Vítkovice – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:2 (kon.) | Liberec – Motor ČB 4:2 (kon.)
Hradec Králové – Pardubice 2:1 (kon.) | Zlín – Třinec 2:3 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 3:1 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Utorok 23.02.2021, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga (ČR) • 6. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Konec zápasu. (20:35:34)
     
    K vidění dnes byl zajímavý zápas, ve kterém si Kometa došla pro tři body a dá se říct, že zaslouženě. Většinu zápasu to byli právě domácí, kteří diktovali tempo hry. Novotný by mohl vyprávět, ten si připsal přes třicet zásahů. Kometa se znovu mohla spolehnout na první útok a přesilovku, v níž rozhodl Peter Mueller. Kometa se díky tříbodovému vítězství dostala před Karlovy Vary.
     
    59:50
    Kometa už si hlídá výsledek a je jasné, že dnes získá tři body.
    59:38 Dávid BONDRA - 3:1
     
    59:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Prázdnou branku hostů využil DÁVID BONDRA, jenž vybojoval kotouč ve středním pásmu a poté ho z dálky poslal do sítě. To je zcela jistě pojišťovací branka pro Kometu. Bez asistence.
     
    59:28
    Mezi kruhy měl kotouč na hokejce Skuhravý, ale v dobré šanci přestřelil branku Komety.
     
    59:00
    Energie bojuje o kotouč v útočném pásmu, to už se Novotný odebral na střídačku a hosté hrají v šesti.
     
    58:07
    Přečíslení tři na dva v podání prvního útoku Komety neskončilo zakončením. V dobré pozici byl mezi kruhy Zaťovič, ale puk mu v poslední chvíli přeskočil hůl.
     
    56:54
    Naopak na druhé straně musel znovu zasahovat Novotný proti ráně Klepiše z vrcholku levého kruhu. Brněnští hokejisté zatím mají situaci pod kontrolou.
     
    56:32
    Skuhravého nahození skončilo na zadním mantinelu, snaha Karlových Varů udržet se v pásmu vyšla vniveč.
     
    55:44
    Kometa zůstane v útočném pásmu, puk se ocitl mimo hřiště. Vhazovat se bude před Novotným.
     
    54:56
    Koblasa předvedl pěknou individuální akci, když prohodil kotouč mezi nohy Zaťovičovi a pak to zkusil z levého kruhu. Tyčku Klimeše minul jen o kousíček.
     
    54:11
    Ale přece jen si Energie vytvořila šanci. Kotouč mezi kruhy dostal Zábranský, jenž se do něj opřel a Klimeš měl co dělat, aby vyrazil!
     
    53:34
    Energii se nedaří dostat se do útočného pásma, Kometa hraje jednoduše a posílá puky do bezpečí.
     
    52:37
    Kohout vyslal od mantinelu střílenou přihrávku před Klimeše, kde hledal Černocha, který letící kotouč nezasáhl a nedokázal tak zakončit.
     
    51:24
    Na útočné modré čáře se dostal ke kotouči Vincour, jeho zakončení z levého kruhu mezi betony smýšlel dobře, ale Novotný vyrazil.
     
    50:41
    Klepiš našel dobrou přihrávkou před brankovištěm Pláška, ale dobře se vrátil jeden z obránců Energie a zablokoval domácímu mladíkovi hokejku.
     
    50:04
    A vhazovat se bude na druhé straně po zakázaném uvolnění Komety.
     
    49:38
    Na modré čáře si vytvořil prostor pro střelu Král. Zkusil to na vyrážečku, ale Novotný vyrazil. Kometa pokračovala v tlaku, ale další šanci si nevytvořila.
     
    48:53
    Útočné snažení brněnské Komety skončilo na modré čáře, dále nemohla postupovat díky ofsajdu.
     
    48:16
    Při skrumáži před Klimešem se ke kotouči dostal Mikúš a pohotově pálil. Naštěstí pro domácí Klimeš jeho střelu viděl a vyrazil.
     
    47:11
    Ani jeden z celků se v posledních dvou střídání nedokázal dostat do zajímavé situace před brankami.
     
    46:26
    Holík vyhodil kotouč z vlastního pásma mimo hrací plochu, pomohl k tomu ale jednoznačně odraz od plexiskla. Vylučovat se tak nebude a vhazování proběhne v pásmu Brna.
     
    45:53
    Nepřesná rozehrávka i na domácí straně, to vyústilo v zakázané uvolnění Komety.
     
    45:05
    To už nyní ale neplatí po nepřesné rozehrávce. Hosté musí začít znovu od vlastní branky.
     
