Frankfurt – Stuttgart 1:1 (kon.) | Freiburg – Lipsko 0:3 (kon.) | Hertha – Augsburg 2:1 (kon.)
Hoffenheim – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 0:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 4:2 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
2:1 (2:1)
VfL Wolfsburg
cz Sobota 06.03.2021, 15:30 • PreZero Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:37:41)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 4 – 5
    Střely mimo: 5 – 12
    Držení míče. 40 % – 60 %
    Rohové kopy: 2 – 6
    Ofsajdy: 0 – 6
    Fauly: 13 – 15
    Žluté karty: 2 – 4
    Červené karty: 0 – 1.
     
    Čtvrtý zápas bez porážky v řadě znamená pro Hoffenheim upevnění jedenáctého místa a reálnou naději na budoucí posun vpřed. Wolfsburg je poražen poprvé po devíti kolech, ale v tabulce zůstává třetí.
     
    Wolfsburg před třemi dny vypadl z poháru a dnes utrpěl také první ligovou porážku od třetího ledna. Na hřišti v Sinsheimu doplatil na horší úvod, v němž inkasoval od Baumgartnera. Jediný gól hostů dal ve třiadvacáté minutě v úniku Weghorst, jenž se zároveň stal asi nejsmutnějším mužem zápasu. Po druhé asistenci Kadeřábka a zásahu Kramariće totiž nedal hned několik velkých šancí a nezabránil porážce 1:2. Nic na tom nezměnil ani fakt, že se celá druhá půle hrále jen na jednu branku. Hoffenheim to zvládl ubetonovat až do závěrečného hvizdu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Na přímý kop si míč postavil dánský legionář Robert Skov. Levačkou se do brány netrefil, ale vzhledem k závěrečnému hvizdu už ho to trápit nemusí.
     
    90+4
    Casteels šel po vyražené hlavičce Brookse dopředu na rohový kop, ale pak musel sprintovat zpátky za unikajícím Dabburem. Toho nakonec zezadu agresivně sestřelil Otávio a okamžitě za to uviděl červenou kartu.
     
    90+3
    Hosté už nic nevymýšlí a ze všech možných pozic nakopávají dlouhé míče do šestnáctky. Celý zápas však platí, že tam téměř všechny vzdušné souboje vyhrává obrana TSG.
     
    90+2
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Sebastian Rudy, přichází Melayro Bogarde.
     
    90+2
    Sebastian Rudy chtěl vysunout Dabbura, jenže to od něj nebylo přesné. Lepší by asi bylo zpracovat si míč a na pár vteřin uklidnit hru.
     
    90+1
    Od tříbodové radosti dělí Hoffenheim ještě čtyři nastavené minuty. V první z nich odhlavičkoval Grillitsch centr Joaa Victora.
     
    90
    Baku trochu zahnal Mehmediho, který nezvládl přihrát před branku z plného sprintu. Moc času na vyrovnání mužstvu z Dolního Saska už nezbývá.
     
    89
    Před Weghostem se najednou zjevil jeden z vracejících se protihráčů, jenž uklidnil situaci malou domů na Olivera Baumanna.
     
    88
    Paulo Otávio byl pozdě v souboji s Kadeřábek, ve kterém českého reprezentanta stihl trefit rukou do hlavy. Je z toho další karta.
     
    87
    Nenápadnou akci Wolfsburgu nebezpečně zakončoval stojící Weghorst, kterému pomohlo spoluhráčovo sklepnutí hlavou. Baumann šel ale rychle na zem a rukou jedovatou střelu vyrazil.
     
    86
    Už několikátý faul pro žlutě napomenutého Dabbura. Zákrok na Bakua však nebyl důvodem k udělení druhé karty.
     
    85
    Sessegnon dobře vystoupil proti centru Joaa Victora. Hoffenheim konečně může podržet míč, protože Mehmedi fauloval Dabbura.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Xaver Schlager, přichází Bartosz Białek.

    Michal Břuchanský

    Góly: 8. Baumgartner (Kadeřábek), 41. Kramarić (Kadeřábek) – 23. Weghorst (X. Schlager)

    Karty:   70. R. Sessegnon (HOF), 80. Dabbur (HOF) – 30. Steffen (WOF), 65. Lacroix (WOF), 72. X. Schlager (WOF), 88. Otávio (WOF)   90+4. Otávio (WOF)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:12. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 13:15.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Nuhu, Grillitsch, Richards – Kadeřábek, Rudy (90+2. Bogarde), Baumgartner, Samassékou, John (53. R. Sessegnon) – Bebou (77. Skov), Kramarić (77. Dabbur).
    Náhradníci: Philipp – Adamjan, Belfodil, Bogarde, Brenet, Dabbur, R. Sessegnon, Skov.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Mbabu (46. Joao Victor), Lacroix, Brooks, Otávio – X. Schlager (84. Białek), Arnold – Baku, Gerhardt (46. Mehmedi), Steffen (71. Ginczek) – Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Białek, Brekalo, Ginczek, Guilavogui, Mehmedi, Philipp, Joao Victor, Siersleben.

    Rozhodca: Schmidt – Günsch, Schiffner