Lazio – Sampdoria 1:0 (kon.) | CFC Janov – Hellas Verona 2:2 (kon.) | Sassuolo – Bologna 1:1 (kon.)
koniec
CFC Janov
2:2 (0:1)
Hellas Verona
cz Sobota 20.02.2021, 18:00 • Stadio Luigi Ferraris (Janov) • Talianska Seria A • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V dalším kole to bude pro oba celky jiný kalibr. Janov čeká výjezd na hřiště vedoucího Interu, zatímco Verona doma vyzve mistrovský Juventus. (20:15:14)
     
    Verona s Antonínem Barákem v sestavě ztratila dobře rozehraný zápas. Hellas v Janově dvakrát vedl (na první gól přihrál právě Barák), ale hubený náskok vždy ztratil. Naposledy v poslední nastavené minutě, kdy remízu 2:2 trefil Badelj.

    Janov tak neprohrál už sedmý ligový zápas v řadě a při své krasojízdě drží pozici ve středu tabulky. Tam je i Verona, která si před svým dnešním soupeřem udržela osmibodový náskok.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:4.
    Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:17.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Milan BADELJ - 2:2
     
    90+5
    Janov právě vstřelil branku!
    Obrovská euforie v Janově, kde tamní tým vyrovnal v poslední nastavené minutě! Odvrácený míč po rohovém kopu doskákal na hranici šestnáctky, kde se do něj opřel MILAN BADELJ. Chorvatský záložník zavřel oči a nekompromisní ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Radost domácích je o to větší, že bez možnosti vystřídat zraněného hráče dohrávali zápas v deseti.
     
    90+4
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Adrien Tameze, přichází Stefano Sturaro.
     
    90+3
    To se ale změnilo. Davide Zappacosta (Janov) nečekaně vybojoval pro svůj celek roh a po sražené střele Domenica Criscita se bude standardka opakovat. Ještě předtím ale uvidíme střídání.
     
    90+2
    V první z nich Janov odrazil útok Verony a stejně to vypadalo i o minutu později. Namísto vyrovnávacího tlaku se domácí tým o deseti lidech brání.
     
    90
    Matteo Marchetti přičetl k uplynulým devadesáti minutám dalších pět minut.
     
    88
    I tak mají hosté závěr pod kontrolou. Dokonce chtěl přidat pojistku Daniel Bessa, nicméně ze střední vzdálenosti pálil do prázdna.
     
    86
    Obránce Mert Çetin (Verona) nevyhodnotil situaci nejlépe. Po soupeřově špatné průnikovce neměl kolem sebe nikoho, přesto nesmyslně odkopl míč do autu.
     
    84
    Zpočátku nadějně vypadají brejk hosté nakonec pokazili. Stihli se ale zformovat, takže protiútok Janova rovněž zůstal nevyužit.
     
    82
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Ivan Ilić, přichází Miguel Veloso.
     
    82
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Mattia Zaccagni, přichází Daniel Bessa.
     
    81
    Před chvíli ošetřovaný Luca Pellegrini se stále nevrátil na hřiště. Janovu hrozí, že při vyčerpaném počtu střídání dohraje zápas jen v deseti lidech.
     
    79
    V obnovené hře se do šestnáctky řítil Gianluca Scamacca. Domácí hráč tam v těžké pozici zakončoval patou pravděpodobně do Merta Çetina.
     
    77
    Luca Pellegrini (Janov) si vyžádal ošetření po faulu na svou osobu.
     
    75
    Statistika držení míče: 46% : 54%.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 49. Šomurodov, 90+5. Badelj – 17. Ilić (Barák), 61. Faraoni

    Karty:   57. Strootman (JAN) – 74. Çetin (VRN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:17.
    CFC Janov: Perin – A. Masiello, Radovanović, Criscito (C) – Zappacosta, Zajc (46. Šomurodov), Badelj, Strootman (67. Pandev), Czyborra (46. Pellegrini) – Destro (67. Scamacca), Pjaca (55. Rovella).
    Náhradníci: Marchetti – Behrami, Ghiglione, Goldaniga, Onguéné, Pandev, Melegoni, Pellegrini, Portanova, Rovella, Šomurodov, Scamacca.

    Hellas Verona: Silvestri – Magnani, Günter, Lovato (46. Çetin) – Faraoni (C) (68. Vieira), Tameze (90+4. Sturaro), Ilić (82. Veloso), Lazović – Barák, Zaccagni (82. Bessa) – Lasagna.
    Náhradníci: A. Berardi, Pandur – Amione, Benassi, Bessa, Çetin, Favilli, Salcedo, Sturaro, Udogie, Veloso, Vieira.

    Rozhodca: Marchetti – Vivenzi, Ranghetti