    44:42
    Na vrcholek pravého kruhu dostal nabito Mikúš, jemu ale rána vůbec nesedla a skončila mimo. Karlovy Vary však udržely pásmo.
     
    43:54
    Dobrá práce Pláška v obranném pásmu. Nadzvedl soupeři hůl a vyhodil puk přes všechny čáry. Energie má znovu problémy udržet se v pásmu.
     
    43:29
    Šance i pro Energii. Na trestnou lavici odchází Gulaši za držení.
    42:59 Peter MUELLER - 2:1
     
    42:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Klasicky přesilovková souhra Komety i tentokrát vyšla. Petr Holík nečekal a vyslal křižnou přihrávku na pravý kruh, kde byl připraven zakončovat PETER MUELLER a ten bez problémů trefil odkrytou klec hostů. Asistence: Petr Holík, Petr Zámorský.
     
    41:49
    Kometa má dnes druhou šanci skórovat v přesilovce. Na trestnou lavici odchází za podrážení Pulpán.
     
    41:20
    Útok Karlových Varů velmi dobře napadal, za brankou Komety získal puk Koblasa. Poslal ho ihned před brankoviště, kde byl volný Černoch a ten zkusil přízemní ránou poslat puk ke vzdálenější tyči. Klimeš výrazně podržel domácí.
     
    40:46
    Po levém křídle se pokusil uvolnit Zaťovič, ale přes obranu Karlových Varů se nedokázal protlačit do zakončení.
     
    40:11
    Netrvalo dlouho a i ve třetí třetině si Novotný připsal zásah. Holíkovu ránu z pravého kruhu schoval do výstroje.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ačkoliv druhou dvacetiminutovku vyhrála hostující Energie, herně v ní byla jednoznačně aktivnější Kometa. Karlovým Varům přesilové hry moc nevycházely, to se ale změnilo v 25. minutě, kdy se prosadil Kohout. Brněnští hokejisté poté zapnuli na vyšší obrátky a velmi často zaměstnávali Novotného, který drží hosty v naději pro dobrý výsledek.

    Střely na branku – 24:11
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Od mantinelu nahodil puk na Novotného Holland, s tímto pokusem neměl dnes skvěle chytající brankář Energie problém.
     
    38:57
    Schneider se pokusil zpětnou přihrávkou najít z druhé vlny najíždějícího Bartejse, ale obrana Karlových Varů si situaci pohlídala a nedopustila šanci.
     
    38:04
    Překvapivě se až před Novotným objevil s kotoučem obránce Zámorský. Jeho střela mířená pod horní tyč nenašla cíl, hostující brankář znovu dobře vyrazil.
     
    37:04
    Dobrou přihrávku mezi kruhy dostal Klepiš, který místo střely udělal ještě stahovačku, na což mu obránce Energie neskočil.
     
    36:19
    Nahozený kotouč do útočného pásma dobruslil Flek a zkusil ho okamžitě vyslat na Klimeše. Ten puk zastavil, ale měl docela jednoduchou práci, neboť hostující střelec byl z úhlu.
     
    35:20
    K volnému kotouči na vrcholku levého kruhu se dostal Weinhold. Opřel se do něj a vyslal tvrdou ránu na Klimeše, který vyrážečkou vyrazil.
     
    34:53
    Individuální akcí se zkusil prosadit Mueller, ale dostal se do spárů obrany Karlových Varů a puk tak jen doklouzal k Novotnému, který ho raději přikryl.
     
    34:09
    Nahození Kučeříka Novotný bez problémů viděl a vyrazil ho hokejkou do rohu kluziště. Puku už se ujmula obrana Energie.
     
    33:37
    Kometa se udržela v pásmu, další nahození kryje Novotný a bude se po jeho pravici vhazovat.
     
    33:17
    Plášek našel křižnou přihrávku na vrcholku pravého kruhu Gulašiho a ten vyslal nepříjemnou ránu na Novotného, jemuž puk propadl výstrojí ale mimo tři tyče.
     
    32:27
    Přihrávku do druhé vlny dostal Král, jenž si sjel k vrcholku kruhu a zakončil. Novotný si stihl vyjet a vyrazit puk vyrážečkou. Následná skrumáž před jeho brankovištěm dopadla pro hosty dobře.
     
    31:13
    Holík našel milimetrovou přihrávkou u vzdálenější tyče hůl Zaťoviče, jenž to měl bohužel pro něj na backhand, takže nedokázal zakončit do poloprázdné branky z první. Novotný měl čas se přesunout a vyrazit puk.
     
