Union Berlín – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Mainz – Augsburg 0:1 (kon.) | Leverkusen – Freiburg 1:2 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
0:1 (0:1)
FC Augsburg
cz Nedeľa 28.02.2021, 15:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Augsburgu, který svého soupeře porazil výsledkem 1:0. Tento duel tak rozlouskla jediná branka, kterou zavinil domácí brankář Zentner, který před inkasovanou brankou daroval míč soupeři. Mohuč se také v průběhu druhého poločasu pokoušela s nepříznivým výsledkem něco udělat, jenomže se jí to nepovedlo. Soupeř totiž celý zápas vycházel z fungující obrany, která Mohuč pustila pouze do jedné vyložené šance, jenž skončila pouze na tyči. (17:22:16)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:7.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Daniel Caligiuri, přichází Marco Richter.
     
    90+3
    Jsme za polovinou nastaveného času. FSV Mohuč stále dominuje, přičemž je s míčem kousek od pokutového území, kde ovšem číhá přesila protihráčů.
     
    90+2
    Práce pro Gikiewicze, který si ovšem dokázal se zablokovanou střelou poměrně jednoduše poradit a míč poslal na opačnou polovinu.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    88
    Domácí mohli soupeřovu chybu potrestat! Onisiwio se totiž natlačil do zakončení, které Gikiewicz dokázal vyrazit pouze na tyč!
     
    87
    Do zajímavé šance se před malým momentem dostal hostující Gregoritsch, který se pokoušel o zakončení pravou nohou, jenž směřovalo do tyče.
     
    85
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Florian Niederlechner, přichází Michael Gregoritsch.
     
    84
    Další snadná práce pro brankáře Gikiewicze, který se postaral o odkop na opačnou polovinu. Tam si hodně agresivním způsobem počínal domácí da Costa.
     
    83
    Niakhaté to poté zkoušel vysokým nákopem na druhou stranu, kde měl plné nohy a ruce právě hostující Uduokhai, který nakonec odehrál míč k brankáři.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Mohuč sice má častěji míč na svých kopačkách, jenomže k vyloženým šancím to stále nevede.
     
    81
    Nyní jsme ovšem sledoval nepovedenou kombinaci domácích, po kterém se Gumny pokoušel rozjet rychlý protiútok, který přinesl nepřesnou nahrávku.
     
    80
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Danny Latza, přichází Jonathan Burkardt.
     
    79
    Domácí celek poté rozjel kombinaci na vlastní polovině, při které to na sebe vzal Barreiro. Tomu se nabídl Mwene, jenž okamžitě přeposlal na Niakhatého.
     
    77
    Augsburgu se přesto povedlo udržet míč na útočné polovině. Z toho pramenil zisk autového vhazování, které si vzal na starost obránce Uduokhai.
     
    75
    Nyní jsme pro změnu sledovali odkop od kopačky brankáře Gikiewicze. Tomu se povedlo odehrát míč na druhou stranu, kde se ovšem prosadil Barreiro.
     
    73
    Poté se k míči dostal také hostující brankář Gikiewicz, který odkopával na pravou stranu. Tam se nacházel Caligiuri, který se ovšem daleko nedostal.

    David Suchý

    Góly: 25. Hahn (Niederlechner)

    Karty:   44. Latza (MAI) – 45. Framberger (AUG)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:7.
    1. FSV Mainz 05: Zentner – Niakhaté, Bell (64. Boëtius), St. Juste – Mwene, Barreiro, D. da Costa, Latza (C) (80. Burkardt) – Stöger, Onisiwo – Ádám Szalai (64. Glatzel).
    Náhradníci: Dahmen – Brosinski, Boëtius, Burkardt, Öztunali, Glatzel, Hack, Kunde Malong.

    FC Augsburg: Gikiewicz – Framberger (68. Gumny), Gouweleeuw (C), Uduokhai, Pedersen – Strobl, R. Khedira – D. Caligiuri (90+3. Richter), Bénes (68. Oxford), Hahn – Niederlechner (85. Gregoritsch).
    Náhradníci: Koubek – Gruezo, Gregoritsch, Gumny, Vargas, Suchý, Sarenren-Bazee, Richter, Oxford.

    Rozhodca: Schlager – Waschitzki, Unger