Tampa Bay – Carolina 3:0 (kon.) | Florida – Dallas 0:3 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 4:3 (kon.)
Toronto – Calgary 2:1 (po pr.) | Arizona – Anaheim 4:3 (2:1 po s.n.) | Colorado – Minnesota 2:6 (kon.)
St. Louis – LA Kings 1:2 (kon.)
koniec po predl.
Toronto Maple Leafs
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Calgary Flames
cz Štvrtok 25.02.2021, 01:10 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Hutchinson (Woll) – Rielly, Brodie, Dermott, Holl, Lehtonen, Bogosian – Hyman, Matthews, Marner – Kerfoot, Tavares, W. Nylander – Vesey, Engvall, I. Michejev – Barabanov, Boyd, Spezza.

    Calgary Flames: Rittich (Markström) – Giordano, R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Välimäki, Kylington – M. Tkachuk, E. Lindholm, Mangiapane – J. Gaudreau, Monahan, S. Bennett – Lucic, Backlund, Dubé – Nordström, Gawdin, Leivo.

    Rozhodčí: Meier, Markovic – Brisebois, Murchison.
     
    Krásné ráno všem fanouškům zámořské NHL. Toronto hostí na svém ledě Calgary, kterému bude chtít vrátit porážku z posledních dní. V brance je opět český brankář David Rittich, který se v týdnu stal prvním brankářem za posledních čtyřicet let, který v dresu Flames vychytal nulu proti Maple Leafs.
     
    Před startem duelu si ještě poslechneme klasicky kanadskou hymnu. Toronto dnes nastupuje v retro dresech, které vypadají velice dobře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Toronto vyhrálo vhazování a hned šlo do zakončení. Na levé straně se ke kotouči dostal Marner, ale jeho bekhend z úhlu na první tyčku zachytil Rittich.
     
    00:49
    Od modré čáry poslal svižné nahození Christopher Tanev. Puk byl ještě před Hutchinsonem lehce tečován, ale domácí brankář betony dobře zakročil.
     
    01:50
    Giordano nyní poslal přihrávku přes celé kluziště do útoku na Dubého, ale ten se do zakončení nakonec nedostal.
     
    02:32
    Leivo si nahodil kotouč o zadní mantinel a od pravého hrazení následně zakončoval. Pro Hutchinsona ale nešlo o nic nebezpečného.
     
    03:40
    Torontu se od prvních sekund nepovedlo dostat do útoku a spíše sledujeme snahy hostujícího Calgary.
     
    04:17
    Nyní nahazoval od levého mantinelu před branku Marner, ale šlo spíše o takovou slabou přihrávku. Rittich kotouč drží ve své lapačce.
     
    04:51
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Jimmy Vesey – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:10
    Začátek přesilové hry se Flames moc nevede, Torontu se povedlo již dvakrát vyhodit.
     
    05:43
    Stále se hosté neudrželi v útočné třetině, naopak Maple Leafs oslabení zvládají velice dobře a vyhazují jeden kotouč za druhým.
     
    06:43
    Ke konci přesilovky první střelecký pokus. Andrew Mangiapane se mezi kruhy otočil a zakončoval, ale jeho rána skončila na připraveném Hutchinsonovi.
     
    06:51
    Domácí v plném počtu.
     
    08:16
    Navrátilec do sestavy Hyman se dostal do první větší šance duelu! Po pravé straně si najel do útočné třetiny a svižně střílel na první tyčku, ale David Rittich si připsal dobrý zákrok.
     
    08:19
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Rasmus Andersson – 2 min., hákování).
     
    08:30
    Vyhozením hned po vhazování v oslabení se ukázalo také Calgary, které první přesilovku moc dobrou nemělo.
     
    08:57
    Marner zakončoval mezi kruhy a Jimmy Vesey ještě dorážel v brankovišti. Rittich ale udržel brankoviště a nadále je stav bezbrankový.
     