    30:28
    Po nepřesné rozehrávce na útočné modré čáře se do brejku dostal Tomáš Vondráček, jenž z pravého kruhu mířil ke vzdálenější tyči. Branku Komety ale minul.
     
    29:56
    Dobrého pohybu využil Vojtěch Němec, který si vysloužil faul. Za nedovolené bránění odchází na trestnou lavici Tomáš Mikúš.
     
    29:24
    Přihrávku od Schneidera dostal mezi kruhy Kusko, jenž zkusil vypálit z první. Nasměroval puk na Novotného, ale jeho pokus nebyl dostatečně razantní.
     
    28:53
    Kotouč se po souboji u mantinelu nedokázalo ani jednomu z celků vydolovat a tak hlavní sudí přerušil hru a nechá vhazovat ve středním pásmu.
     
    28:02
    Dobrou rychlost nabral ve středním pásmu s kotoučem Střondala a pokusil se poté překvapit Novotného střelou zpoza obránce. Jenomže hostující brankář našel kotouč v lapačce.
     
    27:22
    Klimeš si připisuje další zásah. Od modré čáry střílel Plutnar ale domácí brankář si našel cestu ke kotouči a přerušil hru.
     
    27:04
    Energie si znovu užila čas v útočném pásmu, nahození od Skuhravého ale letělo mimo branku. Stejně tak jako to z hole Černocha.
     
    26:31
    Kotouč do útočného pásma nahodil Bondra, ovšem domácí útočník se posléze srazil s hostujícím brankářem a hra je přerušena. Vhazovat se bude po pravici Novotného.
     
    25:58
    Zaťovič si po krátké stahovačce poradil s obráncem a vyslal střelu na Novotného, jenž vyrazil betonem zpět do hry.
     
    25:10
    Energie získala v útočném pásmu kotouč a nebezpečně z pravého kruhu zakončoval Koblasa. Klimeš našel puk ve výstroji.
    24:11 Martin KOHOUT - 1:1
     
    24:11
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Přihrávku do jízdy mezi obranu Komety dostal Vondráček, jenž se dostal do samostatného nájezdu. Klimeš jeho pokus dokázal vyrazit betonem, ovšem přesně na hůl dojíždějícího MARTINA KOHOUTA a ten dorážkou překonal domácího brankáře. Asistence: Tomáš Vondráček.
     
    23:25
    Na druhou stranu se pak s kotoučem vydal na steč Plášek, jenž zakončil a málem se dostal i k dorážce. Puk vypíchl těsně před tím Novotný.
     
    23:03
    Od modré čáry vyslal tvrdou ránu Šenkeřík, ale Klimeš viděl jeho střelu a vyrazil zpět do hry.
     
    22:24
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Vojtěch Střondala – 2 min., podrážení).
     
    21:40
    První útok Komety se usadil v útočném pásmu, ale Novotný tentokrát zasahovat nemusel.
     
    21:08
    Z druhé vlny si sjel pro kotouč Vondráček, jenž se do něj opřel plnou parou. Klimeš si proti jeho pokusu vyjel a dokázal puk schovat do výstroje.
     
    20:26
    Karlovy Vary začaly druhou třetinu v početní výhodě, ale na ledě to podle toho nevypadá. Kometa se jednoduše brání a navíc tráví čas v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nabídla pár pěkných momentů. Kometa měla z kraje zápasu dvě velké šance ve kterých mohla otevřít skóre, ale stav zůstal bezbrankový. A to i po dvou přesilových hrách Energie. Stav se měnil až ve třinácté minutě, kdy nahození od modré čáry tečoval přesně Zaťovič. Ve zbytku třetiny přidaly Karlovy Vary na intenzitě a častěji se dostávaly do útočného pásma, ovšem na obranu Komety zatím nevyzrály.

    Střely na branku – 10:7
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Nepřesná rozehrávka hostů končí hvizdem zakázaného uvolnění, vhazovat se tak bude před Novotným.
     
    19:00
    Po zakázaném uvolnění Komety pokračovala hra v jejím obranném pásmu a nakonec puk pod tlakem vyslal na tribunu Michal Gulaši a to je třetí přesilovka pro Energii.
     
    17:58
    Karlovy Vary si delší časový úsek užily hru v útočném pásmu, na druhou stranu ale Klimeše výrazně ohrozit nedokázaly.
     
    17:10
    Puk se při hře v obranném pásmu Energie ocitl mimo hřiště a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    16:20
    Po chybě na modré čáře se do brejku dostal Flek, ale svou chybu příkladně napravil Zaťovič, jenž se vrátil a obral hostujícího útočníka o kotouč.
     
