NJ Devils – Buffalo 1:4 (kon.) | Washington – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Columbus – Chicago 5:6 (0:1 po s.n.)
Ottawa – Montreal 5:4 (2:0 po s.n.) | Detroit – Nashville 0:2 (kon.) | Vancouver – Edmonton 3:4 (kon.)
Tampa Bay – Carolina 3:0 (kon.) | Florida – Dallas 0:3 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Carolina Hurricanes
cz Streda 24.02.2021, 23:07 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeju krásný pozdní středeční večer! Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi Tampou Bay a Carolinou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Tampa Bay Lightning

    Tampa v loňském roce vyhrála Stanley Cup, což se tomuto klubu podařilo teprve po druhé v historii. Blesky mají dobře rozjetou i letos. Doposud odehrály šestnáct utkání s tím, že jsou třetí v Centrální divizi. Ztráta na první Floridu činí tři body, na druhou Carolinu dva, avšak oproti oběma lépe postaveným celkům mají o jeden odehraný zápas méně. Z posledních střetnutí mají Cooperovi svěřenci negativní skóre, v pěti utkání odešli hned třikrát jako poražení. Naposledy ale zvítězili, na stadiónu Caroliny vyhráli po výborném výkonu 4:2. Týmovou produktivitu vede trojice Steven Stamkos, Victor Hedman a Brayden Point se sedmnácti body.
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina je považována, a zatím právem, za černého koně letošní sezóny. Hurikáni se momentálně vyhřívají na druhé příčce Centrální divize se ztrátou jediného bodu na Pantery z Floridy. Brind'Amourova družina v posledních sedmi utkáních prohráli pouze dvakrát, a sice po prodloužení s Floridou a v noci z pondělí na úterý doma podlehli Tampě 2:4. Carolina hrála poslední pět zápasů doma, ale od PNC Areny si nyní odpočine, neboť ji naopak čeká pět střetnutí na kluzištích soupeřů. Také Canes mají mezi nejproduktivnějšími hráči hned trojici hokejistů. Šestnáct bodů nasbírali Vincent Trocheck, Andrej Svečnikov a Sebastian Aho.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jan Rutta (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
    Erik Černák (TBL)
    Martin Nečas (CAR)
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Sergačjov, Hedman (A), Černák, McDonagh, C. Foote, Rutta – Coleman, B. Point, Palát – Stamkos (C), T. Johnson, Killorn (A) – M. Joseph, Gourde, Goodrow – Volkov, Colton, Maroon.

    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, Gardiner – B. McGinn, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

    Rozhodčí: Pochmara, McCauley – Gawryletz, Racicot.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Carolinou a Tampu Bay právě odstartoval! Poměrně brzy došlo k přerušení hry, Point přejel útočnou modrou dříve než s pukem jedoucí Stamkos.
     
    00:36
    Jake Gardiner si rozmyslel střelu na bránu, puk pouze nastřelil za svatyni soupeře. Zde byl nejrychleji Jordan Staal, ale čistým způsobem jej odzbrojil Hedman.
     
    01:22
    Andrej Svečnikov přejel modrou čáru a okamžitě vystřelil. Andrej Vasilevskij puk vyrazil, ale rychle zareagoval a bleskově jej zalehl.
     
    01:44
    Elitní centr Sebastian Aho vyhrál buly na Jaccoba Slavina. Ten si podržel kotouč na forhendu, načež švihem vypálil těsně vedle levé tyčky.
     
    02:02
    Zaútočili také domácí! Barclay Goodrow obdržel mezi kruhu nahrávku od Colemana a vypálil povedenou dělovku těsně nad břevno.
     
    02:30
    Ofenzivní složku týmu podpořil obránce Ryan McDonagh. Z vrcholku pravého kruhu pálil na lapačku Alex Nedeljkovice, jenž právě v rukavici touš schoval.
     
    03:11
    Pochvalu zaslouží útočník čtvrté lajny Steven Lorentz. U mantinelu se nezalekl Stevena Stamkose, jehož narazil na mantinel. Hraje Carolina.
     
