Blansko – Varnsdorf 2:0 (kon.) | Třinec – Dukla Praha 2:2 (kon.) | Prostějov – Vlašim 3:5 (kon.)
Vyšehrad – Chrudim 0:4 (kon.)
koniec
FC Slavoj Vyšehrad
0:4 (0:2)
MFK Chrudim
cz Sobota 03.04.2021, 16:30 • Stadion Evžena Rošického (Strahov), Praha 6 • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Stejně jako v minulém střetnutí těchto dvou celků skóre rozhodně neodpovídá hernímu projevu. Vyšehrad byl po většinu utkání aktivnější, jenže na konci obou poločasů během pár minut několikrát v obraně propadl a i za přispění trochy štěstí dokázala Chrudim všech těchto pochybení tvrdě využít. Po dvou trefách Jua i Mužíka tak můžou Východočeši slavit výhru 4:0, byť jim radost trochu kazí zranění jejich dosud neotřesitelné brankářské jedničky Lukáše Mrázka, který dohrál již po deseti minutách a nakonec s pochroumanou nohou musel odjet do nemocnice.

    Na počtenou se s vámi loučí David Sokol. (18:28:39)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Tak nakonec se ještě Východočeši k jednomu útoku dostali a je z toho čtvrtý gól. Nádherný balón za obranu dostal Vojtěch Řezníček, který uháněl sám na Kafku. Svoje zakončení sice hrubě nezvládl, domácí brankář ale smolně vyrazil pouze k LADISLAVU MUŽÍKOVI, od kterého se balón odrazil až za brankovou čáru.
     
    90+2
    Egert zastavil zřejmě poslední průnik Chrudimi, Vyšehrad ještě zkusí jeden útok.
     
    90+1
    Breda na levé straně klidní hru.
     
    90+1
    Bude se hrát ještě dvě minuty.
     
    90
    Suchan pod tlakem Řezníčka musel jen odkopnout do zámezí.
     
    89
    Hašek hledal z pravého křídla Fofanu, který si udělal výlet až do pokutového území, k míči se ale dřív dostala hlava jednoho z domácích beků.
     
    87
    Nicméně teď ale k trefě měli Pražané nejblíž za celý zápas. Rychlou kombinaci na jeden dotek posílal Drobílek do běhu na Zaradnyho, který z úhlu zkoušel překvapit Zímu. Polský útočník ovšem nakonec o několik centimetrů minul brankovou konstrukci.
     
    86
    Na závěr utkání nám ještě nad Strahovem vysvitlo slunce, radost z něj ale nejspíš budou mít jen hosté, domácí se i přes nesmírnou snahu nedokázali dostat ani k jednomu gólu.
     
    84
    Chrudim právě vstřelila branku!
    A je definitivně rozhodnuto. K míči se v pokutovém území dostal jeden z dnešních nejaktivnějších hráčů LADISLAV MUŽÍK, který si seběhl na pravou stranu malého vápna a z úhlu napálil míč pod víko. František Kafka neměl sebemenší šanci.
     
    83
    Za potlesku svých spoluhráčů opouští hřiště dnešní chrudimský hrdina Ju Kang-Hjon, na hřišti jej nahrazuje Roman Čáp.
     
    82
    To se nám to najednou rozžlutilo. Tentokrát dostává barevný kartónek za útočný faul hostující David Breda (CHR).
     
    80
    Brutální zákrok Josefa Jakaba (VYS)! Domácí hráč v souboji o míč málem překopnul Mužíkovi holenní kost a poprávu dostává druhou žlutou kartu v utkání. Hostující forvard se s hodně bolestivou grimasou naštěstí vrací do hry.
     
    79
    V témže přerušení domácí střídají a opět dvakrát najednou, ze hřiště odchází Adam Alexandr a Dominik Kříž, nahrazují je Samuel Kulig a Jan Schneider.
     
    79
    Máme tu další žlutou kartu utkání, tentokrát si ji vysloužil domácí Tomáš Egert (VYS).
     
    78
    Zaradny dostal přihrávku od Jakaba dost na paty a i když zkoušel začarovat na hranici vápna, míč neudržel.
     
    76
    Vyšehradu se rozhodně nedá upřít odhodlání, když opomineme těch několik málo minut na konci druhého poločasu, kdy dvakrát za sebou udeřil Ju, rozhodně jsou dnes domácí aktivnějším celkem, a to poměrně výrazně. Ale jak se omílá v podstatě od vzniku organizovaného sportu, hraje se na góly. A ty zatím mluví jasně ve prospěch hostí.
     
    75
    Drobílek, který po Černém převzal kapitánskou pásku, nyní svištěl skrz zálohou Chrudimi dopředu, jakmile ale předal míč svým spoluhráčům, dokázali jej hosté vybojovat zpět.

    David Sokol

    Góly: 41. Kafka (vla.), 45+3. Kang-hjon, 84. Mužík, 90+2. Mužík

    Karty:   22. M. Černý (VYS), 73. Jakab (VYS), 79. Egert (VYS) – 43. Kang-hjon (CHR), 82. D. Breda (CHR)   80. Jakab (VYS)


    FC Slavoj Vyšehrad: Kafka – Šandera (46. Suchan), Stropek, Egert – Alexandr (79. Kulig), M. Černý (C) (65. Drobílek), Jakab, D. Procházka, Kříž (79. Schneider) – Vandas (65. Zaradny), Králíček.
    Náhradníci: Ordelt – Kulig, Suchan, Drobílek, Zaradny, Schneider, Košút.

    MFK Chrudim: Mrázek (C) (12. Zíma) – Hlavsa (58. Řezníček), D. Hašek, Vencl, Fofana – Verner, T. Dostálek (58. Látal) – Sokol, D. Breda, Mužík – Kang-hjon (83. Čáp).
    Náhradníci: Zíma – Kopecký, Látal, Řezníček, Juliš, Čáp.

    Rozhodca: Hanousek – Kříž, Černoevič