Tampa Bay – Carolina 3:0 (kon.) | Florida – Dallas 0:3 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 4:3 (kon.)
Toronto – Calgary 2:1 (po pr.) | Arizona – Anaheim 4:3 (2:1 po s.n.) | Colorado – Minnesota 2:6 (kon.)
St. Louis – LA Kings 1:2 (kon.)
koniec
Colorado Avalanche
2:6 (0:1, 1:2, 1:3)
Minnesota Wild
cz Štvrtok 25.02.2021, 03:08 • Ball Arena, Denver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (05:45:56)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Philipp Grubauer (COL) – 19 zákroků, 5 OG, 79,2% úspěšnost, odchytal 58:52
    Kaapo Kähkönen (MNS) – 30 zákroků, 2 OG, 93,8% úspěšnost, odchytal 59:56

    Česká a slovenská stopa

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.

    Tři hvězdy utkání

    Doposud neoznámeny, dojde k dodatečnému doplnění.
     
    Statistiky zápasu:
    Střely:
    31:25
    Úspěšnost buly: 51 % : 49 %
    Bloky: 7:22
    Hity: 13:10
    Využití přesilovek: 1/4 : 0/2
     
    Je dobojováno. Minnesota dnes udělila svému soupeři lekci z produktivity, když využila skvělých 24 procent ze svých střeleckých pokusů. Stejně jako po celý zápas, i ve třetí třetině začali lépe hráči Avalanche, kteří se zásluhou trefy Nazema Kadriho v přesilovce dostali na dostřel. Jenže po parádní pouti Kirilla Kaprizova v útočném pásmu vrátil Wild dvougólový polštář Ryan Hartman. Colorado muselo začít riskovat a záhy přišly dva zásahy Nica Sturma, jeden z nich do prázdné klece. Avalanche tak překvapivě opouštějí místa určující postup do play off. Ve své divizi jsou rázem až šestí, naopak Wild se posouvají na čtvrtou pozici. Do pořadí ale ještě promluví výsledek utkání Arizona – Anaheim, které se blíží do poslední minuty. Colorado na svém ledě padlo s Minnesotou 2:6.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Carson Soucy posílá puk za branku soupeře, Wild už nechtějí přijít ke zranění.
     
    58:40
    Girardova rozehrávka na několik metrů našla Burakovského, ale Valerij Ničuškin, který by si za svou aktivitu určitě trefu zasloužil, uvízl za svatyní Kähkönena.
     
    57:45
    Před modrou linií nezastavil kotouč Conor Timmins. Ten mnoho minut v tomto utkání neodehrál, ale je zjevné, že oba celky si mohou dovolit dát šanci svým mladíkům.
    57:32 Nico STURM - 2:6
     
    57:32
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Do odkryté klece se trefuje NICO STURM. Poté, co Nazem Kadri zahodil stoprocentní příležitost, měl útočník Minnesoty dostatek času a z vlastního pásma namířil rovnou do prázdné branky. Nyní už nemusí být žádných pochyb o tom, kdo vyhraje dnešní utkání. Bez asistence.
     
    57:15
    Po průniku MacKinnona zívala na Kadriho prázdná branka, jenže bekhendové zakončení jej zklamalo.
     
    56:32
    Zajímavý krok Jareda Bednara. Colorado prohrává o tři góly, přesto odvolává brankáře na střídačku!
     
    56:27
    A ještě jedna střela Samuela Girarda v tomto střídání. Tři a půl minuty před koncem přichází poslední komerční pauze zápasu.
     
    55:42
    Série zákroků pro Kähkönena, hned dvakrát vyzrál na Samuela Girarda, který se snažil propálit všechny překážky od modré čáry.
     
    54:47
    MacKinnona bez potíží zblokoval bývalý spoluhráč Ian Cole. Jedná se o dvacátý blok Minnesoty v tomto utkání.
    52:59 Nico STURM - 2:5
     
    52:59
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Je zřejmě rozhodnuto. Nick Bonino vypustil kotouč z vlastní třetiny a obrana Avalanche úplně zapomněla na NICA STURMA. Jeho nabruslení si včas všiml Nick Bjugstad a rychlá předávka se stala vstupní branou pro pátý gól Minnesoty v utkání. Sturm si vychutnal brankáře Philippa Grubauera pohodovou kličkou a zakončením mezi betony, navyšuje už na 2:5. Asistence: Nick Bjugstad a Nick Bonino.
    51:56 Ryan HARTMAN - 2:4
     