    03:56
    Před brankou si počkal na černou gumu Cédric Paquette. Bývalý hráč Tampy chtěl vstřelit gól svému předešlému zaměstnavateli, ale na Vasilevského nevyzrál.
     
    04:23
    Obránce Foote se vydal za branku napadat rozehrávajícího Dougieho Hamiltona. Kanadský bek se nenechal rozhodit, po mantinelu uvolnil Svečnikova.
     
    04:55
    Slovák Erik Černák ještě zabojoval, ale touš už zpracovával za modrou čárou. Sám o této skutečnost přesvědčen nebyl a nahodil do útočného pásma, je pískán ofsajd.
     
    05:09
    Produktivní Victor Hedman viděl před brankou najíždějícího Josepha. Ten už se ale k zakončení nedostal, úspěšným blokem se prezentoval Brett Pesce.
     
    05:33
    Brayden Point si zpoza brány dojel k levému mantinelu, odkud nahazoval z otočky na bránu. Nedeljkovic udržel puk ve výstroji.
     
    06:09
    Sám mezi tři hokejisty si kotouč nahodil Tyler Johnson. Rozjetého forvarda zastavil brankář Alex Nedeljkovic, jenž po mantinelu dostal černou gumu do středního pásma.
     
    06:43
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky se ujímají vedení! Nejméně polovina gólu jde za Victorem Hedmanem, který se z pozice obránce dostal za bránu, odkud vymyslel nahrávku na ROSSE COLTONA. Americký útočník na tento den určitě nezapomene, protože při svém premiérovém startu v NHL střílí první gól, Nedeljkovice z před brankového prostoru prostřelil po ledě. Asistence: Victor Hedman a Alex Killorn.
    06:43 Ross COLTON - 1:0
     
    07:15
    Carolina utržila nepříjemnou ránu. Určitě nelze říct, že by byla horším týmem, ale výborná práce Hedmana a pohotová střela Coltona znamenají, že Hurikáni musejí dohánět.
     
    07:49
    Hosté se usadili v útočném pásmu. Kapitán Jordan Staal nahrával do před brankového prostoru Foegelovi, tomu ovšem zablokoval hokejku Foote.
     
    08:23
    Poté, co Barclay Goodrow přejel středovou čáru, nahodil černou gumu za bránu. Alex Nedeljkovic vystartoval za bránu a pod tlakem nahrál Slavinovi.
     
    08:49
    Poprvé o sobě dala výrazněji vědět druhá formace Caroliny. Nino Niederreiter hledal před brankou Martina Nečase, toho nepustil k zakončení Coleman.
     
    09:00
    Blesky rozjely rychlý protiútok na druhou stranu. Po levém mantinelu jej táhl Mathieu Joseph, ve finále jeho dělovku udržel gólman v lapačce.
     
    09:26
    Hostující strážce svatyně zaváhal, když pomalou střelu Sergačjova jen vyrazil levým betonem před sebe. Rychle ovšem menší chybu napravil, neboť si poradil i s dorážkou Stamkose.
     
    10:18
    Jordan Martinook neměl takovou rychlost, jakou by potřeboval. Rozjetý Yanni Gourde ho bez větších problémů přebruslil a nepřipustil nebezpečí.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:45
    Domácí zatím hrají v obraně velmi jistým dojmem. Do útoku je to podstatně horší, ale zatím z minima vytěžili maximum, což je nejdůležitější.
     
    11:11
    Hokejisté Canes znovu vybojovali útočnou třetinu. Ale nic zajímavého nevymysleli, Barclay Goodrow v osobním souboji přetlačil Aha.
     
    11:49
    Hra plyne v rychlém tempu, přerušuje se jen minimálně. Rozhodčí se chystal zapískat icing, ale nakonec to neudělal, protože Brayden Point byl rychlejší než Hamilton.
     
