NY Islanders – Buffalo 3:2 (kon.) | Toronto – Calgary 0:3 (kon.) | Carolina – Tampa Bay 2:4 (kon.)
Florida – Dallas 3:1 (kon.) | St. Louis – LA Kings 0:3 (kon.) | Colorado – Vegas 0:3 (kon.)
Arizona – Anaheim 4:3 (kon.) | San Jose – Minnesota 2:6 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Tampa Bay Lightning
cz Utorok 23.02.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:55:42)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 36 – 32 | Přesilová hra: 1/3 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    James Reimer (CAR) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%, odchytal 58:32
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4%, odchytal 59:59

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+1, +1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 14:54
    Jan Rutta (TBL) – 0+1, +1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 13:01
    Ondřej Palát (TBL) – 1+1, +1 účast, 4 střely na branku, TM 0, čas na ledě 19:08
    Erik Černák (TBL) – 0+1, 0 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 21:48

    Tři hvězdy utkání

    1. Victor Hedman (TBL) – 1+1
    2. Jesper Fast (CAR) – 2+0
    3. Andrej Vasilevskij (TBL) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4%, odchytal 59:59
     
    Tampa Bay po dvou letošních porážkách s Carolinou byla do třetice úspěšná, v PNC Areně zvítězila v dramatickém utkání 4:2.

    První třetina nabídla jediný gól, který vstřelili domácí. Z před brankového prostoru se trefil Jesper Fast, pro nějž to byl premiérový zásah v dresu Hurikánů. Prostřední dějství bylo na góly bohatší. Blesky otočily vývoj střetnutí na svou stranu zásluhou branek Stevena Stamkose a Victora Hedmana avšak ve 40. minutě udeřili domácí z přesilovky, druhou trefou se blýskl Jesper Fast a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

    Rozhodující gól vstřelil ve 49. minutě český útočník Ondřej Palát. Sám sice na Reimera nevyzrál, ale obránce Skjei neměl pojem o puku a volný kotouč si smolně srazil do brány. V závěru pak ještě pečetil vítězství hostů Alex Killorn trefou do odkryté klece.

    Svěřenci kouče Coopera se po vítězství 4:2 vyšvihli na třetí místo Centrální divize o bod za Carolinu, která spadla za Floridu, Panteři si totiž v souběžně hraném utkání poradili s Dallasem.
     
    Konec zápasu.
    59:20 Alex KILLORN - 2:4
     
    59:20
    Tampa právě vstřelila branku!
    Definitivní razítko na vítězství Tampy dal ALEX KILLORN. Po pravém mantinelu dojel až do útočného pásma a se střelou do prázdné klece neměl žádný problém. Asistence: Erik Černák.
     
    59:06
    Rod Brind'Amour si bere oddechový čas. Vhazování proběhne ve obranném pásmu Canes a James Reimer se tak, alespoň na malý moment, vrací zpátky do brány.
     
    58:59
    Dougie Hamilton musel zabrat, ale odmítl Killornovi poklidné zakončení do prázdné brány. Forvarda atakoval čistým způsobem, hrát mohou opět domácí.
     
    58:24
    Dělovou ránu vyprodukoval od modré čáry Brett Pesce. Vasilevskij toho moc neviděl, práci za něj odvedl blokující Victor Hedman.
     
    57:40
    Carolina se usadila v útočném pásmo a trenér Rod Brind'Amour stahuje Reimera na střídačku. Hurikáni zkoušejí powerplay!
     
    57:28
    Hosté se naopak budou snažit co nejvíce hru zdržovat. Blake Coleman teď neudržel brusle na modré čáře, vystavil tak Goodrowa do ofsajdu.
     
    57:10
    Dougie Hamilton si pod tlakem pomohl nahrávkou obrannému kolegovi Slavinovi. Domácí musejí přidat do ofenzivy, čas hraje proti nim.
     
    56:35
    Z velkého úhlu zabojoval o vyrovnání pro změnu Jake Bean. Vasilevskij maskou vyrazil touš před sebe, Trochecka nepustil k dorážce McDonagh.
     
    56:11
    Warren Foegele přebruslil Sergačjova a z prakticky nulového úhlu vyzkoušel pozornost Vasilevského. Gólman přidržel kotouč pod vyrážečkou.
     
    55:52
    Přihrávka rukou, kterou zkompletoval Jake Bean. Nino Niederreiter se diví rozhodnutí arbitra, ale ten situaci dobře viděl a správně hru přerušil.
     
    55:25
    V útočné třetině se usadil elitní útok Caroliny. Z vrcholku levého kruhu chtěl překvapit brankáře Sebastian Aho, těsně přestřelil.
     
    54:32
    Právě Blake Coleman stál na konci pěkně kombinační hry Tampy. Před brankou dostal nahrávku od Pointa, ale ani on na Reimera nevyzrál.
     
    54:15
    Vasilevskij dlouhou bekhendovou nahrávkou našel hokejku Colemana. Ten měl hodně prostoru po pravém mantinelu, kotouč zavezl až do útočného pásma.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 14. Fast (Nečas, Bean), 40. Fast (Pesce, D. Hamilton) – 23. Stamkos (Hedman, Palát), 28. Hedman (Sergačov, Stamkos), 49. Palát (Rutta, B. Point), 60. Killorn (Černák)


    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – B. McGinn, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Lorentz, Paquette.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh, L. Schenn, Sergačov – Palát, B. Point, Stamkos (C) – Killorn (A), T. Johnson, M. Joseph – Goodrow, Gourde, Coleman – Maroon, Barre-Boulet, Volkov.

    Rozhodca: Luxmore, Pochmara – Gawryletz, Galloway