    15:19
    Holland zkusil využít zakrytého výhledu Novotného a nahodit puk na branku, ovšem byl před ním příliš velký provoz a tak až k němu rána nedoletěla.
     
    14:41
    Zábranského nahození od modré čáry sice minulo branku Klimeše, ale Karlovy Vary pokračují v tlaku. Navíc se píská zakázané uvolnění Komety.
     
    13:34
    Flekův útočný průnik skončil mezi kruhy, dál ho nepustil Holland a Kometa se ujímá kotouče.
    12:43 Martin ZAŤOVIČ - 1:0
     
    12:43
    Kometa právě vstřelila branku!
    Aktivita přinesla domácím první ovoce! Po vhazování v útočném pásmu nastřelil kotouč od modré čáry na branku Energie Petr Zámorský a puk tečoval přesně nad beton Novotného MARTIN ZAŤOVIČ a poslal tak Kometu do vedení. Asistence: Petr Zámorský, Peter Mueller.
     
    11:57
    Klepiš už se vrací na led, Karlovy Vary sice vyslali pár střel na Klimeše, zasahovat ale nemusel, neboť letěly mimo.
     
    11:19
    Skákající kotouč mezi kruhy se pokusil poslat na branku Skuhravý, ale netrefil se. Energie však pokračuje v útočném tlaku.
     
    10:38
    Brněnští hokejisté dokázali vyhodit puk z vlastního pásma. Zatím hostující hokejisté potvrzují ne příliš pozitivní statistiku přesilových her.
     
    09:56
    Druhá přesilová hra pro Energii. V útočném pásmu fauloval Klepiš, odchází na trestnou lavici za krosček.
     
    09:05
    Ve středním pásmu nabral rychlost Weinhold a dobruslil si až k levému kruhu odkud vypálil nebezpečnou ránu. Klimeš ale jeho střelu viděl a dokázal vyrazit zpět do hry.
     
    07:53
    Znovu dobrá práce obrany Komety, útok Karlových Varů rozjíždí Pulpán.
     
    07:18
    Karlovarští hokejisté se usadili v pásmu, ale Klimeše neprověřili. Teď už Kometa vyhodila a hosté začínají znovu.
     
    06:30
    Schneider se vracel do obrany a hákoval soupeře. První přesilová hra v dnešním zápase.
     
    06:12
    Přečíslení Komety dva na jednoho znovu v podání Zaťoviče a Holíka! Druhý jmenovaný zakončoval, ale Novotný se stihl přesunout a na poslední chvíli vyrazit. Puk se pak ještě snažil dorážet Mueller, ale hostující brankář byl na místě.
     
    05:24
    Po krátké souhře v útočném pásmu střílel od modré čáry Gulaši, Novotný znovu v permanenci a puk v jeho výstroji.
     
    05:03
    Založení útoku Energie se znovu nesetkalo s úspěchem, znovu se tak kotouče ujímá Kometa a rozváží útok.
     
    04:11
    Brněnští hokejisté se posléze dostali do rychlého brejku. Po levém křídle se do zakončení propracoval Plášek, jehož ránu Novotný zastavil lapačkou.
     
    03:53
    Střílenou přihrávku z mezikruží k levému kruhu dostal Flek, ale nedokázal puk usměrnit na branku Komety.
     
    02:57
    Další obrovská šance prvního útoku Komety! Po rychlé souhře přihrával v přečíslení dva na jednoho Zaťovič před prázdnou branku ke vzdálenější tyči Holíkovi, ale tomu puk trochu poskočil a trefil jen boční brankovou konstrukci!
     
    02:41
    Na modré čáře si vytvořil prostor pro střelu Kučeřík. Proti jeho pokusu si Novotný vyjel a schoval kotouč do lapačky, což bylo důležité vzhledem k dotírajícím útočníkům Komety.
     
    01:58
    Třetí útok Brna se snažil vymyslet útočnou akci v útočném pásmu, obrana Karlových Varů ale domácí nepustila z rohu hřiště.
     
    00:50
    Kometa mohla jít hned z kraje zápasu do vedení! Před Novotného dostal přihrávku Mueller a ten backhandem trefil tyč!
     