    12:13
    Martin Nečas si z levého křídla sjel na střed, odkud zkoušel vystřelit. Ale blokující Foote kotouč k brankáři nepustil, srazil jej vysoko nad bránu.
     
    12:32
    Na druhou stranu se vydala trojice hráčů v modrých dresech. Steven Stamkos našel Braydena Pointa, jenž pálil z voleje nepřesně.
     
    13:22
    Před branku domácího mužstva si najížděl Jesper Fast, ale nahrávky se nedočkal. Jan Rutta ho totiž zpozoroval a pas Pesceho vystihl.
     
    13:53
    Andrej Vasilevskij proti střele Slavina moc neviděl, ale zůstal v tradičním postavení a to mu stačilo, puk mu totiž vletěl do výstroje.
     
    14:26
    Tvrdým hitem dohrál Dougie Hamilton za brankou Michaila Sergačjova. Ruský bek ještě zvládl nahrát Maronovi, Tampa se opět ubránila.
     
    14:40
    Alex Nedeljkovic nadvakrát zpacifikoval tvrdou ránu Volkova. Volný puk viděl Ross Colton, avšak hokejkou už jen sekl brankáře přes lapačku. Následovala menší potyčka, vylučovat se ale nebude.
     
    15:15
    Vysokým obloučkem Victor Hedman dostal Tampu z pod tlaku. Jaccob Slavin musel hrát, k puku měl blízko. Před forčekujícím Pointem si pomohl nahrávkou Volkovovi.
     
    15:47
    Před branku si na nahrávku Svečnikova najížděl Sebastian Aho. Finský útočník se ale ke střele nedostal, ještě před ním svou dlouhou hokejkou zakročil Černák.
     
    16:19
    První přesilovou hru utkání si zahraje domácí Tampa. Na trestnou lavici je poslán Brock McGinn, který je vyloučen za hákování, provinil se proti Pointovi.
     
    16:30
    Svěřenci kouče Coopera se dlouho v pásmu neudrželi. Point sice vyhrál buly, jenže Sergačjovovi přeskočil kotouč přes čepel hole.
     
    17:06
    Blesky se rychle vrátily do útočného pásma a postaraly se o nebezpečný závar před branou Nedeljkovice. Ve změti těl nejrychleji našel kotouč Maroon, z velkého úhlu mířil nepřesně.
     
    17:27
    Tampa právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, Tampa odskakuje do dvoubrankového náskoku! Gourde měl hlavu nahoře a před brankou našel nehlídaného BLAKEA COLEMANA, jenž z první poslal puk za záda bezmocného brankáře. Asistence: Yanni Gourde a Patrick Maroon.
    17:27 Blake COLEMAN - 2:0
     
    18:05
    Domácí jsou pochopitelně při chuti. Honbu za třetím zásahem rozjel Steven Stamkos, ale v souboji jeden na jednoho na Hamiltona nevyzrál.
     
    18:36
    Do útočného pásma zavezl černou gumu český útočník Ondřej Palát. Posléze nahodil za bránu, kam dojel Jaccob Slavin, dlouhým obloučkem přenesl hru do střední třetiny.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:04
    Brock McGinn zazdil slibnou příležitost Caroliny. V přečíslení dlouho váhal s řešením. Nakonec volil nahrávku, ale Ahovi poslal kotouč za brusle.
     
    19:26
    Ještě jedna střelu hostů, o tu se postaral Dougie Hamilton. Pokus od pravého mantinelu si Vasilevskij pohlídal bez problémů vyrážečkou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 12 – 8
     
    Tampa Bay má po první třetině dobře nakročeno k vítězství, nad Carolinou vede 2:0. Skóre otevřel v 7. minutě Ross Colton, který vstřelil gól hned při svém premiérovém startu v nejlepší hokejové lize světa. Před branku mu kotouč naservíroval Hedman, útočníkovi už jen stačilo trefit bránu. Náskok navýšil v přesilové hře Blake Coleman, jehož mezi kruhy našel Gourde, střela z voleje k levé tyči následně slavila úspěch. Hosté si žádnou gólovou příležitost nevytvořili, do dalších dvou třetin rozhodně mají co zlepšovat.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly byl úspěšnější Jordan Staal, ale jeho nízký oblouček schoval v rukavici Hedman.
     