    09:37
    Následně dvakrát skončil kotouč mimo útočné pásmo Leafs. Více jak polovina přesilovky je u konce, Calgary nejspíše oslabení zvládne.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:22
    Na konci přesilovky se ke střeleckému pokusu od modré čáry dostal mladý obránce Lehtonen, ale jeho svižná rána skončila na zatím jistém Rittichovi.
     
    10:46
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Josh Leivo – 2 min., podrážení).
     
    11:33
    Toronto zatím nic nevymyslelo a dokonce se muselo bránit. Calgary ujelo v oslabení, ale Mangiapane nedostal ideální přihrávku do útoku.
     
    12:12
    Maple Leafs se následně pokoušelo něco vymyslet v útoku, ale opět k ničemu nedošlo a obránci Flames vyhodili.
     
    12:53
    Sam Bennett se poté dostal od levého mantinelu ke střeleckému pokusu, ale šlo spíše jen o takové nahození do lapačky Hutchinsona.
     
    13:38
    Engvall po otočce zakončoval z levého kruhu a Spezza se pokoušel stínit a poté i dorážet. Ani jedno ovšem nevyšlo a Rittich pokračuje v dobrých výkonech.
     
    14:33
    Tanev se nyní dostal ke střele od modré čáry, ale jeho svižné nahození skončilo na těle bránících hráčů.
     
    15:25
    Nylander dostal hodně prostoru u pravého mantinelu, ale jeho svižné zakončení po ledě skončilo jen na boční síti.
     
    16:12
    Pokračuje se ve vyrovnaném utkáním, které ale zatím moc nebezpečných situací nenabízí.
     
    17:12
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Noah Hanifin – 2 min., hákování).
     
    17:50
    Ani začátek třetí přesilovky v řadě nic moc nenabídl. Maple Leafs se nedostali do kombinace a kotouč brzy skončil mimo pásmo.
     
    18:25
    Calgary se poté zaskvělo další dvojicí vyhození pryč z obranné třetiny. Dnešní přesilovky Toronta jsou nevýrazné.
     
    19:12
    Matthews to zkoušel mezi kruhy a Rielly z pravého kruhu na konci přesilovky, ale Rittich svůj celek opět velice dobře podržel!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která nám nabídla čtyři přesilovky a hned tři na straně domácího celku. Moc nebezpečných situací jsme ovšem neviděli a stav se od úvodního vhazování dosud nezměnil.

    Střely na branku: 11:7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Aktivně do třetiny naskočili domácí, kteří se dostali do pásma a Justin Holl nahazoval od modré. V brankovišti se ale nikdo neprosadil.
     
    20:56
    Matthew Tkachuk nyní dobře dostal přihrávku na levé křídlo, ale zblízka se mu nepovedlo prostřelit domácího brankáře!
     
    21:56
    Morgan Rielly si nyní najel do útočné třetiny a měl několik možností, jak rozjet útok. Místo přihrávky dopředu si ale kotouč zbytečně stáhl a jen nahodil.
     
    22:13
    Barabanov si najel pro dorážku před brankou, ale Rittich své zaváhání napravil a betony parádně zakročil proti střele ruského útočníka.
     
    22:42
    Tentokráte šel do útoku Gaudreau, ale zakončoval Bennett. Tomu ale puk sjel a hostující útočník následně lehce zboural Hutchinsona v brance.
     
    23:13
    Leivo nabil na modrou čáru Giordanovi, který se do kotouče pořádně opřel. Hutchinson ale kotouč viděl a schoval jej v lapačce. Druhá třetina je zatím od obou celků aktivní.
     
    23:34
    Nyní útok Flames nevyšel a po icingu se bude vhazovat po pravici bývalého brankáře Jihlavy či Mladé Boleslavi.
     
    23:54
    Andrew Mangiapane se poté pokoušel dostat po pravém křídle do útoku, ale šance se nějakým způsobem lekl a proti bránícímu hráči nic moc nevymyslel.
     
    24:38
    Rielly dobře hledal Matthewse před brankou, ale bránící hráč dobře zakročil a Calgary mohou jít do protiakce.
     
