Nîmes – Lorient 1:0 (kon.)
koniec
Nîmes Olympique
1:0 (0:0)
FC Lorient
cz Streda 24.02.2021, 19:00 • Stade des Costières, Nîmes • Ligue 1 Uber Eats • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Francouzská Ligue 1 Uber Eats má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Nîmes Olympique a FC Lorient.
     
    FC Lorient

    Fotbalisté Lorientu se po pětadvaceti odehraných zápasech nacházejí až na osmnácté pozici tabulky, což by v konečném důsledku znamenalo baráž o setrvání ve francouzské nejvyšší soutěži. Lorient má na svém kontě třiadvacet bodů, nicméně totožný počet bodů má také sedmnácté Nantes, které má k dobru jeden zápas. Lorient se tak v případě bodového zisku může dostat na nesestupové starosti, což by se určitě hodilo. Hostující tým tohoto zápasu v minulém kole zaznamenal letošní čtrnáctou porážku, neboť se mu na vlastním stadionu nepovedlo bodovat proti prvnímu Lille, které vyhrálo poměrem 4:1.
     
    Nîmes Olympique

    Na opačné straně stojí Nîmes Olympique, které má tak trochu podobné starosti. Nimes naopak okupuje devatenáctou pozici, což by znamenalo přímý sestup do druhé nejvyšší soutěže. Domácí celek tohoto zápasu ovšem našel dobrou formu, v posledních dvou duelech se mu totiž povedlo pokaždé naplno bodovat, čímž se přiblížil osmnáctému Lorientu na rozdíl dvou bodů. Nimes nejprve dokázalo uspět na hřišti Dijonu, kde vyhrálo poměrem 2:0. Dvě branky byly k vidění také v souboji proti jedenáctému Bordeaux, které se v roli hostujícího celku odvezlo porážku 0:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Nîmes Olympique: Reynet – Burner, Guessoum, Miguel, Meling – Fomba – Benrahou, Duljević, Ripart (C), Eliasson – Koné.
    Náhradníci: Nazih – Ahlinvi, Alakouch, Ben Amar, Cubas, Paquiez, Roux, Chadli, Landre.

    FC Lorient: Dreyer – H. Mendes, Gravillon, Laporte, Le Goff, Wissa – Lauriente, Monconduit, Abergel (C), Boisgard – Moffi.
    Náhradníci: Nardi – Diarra, Grbic, S. Marveaux, Mouyokolo, Lemoine, Le Fée, Hergault, Hamel..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali poklidnou rozehrávku na domácí polovině. Do ní se zapojil také brankář Reynet, který přeposlal na Miguela.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal hostující brankář Dreyer, který rozehrál na jistotu po zemi na Laporteho. Lorient to také zkouší pomalou kombinací.
     
    5
    K pokutovému území se poté dostal domácí Benrahou, který ovšem narazil pouze do bránícího Gravillona, kterému se povedlo odkopnout do bezpečí.
     
    6
    Nimes rozjelo kombinaci kousek od středového kruhu, do které se zapojil také obránce Meling. Ten po chvíli vracel zpět na kopačku volného Duljeviće.
     
    7
    Pokus o dalekonosné přenesení hry na Wissu nakonec skončil v zámezí a sledovali jsme tak autové vhazování Nimes, o které se postaral Burner.
     
    8
    U svého pokutového území poté dokázal zakročit hostující Laporte, který pouze odkopával míč na opačnou polovinu, kde se k němu dostal soupeř.
     
    9
    V prvních minutách nesledujeme zrovna pohlednou podívanou. Nimes znovu kombinovalo na vlastní polovině, načež to nákopem zkoušel Guessoum.
     
    10
    Po jeho pasu se ven z branky vydal také brankář Dreyer, který svádl hraniční souboj s Eliassonem, avšak dle sudího v tom nebyl žádný faul.
     
    11
    U postranní lajny si o nahrávku řekl domácí zadák Meling, který navíc po souboji s protihráčem skončil na zemi. Nimes poté rozehrálo nakrátko.
     
    12
    Do pokutového území se s míčem dostal Koné, který to ještě zkoušel nahrávkou pod sebe. Jako první se k balónu dostal pouze hostující Laporte.
     
    13
    Sledovali jsme standardní situaci, ke které se nakonec postavil hostující Monconduit. Po krátké souhře zakončoval kousek vedle branky Lauriente.
     