    20:47
    Ale ani útok domácího mužstva nebyl úspěšný. Brayden Point narazil na strom jménem Brett Pesce, jeho hit byl ukázkový a především čistý.
     
    21:23
    Před branku se zkoušel natlačit Andrej Svečnikov. Z levého křídla se probojoval před Vasilevského, ale kvůli bloku Sergačjova vůbec nevystřelil.
     
    21:47
    Hurikáni zahájili druhou třetinu hodně aktivně. Brock McGinn hledal před brankou Sebastiana Aha, který v pádu těsně na kotouč nedosáhl.
     
    22:00
    Tampu mohl výrazně přiblížit vítězství Brayden Point. Obdržel výbornou nahrávku od Stamkose, ale kotouč usměrnil nad branku.
     
    22:36
    Po tvrdém střetu s Hedmanem odjíždí Sebastian Aho na střídačku v předklonu. Drží se za pravou ruku, ale zatím zůstává na střídačce.
     
    23:19
    Nadvakrát se Vincentu Trocheckovi podařilo poslat kotouč do středního pásma. Oba celky střídají, za brankou hru zklidnil Rutta.
     
    23:48
    Odvážnou kličku Rosse Coltona obránce Dougie Hamilton vystihl a píchl kotouč soupeři z pod hokejky. Hraje tedy Carolina.
     
    24:07
    Ne na dlouho. Jaccob Slavin hledal za obranu najíždějícího Niederreitera, ale na jedničku zareagoval Černák, ten svou dlouhou hokejkou puk k útočníkovi soupeře nepustil.
     
    24:48
    Andrej Vasilevskij zariskoval a jel za branku i navzdory forčekujícímu Nečasovi. Po mantinelu zvládl přenést hru na Hedmana.
     
    25:12
    Třetí zásah Blesků měl na holi Ondřej Palát. Těsně bráněný Ahem dokázal zakončit, ale trefil do pravého ramene dobře postaveného gólmana.
     
    25:33
    Zámek v útočné třetině rozpoutala druhá domácí lajna. Johnson nahazoval před bránu a Alex Killorn tečoval těsně vedle pravé tyčky.
     
    26:10
    Tampa Bay zůstává lepším týmem, soupeř marně snaží akceptovat vysoko nastolené tempo. Od modré střílel Sergačjov, Nedeljkovic zasáhl levým betonem.
     
    26:55
    S dalším zakončením přispěchal Victor Hedman. Velkou obětavost ukázal Steven Lorentz, jenž lehl do střely a chrániči ji zblokoval.
     
    27:13
    Čtvrtá formace Canes ujela do přečíslení. Lorentz skákavou žabičkou hledal Martinooka, ten při snaze o střelu kotouč minul.
     
    27:43
    Po střele Gourda se před Nedeljkovicem strhla velká bitva o kotouč. Vítězně z ní vyšel Slavin, černou gumu odpálil do rohu kluziště.
     
    28:20
    Brayden Point zastavil Staala i v pádu. Ještě než doklouzal k mantinelu strčil hůl před hostujícího kapitána a puk mu odstřelil mimo dosah.
     
    28:44
    Opět jsme měli možnost vidět velkou aktivitu domácí druhé formace. Mathieu Joseph protečoval puk na Johnsona, jenž najížděl z levé strany sám na brankáře, ale kotouč za sebou zapomněl.
     
    29:01
    Po delší době zahrozili Hurikáni. Martin Nečas místo střely ještě volil nahrávku na Trochecka, americký útočník střílel z jedničky těsně nad břevno.
     
    29:22
    Sebastian Aho vyhrál buly za sebe na Slavina, který okamžitě pálil od modré. Do střely se postavil Hedman, jenž se prezentoval úspěšným blokem.
     