    51:56
    Minnesota právě vstřelila branku!
    RYAN HARTMAN přidává v dnešním utkání další bod, měl by ovšem poslat děkovný dopis Kirillu Kaprizovovi. Jeho otočky způsobily zmatek v defenzivní zóně Avalanche a ruský útočník pak mohl předat pohotovou přihrávku, kterou Hartman bez potíží využil. Po slušné šanci Girarda tak přichází další facka, toto utkání se bude těžko obracet. Asistence: Kirill Kaprizov a Mats Zuccarello.
     
    51:38
    Daleko od přesné trefy nebyl Girard. Skvělá kombinace s Rantanenem.
     
    50:41
    Útočník s českými kořeny Kevin Fiala se zlobí na rozhodčího, že neviděli zákrok na jeho osobu, vše se ale zdálo být v pořádku. Švýcara nicméně muselo mrzet, že dobrou individuální akci nemohl zakončit.
     
    50:13
    Divoký boj na brankovišti Philippa Grubauera. Joel Eriksson Ek společně s Jordanem Greenwayem zkoušeli rozčtvrtit beton německého muže s helmou, jenže to se jim zkrátka nepodařilo.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:40
    S rozehrávkou vypomáhá Kaapo Kähkönen. Jeho vyhození do středního pásma chtěli Avalanche rychle otočit, jenže místo toho zahráli jen icing.
     
    48:54
    Cole dokázal puk poslat jen na MacKinnona. Své kilogramy sice zapojil Nick Bjugstad, přesto nejproduktivnějšího útočníka Avs definitivně neodstavil.
     
    47:55
    Po dlouhé době útočil hostující celek. Nejprve Jared Spurgeon předal kotouč na Ryana Sutera, který jej napálil do masky Grubauera. Další zákrok německého brankáře přišel poté, co dva rychlé kroky na modré čáře udělal kapitán Wild.
     
    46:19
    Za brankou účinně naháněl Landeskoga Joel Eriksson Ek. Tvrdou hru tělem pak přidal Carson Soucy a ukazuje tak, že Wild nedají svůj náskok zadarmo.
     
    45:49
    Jen za cenu zakázaného uvolnění se ubránili hosté. Smyčka se začíná utahovat a Avs působí ještě lepším dojmem než v předchozích periodách.
    45:19 Svou příležitost zahodil Kadri, ovšem je třeba vyzdvihnout defenzivní činnost Spurgeona.
     
    45:19
    Kadri mohl přidat další gól, při přečíslení dva na jednoho ovšem místo přihrávky na najíždějícího Logana O'Connora zvolil přímou střelou, kterou parádně vystihl kapitán Spurgeon. Jeho natažená hůl zmařila šanci Avs.
     
    44:28
    Jared Spurgeon musel být v pozoru, aby zvládl na dlouhou ruku odstavit kotouč do středního pásma. Přesto se za okamžik se svou ranou prezentoval neúnavný Francouz Pierre-Édouard Bellemare.
     
    43:51
    MacKinnon se vrátil s kotoučem téměř až k obranné modré, aby pomocí Toewse mohl znovu změnit kurz a vydat se do útoku. Sledovat pohyb těchto dvou mužů, to je pastva pro oči.
    43:00 Nazem KADRI - 2:3
     
    43:00
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Po 20 přesilových hrách bez jediného zásahu se Avalanche konečně daří tuto nepříznivou sérii přerušit. Na středu totiž zůstal trestuhodně nepokrytý NAZEM KADRI, který přesnou střelou využil přihrávky spoluhráče Mikka Rantanena. Kaapo Kähkönen už nezvládl precizní přesun a bude hájit jen jednobrankový náskok. Asistence: Mikko Rantanen a Cale Makar.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    42:55
    Makar udržel pásmo, takže tlak Avs trvá.
     
    42:23
    Nazem Kadri se snažil v podstatě fotbalovou narážečkou uvolnit MacKinnona. První přechod nevyšel, Nathan se ovšem do pásma vrátil a střelou z pravé strany jen procvičil lapačku Kähkönena.
     
    41:57
    Příležitost ke snížení přichází nyní. Ian Cole schytává dvě minuty za držení, čímž vypomáhá svému bývalému chlebodárci.
     