    24:47
    Juuso Välimäki naznačil střelu a přihrál na pravý kruh volnému Dubému. Ten hned zakončoval, ale Hutchinson dnes chytá velice solidně a tuto rychlou akci přerušil zákrokem.
     
    25:42
    Zapomenutý Spezza dostal přihrávku do útoku, kde ale zkušený útočník neměl moc rychlosti a ani nezakončil. Na opačné straně ledové plochy byl v šanci Mangiapane, ale Hutchinson zůstal nepřekonán.
     
    26:05
    Velice solidní začátek druhé třetiny přerušuje komerční přestávka. Engvall šel nyní po pravé straně do pásma, ale po ledě šlo spíše o takovou přihrávku Rittichovi.

    Střely na branku: 17:11
     
    26:32
    Poprvé ukázal svoji rychlost a šikovnost Matthews. Americký útočník projel celé hřiště a na levém kruhu svižně zakončoval. Vítězem souboje opět David Rittich.
     
    27:53
    Po delší době se dostali ke střeleckému pokusu od modré čáry domácí, ale Bogosiana šla hodně mimo branku. Calgary následně vyhodilo na icing.
     
    28:22
    John Tavares nyní dostal přihrávku před branku, kde šel do kličky, ale jeho střelecká smůla pokračuje. Potřeba vyzdvihnout také přesunutí Ritticha, který si připsal další skvělý zákrok!
     
    29:05
    Mangiapane se dostal k volnému kotouči a mohl jít podél levého mantinelu do útoku, ale tam si s ním poradila obrana Maple Leafs.
     
    29:49
    Hosté udrželi pásmo na hranici ofsajdu a Josh Leivo si najel do střelecké pozice, ale Hutchinson vyrovnává souboj brankářů v tomto duelu.
     
    29:55
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Justin Holl – 2 min., podrážení).
     
    30:20
    Zatím to ale nevypadá na to, že speciální týmy by dnes mohly rozhodnout utkání. Gaudreau dal těžkou přihrávku a Maple Leafs vyhodili.
     
    31:01
    Kerfoot a Michejev se dostali do protiakce dvou na jednoho. Druhý jmenovaný dostal přihrávku do poloodkryté branky, ale Rittichovi se povedlo předvést další úžasný zákrok!
     
    31:50
    Od Calgary to ale byla opravdu nepovedená přesilová hra, která končí maximálně tak velkým zklamáním a poděkováním vlastnímu brankáři.
     
    31:55
    Hosté v plném počtu.
     
    32:53
    Alexandr Barabanov se teď vydal do úniku a stanul v tváří tvář Rittichovi. Toho nepřekonal ani on, střela po ledě skončila na betonech českého fantoma!
     
    33:52
    Po levé straně se nacpal před obránce Andrew Mangiapane a šel do zakončení, ale Hutchinson jeho nájezd pohodově ustál. Následně se strhla menší mela.

    Střely na branku: 24:14
     
    34:38
    Stále čekáme na první branku utkání a pomalu a jistě se dostáváme do závěru druhé třetiny. Oba brankáři dnes předvádějí velice dobré výkony.
     
    35:12
    Michael Hutchinson se tentokráte zaskvěl po střele mezi kruhy. Místo si udělal Gaudreau, ale jeho střela neprošla. Domácí brankář číslo tři si poradil až s dorážkou.
     
    36:31
    Poslední chvilky se ani jeden celek nemůže dostat do nějaké kloudné akce a spíše se jen nahazuje z jednoho pásma do druhého.
     
    36:57
    To přerušil až Nylander, který si do útoku najel po levé straně a z kruhu po stahovačce střílel do pozorného Ritticha.
     
    38:12
    Ilja Michejev se dostal do útoku podél pravého kruhu, kde se mu ale nepovedlo bekhendovým pokusem dostat puk za záda brankáře Calgary.
     
    39:22
    Puk do pásma Maple Leafs zavezl Dillon Dubé, ale ten následně nerozjel útočnou akci vedoucí ke střeleckému pokusu.
     