    30:02
    Dostal Ondřej Palát puk do branky? Rozhodčí budou telefonovat! Nedeljkovic udržel puk ve výstroji, avšak dobruslil za brankovou čáru. Otázkou zůstává, kde byl puk.
     
    30:02
    Porada byla velmi rychlá, skóre zůstává neměnné. Důležitou roli ve finále hrál i fakt, že Palát drobným kontaktem gólmanovi do branky pomohl.
    30:02 Ondřej Palát puk za brankovou čáru nedostal
     
    30:17
    Premiérovou přesilovku si zahrají Hurikáni z Caroliny. Povede se jim tak dobře jako soupeři? To se dozvíme za pár chvil. Dvě minuty obdržel Cal Foote za držení hole.
     
    31:00
    Carolině se přesilovka vůbec nedaří. Ještě se nedokázala usadit v útočném pásmu, naopak Alex Nedeljkovic čelil samostatnému nájezdu. Yanni Gourde přestřelil.
     
    31:42
    Ne, do dnešního zápasu se prostě hokejisté Canes nevyspali dobře. Další únik dovolili Victoru Hedmanovi, ani on nevystřelil mezi tři tyče.
     
    32:06
    Čitelná nahrávka Niederreitera na Martina Nečase neprošla. Český útočník čekal na puk marně, zasáhl před ním pozorný Černák.
     
    32:17
    Cal Foote je zpátky ne ledové ploše. Nemusel vypomoci s defenzivou, ta měla vše pod kontrolou. Obránce poklidným tempem odjel na střídačku.
     
    33:21
    Drobné zaváhání si neodpustil gólman Alex Nedeljkovic, který neudržel slabé nahození Hedmana. Ve spolupráci se Slavinem ale situaci přestáli bez úhony.
     
    33:59
    Asistent kapitána Alex Killorn zvolil otočku kolem brány. Z ideální palebné pozice jej vytlačil Hamilton, útočník pod velkém úhlem střílel jen do betonu brankáře.
     
    34:19
    Tentokráte již americký gólman ve službách Caroliny působil jistým dojmem. Střelu od levého mantinelu v podání Maroona schoval v rukavici a přerušil hru.
     
    34:56
    Steven Stamkos na sebe navázal dva protihráče, načež nabil mezi kruhy volnému Victoru Hedmanovi. Rána švédského zadáka trefila brankáře do masky.
     
    35:17
    Bek Dougie Hamilton nahodil za bránu, kde číhal Jordan Staal. K němu se ovšem stáhla dvojice protihráčů, která jej společnými silami odstavila od puku.
     
    35:45
    Avšak Gourde nevyhodil a tak akce Caroliny pokračovala. K pravému mantinelu dostal od Trochecka nabito Nino Niederreiter, ztroskotal na Vasilevského pravém rameni.
     
    36:04
    Aktivita hostujícího mužstva pokračuje. Nadvakrát se k bekhendové střele dostal Brock McGinn, brankář v obou případech úspěšnější.
     
    36:37
    Švýcarský forvard Niederreiter se rozhodl znepříjemnit život rozehrávajícímu Vasilevskému. Ten vyhodil opačnou stranou na Ruttu.
     
    37:06
    Martin Nečas je dnes znovu vidět. Útočník projel jako blesk po pravém mantinelu do útočné třetiny, nahození ale Trocheck trefit nedokázal.
     
    37:39
    Sebastian Aho projel do útočné třetiny po pravém mantinelu. Volil střelu zápěstím k bližší tyči, Vasilevskij pokus Fina vykopl levým betonem.
     
    38:26
    Vhazovat se bude po pravici Alexe Nedeljkovice. Strážce carolinské svatyně si bez problémů poradil s pokusem Maroona, ale na rozehrávku si netroufl.
     
