrém dresu domácí Atalanty.
     
    41
    Pavoletti prošel z pravé strany do blízkosti velkého vápna a snažil se najít Tramoniho. Druhého jmenovaného však skvěle uhlídal obránce Romero.
     
    42
    Malinovskij se dostal s míčem do blízkosti velkého vápna, jenže neustál souboj s obráncem. Rozhodčí měl střet přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    43
    Nández se po pravé straně prohnal na hranici velkého vápna, pokusil se o zpětnou pobídku na Marina, jenže ten už neměl prostor a čas na zakončení.
     
    44
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Atalanta se v závěru prvního poločasu dostává do vedení! Domácím vyšla přímočará akce! Na přihrávku do vápna si naběhl Muriel, který ještě z ostrého úhlu přihrál pod sebe a ALEXEJ MIRANČUK se z první nemýlil!
    44. Alexej MIRANČUK - 1:0
     
    45
    Mirančuk si naběhl na průnikovou přihrávku na polovinu soupeře, ale nepovedeným zpracováním si míč ukopl daleko před sebe a už jej nedohnal.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější favorizovaní domácí! Atalanta totiž od úvodních minut kralovala na hrací ploše a vytvořila si šance. V nich zatím selhává hlavně útočník Muriel. V závěru první půle ale poslal Bergamo do vedení Alexej Mirančuk. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Pessina, přichází de Roon.
     
    47
    Djimsiti fauloval na polovině hrací plochy a může být rád, že nedostal žlutou kartu. Tohle byl opravdu zbytečně ostrý skluz proti noze soupeře.
     
    48
    Atalanta hned po začátku druhého poločasu pokračuje v kombinaci kolem velkého vápna soupeře. Domácí celek se snaží přidat druhou branku.
     
    49
    Mirančuk poslal přihrávku do pokutového území, kde byl Muriel, jenže jeho okaté zakončení levačkou zastavil hned první obránce v bílém dresu.
     
    50
    Atalanta opět kombinuje v zadních řadách a soupeři prakticky nepůjčuje míč. Hráči domácího celku mají otěže dnešního souboje pevně v rukou.
     
    51
    Gosens se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, ale jeho dělovka levačkou prosvištěla kolem vzdálenější tyčky Cagliari.
     
    52
    Do rozehrávky Atalanty se tentokrát musel zapojit také domácí brankář. Sportiello neváhal a nakopl míč na levé křídlo pro Gosense.
     
    53
    Muriel neustál souboj tělo na tělo s obráncem v bílém dresu a poroučel se k zemi. Hlavní rozhodčí mu dal jasným gestem najevo, aby se zvedl na nohy.
     
    54
    Atalanta zahrávala přímý kop a byla z toho dobrá šance! Jeho exekuce se ujal Muriel, který zvolil zakončení přes zeď, ale jeho pokus se jen otřel o břevno!
     
    55
    Právě Muriel se v pokutovém území natahoval po centru z levé strany hrací plochy, jenže míč špičkou kopačky pouze prodloužil do rukavic připraveného brankáře.
     
    56
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Cagliari udeřilo snad ze své první šance v dnešním souboji! RICCARDO SOTTIL utekl obránci po levém křídle, dostal se až do pokutového území a po dlouhém sprintu uklidil míč střelou kolem brankáře do sítě!
    56. Riccardo SOTTIL - 1:1
     
    58
    Nyní ještě dochází k úpravě komunikačního zařízení hlavního rozhodčího.
     
    59
    Až nyní se znovu pokračuje ve hře. Domácí Atalanta se ihned po obdržení vyrovnávací branky vydala do útoku se snahou o rychlou odpověď.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hostující celek před malou chvílí dokázal vyrovnat na 1:1. Cagliari tak zatím drží cenný výsledek a stále může pomýšlet na postup.
     
    61
    Sottil znovu rozkmital své rychlé nohy po levém křídle, jenže obránce byl tentokrát rychlejší a odkopl před soupeřem míč do zámezí.
     
    62
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Atalanta si velmi rychle bere ztracené vedení zpět na svou stranu! Na přihrávku do pokutového území si naběhl LUIS MURIEL, který ustál souboj s obráncem a přízemní střelou na zadní tyč překonal brankáře!
    62. Luis MURIEL - 2:1
     
    64
    Atalanta ihned po vstřelení druhé branky zahrávala přímý kop z hranice velkého vápna. Opět zakončoval Muriel, ale hostující brankář vytáhl skvostný zákrok!
     
    65
    Atalanta následně zahrávala rohový kop. Prudký centr přiletěl na přední tyč, nicméně nikdo v modročerném dresu se do zakončení hlavou nedostal.
     
    65
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Atalanta se výrazně přibližuje k vytouženému postupu do dalšího kola Coppa Italia! Po dalším rohovém kopu propadl centr na malé vápno a důrazný BOŠKO ŠUTALO placírkou rozvlnil síť!
    65. Boško ŠUTALO - 3:1
     
    67
    Domácím fotbalistům to stále nestačí! Muriel zpětnou přihrávkou našel dobíhajícího Gosense, jehož pohotové zakončení prolétlo kolem zadní tyčky.
     
