Přerov – Benátky n/J 2:0 (kon.) | Vrchlabí – Kadaň 7:4 (kon.) | Havířov – Frýdek-M. 1:4 (kon.)
Litoměřice – Slavia 7:4 (kon.) | Vsetín – Prostějov 5:1 (kon.) | Jihlava – Třebíč 4:3 (3:2 po s.n.)
Kolín – Poruba 2011 5:4 (3:2 po s.n.) | Kladno – Ústí n/L 9:2 (kon.) | Šumperk – Sokolov 0:5 (kon.)
koniec
VHK ROBE Vsetín
5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
LHK Jestřábi Prostějov
cz Streda 24.02.2021, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance Liga (CZ) • 30. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     

    VHK ROBE Vsetín
    Domácím se v posledních 4 odehraných utkáních povedlo vyhrát třikrát v řadě a nakonec, právě v posledním odehraném utkání padli na ledě Frýdku Místku, po velmi dobrém výkonu, těsně 3:2.. Předtím se Valachů povedlo porazit Porubu 4:1, Duklu 1:2 a Třebíč 3:0.

    Valaši nyní okupují s 47. body 9. místo tabulky. Vsetín na sedmý Prostějov, svého dnešního soupeře a osmé Litoměřice neztrácí ani bod, Na šestou Porubu má ztrátu pěti bodů. Vsetínu šlape na paty desátá Slavia, která má od bod méně, ale také má utkání k dobru. ROBE má odehráno 29 zápasů, takže Vsetínským zbývá do konce základní části ještě odehrát 5 zápasů, ve kterých by měl Valašský hokejový klub co nejvíce zabojovat, aby si zajistil vyřazovací boje, a ty nejlepší pozice v nich. Vsetín letos třináctkrát vyhrál, třikrát vyhrál po základní hrací době, dvakrát padl v prodloužení a jedenáctkrát prohrál. Skóre domácích je 78:76.

    Nejen vsetínské ofenzívě, ale i celkové produktivitě VHK velí s 35 (7+18) kanadskými body Antonín Pechanec. Druhé místo hájí jeho spoluhráč z první lajny Sebastian Gorčík 24 (10+14). Pechanec je na celkové 31. pozici v bodování Chance ligy a Gorčík na pozici 33. Trojici nejproduktivnějších forvardů uzavírá třetí člen první vsetínské formace, David Březina s 15 (8+7) kanadskými body.

    Nejproduktivnější obránce je s 21 (5+16) body v tabulce produktivity Jan Bartko. Vsetínský zadák se vyskytuje na 3. místě tabulky kanadského bodování mezi obránci. O 10 bodů méně, 11(2+9) bodů nasbíral asistent VHK Lubomír Štach. Trojice bodově nejúspěšnějších obránců je uzavřena vysokým zadákem, Ondřejem Smetanou, který má na své kontě 9 (0+9) bodů za asistence.

    V současné době je jasnou jedničkou Valachů David Gába. Písecký rodák se sice během sezóny trápil a jeho výkony nebylo vždy stabilní a přesvědčivé, teď je to ale právě on, kdo táhne Vsetín nahoru. Gábova úspěšnost je 91,75 %, což ho řadí na šesté místo brankářů Chance ligy. Jeho gólový průměr na zápas je 2,41. Valachy Gába přivedl k 10 výhrám a připsal si letos zatím dvě čistá konta.
     

    LHK Jestřábi Prostějov
    Dnešní soupeř Valachů je také jeho tabulkový soupeř, tudíž bude k vidění bez pochyby velký boj o šest bodů, které účastníky dnešního klání může rozdělit. Prostějov je v tabulce, jak již bylo zmíněno na 7. místě se 47 body. Před nimi se nachází na 6. místě s 54 body Poruba za nimi Litoměřice a Vsetín se stejným počtem bodů jako mají právě Hanáci.

    Prostějovu se poslední dvě utkání příliš nepovedla, nejprve Jestřábí letka prohrála 4:2 na Kladně, následně padla doma v kontroverzním a v posledních dnech, hodně diskutovaném derby s Přerovem 3:5.

    Hosté mají odehráno rovněž 29 utkání jako Valaši. A jejich úspěšnost v zápasech je totožná se Vsetínem. Třináct výher, tři výhry po prodloužení dvě prohry po základní hrací době a jedenáct proher. Skóre Hanáků je ale přece jen příznivější 109:88. Jestřábi jsou druhým nejproduktivnějším týmem Chance ligy, naopak vsetínským hráčům se letos v produktivitě příliš nedaří.