    38:55
    Jesper Fast si vyměnil černou gumu se Svečnikovem a postupoval směrem na bránu. Nevystřelil, cestu k bráně mu zamezil Cal Foote.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:14
    Ryan McDonagh nahodil před branku a Nedeljkovic na pár okamžiků ztratil pojem u puku. Ale litovat nemusel, protože do bezpečí touš odpálil Pesce.
     
    39:47
    Také další a s největší pravděpodobností poslední útok druhé části patřil Bleskům. Střela Coltona se od zadního mantinelu odrazil na hůl Volkova, překvapený útočník si nechal puk puk projet pod hokejkou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 23 – 16
     
    Stav utkání se ve druhé dvacetiminutovce nezměnil, Tampa stále vede nad Carolinou 2:0. Domácí jsou lepším týmem a výsledek odpovídá tomu, co se děje na kluzišti. Největší šance měly Blesky paradoxně v oslabení, ale ani Gourde, ani Hedman své úniky nepřetavili v gól. Hurikáni zatím marně hledají recept na Vasilevského, jenž působí jistým dojmem, ale nutno podotknout, že ve spolupráci se skvěle organizovanou obranou zatím nemusel čelit žádné nepříjemné situaci.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Rozběhla se závěrečná dvacetiminutovka dnešního střetnutí. Tampa má dobře rozehrané utkání k vítězství, ale Carolina se určitě nevzdá bez boje.
     
    40:34
    Brayden Point na dlouhou Hedmanovu nahrávku nedosáhl. A protože měl k puku nejblíže obránce Slavin, odpískal rozhodčí zakázané uvolnění.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:03
    Elitní útok domácích si prodloužil střídání. Opět byl v akci Point, který znepříjemnil život váhajícímu Staalovi, kapitán si nakonec pomohl nahrávkou Hamiltonovi.
     
    41:44
    Na rychlostní souboj s Pescem si Mathieu Joseph. Těsně za modrou zabrzdil a nahodil naslepo napříč pásmem, zde byl pouze obránce Gardiner.
     
    42:12
    Postavení mimo hru, o které se postarala čtvrtá útočná formace Hurikánů. Jordan Martinook byl až moc rychlý, do ofsajdu vystavil Lorentze.
     
    42:29
    Jesper Fast to zamýšlel dobře, jenže Ryan McDonagh úmysl švédského soka přečetl a nataženou hokejkou poslal puk mimo hrací plochu.
     
    43:01
    O mantinel chtěl Vincent Trocheck přihrát na modrou Slavinovi. Neuspěl, před obráncem včas zakročil pozorný Blake Coleman.
     
    43:40
    Ondřej Palát se vydal forčekovat Jaccoba Slavina, jenž se schoval za vlastní svatyni. Když už nic, získal český forvard alespoň pár vteřin k dobru.
     
    44:05
    Těžko říct, proč nyní Brayden Point nevystřelil. z Pravé strany jel na Nedeljkovice úplně sám, ale nesmyslně se otočil a prudkým pasem nedal Stamkosovi šanci kotouč zpracovat.
     
    44:54
    Na druhou stranu se bleskově rozjel Sebastian Aho. Adresátem pasu mezi kruhy byl Andrej Svečnikov, střela z první trefila Vasilevského do vyrážečky.
     
    45:00
    Nahrávka Josepha podjela pod hokejkou Colemana šťastně k Hedmanovi. Dělovka z voleje do teploměru gólmana byla hodně nepříjemná, ale Nedeljkovic si nadvakrát poradil.
     
    45:56
    Hosté se snaží, avšak defenzivní řady domácího mužstva pracují na jedničku. Martina Nečase zastavil Rutta ve spolupráci s Footem.
     
    46:22
    Pěknou individuální akci předvedl Sebastian Aho. Obtočil bránu a před brankou hledal Svečnikova, jehož nepustil ke střele do poloodkryté svatyně Hedman.
     
    46:40
    Akce elitního útoku Canes měla pokračování. Znovu byl v hlavní roli Aho, který si sjel z pravého kruhu do mezikruží, aby posléze vypálil nepřesně.
     