    41:49
    Dnes jsme neviděl mnoho zakázaných uvolnění, nyní ovšem k jednomu sáhli hráči Minnesoty. Colorado by potřebovalo rychlou trefu.
     
    41:01
    Dobrý průnik Ryana Hartmana okolo pravého mantinelu zastavil až Bowen Byram, když vrhl své tělo proti střele a dokázal ji vytěsnit. Lapačkou pak letící puk ještě zkontroloval Grubauer.
     
    40:23
    Netradičně se rozhodl Nathan MacKinnon pro přihrávku, nikoliv pro střelu. Jenže Mikko Rantanen stál zády k brance a nemohl se otočit k zakončení.
     
    40:09
    V Ball Areně došlo k problémům s časomírou, takže sudí museli přerušit hru. Uběhlo zhruba devět vteřin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině
    Střely:
    20:16
    Úspěšnost buly: 53 % : 47 %
    Bloky: 4:16
    Hity: 9:8
    Využití přesilovek: 0/3 : 0/2
     
    Colorado v této třetině zvítězilo na střely 10:5, ovšem gólová bilance pro něj stejně vyznívá negativně. Wild dnes zdobí jejich produktivita, dokáží se prosadit i z malého množství šancí. Nejprve se ovšem dočkali domácí, to když Compher využil spolupráce obránců Toewse a Girarda a napálil kotouč do horních pater brány. Jenže už o pět minut později reagoval skvělou tečí Zach Parise. Netrvalo dlouho a Minnesota přidala další zásah. Marcus Foligno využil během krátkého oslabení dobré práce Ryana Hartmana a navýšil vedení už na 1:3. Pokud Avalanche nezmění svůj pracovní postup, budou Kaapa Kähkönena překonávat jen těžko.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Proti Nicu Sturmovi si Grubauer připíše ještě jeden zákrok z kategorie jednoduchých. Avs musí zkonsolidovat síly pro závěrečnou periodu.
     
    39:32
    Obránci Colorada s rozehrávkou čekají příliš dlouho. Girarda obral Ryan Hartman a nebýt nepřesné koncovky, mohl utkání klidně rozhodnout.
     
    38:48
    Dobrá šance pro Matta Calverta, jenže v brance Wild dnes stojí muž, který chyby nedělá. Kaapo Kähkönen znovu vyráží kotouč do rohu a zbavuje Avs naděje na snížení.
     
    38:14
    Tělem si kotouč pokryl Ian Cole, takže elitní formace Avs znovu v útočném pásmu nedominuje. Druhý inkasovaný gól v krátkém čase s týmem otřásl.
     
    37:41
    O střelu z ostrého úhlu se pokouší Nathan MacKinnon. Je to ale spíše z nouze cnost než skutečná snaha napnout síť za zády finského brankáře. Po dalším přerušení následuje poslední přestávka v této třetině.
     
    36:58
    Až k modré čáře odstoupil Pierre-Édouard Bellemare, aby dostal o trochu více času na střelu. A vyplatilo se. Zastavil ho až pozorný Kaapo Kähkönen.
     
    35:18
    Hosté v plném počtu.
    35:11 Marcus FOLIGNO - 1:3
     
    35:11
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild si budují dvoubrankový náskok, když udeřili v oslabení. Po prohraném buly v útočném pásmu se nevzdal napadající Ryan Hartman. Dokázal obrat o kotouč Bowena Byrama a přesnou přihrávkou vyhledal hůl MARCUSE FOLIGNA. Brankář Grubauer už neměl dostatek času ke zmenšení střeleckého úhlu a ikasuje podruhé během tří minut. Asistence: Ryan Hartman.
    35:01 Kaprizova zastavil na čáře Philipp Grubauer.
     
    35:01
    Další otočka Kaprizova kolem brány! A parádní zákrok Philippa Grubauera... teď se musel roztáhnout na čáře jak široký, tak dlouhý.
     
    34:59
    Domácí v plném počtu.
     
    34:12
    Při hře čtyři na čtyři už neudržel puk před modrou čarou Eriksson Ek. Brzy se ovšem do pásma nastěhoval Kirill Kaprizov a ukázal, kde je jeho přednost. Dobré tři rotace okolo mantinelů a dvě nebezpečné střely, skryté za houštinu těl.
     
