Wolverhampton – West Bromwich 2:3 (kon.) | Leeds – Brighton 0:1 (kon.) | West Ham – Burnley 1:0 (kon.)
Fulham – Chelsea 0:1 (kon.) | Leicester – Southampton 2:0 (kon.)
koniec
West Ham United
1:0 (1:0)
Burnley FC
Sobota 16.01.2021, 16:00 • Olympijský štadión, Londýn • Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (18:06:50)
     
    Ďalší program:

    West Ham United
    18. kolo – 19. 1. 2021, 19:00: West Ham – West Bromwich

    Burnley FC
    18. kolo – 21. 1. 2021, 21:00: Liverpool – Burnley
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 45 % : 55 %.
    Strely na bránu: 4:2.
    Strely mimo: 6:4.
    Rohy: 7:4.
    Ofsajdy: 5:1.
    Fauly: 12:9.
     
    West Ham vstúpil do druhého polčasu veľmi aktívne a v jeho prvej polovici mal výraznú prevahu. Do vyložených streleckých príležitostí sa však domáci takmer vôbec nedostali a následne sa museli zatiahnuť dozadu. Hostia sa totiž nadýchli k veľkému náporu, ani oni sa však okrem hromady centrov takmer nedostali k priamemu ohrozeniu Fabiańského brány. „Kladivári“ tak v bojovnom zápase udržali tesný náskok, ktorý mali po góle Antonia už od úvodnej desaťminútovky a pripisujú si na svoje konto druhé ligové víťazstvo 1:0 a tretí zápas bez inkasovaného gólu za sebou. V tabuľke sa priebežne posunuli na priebežné ôsme miesto, z ktorého strácajú na 4. Leicester už len tri body. Burnley sa kvôli výhre Brightonu zosunulo na posledné nezostupové, 17. miesto a pred 18. Fulhamom má štvorbodový náskok.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+4. Manuel Lanzini (WHU)
     
    90+4
    Jarmolenko vybojoval na pravom krídle loptu a posunul ju v páde na hranicu šestnástky na Lanziniho. Ten vystrelil z dobrej pozície tesne nad Popeovu bránu.
     
    90+3
    Brownhill nacentroval z pravého krídla na zadnú tyč, odkiaľ sa ešte snažil loptu vrátiť pred bránu Pieters. Nepodarilo sa mu ju však poriadne zasiahnuť a len ju zrazil za bránkovú čiaru.
     
    90+2
    Vydra si na pravej strane narazil loptu s Brownhillom a snažil sa dostať v šestnástke West Hamu k strele, od lopty ho však na poslednú chvíľu čisto odtlačil jeho reprezentačný spoluhráč Souček.
     
    90+1
    Domácim sa navyše podarilo prekombinovať sa na útočnú polovicu. Cresswellov center zľava odhlavičkoval Tarkowski a Jarmolenko potom taktickým faulom zastavil hráča Burnley.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Ďalšia rozohrávka Burnley skončila nepresným pasom na pravé krídlo. Cresswell sa s autovým vhadzovaním nikam neponáhľa.
     
    88
    Gólman Burnley Pope center z rohu vyrazil a Jarmolenkovu strelu z voleja spoza šestnástky potom znovu zablokoval Mee.
     
    87
    McNeilova strela zo strednej vzdialenosti bola zablokovaná. Domáci loptu získali a vyrazili do rýchleho protiútoku. Jarmolenko sa dostal s Antoniom do prečíslenia 2 proti 1, loptu si ale potiahol na pravú stranu šestnástky a Mee mu jeho strelu napokon zrazil na roh.
     
    86
    Domáci sa snažia kúskovať hru a Antoniovi sa to v strede poľa podarilo dokonale, keď po strate lopty protihráča fauloval.
     
    85
    Ogbonna v sklze tečoval center z pravej strany tak, že sa odrazil do hrude dobiehajúceho Rodrigueza. Táto „strela“ striedajúceho útočníka Burnley skončila tesne mimo ľavej tyče Fabiańského brány.
     
    84
    Hostia sa opäť vrátili na polovicu domácich. Brownhillovu prihrávku si spracoval v šestnástke West Hamu Rodriguez, bol ale tak obkľúčený domácimi obrancami, že musel loptu prihrať dozadu.
     
    83
    Žltú kartu za nebezpečnú hru vysokou nohou pri napádaní rozohrávky brankára Burnley Popea dostáva Angelo Ogbonna (West Ham United).
     
    83
    Center z rohu sa po niekoľkých hlavičkách dostal k Riceovi, ktorého hlavička ale letela priamo do stredu brány Burnley na brankára Popea.

    Michal Sadlek

    Góly: 9. Antonio

    Karty:   73. T. Souček (WHU), 83. Ogbonna (WHU) – 63. A. Barnes (BLY)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:9.
    West Ham United: Fabiański – Coufal, C. Dawson, Ogbonna, Cresswell – Rice (C), T. Souček – Bowen (82. Jarmolenko), Benrahma (68. Lanzini), Fornals – Antonio.
    Náhradníci: Randolph – Diop, Fredericks, Johnson, Lanzini, Noble, Jarmolenko, Alves, Odubeko.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Pieters – Gudmundsson (46. McNeil), A. Westwood, Brownhill, Brady – Wood (72. Jay Rodriguez), A. Barnes (63. Vydra).
    Náhradníci: Norris – Benson, Bardsley, K. Long, Cork, McNeil, Jay Rodriguez, D. Stephens, Vydra.

    Rozhodca: Kavanagh – Hussin, Robathan