    14
    Reynet tak nemusel zasahovat, naopak se postavil k dalšímu odkopu od své branky. Ten poslal přímo na Miguela, který roztáhl hru k postranní lajně.
     
    15
    Na druhé straně jsme se rovněž dočkali úvodního střeleckého pokusu. Na levou nohu to totiž měl domácí Benrahou, který ovšem mířil doprostřed.
     
    16
    Abergel se při driblinku s míčem dostal ven z hrací plochy, což pochopitelně znamenalo autové vhazování pro soupeře, kterého se chopil Meling.
     
    17
    Lorient dokonce zahrával rohový kop, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Poté brankář Reynet výhozem rozehrál na Guessouma.
     
    18
    Nedovoleným zákrokem si poté pomohl domácí Miguel, který v hlavičkovém souboji zboural protihráče, což neuniklo ani hlavnímu sudímu.
     
    19
    Eliasson nedokázal u postranní lajny oklamat protihráče, přesto to nemělo žádné fatální následky a autového vhazování se chopil zadák Meling.
     
    20
    Poté to centrem do pokutového území zkoušel hostující Mendes, kterému se nepovedlo najít Moffiho, naopak před ním zasahoval Miguel.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádnou branku. Sledujeme nezáživnou partii, navíc bez vyložených šancí.
     
    22
    Duljević si seběhl na levou stranu, odkud se pokoušel odcentrovat směrem do pokutového území, kde tuto nabídku ale zlikvidoval Laporte.
     
    23
    Domácí celek znovu kombinoval na vlastní obranné polovině, kde si Miguel vyměnil míč s vedle stojícím Guessoumem, který se dostal kupředu.
     
    24
    O nahrávku si poté řekl také Meling, který ovšem nahrával zpět na vlastní obrannou polovinu, kde se do kombinace zapojil také brankář Reynet.
     
    25
    Další přenesení se tentokráte snášelo na levou stranu, kde se nacházel obránce Wissa, který dost možná v souboji o míč fauloval Benrahoua.
     
    26
    Lorient se také v tomto případě dokázal ubránit a sám vyrazil do rychlého protiútoku. Domácí se ovšem rychle vrátili a dokázali výpad odrazit.
     
    27
    Snadná práce pro domácího brankáře Reyneta, kterému se povedlo zkrotit centrovanou nabídku z pravé strany, o kterou se postaral Mendes.
     
    28
    K zajímavému pokusu se poté dostal domácí Dulejvić, který se pravou nohou pokoušel zakroutit míč k zadní tyči, kterou přeci jenom minul.
    28. Duljević mířil vedle branky.
     
    29
    Dreyet mohl rozehrávat od své branky, jeho celek po chvíli vybojoval autové vhazování z levé strany, které si obránce Mendes opět zopakuje.
     
    30
    Zdravotní problémy má domácí forvard Koné, který si nakonec lehl na zelený pažit. Hlavní sudí proto přerušil hru, do akce se dostává lékařský personál.
     
    31
    Je za námi třetina hry, jenomže na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Nyní je o něco aktivnější Nimes, které se dokonce dostává do šancí.
     
    32
    Málem se skóre měnilo na opačné straně! K parádní ráně se totiž napřáhl hostující obránce Laporte, který poslal míč pouze do břevna.
     
    33
    Na opačné straně se povedlo zakročit obránci Mendesovi, který tak za sebe nepustil protihráče a následovat bude autové vhazování zprava.
     
    35
    Po pravém křídle si to chtěl namířit domácí Eliasson, jenomže jako první se k míči dostal Wissa, jenž z jedničky dopravil míč směrem do zámezí.
     
    37
    Nimes se s míčem dostalo na druhou stranu, kde jsme sledovali přenesení hry směrem na Melinga, kterému se balón nepovedlo udržet na hřišti.
     
    38
    Pokračovalo se rohovým kopem v podání domácího celku. Benrahou sice ve vzduchu našel Guessouma, ten ovšem hlavičkoval vysoko nad.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Terem Igobor Moffi (FC Lorient).
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Nedovoleným zákrokem si poté pomohl hostující Laporte, který na půlící čáře zavadil o nohu Miguela. Nimes se rozhodlo rozehrát nakrátko po zemi.
     