    33:18
    Vinou hákování půjde pykat také Suter, který si v přesilovce neodpustil ztrátu a řešil ji nepovoleným zásahem. Parádní práce forčekujícího Ničuškina.
     
    32:59
    Colorado oslabuje Bowen Byram. Odsedí si dvě trestné minuty za podrážení.
    32:31 Zach PARISE - 1:2
     
    32:31
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Teď už ovšem pumelice Dumby přináší gólový úspěch, Wild opět z ničeho vytěžili maximum. Na brankovišti pracující ZACH PARISE si našel místo pro teč a parádně umístil puk do brány. Tady byl Philipp Grubauer krátký, protože lépe to snad zkušený útočník ve službách Minnesoty vymyslet nemohl. Zasloužený 800. bod bohaté kariéry v NHL. Skóre je rázem 1:2 a Avalanche znovu čeká snaha o srovnání. Asistence: Matt Dumba a Marcus Foligno.
     
    32:00
    Střelu Dumby od modré čáry se ještě pokoušel zastínit Victor Rask. Němec Grubauer zaujmul univerzální postoj a jeho lapačka si našla vyslaný projektil.
     
    31:26
    Ruský forvard Kirill Kaprizov prosvištěl za bránou, ovšem nechal kotouč za sebou, přičemž se nedočkal podpory spoluhráčů z druhého útoku.
     
    30:34
    Jestliže před komerční pauzou Makar zaváhal, teď to udělal naprosto parádně! Několik kliček a stahovaček úplně rozneslo obranu Wild, jenže obránce Colorada ve stoprocentní šanci nemířil přesně.
     
    30:22
    Burakovsky si nevybral nejlepší cestu přes modrou čáru, ovšem Valerij Ničuškin trpělivě vyčkal a mohl pak servírovat pas do jízdy Caleu Makarovi. Škoda pro Avalanche, že poslednímu vítězi Calder Trophy nevyšla střela.
     
    29:27
    Sturm nabídl prostor ke střele pro Iana Colea, který ovšem nepropálil všechny překážky. K dorážce se nicméně propracoval Nick Bjugstad a Grubauer musel udržet svou širokou hůl na hrací ploše.
     
    28:53
    Do ofenzivní zóny nahodil kotouč Tyson Jost. Také v této třetině působí lepším dojmem domácí celek.
    27:20 J. T. Compher - 1:1
     
    27:21
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Minnesotě nevyšel útok ideálně a z protiakce poprvé v utkání úspěšně hrozí Colorado. Do pásma vlétl Devon Toews, jehož přihrávku okamžitě posunul dál Samuel Girard. J. T. COMPHER pak využil své vysoké rychlosti a střelou tahem konečně nachytal brankáře Kaapo Kähkönena. Avs sice nedokázali zužitkovat dvě přesilovky, za tuto branku ovšem musí být zákonitě šťastní. Asistence: Samuel Girard a Devon Toews.
     
    26:31
    Dumba se napřáhl až ke stropu haly, přesto se mu nepovedlo vyhodit. To ale tolik nevadí, protože záhy se Wild vrací k plnému počtu hráčů v poli.
     
    25:55
    Konečně se daří Wild vyhození a Foligno s Erikssonem Ekem ještě účinným forčekingem natahují čas.
     
    25:40
    Proti Nathanu MacKinnonovi nechcete stát v brance. Jenže Kaapo Kähkönen má dnes pro strach uděláno a lapačkou máchl jako nic.
     
    25:06
    Dva Seveřané zprostředkovali perné chvíle v brankovišti Wild. Rantanen neúspěšně dobýval pozici, ale Landeskog měl pocit, že kotouč ještě mohl dorazit sám. Sudí byl proti, vylučovat ovšem nebude.
     
    24:44
    Není o čem, jasné dvě minuty za hákování pro Matse Zuccarella.
     
    24:28
    Spolupráce Kaprizova s Zuccarellem nebyla tak plodná jako při první brance. Navíc při protiútoku zatáhl druhý jmenovaný za záchrannou brzdu.
     
    23:38
    Cenná krádež Gravese, který se nebál vystoupit proti puku a najednou se ocitl před všemi útočníky svého týmu. Šlo ale poznat, že v této pozici se nenachází často. Z ideální pozice pálí nad vytyčený cíl.
     
    23:19
    Hosté v plném počtu.
     
