Vondroušová – Nara 0:0 (zruš.) | Bouzková – Tomljanovicová 1:2 (kon.)
zrušené
Markéta Vondroušová
Markéta Vondroušová (9)
0
0
0
 
Kurumi Nara
Kurumi Nara (Q)
0
0
0
 
cz Streda 07.04.2021, 16:00 • Kurt č. 1, Charleston (USA) • WTA Charleston - Credit One Charleston Open (antuka) • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Videoprenos
     
    Zápas mezi Markétou Vondroušovou a Kurumi Naraovou se nakonec bohužel neuskuteční. Česká tenistka se z turnaje na poslední chvíli odhlásila kvůli nemoci. Japonka tak bude hrát s domácí lucky loserkou Whitney Osuigweovou. Večer se pak v Charlestonu představí Marie Bouzková, jež vyzve Australanku Tomljanovicovou. (15:59:17)
     
    Markéta Vondroušová a Kurumi Naraová se spolu utkají podruhé. Premiérové měření sil se uskutečnilo v roce 2018 na Australian Open. Zápas prvního kola tehdy ovládla poměrem 7:5 a 6:4 Češka.
     
    To Kurumi Naraová má za sebou v Charlestonu už tři odehraná utkání. Do hlavní soutěže se zkušená devětadvacetiletá Japonka "prokousala" skrze výhry nad Američankami Pateovou (6:3, 6:2) a Kiickovou (6:2, 6:1). V úvodním kole hlavní soutěže pak bývalá 32. singlistka světa neměla slitování ani s další domácí protivnicí Di Lorenzovou (6:2, 6:2), která ovšem v tomto roce ještě nevyhrála ani jeden zápas. Pro Naraovou, jež je v žebříčku aktuálně na 162. místě, šlo o letošní premiéru v hlavní soutěži na okruhu WTA. Dosud startovala pouze v kvalifikacích, případně na nižším okruhu ITF, kde má letos na kontě jedno semifinále. Její bilance činí v tomto roce 7 výher a 4 porážky.
     
    Markéta Vondroušová se v žebříčku WTA aktuálně nachází o šest pozic za svým maximem na 20. příčce. V letošním roce si na kurtech nevede vůbec špatně. Zkraje února si zahrála semifinále přípravného turnaje Yarra Valley Classic v Melbourne. Na následném Australian Open to jednadvacetiletá levačka dotáhla do osmifinále, stejně jako na posledním podniku v Miami. Celkově Vondroušová od začátku roku posbírala 9 výher a 5 porážek. V Charlestonu, kde startuje poprvé v kariéře, měla v úvodním kole jakožto nasazená devítka volný los.
     
    Příjemné středeční odpoledne. Markéta Vondroušová dnes coby nasazená devítka vstoupí do turnaje WTA 500 v americkém Charlestonu. Na zelené antuce bude sokolovská rodačka plnit roli výrazné papírové favoritky proti japonské kvalifikantce Kurumi Naraové.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Filip Lefenda

    Markéta Vondroušová
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 28.06.1999
    Vek: 24 rokov
    Držanie: lavák
    Výška: 172 cm
    Hmotnosť: 59 kg
    Nasadený: 9

    Kurumi Nara
    Štát: Japonsko
    Dátum narodenia: 30.12.1991
    Vek: 32 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 158 cm
    Hmotnosť: 53 kg
    Nasadený: Q