Bologna – Hellas Verona 1:0 (kon.) | Turín – Spezia 0:0 (kon.) | Sampdoria – Udinese 2:1 (kon.)
koniec
FC Turín
0:0 (0:0)
Spezia Calcio
cz Sobota 16.01.2021, 18:00 • Stadio Olimpico (Turín) • Talianska Seria A • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec překvapivě končí bezbrankovou remízou. Spezia to v tomto duelu měla hodně složité, hned v úvodu totiž přišla o vyloučeného Vignaliho, načež zápas dohrávala v početní nevýhodě. Turín měl také ve druhém dějství územní převahu, jenomže se horko, těžko dostával do vyložených šancí. Ze strany domácích jsme tak sledovali spíše jen náznaky šancí, vůbec špatně si navíc nepočínala Spezia, která několikrát prověřila připravenost brankáře Sirigua, jenž taklé udržel čisté konto. (19:57:54)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 12:14.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nyní se k míči dostal také domácí brankář Sirigu, který na jistotu rozehrál po zemi na Bremera, jenž jednoduše vyvezl míč na opačnou polovinu.
    90+1. Ansaldi trefil tyč.
     
    90+1
    Blízko k první brance měl obránce Ansaldi, který si vzal míč na levou nohu, avšak poté trefil pouze vzdálenější brankovou konstrukci.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Ještě jedna žlutá karta, a sice pro domácího Linettyho.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná tu bude nerozhodný výsledek. Ještě ale musíme počítat s nastavením.
     
    87
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Tommaso Pobega, přichází Alessandro Deiola.
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Giulio Maggiore, přichází Martin Erlić.
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Roberto Piccoli, přichází Andrej Galabinov.
     
    86
    Pokračovalo se autovým vhazováním od pravé autové lajny. Pobega to zkoušel nabídkou na Esteveze, kterého ovšem zastavil protihráč.
     
    85
    Hodně prostoru měl poté střídající Ansaldi, kterému se na hranici malého vápna povedlo najít naběhnuvšího Belottiho, jenž ale hlavičkoval vysoko nad.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Emmanuel Gyasi (ASD Spezia Calcio 2008).
     
    83
    Hostující celek se ovšem daleko s míčem nedostal, naopak se k němu dostal obránce Bremer, který se s ním dostal na druhou stranu hrací plochy.
     
    82
    Na opačné straně musel ven ze své branky Sirigu, který před napadajícím protihráčem mohl odkopával mimo hrací plochu. Spezia tak bude vhazovat.
     
    81
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Riccardo Marchizza, přichází Juan Ramos.
     
    80
    Turín si vybojoval rohový kop z pravé strany, na který si dokázal naskočit Belotti. Ten se dostal nejvýše do vzduchu, po jeho prodloužení ale nezakončil Ansaldi.
     
    79
    Před malým momentem jsme sledovali útočný faul v podání Belottiho, který se výroku sudího hodně diví. Každopádně bude brankář Provedel vykopávat.
     
    77
    Hosté přesto zahrávali rohový kop z levé strany, nicméně samotný centr nakonec nepřišel nic nebezpečného. Spezia i nadále pracuje kolem opačné šestnáctky.

    David Suchý

    Góly:

    Karty:   34. Buongiorno (TUI), 61. Lyanco (TUI), 89. Linetty (TUI) – 18. Pobega (SPZ), 76. Marchizza (SPZ), 84. E. Gyasi (SPZ)   8. Vignali (SPZ)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 12:14.
    FC Turín: Sirigu – Izzo, Bremer, Buongiorno (46. Zaza) – Singo, Lukić, Segre, Linetty, Murru (72. Ansaldi) – Verdi (76. Gojak) – Belotti (C).
    Náhradníci: Ujkani, V. Milinković-Savić, Rosati – Ansaldi, Baselli, Edera, Gojak, Zaza, Lyanco, Ricardo Rodríguez, N'Koulou.

    Spezia Calcio: Provedel – Vignali, Chabot, Terzi (C), Marchizza (81. Ramos) – Pobega (87. Deiola), Agoumé, Maggiore (87. Erlić) – E. Gyasi, Piccoli (87. Galabinov), Farias (20. Estevez).
    Náhradníci: Krapikas – Agudelo, Deiola, Dell'Orco, Sena, Erlić, Estevez, Galabinov, Ismajli, D. Verde, Saponara, Ramos.

    Rozhodca: Fabbri – Giallatini, Di Iorio