    00:29
    Energie se jako první usadila v útočném pásmu. Od modré čáry pálil Plutnar, jeho ránu ale vyrazil zpět do hry Klimeš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Klimeš (Vejmelka) – F. Král, Zámorský, Kučeřík, Holland, Gulaši, Trška, Bartejs – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Plášek ml., V. Němec, Klepiš – Valský, Střondala, Vincour – Bondra, Kusko, Schneider.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – Weinhold, Šenkeřík, D. Mikyska, Plutnar, Zábranský, Pulpán, Kowalczyk – Hladonik, T. Mikúš, Flek – Kulich, Vildumetz, Osmík – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodčí: Hradil, Pražák – Gebauer, Hlavatý.
    Trefí se dnes v Brně?
     
    HC KOMETA BRNO

    I tým z jihomoravské metropole se vrátil po reprezentační pauze s vylepšenou formou. Ze čtyř odehraných duelů prohrál jediný a to právě na ledě Karlových Varů po nájezdech. Jinak si Kometa připsala skalp Českých Budějovic, vysokou výhru nad Zlínem a naposledy i fotbalové vítězství 1:0 na ledě Plzně. Brňanům dýchají na záda Vítkovice, které ztrácejí bod, Kometa naopak v případě tříbodového vítězství dotáhne dnešního soupeře.

    Brněnští hokejisté těží z přesilových her. V letošní sezoně dokázali využít až 22,16% početních výhod, což je řadí v této statistice na druhé místo za Spartu. Na druhou stranu oslabení nepatří mezi silné stránky Komety. Ubráněných 76,02% oslabení řadí jihomoravský celek na předposlední místo v této tabulce.

    Kometu již na první pohled táhne první lajna, jejíž útočníci jsou seřazeni na prvních třech místech týmového bodování. Zcela jednoznačně je odskočen s 55 body americký útočník Peter Mueller, který je zároveň i nejlepším střelcem (26+29). On i další spoluhráči těží z přesných přihrávek Petra Holíka, jenž asistoval u 34 branek Komety.

    Brance Brňanů dlouhou dobu vládl Karel Vejmelka, který v době absence svého parťáka vytáhl úspěšnost zásahů nad 91% a stihl si v letošní sezoně připsat i 3 čistá konta. Jak bylo řečeno Lukáš Klimeš dlouhou dobu chyběl vinou zranění, v posledním zápase ale zavřel klec proti Plzni a pomohl Kometě k výhře 1:0.
     
    HC ENERGIE KARLOVY VARY

    Východočeský celek nabral po reprezentační pauze poměrně slušnou formu. Postupně totiž dokázal vyzrát na Spartu, Kometu a Plzeň. Energie narazila až v posledním hraném kole na ledě Vítkovic, kde prohrála 2:5. Va venkovních kluzištích to ovšem svěřencům Martina Pešouta příliš nevychází, z posledních pěti zápasů totiž vyhráli pouze jediný. Karlovy Vary okupují aktuálně osmou příčku, o tři body před brněnskou Kometou. Na sedmé Pardubice ztrácí sedm bodů.

    Martin Pešout by se svým trenérským štábem určitě rád zapracoval na přesilových hrách. Energie využila pouze 14,43% přesilovek a v tomto ohledu je horší v extralize už jen Olomouc. A že jich Karlovy Vary neměly k dispozici málo (201), po Třinci nejvíce v celé lize.

    Lídrem Energie je jednoznačně reprezentační útočník Jakub Flek, jenž měl prsty ve třiceti gólech (15+15) a je tak nejproduktivnějším hráčem. Těsně v závěsu mu dýchá na záda Petr Koblasa, jenž je se 17 brankami nejlepší střelec Karlových Varů. Mezi obránci produktivitě karlovarských hokejistů vládne Petr Šenkeřík s 19 body (4+15). Do brankoviště Energie naskočilo v letošní sezoně již pět brankářů, aktuálně je však v největší permanenci Filip Novotný, který drží úspěšnost zásahů nad 90%.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Ondřej Krásný

    Góly a asistencie: 13. Zaťovič (Zámorský, Mueller), 43. Mueller (P. Holík, Zámorský), 60. Bondra – 25. Kohout (Vondráček)


    HC Kometa Brno: Klimeš (Vejmelka) – F. Král, Zámorský, Kučeřík, Holland, Gulaši, Trška, Bartejs – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Plášek ml., V. Němec, Klepiš – Valský, Střondala, Vincour – Bondra, Kusko, Schneider.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – Weinhold, Šenkeřík, D. Mikyska, Plutnar, Zábranský, Pulpán, Kowalczyk – Hladonik, T. Mikúš, Flek – Kulich, Vildumetz, Osmík – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodca: Hradil, Pražák – Gebauer, Hlavatý