Blansko – Varnsdorf 2:0 (kon.) | Třinec – Dukla Praha 2:2 (kon.) | Prostějov – Vlašim 3:5 (kon.)
Vyšehrad – Chrudim 0:4 (kon.)
koniec
1. SK Prostějov
3:5 (2:2)
FC Sellier & Bellot Vlašim
cz Sobota 03.04.2021, 16:30FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    S těmito slovy se s vámi pro dnešek z prochladlého stadionu Za Místním nádraží loučím, ale myslím, že dnešní mač byl to nejlepší možnou pozvánkou na naše další přenosy z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, k jejichž sledování vás srdečně zvu. (18:28:56)
     
    Tak to bylo něco! Vydatná osmigólová přestřelka je u konce a má mnohem sladší a šťastnější konec pro Vlašim, která skórovala na Hané celkem pětkrát a odváží si pod Blaník velmi cenné tři body. Utkání se opravdu od začátku do konce neslo v ofenzivním duchu, příliš se nepřerušovalo, nezdržovalo a nefaulovalo. Reklama na druholigový fotbal se vším všudy, která rozhodně nepotěšila žádného fanouška defenzivního fotbalu.

    Středočeši byli po notnou dávku druhé půle jasně horším a pasivnějším týmem, Prostějov dokonce dostal míč potřetí i do sítě, ale branka pro atak na gólmana uznána nebyla. A závěrečný gólostroj nastartoval výstavním zásahem Fortune Bassey. Poté už Hanáci mysleli spíš dopředu a zadní vrátka nechávali pohříchu dokořán otevřená. Do nich nejprve vlétl Nedžad Zinhasovič a zasadil Moravanům čtvrtý zásah, dílo zkázy chvíli poté dokonal hlavičkou Ladislav Janda, jehož pokus si do vlastní sítě srazil Michal Sečkář. Prostějov zásluhou svátečního střelce a nádherné ráně z dálky v podání Romana Baly snížil, manko už pro něj bylo ale příliš vysoké. S Vlašimí tedy prohrál 3:5 a doma zapsal letos pouze jedinou výhru.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Toho se ujal Zapletal ale tentokrát se míč do blízkosti branky Vlašimi nedostal, je rozhodnuto!
     
    90+3
    Dlouhý centr Koudelky z rohu vyboxoval Markovič a bude se rozehrávat totožná situace z druhé strany.
     
    90+2
    Na kopačkách Prostějova už je patrná křeč, i když snaha se mu upřít rozhodně nedá.
     
    90+1
    Nový muž na hřišti v zeleném dresu Filip Firbacher už měl před sebou jen jediného hráče Prostějova, ale nevěřil si na souboj a celou akci sám zazdil.
     
    90+1
    Nastavovat se bude ještě pět minut!
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Fortune Bassey, přichází Lukáš Zukal.
     
    89
    Prostějov neskládá zbraně a zkouší to úplně odevšad. Píchal to ale přeci jen přehnal s důrazem, zajel do Markoviče, který už držel míč a rozehrávat bude Vlašim.
     
    88
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Marek Červenka, přichází Filip Firbacher.
     
    88
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Nebo že by to Hanáci ještě zkusili? Po závaru před brankou se míč odrazil k Zapletalovi, ten ho lehce ťukl směrem k ROMANU BALOVI, který stál na hranici pokutového území. Prostějovský bek do míče píchl kopačkou a ten krásně zapadl za bezmocného Markoviče.
     
    86
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Tak to je den pro vlašimského kapitána Ladislava Jandu! Tentokrát se vyskytl přesně tam, kde měl, a zakončoval hlavou, s přispěním domácího Michala Sečkáře se míč dostal do domácí sítě popáté, tady je hotovo!
     
    85
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Vlašim navyšuje vedení a jde do trháku! Středočeši využívali okének v obraně Prostějova ve svůj prospěch a jeden pasů mířících do vápna si našel přesně včas naběhnutý NEDŽAD ZINHASOVIČ a nekompromisně ho v obrovské rychlosti poslal do sítě. Vypadá to, že prostějovské trápení na domácím hřišti se opět prohloubí.
     
    82
    Rychlonožka Píchal podstoupil rychlostní souboj s Broukalem, v rozhodný moment do něj ale zajel a poslal ho nedovoleně k zemi.
     
    81
    Zinhasović se vymanil ze sevření Baly a vypálil, mířil ale přímo do středu branky, kde operoval Mucha.
     
    80
    Famózní rychlý návrat Blechy zastavil a čistě zneutralizoval protiakci Matouška, skvělá práce do obrany.
     
    80
    Ten zahrával Blecha, načechral ho až za zeď, odkud ho ale Bala odrazil vysoko nahoru. Hned poté si jeho dráhu pohlídal Mucha a sebral ho do rukavic.

    Adam Kodet

    Góly: 9. Zlatohlávek, 21. Zlatohlávek, 88. Bala – 12. Průcha, 38. Janda, 72. Bassey, 85. Zinhasović, 86. Sečkář (vla.)

    Karty:   30. Koudelka (PRO) – 31. Průcha (VLA), 66. Ruml (VLA)


    1. SK Prostějov: Mucha – Machynek (78. Langer), Bala, Sus (C), Stříž (78. Sečkář) – Matoušek, Kopřiva, Spáčil, Jurásek (64. Zapletal) – Zlatohlávek (40. Píchal), Koudelka.
    Náhradníci: Bárta – Dittmer, Langer, Sečkář, Píchal, Zapletal.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Markovič – Broukal, J. Štochl, P. Breda – Blecha, Průcha, Zinhasović, Janda (C) – Jurásek (63. Ruml) – Červenka (88. Firbacher), Bassey (90+1. Zukal).
    Náhradníci: Řehák – Zukal, Daniel Kozel, Křišťan, Ogiomade, Ruml, Firbacher.