Bournemouth – Southampton 0:3 (kon.) | Everton – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Everton FC
0:2 (0:0)
Manchester City
cz Sobota 20.03.2021, 18:30 • Goodison Park, Liverpool • FA Cup • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:25:29)
     
    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:8.
     
    Je konec! Manchester City po velkém boji zvládl duel na půdě Evertonu a po vítězství 2:0 postupuje do semifinále FA Cupu. Dlouho se čekalo na úvodní možnost. Tu měl po rychlé akci Sterling, ale domácí brankář jeho projektil vyrazil na roh. Everton pak pokračoval v urputné defenzivě na hranici velkého vápna. Guardiolův celek se však dočkal v 85. minutě, kdy se z dorážky trefil Ilkay Gündoğan. Everton poté musel otevřít hru a z brejku jej potrestal Kevin de Bruyne!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Foden se dostal až k rohovému praporku, kde ukázal svou technickou zdatnost a nenechal se od míče odstavit. Guardiolův celek už kontroluje své vedení.
     
    90+2
    Everton se ihned po výkopu vydal do útoku. Za vysokým nákopem na hranici velkého vápna sprintoval Iwobi, ale Laporte před ním hlavou zahrál do rukavic brankáře.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
    90. Kevin De BRUYNE - 0:2
     
    90
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Manchester City pomaličku může začít slavit postup! Hosté se vydali do rychlého protiútoku. Do vápna se dostal KEVIN DE BRUYNE a tvrdou střelou pod břevno nedal brankáři šanci!
     
    90
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Gündogan, přichází Rodri.
     
    89
    Everton se vydal vpřed se zajímavým protiútokem. Z levé strany zkoušel zakončit Calvert-Lewin, ale jeho technickou střelu zablokoval Aymeric Laporte.
     
    88
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Holgate, přichází Iwobi.
     
    87
    Fotbalisté Manchesteru City už opět hrají s míčem na kopačkách a vůbec nechtějí pustit domácí Everton do útoku. Celek z Liverpoolu to bude mít hodně těžké.
    85. Ilkay GÜNDOGAN - 0:1
     
    85
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Manchester City se pět minut před koncem dnešního souboje dostává do vedení! Hosté míč do branky opravdu dotlačili! Kevin De Bruyne upadl na hranici velkého vápna, ale do zakončení se dostal Foden. Jeho pokus orazítkoval břevno, ale dotírající ILKAY GÜNDOGAN míč hlavou dorazil do prázdné branky!
     
    84
    Phil Foden tentokrát napřáhl ke střele zpoza velkého vápna. Jeho projektil ještě lehce tečoval Godfrey, ale domácí brankář si s tečovanou střelou poradil.
     
    83
    Mahríz kouzlil na pravé straně s míčem u kopačky, jenže nikdo v černém dresu se mu pohybem nepřihlásil o spolupráci. Everton pouze drží pevný blok.
     
    82
    Také Mahríz se dostal do šestnáctky, jenže tam mu najednou došly nápady a obrana Evertonu zvládla další těžkou situaci před svou brankou.
     
    81
    Foden se skvěle uvolnil na levé straně a poslal prudký centr na malé vápno. Skvěle postavený Mina míč bez přípravy odkopl ven ze šestnáctky.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 85. Gündogan, 90. De Bruyne

    Karty:   24. Allan (EVE), 76. Gomes (EVE) – 58. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:8.
    Everton FC: Virginia – Holgate (88. Iwobi), Mina, Godfrey – Coleman, Gomes, Allan, Digne – Sigurdsson – Calvert-Lewin, Richarlison
    Náhradníci: Broadhead, Davies, Iwobi, John, Keane, Leban, Nkounkou, Onyango, Tyrer

    Manchester City: Steffen – Walker, Laporte, Dias, Zinčenko – Silva (64. Mahríz), Fernardinho, Gündoğan (90. Rodri) – Sterling (80. De Bruyne), Jesus, Foden
    Náhradníci: Ederson, Torres, Stones, Rodri, Mendy, Mahríz, De Bruyne, Cancelo, Agüero

    Rozhodca: Oliver – Betts, Masseyová