    A není se čemu divit. Prostějovští hráči obsazují horní pozice tabulky celkové produktivity v první lize. Nejúspěšnější Jestřáb a zároveň druhý nejproduktivnější hráč Chance ligy je s 39 (20+19) body Petr Mrázek. Následován je mladíkem Petrem Chlánem, jenž se drží na 12. místě produktivity druhé české nejvyšší soutěže s 39 (20+19) body. Dvojici doplňuje s 29 body (7+22) kanadskými body David Bartoš.Je jasné, že na produktivní Jestřábi si domácí budou muset dát velký pozor.

    Bodově nejistěnějším zadákem je Tomáš Drtil s 19 (5+14) body. O pět bodů méně má František Hrdinka 14 (2+12). Trojici uzavírá osmibodový, 8 (2+6) René Piegl.

    Jedničkou v brankovišti Hanáků je Ondřej Bláha. Odchytal 27 utkání, jeho brankový průměr je 2,84 a jeho úspěšnost čítá 90,68 %. V posledním klání proti rivalovi z Přerova byl sice Bláha střídán, přesto je velká šance, že se mezi tři tyče postaví právě on.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

    SEZÓNA 2020/2021

    16.12.2021 VHK ROBE Vsetín VS LHK Jestřábi Prostějov 1:2
     
    SESTAVY Z MINULÉHO KOLA
    VHK ROBE Vsetín
    Gába – Ondračka, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka (C), Štach (A), J. Jenáček – Březina, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, Klímek – Půček, Šilhavý, Vítek – L. Bednář, A. Zeman, Berger.

    LHK Jestřábi Prostějov
    Bláha (21. Wolf) – Matyáš, Hrdinka, Drtil, Piegl, Staněk, P. Krejčí, Kellner – Mrázek, Bartoš, Gago – Žálčík, T. Kaut, M. Novák – Ouřada, Chlán, Vachutka – Podlaha, Motloch, T. Jandus.
     
    Základní část Chance ligy se pomalu chýlí ke konci, většinu týmu čeká odehrát 5 utkání, Celky, které mají šanci na postup o něj bojují, nebo pokud již pozici mají jistou, tak si ji snaží upevnit, Dnešní střetnutí bude zápasem, jak se říká, o šest bodů. Bojovní Valaši vyzvou produktivní Jestřábi k boji v 17:30 na vsetínské Lapači.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Málek) – Ondračka, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka, Štach, J. Jenáček – Březina, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, Kucharczyk – Půček, Šilhavý, Vítek – L. Bednář, A. Zeman, Berger.

    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (Wolf) – Matyáš, Hrdinka, Drtil, Piegl, Staněk, Hefka, Pěnčík – Mrázek, Bartoš, Gago – Žálčík, T. Kaut, M. Novák – Motloch, Podlaha, T. Jandus – Ouřada, Janeček, Vachutka.

    Rozhodčí: Cabák, Květoň – Vašíček, Komínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Do útočné třetiny se nejprve vehnali domácí, ale hostí vytvořili z protiútoku první nebezpečnou akci.
     
    00:57
    Útočnou akci hostí zastavilo postavení mimo hru.
     
    01:17
    Gába vyrazil daleko z brány proti akci jednoho z Jestřábů, odpálil kotouč, ale hosté se snažili znovu zaútočit, neúspěšně.
     
    01:49
    Novák vyzkoušel Gábovu pozornost z pravého kruhu, brankář Vsetína pozorný.
     
    02:37
    Špatná rozehrávka ze strany prostějovského Matyáše skončila na holích domácích, ti ale z nabídky nic nevytvořili.
     
    03:20
    Do akce vyrazila první lajna, kdy Pechanec poslal přihrávku na Gorčíka, který z mezikruží vyzkoušel pozornost Bláhy, ale ten byl proti jeho pokusu pozorný.
     
    04:20
    Jestřábi zavezli puk do pásma, kombinují, ale Vsetín se osvobozuje.
     
    05:22
    Oba týmy se snaží kombinovat, ale ani jednomu mužstvu se nedaří z akcí nic vytěžit, končí vždy střelou, kterou ale maskovaní muži na míle vidí, jako třeba tu, co přechvílí Gába sevřel v lapačce.
     
