Tampa Bay – Carolina 3:0 (kon.) | Florida – Dallas 0:3 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 4:3 (kon.)
Toronto – Calgary 2:1 (po pr.) | Arizona – Anaheim 4:3 (2:1 po s.n.) | Colorado – Minnesota 2:6 (kon.)
St. Louis – LA Kings 1:2 (kon.)
koniec
Colorado Avalanche
2:6 (0:1, 1:2, 1:3)
Minnesota Wild
cz Štvrtok 25.02.2021, 03:08 • Ball Arena, Denver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:32 Nico STURM - 2:6
     
    57:32
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Do odkryté klece se trefuje NICO STURM. Poté, co Nazem Kadri zahodil stoprocentní příležitost, měl útočník Minnesoty dostatek času a z vlastního pásma namířil rovnou do prázdné branky. Nyní už nemusí být žádných pochyb o tom, kdo vyhraje dnešní utkání. Bez asistence.
     
    56:32
    Zajímavý krok Jareda Bednara. Colorado prohrává o tři góly, přesto odvolává brankáře na střídačku!
    52:59 Nico STURM - 2:5
     
    52:59
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Je zřejmě rozhodnuto. Nick Bonino vypustil kotouč z vlastní třetiny a obrana Avalanche úplně zapomněla na NICA STURMA. Jeho nabruslení si včas všiml Nick Bjugstad a rychlá předávka se stala vstupní branou pro pátý gól Minnesoty v utkání. Sturm si vychutnal brankáře Philippa Grubauera pohodovou kličkou a zakončením mezi betony, navyšuje už na 2:5. Asistence: Nick Bjugstad a Nick Bonino.
    51:56 Ryan HARTMAN - 2:4
     
    51:56
    Minnesota právě vstřelila branku!
    RYAN HARTMAN přidává v dnešním utkání další bod, měl by ovšem poslat děkovný dopis Kirillu Kaprizovovi. Jeho otočky způsobily zmatek v defenzivní zóně Avalanche a ruský útočník pak mohl předat pohotovou přihrávku, kterou Hartman bez potíží využil. Po slušné šanci Girarda tak přichází další facka, toto utkání se bude těžko obracet. Asistence: Kirill Kaprizov a Mats Zuccarello.
    45:19 Svou příležitost zahodil Kadri, ovšem je třeba vyzdvihnout defenzivní činnost Spurgeona.
     
    45:19
    Kadri mohl přidat další gól, při přečíslení dva na jednoho ovšem místo přihrávky na najíždějícího Logana O'Connora zvolil přímou střelou, kterou parádně vystihl kapitán Spurgeon. Jeho natažená hůl zmařila šanci Avs.
    43:00 Nazem KADRI - 2:3
     
    43:00
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Po 20 přesilových hrách bez jediného zásahu se Avalanche konečně daří tuto nepříznivou sérii přerušit. Na středu totiž zůstal trestuhodně nepokrytý NAZEM KADRI, který přesnou střelou využil přihrávky spoluhráče Mikka Rantanena. Kaapo Kähkönen už nezvládl precizní přesun a bude hájit jen jednobrankový náskok. Asistence: Mikko Rantanen a Cale Makar.
     
    41:57
    Příležitost ke snížení přichází nyní. Ian Cole schytává dvě minuty za držení, čímž vypomáhá svému bývalému chlebodárci.
    35:11 Marcus FOLIGNO - 1:3
     
    35:11
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild si budují dvoubrankový náskok, když udeřili v oslabení. Po prohraném buly v útočném pásmu se nevzdal napadající Ryan Hartman. Dokázal obrat o kotouč Bowena Byrama a přesnou přihrávkou vyhledal hůl MARCUSE FOLIGNA. Brankář Grubauer už neměl dostatek času ke zmenšení střeleckého úhlu a ikasuje podruhé během tří minut. Asistence: Ryan Hartman.
    35:01 Kaprizova zastavil na čáře Philipp Grubauer.
     
    35:01
    Další otočka Kaprizova kolem brány! A parádní zákrok Philippa Grubauera... teď se musel roztáhnout na čáře jak široký, tak dlouhý.
     
    33:18
    Vinou hákování půjde pykat také Suter, který si v přesilovce neodpustil ztrátu a řešil ji nepovoleným zásahem. Parádní práce forčekujícího Ničuškina.
     
