Lazio – Sampdoria 1:0 (kon.) | CFC Janov – Hellas Verona 2:2 (kon.) | Sassuolo – Bologna 1:1 (kon.)
koniec
Lazio Rím
1:0 (1:0)
Sampdoria Janov
cz Sobota 20.02.2021, 15:00 • Stadio Olimpico, Řím • Talianska Seria A • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tímto se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a nejen u fotbalu zase někdy na počtenou. (17:00:15)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:17.
     
    Konečného vítěze nakonec určil jeden jediný gól, o který se v první půli postaral Luis Alberto. Lazio následně mělo šance na pojišťovací branku, ale té se nedočkalo, takže se do posledních chvil muselo strachovat o těsné vedení. Domácí obrana však dnes fungovala velmi dobře, několik střeleckých pozicí pro Sampdorii sice dovolila, ale hosté prostě nedostali míč do sítě, což na plný bodový zisk Lazia stačilo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Fabio Quagliarella zkusil výsledek ještě zvrátit pořádnou bombou z dálky, ale ta se nedostala přes houf hráčů.
     
    90+4
    Ještě jeden přímý kop pro Sampdorii, protože Patric zezadu podsekl Mikkela Damsgaarda, navrch ještě dostává žlutou kartu.
     
    90+3
    Adam Marušić si dává s vhozením autu samozřejmě na čas, po chvíli ho posílá co nejvíce dopředu, kde ale žádného spoluhráče nenalezl.
     
    90+2
    Domácí podnikají další protiútok, při kterém mohlo definitivně rozhodnout Sergej Milinković-Savić. Ten byl sám před gólmanem, ale rozhodl se pro přihrávku, kterou však poslal na roh Omar Colley!
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Sampdoria už se dostává do závěrečného náporu, prakticky pořád se tak hraje na polovině Lazia, které však stále odolává.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Gonzalo Escalante (S. S. Lazio).
     
    89
    Kdyby Sergej Milinković-Savić přihrál o něco přesněji, mohli jít domácí do přečíslení dva na jednoho. Vedat Muriqi ale kvůli nepřesnému pasu rozhodl pro zaseknutí a získání co nejvíce sekund.
     
    88
    Adrien Silva nyní bude zahrávat přímé kopy, ale ani on zatím nemůže nic vymyslet, protože domácí všechny vzdušné pasy mají výborně pokryté.
     
    87
    Tommaso Augello poslal aut až do pokutového území, ale tam to má Lazio velmi dobře utěsněné, a tak nedovolili zakončení ani tentokrát.
     
    86
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Felipe Caicedo.
     
    85
    Vedat Muriqi nejprve odvrátil centr od rohového praporku vysoko nad sebe a pak ještě zabránil dalšímu rohu. Jeho spoluhráči navíc míč ještě vybojovali.
     
    83
    Fabio Quagliarella při přebírání přihrávky padá v pokutovém území vinou Matea Mussacchia, ale hlavní rozhodčí zůstává klidný a hosté budou rozehrávat jen rohový kop!
     
    82
    Adam Marušić ztvrdl jako hora a protihráče tak poslal na trávník, ale rozhodčí mu k jeho překvapení píská nedovolený zákrok. Za následné protesty navíc vidí žlutou kartu.

    Lukáš Mihal

    Góly: 24. Alberto (S. Milinković-Savić)

    Karty:   45. Lulić (LAZ), 82. Marušić (LAZ), 89. Escalante (LAZ), 90+4. Patric (LAZ) – 35. Adrien Silva (SMD), 60. Ekdal (SMD), 74. Colley (SMD)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:17.
    Lazio Rím: Reina – Patric, Acerbi, Musacchio – Marušić, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva (64. Escalante), Alberto (63. Muriqi), Lulić (C) (56. Fáris) – Immobile (86. F. Caicedo), Correa (56. Akpa-Akpro).
    Náhradníci: Pereira, Alia – Armini, Cataldi, Parolo, Muriqi, F. Caicedo, Escalante, Akpa-Akpro, Fáris.

    Sampdoria Janov: Audero – A. Ferrari, Jošida (46. Bereszynski), Colley – Candreva (81. Torregrossa), Adrien Silva, Ekdal, Augello – G. Ramírez (46. Jankto) – K. Baldé (67. Damsgaard), Quagliarella (C).
    Náhradníci: Letica, N. Ravaglia – Askildsen, Regini, Tonelli, Damsgaard, Gabbiadini, Léris, Verre, Bereszynski, Torregrossa, Jankto.

    Rozhodca: Massa – Di Vuolo, Lombardi