Granada – Villarreal 0:3 (kon.) | Real Madrid – Eibar 2:0 (kon.) | Osasuna – Getafe 0:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
2:0 (1:0)
SD Eibar
cz Sobota 03.04.2021, 16:15 • Estadio Alfredo Di Stéfano (Madrid) • Španielska LaLiga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To už je ze zápasu Real Madrid – Eibar vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek sobotního večera. (18:10:38)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 6:8.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Real Madrid natahuje svou sérii bez porážky již na jedenáct zápasů, dnes vítězí nad Eibarem 2:0!

    Svěřenci Zinédina Zidana vstoupili do utkání ve vysokém tempu. Hned v páté minutě měl Benzema po chybě Poza stoprocentní šanci, ale sám proti Dmitrovićovi neuspěl. O několik minut později již Karim Benzema míč do sítě dostal, ale pouze po ofsajdovém postavení. Po dvaceti minutách poté poslal Marco Asensio svůj volný přímý kop pouze do spojnice tyče a břevna. Právě Asensio následně tečoval střelu Isca přesně mezi nohy Dmitroviće, ale radost domácích trvala jen několik málo okamžiků, protože i nyní se pískal ofsajd. Až v samém závěru první půle se Real dostal do vedení. Po Casemirově přihrávce rozvlnil síť parádní ránou Marco Asensio.

    Po přestávce se spustil hustý déšť, který výrazně komplikoval hráčům zbytek zápasu. Až dvacet minut před koncem přišla pojistka madridského celku na dnešní vítězství. Vinícius Júnior skvěle vběhl do vápna a ideálním centrem vybídl Karima Benzemu ke gólové hlavičce.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V samém závěru dnešního duelu ještě dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu za přejetí Vázqueze Alejandro Pozo.
     
    90+2
    Již devátý rohový kop v zápase rozehrávali hostující fotbalisté. Balon zničehonic vyplaval v prostoru penaltového bodu, ale Kike García při snaze o zakončené podklouzl.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Po Curtoisově rozehrávce prchal podél levé postranní lajny Vinícius. Mladý Brazilec ještě zkoušel najít Vázqueze, ale i domácí se dopustili přetaženého centru.
     
    89
    Eibar se sice tlačí stále více a více do útoku, ale do stoprocentní šance se nemůže dostat. Přetažený centr Ávareze sebral až u postranní čáry Vázquez.
     
    88
    Eibar mohl zahrozit z dalšího rohového kopu, ale prudký centr skončil na hlavě Casemira a následný pokus z hranice vápna si pohlídal Courtois.
     
    87
    Arribas mohl průnikovou přihrávkou uvolnit Díaze, ale pas byl příliš rychlý i na čerstvého útočníka a tak se k míči zcela zdarma dostal Marko Dmitrović.
     
    86
    Obrana Realu snad poprvé v zápase zaváhala. Vázquez ztratil míč ve středu pole a dal šanci Kike Garcíovi k zakončení. Pokus zhruba ze třiceti metrů ale Courtois řešit nemusel.
     
    85
    Střídající Mariano Díaz dokázal ztlumit balon na kopačce, následně se snažil využít prostor ve vápně Vázquez, ale k údivu všech to nebude ani rohový kop.
     
    84
    Inujův centr neměl šanci na úspěch. Balon přeletěl domácí branku o pořádný kus a tak může rozehrávat Thibaut Courtois.
     
    83
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Rafa, přichází Cote.
     
    82
    Eibaru již příliš mnoho času na zdramatizování zápasu nezbývá. Sergi Enrich po postupu do vápna získal pro hosty alespoň rohový kop.
     
    81
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Mariano Díaz.
     
    80
    Už už to vypadalo, že Rodrygovi odskočí míč od kopačky, ale brazilský útočník se stačil vrátit do hry a ještě nebezpečně ohrozil Marka Dmitroviće.
     
    79
    Arribas byl opět v nebezpečném náběhu na levém kraji. Hostující obrana si ale nyní soupeře pohlídala a vytlačila ho až za koncovou čáru.

    Vít Schück

    Góly: 42. Asensio (Casemiro), 73. Benzema (Vinícius Júnior)

    Karty:   22. Gil (EIB), 90+3. Pozo (EIB)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 6:8.
    Real Madrid: Courtois – Militao, Nacho Fernández, F. Mendy – L. Vázquez, Casemiro, Modrić (62. Kroos), Marcelo (C) (69. Vinícius Júnior) – Isco (69. Arribas) – Benzema (81. M. Díaz), Asensio (62. Rodrygo).
    Náhradníci: Lunin, Altube – Varane, Kroos, Odriozola Arzallus, Vinícius Júnior, M. Díaz, Rodrygo, Arribas.

    SD Eibar: Dmitrović – Pozo, P. Oliveira, Arbilla, Rafa (83. Cote) – S. Álvarez, Papakouli Diop (77. Atienza), Garcia (63. Enrich) – P. León (77. Kévin Rodrígues), Kike García (C), Gil (46. Inuj).
    Náhradníci: Y. Rodríguez, Ayala – Atienza, Burgos, Dufur, Enrich, Quique, Inuj, Kévin Rodrígues, Cote.

    Rozhodca: De Mera – Becerril, Escuela