Metz – Rennes 1:3 (kon.) | Nice – Marseille 3:0 (kon.)
koniec
FC Metz
1:3 (0:2)
Stade Rennes
cz Sobota 20.03.2021, 13:00 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Ligue 1 Uber Eats • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Stade Rennes, které svého soupeře porazilo výsledkem 3:1. Hostující celek si tento zápas pořádně zkomplikoval, v úvodu druhého poločasu totiž přišel o vyloučeného Dokua. Méty tak hrály dlouhou početní převahu, avšak ani to jim nepřineslo kýženou kontaktní branku. Hostující celek totiž dnes předvedl hodně zodpovědný výkon, díky kterému se mu povedlo vybojovat tři body a také získat čisté konto, navíc v závěru své vedení pečetil další brankou, poté přeci jenom inkasoval. (14:51:01)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:10.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Útočným faulem si před malým momentem pomohl hostující Tait, který se tak musí vracet zpět za míč, neboť soupeř zahrává standardní situaci.
     
    90
    Méty právě vstřelily branku!
    A také domácí celek se prosazuje! Do pokutového území totiž přiletěl centr, který se vrátil proti noze na PAPU NDIAGU YADEHO. Ten si levačkou zpracoval míč, načež ho dokonale poslal přesně k levé tyči, kam se hostující brankář Gomis nedokázal ideálně natáhnout.
     
    88
    Rennes právě vstřelilo branku!
    O vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! Do úniku se totiž dostal hostující útočník SEHROU GUIRASSY, který se tělem dokázal natlačit přes posledního protihráče, načež se mu jednoduchým zakončením povedlo vyzrát na vyběhnuvšího brankáře Caillarda.
     
    87
    Míč se poté znovu dostal mimo hrací plochu, což znamenalo další autové vhazování. K němu se postavil hostující Truffert, který našel del Castilla.
     
    85
    Centonze si v šestnáctce našel prostor k hlavičce, kterou ovšem poslal vysoko nad branku. Domácí se dostávají ke střelám, ty ale nejsou nejpřesnější.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Alfred Gomis (Stade Rennes FC).
     
    84
    Snadná práce pro hostujícího brankáře, kterému se navíc povedlo nasbírat cenné vteřinky. Krátce poté jsme sledovali prudký odkop na opačnou polovinu hřiště.
     
    83
    Za obranu si poté dokázal seběhnout domácí Lea, který to zkoušel pravou nohou, jenomže trefil pouze protihráče do nohy. Gomis tak znovu nezasahoval.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen poslední desetiminutovka. Méty se sice s míčem drží na polovině soupeře, jenomže k ničemu nebezpečnému to nevede.
     
    81
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin Bourigeaud, přichází Romain Del Castillo.
     
    80
    V posledních minutách sledujeme celkem dost nepřesností. Po další z nich se směrem kupředu vydal domácí Boulaya, který se přesto daleko nedostal.
     
    79
    Míč se v krátkém časovém sledu znovu dostal do zámezí, tentokráte z toho bylo autové vhazování pro Stade Rennes, ke kterému se postavil zadák Traoré.
     
    77
    Sledovali jsme odkop od hostující branky, přičemž míč zamířil daleko na opačnou stranu hrací plochy, kde se ve vzdušném souboji dokázal prosadit Aguerd.
     
    75
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Stade Rennes stále vede dvoubrankovým rozdílem, domácí se horko, těžko dostávají do šancí.
     
    74
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Sehrou Guirassy.
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Flavien Tait, přichází Dalbert.
     
    73
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází John Boye, přichází Matthieu Udol.
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Lamine Gueye, přichází Papa Ndiaga Yade.
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Thomas Delaine, přichází Pepe Sarr.

    David Suchý

    Góly: 90. Yade (Udol) – 18. Doku (Terrier), 38. Terrier (pen.), 88. Guirassy

    Karty:   84. A. Gomis (REN)   51. Doku (REN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:10.
    FC Metz: Caillard – Boye (C) (73. Udol), Bronn, Kouyaté – Centonze, Maïga, Pajot, Delaine (73. Sarr) – Boulaya – Vagner (68. Leya Iseka), L. Gueye (73. Yade).
    Náhradníci: Ba – Ambrose, Angban, Fofana, Leya Iseka, Maziz, Udol, Sarr, Yade.

    Stade Rennes: A. Gomis – H. Traoré, Da Silva (C), Aguerd, Truffert – N'Zonzi, Bourigeaud (81. Del Castillo) – Tait (74. Dalbert), Camavinga, Terrier (74. Guirassy) – Doku.
    Náhradníci: Salin – Del Castillo, Dalbert, Siliki, Nyamsi, Maouassa, Hunou, Guirassy, Martin.

    Rozhodca: Delajod – Jeanne, Courbet