Hr. Králové – Vlašim 1:0 (kon.) | Dukla Praha – Slavia B 5:1 (kon.) | Jihlava – Chrudim 5:3 (kon.)
Líšeň – Vyšehrad 2:2 (kon.) | Dukla Praha – Jablonec B 5:1 (kon.)
koniec
FC Hradec Králové
1:0 (0:0)
FC Sellier & Bellot Vlašim
cz Sobota 20.02.2021, 10:30 • UT, Všesportovní stadion, Hradec Králové • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Přeji vám pěkný zbytek víkendu a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (12:50:57)
     
    Souboj Hradce s Vlašimí končí! Votroci byli po celé utkání o něco fotbalovějším i aktivnějším mužstvem a tak lze konstatovat, že jde o zasloužené hubené vítězství.

    Oba celky si v utkání dokázaly vypracovat několik příležitostí. Tu možná největší zazdil na straně Vlašimi již před poločasem Akpan Bassey. Votroci hráli trpělivě a čekali na svou možnost, kterou dostal v 73. minutě Erik Prekop, jenž na malém vápně předvedl svůj důraz a centr Mejdra z pravé strany procedil skrz gólmana Markoviče do sítě. Hradec tak zapisuje výhru, která je důležitá pro jeho sebevědomí před startem jarní části FNL.
     
    90+0
    Konec zápasu.
     
    90
    Votroci ještě stihli rozehrát roh, který se nakonec dostal až k Dennymu Samkovi, jeho rána ale byla velice nepřesná. Přitom pozice byla téměř ideální. Škoda pro Hradec.
    90. Kateřiňákovu bombu kryje Markovič
     
    90
    Dobrou dalekonosnou ranou se nyní ještě prezentoval Kateřiňák, jenž z úctyhodné dálky parádně protáhl brankáře Markoviče, jenž vyrazil míč do strany! Následně budou Votroci zahrávat rohový kop!
     
    89
    Poté, co Prekop ani Záviška nebyli dostatečně rychlí při napadání došlo k souboji na půlící čáře. Hradec bude zahrávat volný přímý kop.
     
    89
    Samko dobře rozdal míč na pravou stranu hřiště, kde však Votroci vyprodukovali velice nepřesný centr a Vlašim tak může ještě kombinovat u své klece.
     
    88
    Brankář Hradce nyní chytil centr, který šel z levé strany, do rukavic a následně si s ním lehl na zem. Zkušeně tak získal pár vteřin pro Votroky.
     
    87
    Reichl chytil míč, který mu jeho stoper Donát hlavou přistrčil. Napadající útočník Vlašimi jej atakoval i poté, co měl balón v rukavicích, sudí píská faul.
     
    86
    Votroci rozehrávají standardku na pravé straně vápna, Donát nebyl včas u míče, který proskákal až za čáru na opačném konci hřiště, kde bude Samko vhazovat.
    86. Zinhazovič vystrašil Reichla
     
    86
    Zinhazovič nyní poslal střílený centr z pravé strany a Reichl se za ním proletěl vzduchem. Nakonec ale míč do brány nezamířil a žádný hráč Vlašimi na něj nenaběhl, aby jej dostal do sítě.
     
    85
    Jsou tu závěrečné minuty dnešního střetnutí. Vysoký míč kupředu uklízí do bezpečí zámezí Donát, který si v obraně nechtěl dělat komplikace.
     
    84
    Hradečtí se drží v uctivé vzdálenosti od vlastní klece, na druhé straně brankář Markovič pomáhá s rozehrávko přes Kozla, jenž jde po pravé lajně vpřed.
     
    83
    Votroci útok Vlašimi zastavil a vhazují na levé straně hřiště, Kateřiňák udržel míč na své kopačce a předal jej stoperům dozadu.
     
    83
    Samko šel kupředu středem hřiště, jeho pas na Prekopa však obrana Rytířů projít nenechala a Vlašim může sama postupovat kupředu.
     
    82
    Středočeši drží míč na svých kopačkách, rádi by se stavem ještě něco udělali, ale zatím se jim nedaří probít se do nějaké větší šance.
     
    81
    Egbewole se na levé straně hřiště dostal přes jednoho hráče soupeře a přes druhého se snažil střílet, jeho sražený pokus ale pro Markoviče nebezpečný nebyl.

    Petr Šatalík

    Góly: 73. Prekop


    FC Hradec Králové: Reichl – Vučić (63. Mejdr), Donát, Leibl (46. Soukeník), Urma (46. Novotný) – Kodeš, Rada (63. Kateřiňák) – Prekop, Dvořák (69. Samko), Vlkanova (63. Egbewole) – Vašulín (46. Záviška).
    Náhradníci: Vízek – Egbewole, Kateřiňák, Mejdr, Novotný, Samko, Soukeník, Záviška.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Markovič – Svoboda (46. Firbacher), Štochl (46. Broukal), Zukal, Breda – Janda, Průcha, Křištan, Jurásek (46. Červenka) – Zinhazovič – Bassey (46. Ogiomade).
    Náhradníci: Řehák – Firbacher, Kozel, Broukal, Červenka, Ogiomade.

    Rozhodca: Raplík – Vodrážka, Arnošt