Augsburg – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Freiburg – Dortmund 2:1 (kon.) | Leverkusen – Stuttgart 5:2 (kon.)
Mainz – Union Berlín 1:0 (kon.) | Schalke – Lipsko 0:3 (kon.) | Mönchengladbach – Kolín nad Rýnom 1:2 (kon.)
koniec
FC Augsburg
0:2 (0:1)
VfL Wolfsburg
cz Sobota 06.02.2021, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou, (17:40:03)
     
    Wolfsburg na stadiónu Augsburgu potvrdil roli favorita a v rámci 20. kola německé Bundesligy zvítězil 2:0. První poločas byl vyčkávanou z obou stran. Nakonec ovšem byl k vidění gól a to ve 38. minutě, kdy Gerhardt nahrál do otevřené obrany Woutu Weghorstovi, jenž sám před gólmanem nezaváhal.

    Hlavní postavou druhého poločasu byl Bote Baku. Ten vstřelil gól v 55. minutě, ale kvůli ofsajdovému postavení střelce byl odvolán. Pravý křídelník se ovšem nadále tlačil dopředu a o čtyři minuty později se již dočkal regulérního zásahu, do sítě prodloužil nepovedené zakončení Weghorsta. Hosté se dvacet minut před koncem radovali ještě jednou, ale opět předčasně. A znovu u toho byl Baku, který tečoval za brankovou čáru pokus Arnolda, jenže i v tomto případě stál v postavení mimo hru. Dvou neuznaných gólů ale hosté litovat nemuseli, dvoubrankový náskok si udrželi až do závěrečného hvizdu.

    Svěřenci kouče Glasnera se díky vítězství udrželi na třetí pozici s tříbodovým odstupem na druhé Lipsko. Augsburg si pohoršil na třináctou příčku.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 8:8. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 10:15.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí moc dobře ví, že z utkání odejdou s nulovým bodovým ziskem. Kombinační hru soupeře na jeho vlastní polovině už se ani nesnaží presovat.
     
    90+3
    Josip Brekalo přidal do kroku, avšak nákop Otávia neměl šanci dostihnout. Balón zachytil až za autovou čárou, kde se ještě postavil do cesty Vargasovi, aby zabránil rychlé rozehrávce.
     
    90+2
    Defenziva Wolfsburgu propadla, ale nebezpečí zažehnal Koen Casteels. Hostující strážce svatyně vyběhl a před Niederlechnerem schoval kulatý nesmysl do rukavic.
     
    90+1
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Bote Baku, přichází Joao Victor.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Wout Weghorst, přichází Bartosz Białek.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Hosté si hlídají závěr střetnutí s velkým přehledem. Kromě útočení jsou schopni si i podržet balón. Nyní kombinovali na obranné polovině dobrou minutu.
     
    88
    O další střelecký pokus Vlků se postaral z hranice šestnáctky Josip Brekalo. Technický pokus mířil na zadní tyč, balón se vytočil o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    87
    Arnold je dnes střelecky při chuti. Tentokráte vypálil prudkou ránu z dvaceti metrů, s kterou měl Rafał Gikiewicz velké problémy, zpacifikoval ji až nadvakrát.
     
    86
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází André Hahn, přichází Ruben Vargas.
     
    85
    Tima Civeju dostoupil John Anthony Brooks. Záložník domácího mužstva sice míč udržel, ale jen za cenu zpětného pasu do defenzivních řad.
     
    84
    Útočný faul Arnolda určit mrzet nebude. Defenzivní záložník Wolfsburgu vzápětí zakopl míč od místa rozehrání a může být rád, že neinkasoval kartu žluté barvy.
     
    83
    Velmi zkušeně se nyní zachoval Maxence Lacroix. Stoper si sběhl k pravé lajně, kde ušetřil pár cenných vteřin. Před dotírajícím Niederlechnerem následně hrál malou domů.
     
    82
    Maximilian Arnold naznačil střelu, aby posléze ještě přihrál do šestnáctky Weghorstovi. Útočník se obtočil kolem Gouweleeuwa, ten ale ještě šel do skluzu a zakončení špičkou kopačky zblokoval.
     
    81
    Čerstvý Josuha Guilavogui využil většího množství fyzických sil a předběhl Pedersena. K zakončení se ale neprobojoval přes Gumnyho.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Wolfsburg má skvěle nakročeno k zisku tří bodů a udržení se tak na třetí příčce.

    Milan Huppert

    Góly: 38. Weghorst (Gerhardt), 59. Baku (Weghorst)

    Karty:   40. Bénes (AUG), 52. Gumny (AUG)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 8:8. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 10:15.
    FC Augsburg: Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw, Uduokhai, Pedersen – Strobl (77. Civeja), Gruezo (77. Oxford) – Hahn (86. Vargas), Bénes (66. Richter), D. Caligiuri (67. Jensen) – Niederlechner.
    Náhradníci: Koubek – Civeja, Gregoritsch, Jensen, R. Khedira, Oxford, Suchý, Richter, Vargas.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Mbabu, Lacroix, Brooks, Otávio – X. Schlager (68. Guilavogui), Arnold – Baku (90+1. Joao Victor), Gerhardt (78. Philipp), Steffen (78. Brekalo) – Weghorst (90+1. Białek).
    Náhradníci: Pervan – Białek, Brekalo, Guilavogui, Mehmedi, Philipp, Pongračić, Roussillon, Joao Victor.

    Rozhodca: Hartmann – Leicher, Beitinger