    23:08
    Skvělou krosovou přihrávku André Burakovského netrefil Mikko Rantanen. Trestuhodná chyba, vždyť na mladého Fina zívala odkrytá brána.
     
    22:24
    S atakem Mikko Rantanena si na hraně brankoviště poradil jeho krajan Kaapo Kähkönen. Minnesota může střídat.
     
    21:48
    Avalanche nevyužili posledních 17 přesilovek, velmi blízko zlomení této série byl nyní Makar, jenže znovu cinkla jen tyč. To je už třetí v tomto utkání.
     
    21:19
    Příliš agresivně osekával Sama Girarda Jordan Greenway. Odpočinout si musí jít na jinou lavičku, než po které toužil.
     
    20:54
    Donskoi uvolnil na modré čáře stojícího Byrama, ten ovšem nezvládl své nahození namířit přesně. Bude se vylučovat.
     
    20:12
    Okamžitě se na výlet vydal Jordan Greenway. V rozhodujícím momentu mu ale kotouč utekl, takže ke střele už nesáhl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky 1. třetiny:
    Střely:
    9:11
    Úspěšnost buly: 50 % : 50 %
    Bloky: 3:9
    Hity: 3:2
    Využití přesilovek: 0/0 : 0/1
     
    Úvod utkání jednoznačně patřil coloradským barvám, kdyby se mužstvo zpod Skalistých hor ujalo vedení, asi by se nikdo nemohl příliš divit. Jenže zejména po přečíslení tři na jednoho, které v 10. minutě úspěšně zakončil Mats Zuccarello, začala být hra vyrovnanější. Norský útočník si po svém úspěšném návratu po zranění připsal v pátém utkání už osmý bod, kterým zařídil stav 0:1. Ten vydržel až do posledního hvizdu, přestože jsme na obou stranách sledovali po jedné střele do tyčky nebo drzou otočku Ničuškina, kterou betonem vyškrábl skvěle chytající nováček Kaapo Kähkönen.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Příliš dlouho se svým pokusem otálel Samuel Girard. Měl zřejmě poslední šanci této třetiny, ale promarnil ji.
     
    19:22
    Průnik Makara skvěle zastavil Ryan Suter. Pokud by se tak nestalo, MacKinnon mohl zakončovat do prázdné. Na středu poté zůstal volný ještě Devon Toews, jenže jeho ránu si zase vychutnal Kähkönen.
     
    17:48
    Svůj boj na brankovišti nevzdává Valerij Ničuškin. Z otočky ovšem znovu vyprášil jen beton gólmana. Šílenou pasáž, při níž jsme viděli velké možnosti na obou stranách, nakonec přeruší až Grubauer.
     
    17:21
    A příležitost rovněž na druhé straně. Střelu Pariseho od pravého mantinelu zastavila jen boční konstrukce brány.
     
    16:48
    Svou střelou se připomenul rychlík Nazem Kadri, který ovšem narazil na pravou tyčku minnesotské brány. To byla skvělá šance z levé strany.
     
    16:06
    Opravdu účinný tlak Minnesoty v ofenzivě, druhá obranná dvojice Colorada zůstávala na ledě dlouhou dobu. Girard dokonce kolem půl druhé minuty.
     
    15:11
    Jared Spurgeon tradičně podpořil ofenzivu, ovšem jeho pokus tentokrát chrániči zastavil Tyson Jost. Bloky Avalanche fungují.
     
    14:35
    Ou... nejprve skvělá výhybka Devona Toewse, kterou si otevřel dálnici k rázné střele, následovaná bombou tahem z čepele Nathana MacKinnona. Ještě několik takových momentů a Colorado by mohlo zápas možná i otočit.
     
    14:20
    Pouze za bránu se s pukem na holi podíval Logan O'Connor. Sturmův útok je pro změnu přerušen píšťalkou, zřejmě kotouč opustil hrací plochu a vrátil se od blíže nespecifikovatelného předmětu zpátky. Čas na reklamu.
     
    13:05
    Výborně zdržel Burakovského Spurgeon, což vedlo k dalšímu výpadu druhé formace Wild. Kirill Kaprizov přichystal přihrávku pro Zuccarella a ten dále rovnou do slotu, kde stál Victor Rask. Možná nejsložitější zákrok pro Grubauera.
     
    12:45
    Ještě ze středního pásma vyzkoušel pozornost gólmana Avs Ryan Hartman, Grubauer neposedný puk odmítá pravým betonem.
     