    44
    Poslední minuty nám skutečně nepřinášejí nic extra zajímavého. Meling nyní pouze přeposlal na Miguela, který ještě přenášel hru na pravou stranu.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám dle předpokladů nepřinesl nikterak zajímavou podívanou. Za celou dobu jsme se nedočkali žádné branky, k vidění nebylo ani moc vyložených šancí. Ta největší, a sice z hostující strany, se snesla pouze do horní brankové konstrukce. Dnešní utkání tak přináší hodně bojovnou podívanou, což se ale před tímto zápasem očekávalo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu sledujeme poklidnou kombinaci na hostující polovině. Nakonec Le Goff vyvezl míč na druhou stranu.
     
    49
    Posléze se po souboji ocitl na zemi hostující Abergel, avšak sudí nechal pokračovat ve hře, díky čemuž se Lorient dostal na druhou stranu.
     
    50
    Daleko se s míčem ovšem nedostal záložník Monconduit, který pouze narazil na dobře postaveného Fombu, jenž dostal míč na druhou polovinu.
     
    51
    Sledovali jsme rohový kop domácího celku, kterého se znovu chopil křídelník Eliasson. Na přední tyči nejvýše do vzduchu vystoupal Gravillon.
     
    52
    Do rychlého protiútoku se znovu dostával Eliasson, který se dokonce s míčem dostal do pokutového území, kde ovšem trefil pouze protihráče.
     
    53
    Na pořadu dne tak byl další rohový kop, znovu z pravé strany. Tentokráte se ven z branky vydal Dreyer, kterému se povedlo míč vyboxovat.
     
    54
    Na opačné straně jsme sledovali nabídku k hranici pokutového území v podání Laurienteho, který ovšem našel pouze hlavu protihráče.
     
    55
    Po delší době se k míči dostal domácí brankář Reynet, který na jistotu rozehrál nakrátko po zemi na Miguela, jenž dostal míč na druhou stranu.
     
    56
    Do protiútoku se poté pokoušel vydat Ripart, kterému se vysokou nahrávkou sice povedlo najít Koného, avšak ten to měl na dlouhou nohu.
     
    57
    Velice zkušeně to poté provedl Laporte, kterému se povedlo vyvézt míč na opačnou polovinu, kde se mu ovšem nepovedlo najít nikoho z kolegů.
     
    58
    Ripart to v tomto případě zkoušel centrem z hranice pokutového území, jenomže se mu nepovedlo nikoho najít, poté se k míči dostal Laporte.
     
    59
    Druhá branková konstrukce v podání Lorientu! Le Goffovi se totiž povedlo odcentrovat do pokutového území, kde hlavou hlavičkoval do tyče moffi.
    59. Moffi trefil tyč.
     
    60
    Na pořadu dne byl rohový kop z levé strany, který si vzal na starost hostující Boisgard. Jeho nabídku odvracel Miguel, a sice do bezpečí.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Quentin Boisgard (FC Lorient).
     
    62
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí hostující Monconduit, jehož rána nakonec putovala kousek vedle branky. Lorient zahrává další rohový kop.
     
    63
    Máme za sebou hodinu hry, avšak na první branku stále čekáme. Směrem dopředu je nebezpečnější Lorient, který už dvakrát trefil brankovou konstrukci.
     
    64
    Po levém křídle si to poté vzal na sebe Ripart, který se ovšem nedostal přes prvního protihráče. Od Mendese směřoval míč do zámezí.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Kelyan Guessoum (Nîmes Olympique).
     
    66
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Terem Igobor Moffi, přichází Adrian Grbic.
     
    67
    Meling si poté vzal na starost provedení autového vhazování, které mělo směřovat právě na Riparta, před kterým se povedlo zakročit Gravillonovi.
     
    68
    Hodně prostoru měl kolem sebe Fomba, který se pohodlně dostal s míčem na opačnou polovinu, kde ještě počkal na podporu od svých kolegů.
     
    69
    Miguel to před malým momentem zkoušel pasem z vlastní poloviny, avšak ten nebyl vůbec přesný, neboť se míč snesl mimo vymezený prostor.
     
    70
    Aby toho nebylo málo, tak se do zajímavé šance dostal domácí Eliasson, který si nepřišel na Dreyera. Domácí hráč se přesto nacházel v ofsajdu.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Na první branku i nadále čekáme, stále platí, že je lehce aktivnější FC Lorient.
     