    39:59
    V posledních sekundách byla k vidění ještě šance Flames, ale Hutchinson vše pochytal a střelu možná chviličku po siréně z levé strany řešit nemusel. Giordano zakončoval nad.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí stejně jako ta první, stále čekáme na prvního úspěšného střelce. Útočná třetina poznamenána skvělými zákroky hlavně hostujícího Davida Ritticha. Ten drží Calgary ve hře o body, ale i jeho tým byl nebezpečný a Hutchinson se musel taktéž činit.

    Střely na branku: 26:18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Hned na startu třetí části tu máme icing hostujícího celku, a tak se hra přesouvá před branku Davida Ritticha.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:32
    Mark Giordano si dobře sjel před pravý kruh a zakončoval do vzdálenější šibenice. Branku se ale hostujícímu bekovi trefit nepovedlo.
     
    41:41
    Obléhání domácí branky bylo zakončeno až po minutě snažení, ale Monahan poslal na branku spíše takový propagační pokus.
     
    42:50
    Na startu třetí třetiny je o něco aktivnější Calgary, ale to se taktéž nedostalo do vedení. Kdo zlomí bezbrankové skóre?
     
    43:11
    Od pravého mantinelu si až před branku sjel Barabanov, ale Rittich zůstává nadále nepřekonán. Zblízka si zakončení pohlídal.
     
    43:57
    Matthew Tkachuk to zkoušel před pravým kruhem, ale jeho svižné zakončení zápěstím se do branky nedostalo.
     
    45:16
    Nějakou dobu se hraje bez přerušení a oba celky se pokouší být aktivní do útoku. Nějaké kombinační pokusy se ale moc nedaří.
     
    46:02
    Rittich si ramenem poradil s dalším pokusem od modré čáry, ale nebezpečí není zažehnáno. Maple Leafs nadále aktivně kombinuje v útočné třetině.
     
    46:44
    Lindholm udělal kličku u pravého kruhu a po ledě vyslal slabší střelu, která neměla parametry na to ohrozit brankáře Hutchinsona.
     
    47:21
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Matthew Tkachuk – 2 min., podrážení).
     
    47:40
    Calgary načalo další oslabení velice dobře a hned po pár sekundách se dostali ke kotouči, se kterým zakombinovali a následně jej poslali pryč.
     
    48:02
    Backlund se nyní dokonce dostal s pukem až před branku, ale u pravé tyčky nepřišlo vůbec nebezpečné zakončení.
     
    48:31
    V další akci v oslabení byl Mangiapane, jenž unikal do otevřené obrany a po stahovačce mezi kruhy střílel jen do připraveného Hutchinsona!
     
    49:21
    Hosté v plném počtu.
     
    50:49
    Dlouho se bojovalo o kotouč v útočné třetiny Toronta, ale domácí celek se nakonec k ničemu velkému nedostal. Jsme v poslední desetiminutovce základní hrací doby.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:42
    Rittich byl tentokráte pod menším tlakem v brankovišti, ale celou situaci ustál. Hra byla přerušena po souboji Anderssona a Matthewse za brankou.
     
    51:47
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Auston Matthews – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Rasmus Andersson – 2 min., hrubost).
     
    52:11
    Ve hře čtyř proti čtyřem začali aktivněji domácí, ale těm se nepovedlo zakončit. Přihrávka Tavarese na modrou čáru byla tečována mimo ledovou plochu.
     
    52:55
    Morgan Rielly dostal přihrávku na modrou čáru, dlouho mířil a nakonec střílel jen vedle branky a puk skončil na zadním mantinelu.
     
    53:40
    Na konci hry čtyř proti čtyřem se domácí dostali ke střeleckému pokusu z pravého kruhu, ale střela se do branky nedostala.
     
    54:31
    Oliver Kylington tvrdě pálil od modré čáry, ale jeho rána skončila jen nad brankou Michaela Hutchinsona.
     
    55:18
    David Rittich bude noční můrou domácích ve druhém utkání v řadě! Alexandr Barabanov jel opět sám na českého brankáře, ale tentokráte ho nepokořil bekhendovým zakončením!
     
