Jaroslavľ – Novgorod 4:1 (kon.) | Kazaň – Barys 4:3 (po pr.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 2:4 (kon.)
Čerepovec – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | D. Moskva – Jekaterinburg 6:0 (kon.) | Nižnekamsk – Metallurg Magnitogorsk 1:0 (kon.)
S.Moskva – Soči 6:1 (kon.) | Helsinki – Viťaz 3:2 (kon.) | Dinamo Minsk – Chabarovsk 5:6 (kon.)
Riga – Ufa 1:3 (kon.)
koniec
Neftechimik Nižnekamsk
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Metallurg Magnitogorsk
cz Utorok 23.02.2021, 15:00 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:53 Šafigullin netrefil prázdnou branku
     
    59:53
    Nyní asi přišel důkaz toho, proč je Nižněkamsk předposlední v konferenci. V situaci dva na jednoho dostal Bulat Šafigullin puk mezi kruhy a mohl jej pohodlně dát do prázdné klece, jenže chvilku otálel a trefil jen hokejku obránce Jegora Jakovleva. Už to ale nic nezmění na výhře Nižněkamsku.
     
    59:37
    Domácí střídačka si vcelku pochopitelně vyžádala oddechový čas.
     
    59:37
    Nechybělo moc, aby jeden z domácích hráčů trefil volnou klec. Puk ale prošel padesát centimetrů vedle pravé tyče. Metallurg se tak po zakázaném uvolnění znovu nastěhuje před branku Ivannikova.
     
    59:06
    Už jen necelá minuta dělí domácí od dvou bodů a Vasilij Košečkin nyní míří z branky.
     
    55:18
    Až nyní se Metallurg dostal k pořádnému ohrožení branky Ivannikova a rázem z toho byl obrovský závar, kdy se pokoušeli dotlačit puk za záda zatím nepřekonaného brankáře domácích hned tři hráči v bílém. Neúspěšně. Následně se Nižněkamsk osvobozuje.
     
    54:09
    Rafael Bikmullin nyní bude na trestné lavici prožívat těžké chvíle. Jde na dvě minuty ven za hákování.
     
    48:57
    Andrej Nestrašil byl před brankou hodně aktivní a spolu s Čibisovem se snažili protlačit puk za již ležícího gólmana Ivannikova. Tomu pomohli obránci a Nižněkamsk s vypětím sil udržel nedávno získaný náskok.
    47:18 Marat CHAJRULLIN - 1:0
     
    47:18
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Taylor Beck a Grigorij Dronov udělali na útočné modré chybu v zavážení puku do útočného pásma. Toho využil MARAT CHAJRULLIN, jenž mířil sám na Vasilije Košečkina. Nedal mu žádnou šanci, zamířil totiž nechytatelně přesně do levé šibenice, tedy z pohledu gólmana nad jeho pravé rameno. Bez asistence.
     
    44:24
    Marat Chajrullin ukázal hezkou individuální akci a dostal se až do zakončení před Košečkinem. Ten jeho pokus srazil před sebe a ačkoliv byl Alexej Volgin hodně pohotový, k pořádné dorážce se už nedostal.
     
    42:27
    Jenže hosté celý útok nesehráli vůbec dobře a nakonec měli co dělat, aby Jonas Enlund neotevřel skóre zápasu. Košečkin si s ním ale věděl rady.
    36:18 Neuznaný gól Sergeje Plotnikova
     
    36:18
    Celá situace se nakonec sešla hodně rychle. Dvojice hlavních sudích doznala, že se jednalo o úmysl a branku tak neuznala. Sergej Plotnikov dostal kotouč do branoviště úmyslně odrazem od brusle.
     
    36:18
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tvrdou ránu Arťoma Minulina od modré vyrazil gólman Jevgenij Ivannikov jen před sebe. K puku dojížděl Sergej Plotnikov a dorazil jej do sítě, jenže se tak stalo bruslí. Sudí budou ještě zkoumat, zda šlo o úmysl či nikoliv.
    33:58 Po akci Korobkina pálil odraženým pukem Švyrjov do břevna
     
    33:58
    Velkou šanci na otevření skóre měl Jegor Korobkin. Projel útočným pásmem a před brankou vybojoval kotouč. Jeho pohotovou střelu gólman Ivannikov vyrazil a následná tvrdá dorážka Igora Švyrjova mířila do horní tyče!
     
    30:43
    Velký závar před brankou hostí nekončí gólem, také tuto situaci dokázal Vasilij Košečkin za pomocí spoluhráčů zvládnout.
     
    24:18
    Před Vasilijem Košečkinem bylo pořádně rušno. Ve finále celé situace se do zakončení zblízka dostal Rafael Bikmullin, jenž je dnes asi nejaktivnějším hráčem domácích. Ale kotouč zblízka do sítě nedostal.
     
    19:19
    Pavel Porjanin si z pravé strany zpoza branky vybruslil před Vasilije Košečkina a dával ještě pas pro spoluhráře, ale ten nebyl přesný.
     
    18:43
    Rafael Bikmulin se prodral až před brankáře Magnitogorsku. Bekhendový pokus se ale otřel o lapačku Košečkina a puk poté šel mimo tři tyče.
     
    16:30
    Domácí si zahrají po faulu Andreje Nestrašila za držení hole soupeřovi přesilovou hru.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 48. Chajrullin


    Neftechimik Nižnekamsk: Ivannikov (Ozolin) – Osipov, Bryncev, Volgin, Semjonov, Abrosimov, Vorobjev, Puzanov – Linus Johansson, McMillan, Bikmullin – Galuzin, Enlund, Chajrullin – Šiksatdarov, Čiviljov, Chafizov – Poriadin, Bucajev, Šafigullin.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Olkinuora) – J. Jakovlev, Martynov, Pašnin, Minulin, Dronov, Holm, Nikolajev – Beck, N. Kuljomin, Rasmussen – S. Mozjakin, S. Plotnikov, Košelev – A. Nestrašil, Čibisov, Karpov – Goldobin, Korobkin, Švyrjov.

    Rozhodca: Anton Lavrentěv, Ivan Fatejev – Ilnur Galimov, Danill Zacharov