Bayern – Stuttgart 4:0 (kon.) | Brémy – Wolfsburg 1:2 (kon.) | Frankfurt – Union Berlín 5:2 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Dortmund 2:2 (kon.) | Schalke – Mönchengladbach 0:3 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
5:2 (4:2)
1. FC Union Berlín
cz Sobota 20.03.2021, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:38:23)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 5 – 8
    Střely mimo: 4 – 16
    Držení míče: 55 % – 45 %
    Rohové kopy: 2 – 4
    Ofsajdy: 2 – 2
    Fauly: 9 – 10
    Žluté karty: 1 – 2.
     
    Frankfurt zvítězil poprvé od dvacátého února a v tabulce si upevnil své čtvrté místo, protože pátý Dortmund v souběžně hraném utkání jenom remizoval v Kolíně. Union nevyužil možnost posunout se před Leverkusen a zůstává sedmý.
     
    Střely celkem: 9:24. Střely na branku: 5 – 8. Góly 5:2 Tato stručná statistika stačí na zhodnocení celého zápasu, který byl pro Union hodně smolný. Berlíňané se nesložili z Jovićova gólu ve druhé minutě a díky Krusemu okamžitě vyrovnali. Jeden z rozhodujících momentů přišel v 35. minutě, kdy byl Luthe překonán malou domů od spoluhráče Andricha. Než se hosté vzpamatovali, tak jim v síti přistály i střely Kostiće a Andrého Silvy. Kruse svým druhým gólem ještě stihl do přestávky snížit, ale na víc už se Union nezmohl. Co na tom, že měl celou druhou půli herně navrch. Střelecké štěstí nepřálo a střídající Zuber dovršil jeho zmar gólem v nastavení.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Andrich si vypíjí kalich hořkosti až do dna. Zprava cílil na zadní tyč, ale Trapp ho pravou nohou vychytal. Jen o pár vteřin dříve přitom vyčapal i Knocheho.
     
    90+2
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Pětigólový příděl si Union snad ani nezaslouží. Knoche byl ve vlastním vápně napadán hned trojící protihráčů. Ve snaze přihrát navíc podklouzl a odevzdal míč Chandlerovi, který ještě našel v lepší pozici STEVENA ZUBERA. Ten nastavil pravou nohou a doklepl míč mimo Lutheho dosah.
     
    90+1
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Dajči Kamada, přichází Ajdin Hrustic.
     
    90
    Druhá půle bude trvat ještě čtyři nastavené minuty. Moc prodlev přitom po změně stran nebylo.
     
    89
    A aby toho nebylo pro nešťastníka Roberta Andricha málo, tak si za sražení Hasebeho prohlédl žlutou kartu. Šlo o souboj u středového kruhu.
     
    88
    Robert Andrich bude chtít na tento duel co nejdříve zapomenout! Nyní mohl svůj vlastenec odčinit vstřeleným gólem do správné brány, jenže po nahrávce Trimmela zasáhl z prvního doteku horní tyč.
     
    88
    Kevin Trapp skvěle zajistil N´Dicku, který rychlostně nestačil na Enda. Třicetiletý gólman zahrál ve skluzu za postranní čáru.
     
    87
    Hráči Unionu už vypadají smíření s osudem. Přes vytrvalý tlak ve druhé půli je téměř stoprocentně jisté, že si body nepřipíšou.
     
    86
    Andrich rozdal míč napravo, kde byl Friedrich úplně sám. Centr letěl na Cedrica Teucherta, jenž dostal za faul na Ilsankera žlutý trest.
     
    85
    Endo donutil Hasebeho k přihrávce hlavou, kterou zahnal Ilsanekra. Ten si pod tlakem u rohového praporku ale poradil na výbornou.
     
    84
    Předchozí Acheho faul malinko rozohnil domácího trenéra Adiho Hüttera, kterého sudí Schmidt zkrotil až žlutou kartou.
     
    83
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Julian Ryerson, přichází Marius Bülter.
     
    82
    Evan N'Dicka odhlavičkoval Schlotterbeckův centr na Chandlera a ten odkopl míč do středu hřiště, kde Ache šlapákem atakoval Friedricha.

    Michal Břuchanský

    Góly: 2. Jović (Kostić), 35. Andrich (vla.), 39. Kostić (André Silva), 41. André Silva (Kamada), 90+2. Zuber (Chandler) – 7. M. Kruse (Ryerson), 45+3. M. Kruse (Friedrich)

    Karty:   72. Hasebe (FRN) – 86. Teuchert (UNB), 89. Andrich (UNB)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 4:16. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:10.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – Ilsanker, Hasebe (C), N'Dicka – Barkok (77. Ache), Rode, Kamada (90+1. Hrustic), Sow, Kostić – André Silva (77. Chandler), Jović (77. Zuber).
    Náhradníci: Bördner, Schubert – Ache, Hrustic, Chandler, Zuber, Willems.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich, Knoche, N. Schlotterbeck – Trimmel (C), Prömel (71. Griesbeck), Andrich, Ingvartsen (61. Endo), Ryerson (83. Bülter) – Pohjanpalo (61. Teuchert), M. Kruse.
    Náhradníci: Karius – Bülter, Dajaku, Endo, Gentner, Griesbeck, Hübner, Teuchert, Musa.

    Rozhodca: Schmidt – Thielert, Leichner