    68
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Pavoletti, přichází Pedro.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Caligara, přichází Cerri.
     
    69
    Gosens si výborně pokryl míč v souboji na polovině hrací plochy a jeden ze soupeřů jej poslal k zemi. Ani tentokrát z toho nebude karetní trest.
     
    70
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Gosens, přichází Hateboer.
     
    71
    Střídající Hateboer se okamžitě zapojil do napadání rozehrávky soupeře. Fotbalisté Cagliari jsou průběhem posledních minut natolik zaskočení, že nejsou schopni kombinovat.
     
    73
    Cagliari tentokrát kombinuje na vlastní polovině, jenže hosté potřebují hrát na opačné straně travnaté plochy. Atalanta zatím brání na jedničku.
     
    74
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Tripaldelli, přichází Pereiro.
     
    75
    Hosté se po velmi dlouhé době dostali až do pokutového území, ale prudkou přihrávku přečetl domácí brankář, který si hravě došel pro míč.
     
    76
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Freuler, přichází Depaoli.
     
    77
    Cagliari sice hraje s míčem na kopačkách, ale kombinuje takových čtyřicet metrů od velkého vápna domácí Atalanty. Favorit si s přehledem drží vedení.
     
    78
    Iličič si dobře pokryl míč na pravé straně a nechal se faulovat. Domácí rychle rozehráli a rozjeli kombinaci na polovině Cagliari.
     
    79
    Zappa podpořil ofenzivu hostujícího celku dlouhým sprintem na pravé straně. Nikdo v bílém jeho průnik nepodpořil a domácí se stačili srovnat.
     
    80
    Hosté zahrávali rohový kop. Vysoký centr přiletěl až na malé vápno, ale pozorný brankář Sportiello jej bez větších problémů vyboxoval do bezpečí.
     
    81
    Nández se na hranici velkého vápna opřel do odraženého míče, ale jeho prudká dělovka se jen otřela o horní tyč branky Atalanty!
     
    82
    Žlutou kartu dostává Iličič (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    83
    Zappa se skvěle uvolnil na levé straně, jenže jeho centr přiletěl jen do rukavic připraveného brankáře Sportiella, který míč následně odkopl.
     
    85
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Sottil, přichází Ounas.
     
    86
    Střídající Ounas se ihned po svém příchodu na hrací plochu dostal do pokutového území, ale jeho projektil skončil vedle zadní tyčky.
     
    87
    Iličič napadal rozehrávku soupeře v jeho pokutovém území. Obránci Cagliari si však stačili pomoci odkopem míče do zámezí.
     
    88
    Právě Iličič nyní dostal přihrávku do šestnáctky, kde se dobrou kličkou zbavil obránce, ale jeho pokus levou nohou prolétl kolem levé tyčky.
     
    89
    Sportiello se dostal pod tlak při rozehrávce v pokutovém území. Domácí brankář si dal ale dobrý pozor a rozehrál míč na levou stranu.
     
    90
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Muriel, přichází Palomino.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Domácí stoper Djimsiti fauloval na vlastní polovině a ještě nabízí Cagliari přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    90+4
    Domácí fotbalisté pokračují v pozorné defenzivě a soupeře nepouštějí do zakončení. Atalanta zvládá závěrečné minuty dnešního souboje profesorsky.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Atalanta nakonec poráží Cagliari 3:1 a postupuje do další fáze Coppa Italia. Atalanta totiž od úvodních minut kralovala na hrací ploše a vytvořila si šance. V nich zatím selhává hlavně útočník Muriel. V závěru první půle ale poslal Bergamo do vedení Alexej Mirančuk. Po změně stran však dokázal srovnat po krásném úniku Sottil. Atalantu ale vrátil rychle do vedení Muriel a potvrzení zařídil Šutalo. Hosté se v závěru ještě drali do útoku, ale snížit už se jim nepovedlo.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 15:5. Střely mimo: 8:2. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 21:14.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:09:25)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 44. Mirančuk, 62. Muriel, 65. Šutalo – 56. Sottil

    Karty:   82. Iličič (ABC)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 15:5. Střely mimo: 8:2. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 21:14.
    Atalanta Bergamo: Sportiello – Šutalo, Romero, Djimsiti – Maehle, Malinovskij, Freuler (76. Depaoli), Gosens (70. Hateboer) – Pessina (46. de Roon) – Mirančuk, Muriel (90. Palomino)
    Náhradníci: Cortinovis, Depaolo, de Roon, Gollini, Gyabuaa, Hateboer, Iličič, Lammers, Palomino, Rossi, Toloi, Zapata

    Cagliari Calcio: Vicario – Zappa, Walukiewicz, Ceppitelli, Trapaldelli (74. Pereiro) – Nández, Marin, Caligara (68. Cerri) – Sottil (85. Ounas), Pavoletti (68. Pedro), Tramoni
    Náhradníci: Aresti, Boccia, Cerri, Cragno, Delpupo, Pedro, Lykogiannis, Ounas, Pereiro, Simeone