    47:18
    Tlak Caroliny sílí a výsledkem je faul domácího hokejisty. Na lavici hanby odjíždí Michail Sergačjov, ruský obránce nedovoleně bránil Fasta.
     
    47:55
    Hurikáni se udrželi v pásmu, Dougie Hamilton nahazoval na teč. Pobídky se chopil Sebastian Aho, ale touš nepozměnil tak, aby ji poslal mimo dosah Vasilevského.
     
    48:22
    Hamilton je v posledních minutách hodně vidět. Tentokráte si sjel mezi kruhy na pas McGinna, aby vypálil nepřesně. S dorážkou neuspěl ani Niederreiter.
     
    48:54
    U odraženého kotouče byl jako první Erik Černák. Slovenský zadák nevymýšlel nic složitého, prostě odpálil touš přes všechny čáry.
     
    49:18
    Michal Sergačjov je zpět, Blesky těžkou chvilku přestály s čistým kontem v zádech. Jejich vítězství je každou minutou blíž a blíž.
     
    49:54
    Carolině nelze upřít snaha, ale na jejich projevu je vidět bezradnost v útočné fázi. Domácí borci brání opravdu výborně, je těžké na ně vyzrát.
     
    50:16
    A když propadne defenziva, můžou se svěřenci kouče Coopera spolehnout na jistého Andreje Vasilevského. Ten se nyní skvěle roztáhl v bráně a levým betonem zabánil ve skórování u pravé tyčky najetému Martinookovi.
     
    50:30
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Nedeljkovice. Jaccob Slavin zvolil příliš prudkou rozehrávku, Aho na jeho pas nedosáhl.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:16
    Jan Rutta naznačil střelu, načež se po pravém mantinelu chtěl prodrat za bránu soupeře. Neuspěl, stopku mu vystavil Warren Foegele.
     
    51:39
    Definitivní razítko na vítězství Tampy mohl dát Steven Stamkos. Zničehonic se objevil sám před Nedeljkovicem, který předvedl výborný zákrok levým ramenem.
     
    52:11
    Cooperova družina hraje s obrovskou chutí. K asistenci chtěl přidat vstřelený gól Yanni Gourde, z vrcholku pravého kruhu mířil do boční sítě.
     
    52:55
    Brett Pesce vložil tělo před Volkova a tím mu znemožnil pokračovat v pohybu. Pod tlakem volil jen vyhození do středního pásma.
     
    53:13
    Hodně vidět je dnes Victor Hedman. Pod tlakem si počínal velmi zkušeně, středem rozehrál na volného Josepha, který projel až do útočné třetiny.
     
    53:44
    Domácí se k zakončení nedostali, naopak opačným směrem vyrazil Aho. Prodral se až před brankáře, bekhendovým zakončením mezi betony neuspěl.
     
    54:18
    Alex Nedeljkovic vyjel hodně daleko z brány, aby vypomohl s rozehrávkou. Dobře udělal, před forčekujícím Palátem odpálil černou gumu až do útočné třetiy.
     
    54:57
    Domácí strážce svatyně měl nyní i pořádnou dávku štěstí. Pokus McGinna vytěsnil pravým betonem jenom k bruslím Svečnikova. Ruský forvard však reagoval pozdě a ještě než vystřelil, tak mu hůl zblokoval Jan Rutta.
     
    55:05
    Rozběhla se závěrečná pětiminutovka základní hrací doby. Lze očekávat, že pokud se Carolina v blízké době udrží v útočném pásmu, odvolá trenér Brind'Amour brankáře na střídačku.
     
    55:48
    Andrej Vasilevskij zachytil do lapačky nahození Slavina a ještě chtěl rychle rozehrát. Nakonec si úmysl rozmyslel, neboť nebezpečně dotíral Nečas.
     
    56:15
    Za bankou operoval s pukem na holi Sebastian Aho. Bekhendovou nahrávkou hledal kapitána Staala, toho pokryl Hedman.
     