    06:16
    Prostějovské první pětka teď svou aktivitou přehrála tu vsetínskou, Jestřábi zavařili domácím a dostali je pod tlak, ale v bráně vše chytá pozorný Gába.
     
    06:50
    Od modré čáry se teď pokoušeli dostat Valaši Bláhu do permanence, ale ten nahození chytá.
     
    07:25
    Pro domácí nyní pozitivně zastavují sudí hru skrze postavení útočícího hráče v brankovišti. Domácí uniknou tlaku Prostějova.
     
    07:56
    U puku opět hosté, Novák přihrával na Kauta, ten byl v pozici mezi kruhy odstaven Půčkem.
     
    08:22
    Zeman se snažil nebezpečně dorážet před Bláhou, ale neuspěl.
     
    08:27
    Kudělka se pokoušel vystřelit od modré čáry, ale jeho pokus zblokoval jeden ze bránících hráčů.
     
    08:45
    Březina se dostal do úniku po levém křídle, ale zakončil pouze mezi betony Bláhy.
     
    08:53
    Pokus hostů zastavuje zakázané uvolnění.
     
    09:01
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Smetana – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:07
    Jestřábi založili útok, ale Vsetín se osvobozuje, nyní je ale hanácka pětka opět před Gábou.
     
    10:11
    Gago vystřelil v přesilové hře, Gába chytá.
     
    11:01
    Hosté v plném počtu.
     
    12:00
    Pokus a následná přihrávka Březiny na Gorčíka se bohužel pro domácí neujala.
     
    12:23
    Vsetínská první lajna se snaží vytvořit závar, který zakončuje střelou, tu zastavuje Bláha betony.
     
    13:08
    Slibná střela Vlacha, opět ale neúspěšný pokus ze strany žlutozelených.
     
    13:41
    K puku se dostal Šilhavý, jehož střela z levého kruhu skončila mimo prostějovskou svatyni.
     
    15:03
    Hra se přelévá ze strany na stranu, aktivnější jsou ale nyní domácí.
     
    15:51
    Vsetín bude hrát přesilovku, domácí kombinují v útočném pásmu.
     
    16:05
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Matěj Novák – 2 min., držení hole).
     
    16:32
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Je to tady! První branka utkání přišla z hole domácích. Valaši využívají přesilovou hru. Pechanec našel před brankou volného ADAMA ZEMANA, který překonal Bláhu střelou mezi beton a vyrážečku. Asistence: Antonín Pechanec, Sebastian Gorčík.
    16:32 Adam ZEMAN - 1:0
     
    18:38
    Do velké šance se dostal Peiegl, který si všiml najíždějícího Nováka. Dnes velmi aktivní prostějovský útočník svou prudkou střelou našel pouze Gábovy betony.
     
    19:20
    Prostějov v posledních sekundách hrozí, již zmínění Novák se pokusil opět uspět. Nepodařilo se mu to, stejně jako o pár sekund později Žálčíkovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina souboje tabulkových sousedů. Po první dvacetiminutovce vedou domácí, kteří ale nebyli celou dobu aktivnějším celkem. Na začátku utkání to byli právě Jestřábi, kteří tlačili před Gábou. Následně se ke slovu dostali domácí, kteří v přesilové hře vsítili první branku utkání. Pechanec našel v blízkosti brány osamoceného Adama Zemana, který poslal Vsetín svým zásahem do vedení. Dnes náš bude čekat ale určitě ještě bojovné utkání, uvidíme, co přinese druhá perioda.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Třetina je zahájena, k brance soupeře vyrazili Jestřábi, ale Gába zůstal neohrožen.
     
    21:06
    Do dobré akce se dostal Babka, ale jeho pokus nebyl úspěšný.
     
    21:18
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (František Hrdinka – 2 min., podrážení).
     
    21:37
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Druhá přesilová hra a druhá branka z hole ADAMA ZEMANA. Bartko přihrál na Zemana, který od levého kruhu vystřelil skvěle mířenou ránu do vrchní části branky, kterou nedal Bláhovi šanci a posílá Vsetín do dvoubrankového vedení. Asistence: Jan Bartko, Antonín Pechanec.
    21:37 Adam ZEMAN - 2:0
     
    22:18
    Pískán úmyslný ofsajd hostů.
     
    22:36
    Zeman byl blízko hattricku, ale sám proti Bláhovi tentokrát nedokázal zakončit.
     
    23:12
    Zakázané uvolnění ze strany Jestřábů posílá hru opět před Gábovu klec.
     