    32:59
    Colorado oslabuje Bowen Byram. Odsedí si dvě trestné minuty za podrážení.
    32:31 Zach PARISE - 1:2
     
    32:31
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Teď už ovšem pumelice Dumby přináší gólový úspěch, Wild opět z ničeho vytěžili maximum. Na brankovišti pracující ZACH PARISE si našel místo pro teč a parádně umístil puk do brány. Tady byl Philipp Grubauer krátký, protože lépe to snad zkušený útočník ve službách Minnesoty vymyslet nemohl. Zasloužený 800. bod bohaté kariéry v NHL. Skóre je rázem 1:2 a Avalanche znovu čeká snaha o srovnání. Asistence: Matt Dumba a Marcus Foligno.
     
    30:34
    Jestliže před komerční pauzou Makar zaváhal, teď to udělal naprosto parádně! Několik kliček a stahovaček úplně rozneslo obranu Wild, jenže obránce Colorada ve stoprocentní šanci nemířil přesně.
    27:20 J. T. Compher - 1:1
     
    27:21
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Minnesotě nevyšel útok ideálně a z protiakce poprvé v utkání úspěšně hrozí Colorado. Do pásma vlétl Devon Toews, jehož přihrávku okamžitě posunul dál Samuel Girard. J. T. COMPHER pak využil své vysoké rychlosti a střelou tahem konečně nachytal brankáře Kaapo Kähkönena. Avs sice nedokázali zužitkovat dvě přesilovky, za tuto branku ovšem musí být zákonitě šťastní. Asistence: Samuel Girard a Devon Toews.
     
    24:44
    Není o čem, jasné dvě minuty za hákování pro Matse Zuccarella.
     
    21:48
    Avalanche nevyužili posledních 17 přesilovek, velmi blízko zlomení této série byl nyní Makar, jenže znovu cinkla jen tyč. To je už třetí v tomto utkání.
     
    21:19
    Příliš agresivně osekával Sama Girarda Jordan Greenway. Odpočinout si musí jít na jinou lavičku, než po které toužil.
     
    16:48
    Svou střelou se připomenul rychlík Nazem Kadri, který ovšem narazil na pravou tyčku minnesotské brány. To byla skvělá šance z levé strany.
    09:44 Mats ZUCCARELLO - 0:1
     
    09:44
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Už se zdálo, že Wild své přečíslení tři na jednoho kompletně překombinovali. Po pasu Kirilla Kaprizova se MATS ZUCCARELLO dostal do nemožného úhlu. Jenže brankář Philipp Grubauer stál po několika agresivních přesunech mimo postavení a nedokázal se naštelovat tak, aby ještě předvedl zákrok. Přesná střela Zuccarella proto znamená otevření stavu, vede hůře hrající tým. Asistence: Kirill Kaprizov a Victor Rask.
     
    08:25
    Další Dumbova pumelice zahrála na tyčku. Přestože Grubauer na puk dosáhl, jeho zákrok ještě neznamenal definitivní zažehnání problémů Avs.
     
    07:01
    Po ztrátě puku si Mikko Rantanen neodpustil podrážení a otupí tak dobrý vstup svého celku do zápasu.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 28. Compher (Girard, D. Toews), 43. Kadri (Rantanen, Makar) – 10. Zuccarello (Kaprizov, V. Rask), 33. Parise (Dumba, M. Foligno), 36. M. Foligno (Hartman), 52. Hartman (Kaprizov, Zuccarello), 53. Sturm (Bjugstad, Bonino), 58. Sturm


    Colorado Avalanche: Grubauer (Werner) – D. Toews, Makar, Byram, Girard, Graves, Timmins – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen (A) – Calvert, Kadri, Donskoi – Burakovsky, Compher, Ničuškin – Jost, Bellemare, O'Connor.
    Minnesota Wild: Kähkönen (Talbot) – Suter (A), Spurgeon (C), Brodin, Dumba, Soucy, Cole – Greenway, J. Eriksson Ek, Fiala – Kaprizov, V. Rask, Zuccarello – Parise (A), Hartman, M. Foligno – Sturm, Bonino, Bjugstad.

    Rozhodca: Chmielewski, Hebert – Gawryletz, Galloway