Union Berlín – Leverkusen 1:0 (kon.)
koniec
1. FC Union Berlín
1:0 (0:0)
Bayer Leverkusen
Piatok 15.01.2021, 20:30 • Stadion An der Alten Försterei, Berlín • Nemecká Bundesliga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:37:13)
     
    Ďalší program:

    1. FC Union Berlín
    17. kolo – 20. 1. 2021, 20:30: Lipsko – Union Berlín

    Bayer Leverkusen
    17. kolo – 19. 1. 2021, 20:30: Leverkusen – Dortmund
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 37 % : 63 %.
    Strely na bránu: 2:4.
    Strely mimo: 8:8.
    Rohy: 2:3.
    Ofsajdy: 0:0.
    Fauly: 9:10.
     
    Union dnes nebol aktívnejším tímom, väčšinu zápasu strávil v obrane a čakal len na rýchle protiútoky, čo sa týka gólových možností však bol omnoho nebezpečnejší ako Leverkusen. Na úvod druhého polčasu trafil Teuchert, ktorý vystriedal v prvom polčase zraneného Beckera, tyč Hrádeckého brány a aj keď mali iniciatívu hostia, tak sa k nebezpečnejším situáciám pred domácou bránou takmer vôbec nedostali. Rozhodujúci moment prišiel v úplnom závere, keď jeden z rýchlych protiútokov domácich premenil na jediný gól zápasu Cedric Teuchert a hostia už sa z tohto úderu nedokázali spamätať.

    Domáci tak zabodovali v šiestom zápase za sebou a vďaka tejto výhre sa dostali o skóre na štvrté miesto pred Borussiu Dortmund. Leverkusen nevyhral štvrtýkrát za sebou a na treťom mieste má pred štvrtým Unionom už len jednobodový náskok. Na prvý Bayern, ktorý bude v tomto kole ešte len hrať, stráca Union päť bodov a Leverkusen štyri body.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Leverkusen sa síce dostal na útočnú polovicu, nepresné prihrávky však bránia hosťom dostať sa bližšie k šestnástke Unionu. Domácim stačí v tejto chvíli znepríjemňovať hosťom rozohrávku.
     
    90+3
    Ten rozohrali domáci nakrátko a namiesto nákopu do šestnástky sa do nej snažil prejsť individuálne zľava Lenz. Nepodarilo sa mu to a po útočnom faule jeho spoluhráča získali loptu hostia.
     
    90+2
    Hostia sú inkasovaným gólom zjavne rozhodení a nedarí sa im ani len podržať loptu. Domáci navyše získali po zbytočnom Dragovićovom faule na Prömela priamy kop.
     
    90+1
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Cedric Teuchert, prichádza Julian Ryerson.
     
    90
    Žltú kartu za protesty dostáva Nadiem Amiri (Bayer Leverkusen).
     
    89
    Hráči Leverkusenu ešte protestujú a snažia sa donútiť hlavného rozhodcu, aby spolu s videoasistentom skontrolovali zákrok na Baileyho pred gólom Unionu. Neúspešne.
     
    88
    Tím Union Berlin práve strelil gól!
    Domáci strieľajú v závere možno víťazný gól! Bailey prišiel v súboji na útočnej polovici o loptu a tú Lenz kolmou prihrávkou za obranu posunul na rozbehnutého CEDRICA TEUCHERTA. Ten si ju potiahol smerom do šestnástky a napriek tomu, že vybiehajúci brankár Hrádecký loptu rukou pri svojom zákroku zasiahol, dokázal Teuchert gólmana Leverkusenu prestreliť.
     
    87
    Brankár Unionu Luthe nakopol hrací predmet na útočnú polovicu, odkiaľ ju obrancovia Leverkusenu odhlavičkovali. Hostia potom v sérii súbojov v strede poľa získali loptu pod svoju kontrolu.
     
    85
    Demirbay šliapol pri kľučke na nohu Teuchertovi. Ten zostáva sedieť na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    84
    Sinkgraven síce dostal loptu na útočnú polovicu, jeho pokus o narážačku s Baileym ale neuspel a dopredu môžu vyraziť domáci.
     
    83
    Tapsoba prihrával veľmi nevydarenou malou domov loptu dozadu na brankára Hrádeckého a gólman Leverkusenu musel rýchlo vybehnúť pred svoju šestnástku, aby sa k lopte dostal ako prvý. To sa mu podarilo a hrací predmet rozohral na spoluhráčov.
     
    82
    Leverkusen má hrací predmet znovu na kopačkách a znovu sa dostal na útočnú polovicu, avšak podobne ako v predošlých momentoch, i teraz domáca obrana funguje bezchybne a nepúšťa hostí k ničomu.
     
    80
    Andrich sa rozbehol po ľavej strane útočnej polovice k šestnástke Leverkusenu a nakoniec sa do nej i dostal, jeho center na prednú tyč však odkopol do autu Tah.

    Michal Sadlek

    Góly: 88. Teuchert

    Karty:   52. Friedrich (UNB) – 43. Tah (LEV), 90. Amiri (LEV)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 8:8. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:10.
    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich, Knoche, Hübner – Andrich, Trimmel (C), Prömel, Lenz, Ingvartsen – Becker (24. Teuchert, 90. Ryerson), Awoniyi (76. Bülter).
    Náhradníci: Karius – Bülter, Endo, Gießelmann, Gogia, Griesbeck, Ryerson, N. Schlotterbeck, Teuchert.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Dragović, Tah, Tapsoba, Sinkgraven – Demirbay, Baumgartlinger (C) (69. Aránguiz), Amiri – Bailey, Schick (70. Alario), Diaby.
    Náhradníci: Grill, Lomb – Alario, Aránguiz, L. Bender, Wendell, Jedvaj.

    Rozhodca: Badstübner – Schüller, Stein