    12:06
    Jonas Brodin vypálil skutečně tvrdě, jeho rána dokonce přelomila náčiní Marcuse Foligna. Tím se ovšem vyslaný projektil zpomalil a Philipp Grubauer v pohodě přikryl volný kotouč.
     
    11:55
    Herní převaha na straně mužstva z Denveru není tolik vidět na střelecké bilanci. Kdyby nyní vyšel Minnesotě přechod do útoku, mohla dokonce srovnat tuto statistiku na 4:4.
     
    11:27
    Nebezpečný tanec útočníků Avalanche v ofenzivní zóně ani tentokrát nepřináší výraznější zmatky. Valerij Ničuškin sice zpracoval kotouč před brankovištěm a jeho bekhendová střela byla hodně nevyzpytatelná, od gólu měla ale zároveň velmi daleko. Dáme si další reklamní přestávku.
    09:44 Mats ZUCCARELLO - 0:1
     
    09:44
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Už se zdálo, že Wild své přečíslení tři na jednoho kompletně překombinovali. Po pasu Kirilla Kaprizova se MATS ZUCCARELLO dostal do nemožného úhlu. Jenže brankář Philipp Grubauer stál po několika agresivních přesunech mimo postavení a nedokázal se naštelovat tak, aby ještě předvedl zákrok. Přesná střela Zuccarella proto znamená otevření stavu, vede hůře hrající tým. Asistence: Kirill Kaprizov a Victor Rask.
     
    09:20
    Mikko Rantanen se přetlačoval s Carsonem Soucym, posléze přece jen úspěšnější bek Wild.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:01
    Domácí v plném počtu.
     
    08:25
    Další Dumbova pumelice zahrála na tyčku. Přestože Grubauer na puk dosáhl, jeho zákrok ještě neznamenal definitivní zažehnání problémů Avs.
     
    07:45
    Dumbovu ránu z kruhu pro vhazování sice výborně ustál Devon Toews, od jeho nohy se ovšem kotouč nebezpečně odrážel do středu, kde už číhal Kevin Fiala. Nakonec mu ovšem střela nevyšla.
     
    07:07
    Přesilovka Wild nezačíná nejšťastněji, naopak rychlé vyhození pro Colorado.
     
    07:01
    Po ztrátě puku si Mikko Rantanen neodpustil podrážení a otupí tak dobrý vstup svého celku do zápasu.
     
    06:41
    Díky Foligna daleko neprošel Cale Makar a na druhé straně mohl pálit od modré linie Dumba. Následuje faul a komerční přestávka.
     
    05:39
    Od zadního mantinelu si až k modré čáře našel cestu André Burakovsky, jeho předávka na Sama Girarda ovšem nebezpečí nezpůsobila, jelikož druhý jmenovaný nepropálil clonu před bránou.
     
    05:15
    Podle neoficiálních statistik vyslal čtvrtou ránu svého týmu v dosavadním průběhu J. T. Compher. Spíše rutinní zákrok pro finského gólmana, který chytá s velkým klidem.
     
    04:41
    S nebezpečnými nahozeními nepřestává otravovat Ryan Graves, jedno z nich málem ze vzduchu srazil Matt Calvert. Naštěstí pro obranu Wild se tak nestalo.
     
    03:44
    Další cenný zákrok Kähkönena, když před ním vyplul francouzský útočník Pierre-Édouard Bellemare. První práci už má také Philipp Grubauer, jelikož odvracel slibný nájezd Joela Erikssona Eka z levé strany.
     
    03:20
    Předchozí tvrzení už neplatí, protože u modré čáry ztratil kontrolu kapitán Jared Spurgeon.
     
    02:51
    MacKinnona obral o puk Nick Bjugstad, Wild okamžitě vyrážejí do protiútoku a drží se v pásmu.
     
    02:30
    Kotouč dokázal vybojovat Nathan MacKinnon, kterého pak u mantinelu potkal bývalý spoluhráč Ian Cole. Přesto přichází alespoň střela Landeskoga, kterou v chráničích ukryl Kaapo Kähkönen.
     
    01:58
    Ještě jednoho motýla do brankoviště snesl Graves. Kaapo Kähkönen musel znovu do akce i po střele O'Connora a ukazuje svou dobrou formu z předchozích startů.
     
