Turín – CFC Janov 0:0 (kon.) | Neapol – Juventus 1:0 (kon.) | Spezia – AC Miláno 2:0 (kon.)
koniec
SSC Neapol
1:0 (1:0)
Juventus Turín
cz Sobota 13.02.2021, 18:00 • Stadio Diego Armando Maradona, Neapol • Talianska Seria A • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:08:15)
     
    Neapol na domácím stadiónu porazila Juventus 1:0 a zapojila se zpět do boje o účast v Lize mistrů pro následující sezónu.

    Rozhodující moment střetnutí přišel krátce po půl hodině střetnutí. Po přezkoumání opakovaných záběrů na obrazovce nařídil rozhodčí Doveri po střetu mezi Chiellinim a Rrahmanim pokutový kop ve prospěch domácího mužstva. Penaltu si vzal na starosti Lorenzo Insigne, jenž proměnil s přehledem střelou do levého horního rohu.

    Juventus především ve druhé půli soupeře mačkal na jeho vlastní polovině, ale defenziva v čele s výborně chytajícím gólmanem Meretem všechny útoky favorizovaného protivníka zažehnala. Největší šanci měl po rohovém kopu Cristiano Ronaldo, zblízka ale napálil pouze brankáře.

    Neapol se díky vítězství posunula na čtvrté místo o skóre před oba římské celky AS a Lazio. Juventus zůstává třetí, ztráta na vedoucí AC zůstává minimálně do večerních hodin na sedmi bodech.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:11. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 9:18.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Neapol zvítězí! Poslední útok Staré dámy zhatil Dejan Kulusevski, jenž sice zvládl zpracovat těžký míč od Chiesy, jenže vzápětí s ním skončil mimo hrací plochu.
     
    90+5
    Obětavý zákrok Nemanji Maksimoviće zabránil velké příležitosti soupeře. Těsně před brankou ve skluzu špičkou kopačky vypíchl míč z pod nohy ke střele se připravujícího Ronalda.
     
    90+4
    Na hrot se vytáhl i Giorgio Chiellini. Ten v plné rychlosti bojoval o udržení míče na hrací ploše. Neúspěšně, navíc ve sprintu sestřelil rohový praporek.
     
    90+3
    Frustrovaný Adrien Rabiot vyfasoval kartu žluté barvy. Po odpískaném faulu zlostí zakopl balón daleko od místa prohřešku, což rozhodčí nemohl nechat bez trestu.
     
    90+2
    Hosté začali hrát v závěru vzduchem. Tentokráte centroval zprava Kulusevski, adresátem byl opět Ronaldo. Čelem poslal míč pro změnu nad bránu.
     
    90+1
    Alex Meret musel opět zbystřit! Na penaltu doletěl centr Chiesy, do něhož se hlavou opřel Ronaldo. Jenže zakončoval na střed, kde byl připravený gólman.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Morata si nezvládl nachystat míč na střed. Proto nahrál do lajny Dejanovi Kulusevskému, centr proletěl nad hlavami v šestnáctce stojících fotbalistů až mimo hrací plochu.
     
    88
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Lorenzo Insigne, přichází Stanislav Lobotka.
     
    87
    V akci pět španělský útočník Morata. Úspěšně se obtočil kolem Rrahmaniho, avšak vyprodukoval pomalou střelu na střed bránu, kterou Meret udržel pod levou dolní končetinou.
     
    86
    Střelec Insigne zaváhal při rozehrávce, balón daroval Federicu Chiesovi. Ital vypálil za hranicí velkého vápna jen těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    85
    Danilo nastartoval své motory a po lajně dostal ideální nahrávku od McKennieho. Volil variantu přízemního centru a byl to Maksimović, kdo ve skluzu zažehnal hrozící nebezpečí.
     
    84
    Álvaro Morata ve snaze zpracovat těžký pas od Chiesy fauloval. Při snaze o otočku se ohnal loktem a trefil do obličeje Ruie.
     
    83
    Pokračuje kombinace Juventusu, v níž ale chybí potřebný moment překvapení. Balón si vyměňují stopeři, ofenzivě ladění hráči jsou výborně pokrytí.
     
    82
    Rohy Staré dámě nefungují. Ani při osmé rozehrávce se žádný z fotbalistů v černo-bílém nedostal k zakončení. Pro balón si vyběhl Meret.

    Milan Huppert

    Góly: 31. L. Insigne (pen.)

    Karty:   23. Di Lorenzo (NEA), 56. Bakayoko (NEA) – 30. Chiellini (JUV), 45. J. Cuadrado (JUV), 90+3. Rabiot (JUV)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:11. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 9:18.
    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Nikola Maksimović, Rui – P. Zieliński (64. Elmas), Bakayoko – Politano (64. Ruiz), L. Insigne (C) (88. Lobotka), Lozano – Osimhen (75. Petagna).
    Náhradníci: Contini, Ospina – Cioffi, Elmas, Lobotka, Petagna, Ruiz, Costanzo, Zedadka.

    Juventus Turín: Szczęsny – J. Cuadrado (46. Sandro), de Ligt, Chiellini (C), Danilo – Bernardeschi (63. McKennie), Bentancur (72. Kulusevski), Rabiot, Chiesa – Morata, Ronaldo.
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – Sandro, Bonucci, Demiral, Di Pardo, Frabotta, Fagioli, Kulusevski, McKennie, D. Peeters.

    Rozhodca: Doveri – Giallatini, Preti