    55:28
    Hned po vhazování se Calgary směrem dopředu nedomluvilo a píská se icing. Vhazovat se bude tak opět před českým brankářem, který nadále drží čisté konto.
     
    56:33
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak tomu se říká branka za pět dvanáct! Tkachuk našel zpoza branky volného ANDREWA MANGIAPANEHO, která byl mezi kruhy nebráněný. Na střelu si počkal, Hutchinsona překonal do levé šibenice. Asistence: Matthew Tkachuk a Elias Lindholm.
    56:33 Andrew MANGIAPANE - 0:1
     
    57:16
    Flames se hned dostávali do otevřené obrany podruhé, ale tentokráte se jim zakončit nepovedlo. Toronto má poslední chvilky na vyrovnání.
     
    57:50
    Michael Hutchinson opustil branku a Toronto to zkouší v šesti! Ve hře je i druhé čisté konto pro Davida Ritticha v řadě proti Torontu!
     
    58:32
    Toronto právě vstřelilo branku!
    To ale bohužel nepřijde, je vyrovnáno, ale po dosti nepřehledné a sporné situaci! Po závaru se prosadil WILLIAM NYLANDER, ale například Hyman dosti bránil Rittichovi v brankovišti. Asistence: Zach Hyman a Auston Matthews.
    58:32 William NYLANDER - 1:1
     
    59:06
    Lavička Flames si nakonec trenérskou výzvu nevzala a pokračuje se za vyrovnaného stavu. Flames se dostali do útoku, ale z levé strany puk do branky nedostali.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina nabídla dvě branky v úplném závěru, a tak uvidíme prodloužení, případně samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:42
    Elias Lindholm si po chvilce kombinační hry udělal prostor a nakonec se dostal ke střeleckému pokusu. Z levého kruhu ale Hutchinsona neprostřelil.
     
    61:06
    Toronto právě vstřelilo branku!
    První akce domácích brankou již skončila, a tak Toronto otáčí stav duelu a bere dva body! Trápící se WILLIAM NYLANDER to dnes rozsekl. V prodloužení si najel po levé straně před branku a zakončením k pravé tyčce ukončil duel. Asistence: Auston Matthews a Justin Holl.
    61:06 William NYLANDER - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Vyrovnané utkání nabídlo branky až v úplném závěru utkání. Michael Hutchinson i David Rittich chytali po celé utkání skvěle, ale oba kapitulovali na konci třetí třetiny každý jednou, i když český brankář dostal dosti smolnou branku. Prodloužení je už tak trochu loterie, dnes byli úspěšní domácí, rozhodl William Nylander.

    Střely na branku: 39:22
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Michael Hutchinson (TOR) – 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,5%, odchytal 60:15
    David Rittich (CGY) – 37 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,9%, odchytal 61:06
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Rittich (CGY) – 37 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,9%, odchytal 61:06
     
    Tři hvězdy utkání

    1. William Nylander (TOR) – 2+0
    2. Michael Hutchinson (TOR) – 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,5%
    3. David Rittich (CGY) – 37 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,9% (03:45:16)

    David Panuška

    Góly a asistencie: 59. W. Nylander (Hyman, Matthews), 62. W. Nylander (W. Nylander, Holl) – 57. Mangiapane (M. Tkachuk, E. Lindholm)


    Toronto Maple Leafs: Hutchinson (Woll) – Rielly, Brodie, Dermott, Holl, Lehtonen, Bogosian – Hyman, Matthews, Marner – Kerfoot, Tavares, W. Nylander – Vesey, Engvall, Michejev – Barabanov, Boyd, Spezza.
    Calgary Flames: Rittich (Zagidulin) – Giordano, R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Välimäki, Kylington – M. Tkachuk, E. Lindholm, Mangiapane – J. Gaudreau, Monahan, S. Bennett – Lucic, Backlund, Dubé – Nordström, Gawdin, Leivo.

    Rozhodca: Meier, Markovic – Brisebois, Murchison