    01:37
    Girardovu střelu zvládl zkontrolovat Zach Parise, poté přišla ještě rána Ryana Gravese, ale Wild zatím úspěšně přežívají úvodní tlak.
     
    01:02
    Dobré přečíslení Colorada, ovšem Ryan Hartman při obranné snaze podklouzl a narazil do brankáře i klece, kterou vysunul ze základního postavení. Kadri by ovšem stejně pálit nemohl.
     
    00:45
    Kevin Fiala čekal kolegu u modré čáry, jenže obránci Wild odešli poprvé střídat, takže se Minnesota pouze vyhnala z útočné třetiny hřiště.
     
    00:15
    Do středního pásma dostrkal puk Greenway a elitní formace Avs v čele s Landeskogem se pokouší o další přechod do útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Pokud dnes Mats Zuccarello zazáří a získá aspoň tři body, vyrovná počin Mariána Gáboríka (pět zápasů, deset bodů).
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Grubauer (Werner) – D. Toews, Makar, Byram, Girard, Graves, Timmins – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen (A) – Calvert, Kadri, Donskoi – Burakovsky, Compher, Ničuškin – Jost, Bellemare, O'Connor.

    Minnesota Wild: Kähkönen (Talbot) – Suter (A), Spurgeon (C), Brodin, Dumba, Soucy, Cole – Greenway, J. Eriksson Ek, Fiala – Kaprizov, V. Rask, Zuccarello – Parise (A), Hartman, M. Foligno – Sturm, Bonino, Bjugstad.

    Rozhodčí: Chmielewski, Hebert – Gawryletz, Galloway.
     
    Minnesota Wild

    Na opačné straně stojí Minnesota, které pro změnu patří až šestá pozice tabulky, nicméně od dnešního soupeře jí dělí pouhé dva body. Minnesota se tak v případě výhry a shodně dalších okolností klidně mohla dostat na třetí pozici právě před Colorado. Minnesota se navíc dostává do dobré formy, povedlo se jí totiž uspět v posledních třech duelech. Hned dvakrát si totiž poradila s posledním Anaheimem, v minulém kole navíc uštědřila debakl také předposlednímu San José, které prohrálo poměrem 2:6. Minnesota tak může navázat na předchozí povedené výkony, bude tomu skutečně tak?

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    1. Kirill Kaprizov – 13 bodů (4+9)
    2. Jordan Greenway – 11 bodů (2+9)
    3. Joel Eriksson – 10 bodů (6+4)
     
    Colorado Avalanche

    Hokejisté Colorada se po patnácti odehraných zápasech nacházejí na průběžné třetí pozici západní divize, přičemž na svém kontě mají devatenáct bodů. Colorado tak na vedoucí Vegas ztrácí pouhé čtyři body, Avalanche navíc mají o jeden zápas méně. Domácí celek tohoto zápasu v minulém kole pocítil letošní šestou porážku, bylo tomu tak v souboji právě proti vedoucímu Vegas, kterému se povedlo vyhrát výsledkem 3:0. Pro Coloradu se tak jednalo o teprve druhou domácí porážku, mimo jiné se mu na domácím stadionu povedlo vyhrát hned v pěti případech.

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    1. Nathan MacKinnon – 18 bodů (4+14)
    2. Mikko Rantanen – 13 bodů (7+6)
    3. Cale Makar – 12 bodů (1+11)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:08.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 28. Compher (Girard, D. Toews), 43. Kadri (Rantanen, Makar) – 10. Zuccarello (Kaprizov, V. Rask), 33. Parise (Dumba, M. Foligno), 36. M. Foligno (Hartman), 52. Hartman (Kaprizov, Zuccarello), 53. Sturm (Bjugstad, Bonino), 58. Sturm


    Colorado Avalanche: Grubauer (Werner) – D. Toews, Makar, Byram, Girard, Graves, Timmins – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen (A) – Calvert, Kadri, Donskoi – Burakovsky, Compher, Ničuškin – Jost, Bellemare, O'Connor.
    Minnesota Wild: Kähkönen (Talbot) – Suter (A), Spurgeon (C), Brodin, Dumba, Soucy, Cole – Greenway, J. Eriksson Ek, Fiala – Kaprizov, V. Rask, Zuccarello – Parise (A), Hartman, M. Foligno – Sturm, Bonino, Bjugstad.

    Rozhodca: Chmielewski, Hebert – Gawryletz, Galloway