Prostějov – Dukla Praha 1:0 (kon.) | Táborsko – Vyšehrad 4:0 (kon.)
koniec
1. SK Prostějov
1:0 (1:0)
FK Dukla Praha
cz Streda 07.04.2021, 16:30 • Stadion Za Místním nádražím • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    S těmito slovy se s vámi za téměř mrazivého počasí z Hané loučím, srdečně vás ale zvu k dalším našim textovým přenosům z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY! (18:30:33)
     
    Je to tak! Prostějov doma vítězí teprve podruhé a odčinil 5 inkasovaných branek ze sobotního duelu proti Vlašimi. Trpělivá hra, soustředěný a spolehlivý výkon v defenzívě a jediný zásah Davida Píchala na začátku utkání, to byly klíče k odemčení brány vedoucí k zisku tří bodů. Dukla měla slušné pasáže hry, ale z herní převahy na začátku ani ze slibných možností v průběhu utkání nebyla schopná kvalitně zakončovat. To byl kámen úrazu Pražanů, kteří rozhodně nebyli výrazněji horším týmem, bez gólů se ale vyhrát nedá. Dukle se tedy postupové naděje už možná nenávratně vzdálily, naopak Hanáci jsou prvotřídnímu překvapení stále poměrně blízko.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Taktické střídání na závěr a vypadá to, že osud pražské Dukly je spečetěn.
     
    90+3
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jan Koudelka, přichází Lubomír Machynek.
     
    90+2
    Po chvíli se v pokutovém území skácel po zásahu od Schustera Peterka a chtěl si vymodlit penaltu, jeho počínání ale nemělo šanci na úspěch.
     
    90+2
    Po souboji s Koudelkou zůstává v bolestech na trávě Kozel, vypadalo to, že domácí záložník ho zasáhl ve vzduchu loktem.
     
    90+1
    Šmehyl zastavil na poslední chvíli pas, na který už si za obranu sbíhal Sung-Bin Kim. Skvělá práce prostějovského obránce.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty a to je přesně čas, který zbývá Dukle na vyrovnání.
     
    89
    Do protiútoku vyrazili Spáčil a Matoušek, druhý jmenovaný ještě zastavil míč na čáře, ale odtamtud ho ukradl Kovernikov a namířil ho opačným směrem.
     
    88
    S následným rohem naložili Pražané prachbídně a balón po tom, co se s ním Doumbia zamotal ve vápně, v klidu odpálil Šmehyl.
     
    87
    Exekuce se ujal střídající Buchvaldek a udělal to náramně! Těsně obstřelil vrchem zeď a zamířil pod břevno, ale fantastický Mucha drží prostějovské naděje na druhou domácí výhru v sezóně!
     
    86
    Omale postrčil pronikajícího Kima zezadu a kromě žluté karty daroval Dukle parádní možnost přímého kopu a šanci na srovnání.
     
    85
    Prostějov se naopak znatelně soustředí na defenzívu, střed hřiště je doslova posetý hráči v modrobílých dresech.
     
    84
    Dukle už pomalu dochází čas, ale vzpomeňte si na minulé utkání v Třinci, kdy přesně v tento čas ještě prohrávala 0:2 a ještě stihla dvakrát skórovat.
     
    83
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází David Píchal, přichází Jiří Spáčil.
     
    82
    Ještě než dnešní jediný střelec David Píchal vystřídal, dostal se do přečíslení s Matouškem. Ten mu adresoval dobrý pas do běhu, Píchal to zkusil šajtlí hned voleje na bližší tyč, ale přestřelil.
     
    81
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Daniel Souček, přichází David Kozel.

    Adam Kodet

    Góly: 9. Píchal

    Karty:   42. Stříž (PRO), 86. Omale (PRO) – 14. Faleye (DUK)


    1. SK Prostějov: Mucha – Šmehyl, Bala, Sus (C) (66. Schuster), Stříž – Omale – Matoušek, Koudelka (90+3. Machynek), Kopřiva, Jurásek (66. Zapletal) – Píchal (83. Spáčil).
    Náhradníci: Bárta – Dittmer, Machynek, Sečkář, Schuster, Spáčil, Zapletal.

    FK Dukla Praha: Kinský – Chlumecký (46. Kim), Fišl, Kovernikov – Doumbia, J. Peterka (C), Barac (69. Ullman), D. Souček (81. David Kozel) – Faleye (81. Buchvaldek), Fábry (69. Šebrle), Ayong.
    Náhradníci: Šťovíček – Krunert, Šebrle, Kim, David Kozel, Ullman, Buchvaldek.

    Rozhodca: Vojkovský – Mikeska, Vejtasa

    Diváci: 0.