    56:37
    Aho je v posledních minutách hodně vytěžovaným hokejistou. Teď stínil Vasilevskému ve výhledu, ruský brankář ovšem přes výrazně menšího soupeře dobře viděl a v lapačce ukryl pokus Gardinera.
     
    57:00
    Kouč Brind'Amour si vzal oddechový čas a na led se vrací šestice hokejistů v bílých dresech. Alex Nedeljkovic zůstává na střídačce!
     
    57:28
    Pěknou a svižnou kombinaci Hurikánů zakončoval Vincent Trocheck střelou forhendem těsně nad horní tyčku. Hedman vzápětí vyhodil do středního pásma.
     
    58:07
    Hosté hrají hodně pomalu, chybí tomu moment překvapení. Čas mezitím ubývá bleskovým tempem, pro Tampu to vypadá čím dál tím lépe.
     
    58:36
    Navíc se Canes opět museli vystěhovat z útočné třetiny. Důvodem bylo špatné zpracování Jaccoba Slavina, puk přeskočil přes útočnou modrou.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:12
    Skvělým obranným zákrokem se prezentoval Yanni Gourde. Forvard vložil hokejku do nahrávky Aha na Hamiltona, černá guma skončila v ochranné síti.
     
    59:25
    Tampa právě vstřelila branku!
    V závěru ještě domácí přidávají třetí zásah. BARCLAY GOODROW zachytil nahrávku na modrou čáru a společně s Killornem vyrazili proti jedinému obránci. Puk vyměnili a první jmenovaný hráč bezpečně dovezl puk do odkryté klece. Asistence: Alex Killorn.
    59:25 Barclay GOODROW - 3:0
     
    Konec zápasu.
     
    Tampa Bay porazila Hurikány z Caroliny podruhé v řadě, tentokráte na domácím ledě výsledkem 3:0.

    Základ vítězství domácího celku položil Ross Colton, jenž svůj premiérový start okořenil gólem už v 9. minutě. Americký útočník těžil z výborné práce Hedmana, v před brankovém prostoru jen nastavil hokejku a puk po ledě usměrnil do sítě. Blesky v úvodní části skórovaly ještě jednou, první přesilovou hru v utkání přetavil v branku Blake Coleman.

    Druhá třetina žádný gól nenabídla. Domácí vycházeli z pevné defenzivy, s jejímž překonáváním měli hosté velké problémy a ve finále na Andreje Vasilevského nevyzráli ani jednou. A to i přesto, že v samotném závěru zkusili powerplay. Neuspěli, naopak do prázdné brány pečetil vítězství Tampy Barclay Goodrow.

    Tampa se po vítězství posunula na druhou příčku Centrální divize právě před dnešního soupeře. Blesky s Hurikány sehrají další, v pořadí už čtvrtý vzájemný zápas v řadě hned zítra, opět v Amalie Areně.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 28 – 25 | Přesilová hra: 1/1 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Andrej Vasilevskij (TBL) – 25 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
    Alex Nedeljkovic (CAR) – 25 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,6%, odchytal 57:14

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jan Rutta (TBL) – 0+0, +2 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 15:34
    Erik Černák (TBL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 21:36
    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, 0 účast, 4 střely na branku, TM 0, čas na ledě 17:03
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, -1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 17:57

    Tři hvězdy utkání

    1. Blake Coleman (TBL) – 1+0
    2. Ross Colton (TBL) – 1+0
    3. Andrej Vasilevskij (TBL) – 25 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (01:43:10)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 7. Colton (Hedman, Killorn), 18. Coleman (Gourde, Maroon), 60. Goodrow (Killorn)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Sergačov, Hedman (A), Černák, McDonagh, C. Foote, Rutta – Coleman, B. Point, Palát – Stamkos (C), T. Johnson, Killorn (A) – M. Joseph, Gourde, Goodrow – Volkov, Colton, Maroon.
    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, Gardiner – B. McGinn, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

    Rozhodca: Pochmara, McCauley – Gawryletz, Racicot