Granada – Atlético Madrid 1:2 (kon.) | Sevilla – Huesca 1:0 (kon.) | Eibar – Valladolid 1:1 (kon.)
Barcelona – Alavés 5:1 (kon.)
koniec
Granada CF
1:2 (0:0)
Atlético Madrid
cz Sobota 13.02.2021, 14:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španielska LaLiga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To už je z dnešního utkání vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek víkendu. (15:59:01)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:13.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas třiadvacátého kola mezi Granadou a Atléticem Madrid končí. Lídr La Ligy si připisuje další vybojované vítězství 2:1.

    Ani jeden z týmů se nemohl v samém úvodu zápasu dostat do tempa. První vážnější situaci přišla až v 17. minutě, kdy zakončoval těsně vedle Silvovy branky Luis Suárez. Po půlhodině hry byl v šanci opět nejlepší střelec letošního ročníku La Ligy. Suárezovu ránu však dokázal pohltit na svém těle Rui Silva.

    Po změně stran se tempo zápasu výrazně zvýšilo. Ihned po přestávce pálil z voleje do břevna Luis Suárez. Stav zápasu se měnil až s nenápadnou ránou Marcose Llorenteho, který překvapil obranu i samotného brankáře Silvu. Granada ale bleskově odpověděla, když se prosadil šťastnou trefou Yangel Herrera. Poslední slovo ale měli opět hosté. Čtvrt hodiny před koncem odrazil svůj pokus o Valleja Ángel Correa.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Silva se snažil urychlit rozehrávku dlouhým nákopem, ale míč ve středovém kruhu sebral jen hostující Marcos Llorente. O osudu zápasu je nejspíše rozhodnuto.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Zcela zbytečnou žlutou kartu vidí také Carrasco, který u rohového praporku na útočné polovině sestřelil skluzem Duarteho.
     
    90+1
    Už už to vypadalo, že Luis Suárez potvrdí dnešní vítězství Atlética. Nejenže samostatný únik proti Silvovi neproměnil, ale byl i nachytán v ofsajdu.
     
    90
    Granada se nemůže dostat do závěrečného tlaku. Obrana Atlética stále drží. Nyní si v nouzi pomohl přihrávkou až k Oblakovi Stefan Savić.
     
    89
    Až příliš tvrdě šel Soro do souboje s Felipem. Hostující obránce skončil po úderu do obličeje na trávníku. Koke poté po protestech inkasuje žlutou kartu.
     
    88
    Skvělé zpracování hrudníkem předvedl Antonio Puertas. Následně byl střídající útočník složen k zemi Hermosem, volný přímý kop si pokryla obrana v čele se Savićem.
     
    87
    Puertasovi se otevřela pravá strana, ale ke škodě Granady byl v náběhu sám. Pro domácí dokázal alespoň vybojovat na Savićovi autové vhazování.
     
    86
    Po dlouhém vhazování sebral balon pro sebe domácí Maxime Gonalons. Atleti se ale perfektně zatáhli do obrany a nenechali pokračovat Gonalonse v akci.
     
    85
    Hlavní rozhodčí opět musí krotit vášně. Vallejo podrazil Suáreze, ten tomu výrazně přidal, ale nakonec se opravdu píská proti domácím.
     
    84
    Alberto Soro se postavil k rozehrávce od rohového praporku. Obrana Atlética však bezpečně zvládla odpravit balon mimo pokutové území.
     
    83
    Ve středu pole si pomohl při zpracování rukou Koke a balon musel rychle odevzdat. Granada následně získala další rohový kop.
     
    82
    Před pokutovým územím byl sražen Duarte, ale hlavní rozhodčí nechal akci dohrát a hostující fotbalisté budou pokračovat rozehrávkou Jana Oblaka.
     
    81
    Čas pro Granadu neúprosně utíká. Do konce druhého poločasu zbývá i s nastavením něco přes deset minut. Naopak Atlético se začíná více soustředit na defenzivu.
     
    80
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Dimitri Foulquier, přichází Domingos Quina.

    Vít Schück

    Góly: 67. Y. Herrera (J. Molina) – 64. M. Llorente (Koke), 75. Á. Correa (M. Llorente)

    Karty:   42. L. Suárez (ATM), 43. Saúl (ATM), 78. Savić (ATM), 89. Koke (ATM), 90+1. Carrasco (ATM)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:13.
    Granada CF: Rui Silva – D. Duarte, G. Sánchez (C), J. Vallejo – Foulquier (80. Quina), Eteki (59. Y. Herrera), Montoro (69. Gonalons), Neva – Kenedy (69. Puertas), J. Molina, Machís (79. Soro).
    Náhradníci: A. Escandell, Andorinha – N. Pérez, Vico, Puertas, Marín, Díaz, Soro, Y. Herrera, Quina, Plomer, Gonalons.

    Atlético Madrid: Oblak – Felipe, Savić, Hermoso – Carrasco, M. Llorente, Kondogbia (46. Vrsaljko), Koke (C), Saúl – Á. Correa, L. Suárez.
    Náhradníci: Grbić – Vrsaljko, Camello, Á. García, Torreira, Lodi.

    Rozhodca: Lahoz – Cebrián, De Francisco