Pittsburgh – Philadelphia 5:2 (kon.) | Columbus – Detroit 4:1 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:1 (kon.)
NJ Devils – NY Islanders 1:2 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 3:2 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 5:2 (kon.)
Nashville – Carolina 2:4 (kon.) | Dallas – Tampa Bay 0:2 (kon.)
koniec
Nashville Predators
2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Carolina Hurricanes
cz Streda 03.03.2021, 02:10 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:52:28)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 38 – 28 | Přesilová hra: 1/3 – 2/3 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Juuse Saros (NSH) – 8 zákroků, 2 OG, úspěšnost 80%, odchytal 19:44
    Pekka Rinne (NSH) – 16 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,1%, odchytal 39:31
    James Reimer (CAR) – 36 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,7%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+1, +1 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 16:50

    Tři hvězdy utkání

    1. Sebastian Aho (CAR) – 2+0
    2. Steven Lorentz (CAR) – 1+0
    3. Mattias Ekholm (NSH) – 1+1
     
    Carolina zakončila pětizápasovou šňůru na venkovních kluzištích vítězstvím na stadiónu Nashvillu v poměru 4:2.

    Hurikáni nakročili za vítězstvím už v první třetině. Ve 13. minutě se nejprve při hře čtyři na čtyři prosadil po Nečasově nahrávce Sebastian Aho, o tři minuty později navýšil náskok v přesilové hře Vincent Trocheck. V prostředním dějství Canes odskočili už do tříbrankového vedení, to když svůj premiérový zásah v NHL zaznamenal Steven Lorentz. Avšak domácí se nevzdali a ve třetí dvacetiminutovce snížili zásluhou Švédů Calleho Järnkroka a Mattiase Ekholma na rozdíl jediného gólu. Kýženého vyrovnání ovšem nedosáhli, do prázdné brány naopak pojistil vítězství Caroliny svou druhou trefou Sebastian Aho.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura se posunuli v Centrální divizi na druhou příčku před Floridu, lepší zůstává už jen o skóre Tampa. Nashville je šestý, ztráta na čtvrté Chicago se po dnešku nezměnila, stále čítá osm bodů.
     
    Konec zápasu.
    59:46 Sebastian AHO - 2:4
     
    59:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí i v oslabení zkusili hru bez brankáře, hrálo se tedy pět na pět. K vyrovnání nedošlo, naopak vítězství Caroliny zpečetil střelou do prázdné brány SEBASTIAN AHO. Ze středního pásma zamířil neomylně. Asistence: Jordan Staal a Jaccob Slavin.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:47
    Je rozhodnuto? Andrej Svečnikov si o mantinel hodil puk podél Josiho, který následně soka zastavil nedovoleným způsobem a míří na trestnou lavici. Vyrovnat v oslabení bude pro Predátory hodně těžkým oříškem.
     
    58:30
    Domácí pokračují v kombinaci v útočném pásmu a Hynes odvolává Pekku Rinneho na střídačku. Domácí zkouší poweplay.
     
    58:17
    Nejproduktivnější hráč Nashvillu Filip Forsberg si levou bruslí přikopl puk do jízdy a následně vystřelil forhendem. Z velkého úhlu zamířil mimo tři tyče.
     
    57:40
    Svou rychlost ukázal Aho. Jako blesk se protáhl kolem Benninga, ale hned za ním číhal ještě Harpur. Přes něj Fin vystřelil jenom do výstroje brankáře.
     
    57:11
    Tlak Predátorů se opět začíná navyšovat. Podruhé v krátkém časovém sledu musel Reimer předvést těžší zákrok, pravým betonem vykopl ránu Sissonse.
     
    56:57
    Od levého mantinelu nahazoval před bránu Roman Josi. Adresátem byl Filip Forsberg, jenž čekal na puk marně, těsně před ním zakročil Pesce.
     
    56:07
    James Reimer měl plné ruce práce se zakončením, které vyprodukoval Eeli Tolvanen. Finský mladík mířil přes obránce do pravého horního rohu, avšak narazil na lapačku gólmana.
     
    55:33
    Sebastian Aho udělal otočku kolem Ekholma, načež nabil na modrou Bradymu Skjeiovi. Tvrdá rána skončila v připravené Rinneho lapačce.
     
    55:09
    Postavení mimo hru určitě není něco, co by hosty v současnosti mělo mrzet. Hurikáni dosáhli přerušení hry a zlidnění situaci, od vítězství je dělí už jen necelých pět minut.
     
    54:31
    Střelecké statistiky chtěl rozšířit Haydn Fleury. Dělová rána od pravého mantinelu nebyla vůbec špatná, jen proletěla těsně vedle.
     
    54:00
    Neočekávaný oraz kotouče od zadního mantinelu překvapil Pekku Rinneho, nikoliv však Josiho. Švýcar zabral a před Ahem odpálil kotouč do rohu kluziště.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 46. Järnkrok (Cousins, Ekholm), 49. Ekholm (Fabbro, Haula) – 13. Aho (Nečas), 17. Trocheck (D. Hamilton, J. Staal), 25. Lorentz (Martinook, Paquette), 60. Aho (J. Staal, Slavin)


    Nashville Predators: Saros (21. Rinne) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Harpur – Tolvanen, Mikael Granlund, F. Forsberg – Grimaldi, Duchene, Järnkrok – Arvidsson, Haula, Cousins – Olivier, Sissons, Jeannot.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – B. McGinn, Aho, Niederreiter – Fast, Trocheck, Svečnikov – Nečas, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

    Rozhodca: South, Dwyer – Baker, Suchánek