    73
    Poté musel ven z branky hostující brankář Dreyer, kterému se povedlo vyboxovat míč mimo šestnáctky, navíc si útočným faulem pomohl soupeř.
     
    75
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Moussa Koné, přichází Matteo Ahlinvi.
     
    76
    Jednoduchým způsobem se na útočnou polovinu dostal domácí Miguel, po jehož nahrávce to centrem zkoušel Meling, který trefil pouze brankáře.
     
    77
    Poté se v pokutovém území vynořil hostující Mendes, který pro svůj celek vybojoval rohový kop z pravé strany, který se ale snesl na hlavu Eliassona.
     
    79
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Yoane Wissa, přichází Enzo Le Fée.
     
    80
    Miguel to zkoušel dalším vysokým pasem na opačnou polovinu, kde se do souboje dostával Ripart, proti kterému si Laporte počínal čistě.
     
    81
    U postranní lajny převzal nahrávku Lauriente, který poté zkoušel v pokutovém území najít Monconduita, kterého ovšem zastavil pozorný protihráč.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Dost možná se nedočkáme ani jedné branky, každá chyba totiž může mít fatální následky.
     
    83
    Burner se postaral o provedení autového vhazování z pravé strany. Po nabídce mu přesně vrátil Benrahou, načež jsme sledovali prudký nákop.
     
    84
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Haris Duljević, přichází Sami Ben Amar.
     
    85
    Po nedovoleném zákroku se na útočné polovině postavil k rozehrávce volného kopu domácí Miguel, kterému se povedlo vybojovat rohový kop.
     
    87
    Navíc budeme sledovat další standardní situaci Nimes. Tentokráte si pro faul došel Ben Amar, kterého nedovoleně zastavil bránící Lauriente.
     
    88
    Po ruce je tu pokutový kop pro Nimes!
    88. Ruka v šestnáctce.
     
    88
    Nîmes právě vstřelil branku!
    Je tu první branka zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil RENAUD RIPART, kterému se povedlo poslat míč přesně k pravé tyči, zatímco se brankář Dreyer vydal k opačné konstrukci.
    88. Renaud RIPART - 1:0
     
    90
    Také domácí brankář Reynet vyfasoval kartu, a sice za zdržování hry.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Laurent Abergel, přichází Pierre-Yves Hamel.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+3
    Jsme za polovinou nastaveného času, domácí se nyní s míčem nacházejí na polovině soupeře, kde si autové vhazování vybojoval zadák Meling.
     
    90+3
    Za nebezpečnou hru na hranici pokutového území uviděl kartónek také hostující Grbic.
     
    90+4
    Aby toho nebylo málo, tak skluzem vyfasoval kartu také Laporte.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:12.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nimes poměrem 1:0. Ani druhý poločas nám nepřinesl zrovna atraktivní podívanou, spíše jsme sledovali bojovnou partii, která nám nabídla branku v samotném závěr Druhý poločas byl spíše v režii Lorientu, kterému se podruhé v tomto duelu povedlo trefit brankovou konstrukci. Domácí celek se postupem času směrem dopředu hodně trápil, nakonec si Nimes před koncem řádné hrací doby vybojovalo penaltu, kterou se povedlo zužitkovat Ripartovi. (20:51:19)

    David Suchý

    Góly: 88. Ripart (pen.)

    Karty:   65. Guessoum (NOQ), 90. Reynet (NOQ) – 39. Moffi (LOR), 61. Boisgard (LOR), 90+3. Grbic (LOR), 90+4. Laporte (LOR)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:12.
    Nîmes Olympique: Reynet – Burner, Guessoum, Miguel, Meling – Fomba – Benrahou, Duljević (84. Ben Amar), Ripart (C), Eliasson – Koné (75. Ahlinvi).
    Náhradníci: Nazih – Ahlinvi, Alakouch, Ben Amar, Cubas, Paquiez, Roux, Chadli, Landre.

    FC Lorient: Dreyer – H. Mendes, Gravillon, Laporte, Le Goff, Wissa (79. Le Fée) – Lauriente, Monconduit, Abergel (C) (90+1. Hamel), Boisgard – Moffi (66. Grbic).
    Náhradníci: Nardi – Diarra, Grbic, S. Marveaux, Mouyokolo, Lemoine, Le Fée, Hergault, Hamel.