    23:49
    Jenáčkova střela od modré čáry skončila mezi skupinkou hráčů, ale k Bláhovi nedošla.
     
    24:46
    Domácím se podařil čistý přechod do útočného pásma, ale k zakončení se nedostali.
     
    25:52
    Hosté se snaží snížit, aktivně ostřelují Gábu, ale domácí blokují jejich pokusy.
     
    26:12
    Zakázané uvolnění ROBE přesune hru před Gábovu branku.
     
    26:20
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vojtěch Šilhavý – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    26:49
    Hosté sevřeli domácí a vytváří nebezpečné kombinace.
     
    27:19
    Berger při blokování zlomil hůl, následně je odpískána vysoká hůl a bude se vhazovat v útočné třetině ROBE.
     
    27:53
    Hosté se po dlouhé době přihrávání dostali ke střele, kterou Gába kryje v lapačce, následně vznilkla před vsetínskou klecí potyčka, která byla ale sudími roztrhnuta.
     
    Domácí v plném počtu.
     
    28:45
    Gába proti Žálčíkovi vytáhl bravurní zákrok, díky němuž drží Vsetín stále dvoubrankový náskok.
     
    29:54
    Z mezikruží se chtěl nyní prosadit Mrázek, ale nepodařilo se mu puk zpracovat a následně vystřelit.
     
    31:35
    Mezi velmi aktivní hráče prostějovských Jestřábů patří i Žálčík jenž se pokoušel ohrozit Gábu střelou od modré, kterou mohl tečovat Kaut, ale akci vsetínský gólman zneškodnil.
     
    31:43
    Byla posunuta brána Valachů, vhazovat se bude mimo jejich obranné pásmo.
     
    32:11
    Babka si vyjel s pukem na modrou čáru, kde vystřelil, jeho střela ale byla lapena Bláhou.
     
    32:19
    Smetanova střela byla dobře tečována Šilhavým, ale jeho usměrnění branku Bláhy nenašlo.
     
    32:59
    Jestřábi se provinili icingem.
     
    33:14
    Hezkou akci se pokusili rozjet Berger a Bednář, druhý jmenovaný se dostal ke střele, ale Bláha jeho pokus zneškodnil.
     
    34:33
    Bartoš byl v gólové šanci před Gábou, ten je ale dnes neprůstřelný a podařilo se mu zneškodnit oba pokusy prostějovského útočníka.
     
    34:33
    Po neskutečném zásahu Gáby před vsetínskou brankou vznikla potyčka mezi Štachem a Hrdinkou, kteří jsou oba odměněni menším trestem za hrubost.
     
    35:50
    Hra 4 na 4 se zatím více daří Vsetínu, ale zatím domácím příliš nesedí přihrávky, které si hráči vzájemně nabízí.
     
    36:33
    Oba týmy v plném počtu.
     
    36:55
    Domácí obránce se sice provinil zákrokem proti pravidlům, ale byl zasažen do hlavy, proto za něj trest odpyká Půček.
     
    38:17
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov snižuje na 1:2. Gába před touto brankou předvedl několik neuvěřitelných zákroků, kterými nedával soupeři šanci. Překonán byla ale v početní výhodě hostů, kdy k pravé tyči zakončil zkušený forvard z řad Jestřábů LUKÁŠ ŽALČÍK. Asistence: Petr Mrázek, Tomáš Drtil.
    38:17 Lukáš ŽÁLČÍK - 2:1
     
    39:07
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že se prostějovští hokejisté dostávají do hry, ale jejich snížení bylo okamžitě smazáno domácími. Do přečíslení se rychlostí blesku vehnali Vlach s Půčkem. Vlach předal puk na ROMANA PŮČKA, který z levého kruhu zakončil za bezmocného Bláhu a zajišťuje Valachům opět dvoubrankové vedení. Asistence: Roman Vlach, Radim Kucharczyk.
    39:07 Roman PŮČEK - 3:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá perioda, během níž se dostali ke slovu oba celky. Nejprve navýšili domácí v přesilové hře, kdy opět skóroval autor první branky Adam Zeman. V početní výhodě se ke slovu dostali také Jestřábi, kteří snížili na 1:2 díky Lukáši Žalčíkovi. Snížení ale hostům příliš dlouho nevydrželo, protože z přečíslení upravil stav na sklonku druhé periody Roman Půček. Po druhé třetině je tedy stav 3:1 pro domácí, ale hosté se určitě nevzdají a budou se svou budoucností vrátit do zápasu.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Hra ve třetí části utkání je zahájena zakázaným uvolněním ze strany domácích.
     
    41:36
    Kotouč se předával mezi oběma stranami, ale nakonec skončil opět na zakázaném uvolnění.
     
    41:41
    Štachova střela po vyhraném buly Valachů byla dobře mířená, ale skončila pouze ve spárech Bláhy,
     
    41:55
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Radim Kucharczyk – 2 min., sekání).
     
    42:14
    Domácí se osvobozují, kotouč musel zastavil až Bláha.
     
    43:20
    Domácí nenechávají Jestřábi založit útočnou akci, všechny puky vyhazují pryč a drží je v útočném pásmu.
     
    43:55
    Domácí v plném počtu.
     
    44:18
    Na konci přesilovky hosté hrozili, ale domácí i s troškou štěstí neinkasovali.
     
    44:35
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín jde po Jestřábím tlaku do vedení o tři branky. Domácí mohutně ostřelovali branku hostí, ujala se ale až rána z bezprostřední blízkosti z hole SEBASTIANA GORČÍKA. Vsetínský kanonýr zvyšuje na 4:1. Asistence: Roman Vlach, Bartko.
    44:35 Sebastián GORČÍK - 4:1
     
    45:41
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Do šance se svou kličkou dostal už Březina, ale tomu puk utekl, smutnit ale Valaši nemusí, protože se černá guma dostala na hůl střelce předchozí branky SEBASTIANA GORČÍKA, který se svým zásahem dostal na první místo vsetínské produktivity. Vsetín vede už 5:1. Asistence: David Březina, Lubomír Štach.
    45:41 Sebastián GORČÍK - 5:1
     
    46:56
    Střela Babky od modré byla nebezpečnou pro hosty.
     
    47:51
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Matěj Novák – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:29
    Nebezpečná střela Pechance z kruhu byla hrozbou pro Bláhu, ale ten ji vytáhl ramenem.
     
    49:14
    Ve vlastním oslabení ujel vsetínským Piegl, ale proti jeho úniku se postavil Gába svou holí.
     
    49:51
    Hosté v plném počtu.
     
    51:55
    Z prostějovských se dnes již po několikáté pokoušel prosadit Novák, ale na Gábu opět nevyzrál.
     
    52:51
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (David Březina – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:43
    Gába byl dobře pozičně vyjetý proti Mrázkovi, jehož prudkou a nebezpečnou střelu zlikvidoval.
     
    54:09
    Žálčík unikl kolem levého mantinelu a zkoušel objet branku domácích, jeho pokus byl neúspěšný.
     
    56:11
    Teď měli domácí štěstí, kotouč skončil za Gábou, ale pohotoví spoluhráči jej našli dřív, než mohlo zahrozit ještě větší nebezpečí.
     
    58:19
    Prostějov se snaží upravit skóre dnešního zápasu.
     
    58:53
    Ondračkova střela mířila na dobrou teč Březiny, ale Bláha byl pozorný.
     
    59:29
    Poslední sekundy se odehrávají v obranném pásmu domácích.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Domácí se ujali vedení a už jej nepustili. Hosté se sice snažili upravit skóre utkání, ve druhé třetině se ještě dostali do hry za stavu 1:2. Za Valachy se dvakrát prosadili Adam Zeman a Sebastian Gorčík tyto zásahy doplnil Roman Půček. Za hosty skóroval Lukáš Žálčík. (19:53:39)

    Alena Ryšavá

    Góly a asistencie: 17. A. Zeman (Pechanec, Gorčík), 22. A. Zeman (Bartko, Pechanec), 40. Půček (R. Vlach, Kucharczyk), 45. Gorčík (R. Vlach, Bartko), 46. Gorčík (Březina, Štach) – 39. Žálčík (Mrázek, Drtil)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Málek) – Ondračka, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka, Štach, J. Jenáček – Březina, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, Kucharczyk – Půček, Šilhavý, Vítek – L. Bednář, A. Zeman, Berger.
    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (Wolf) – Matyáš, Hrdinka, Drtil, Piegl, Staněk, Hefka, Pěnčík – Mrázek, Bartoš, Gago – Žálčík, T. Kaut, M. Novák – Motloch, Podlaha, T. Jandus – Ouřada, Janeček, Vachutka.

    Rozhodca: Cabák, Květoň – Vašíček, Komínek