Ottawa – Edmonton 2:4 (kon.) | Toronto – Montreal 3:2 (kon.) | St. Louis – Vegas 3:1 (kon.)
Minnesota – Colorado 8:3 (kon.) | LA Kings – Arizona 4:3 (kon.)
koniec
Minnesota Wild
8:3 (3:0, 2:3, 3:0)
Colorado Avalanche
cz Štvrtok 08.04.2021, 03:07 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:10:42)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 19 – 32 | Přesilová hra: 4/5 – 2/7 | Trestné minuty: 28 – 24

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cam Talbot (MNS) – 29 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,6%, odchytal 59:48
    Philipp Grubauer (COL) – 11 zákroků, 7 OG, úspěšnost 61,1%, odchytal 47:14
    Jonas Johansson (COL) – 0 zákroků, 1 OG, úspěšnost 0%, odchytal 12:42

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Kevin Fiala (MNS) – 3+1
    2. Jared Spurgeon (MNS) – 0+3
    3. Kirill Kaprizov (MNS) – 2+1
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 3 000 diváků.
     
    Minnesota v utkání proti lídrovi Západní divize zazářila, Colorado na domácím stadiónu deklasovala výsledkem 8:3.

    Domácí vstupovali do závěrečné dvacetiminutovky s dvoubrankovým vedením v zádech, které ve 45. minutě navýšil Kevin Fiala. Hosté ve snaze ještě s výsledkem něco udělat více otevřeli hru, čehož domácí využili k dalším dvěma zásahům. Nejprve skóroval Joel Eriksson Ek, jenž vyhnal z brány Grubauera, načež ve 48. minutě zkompletoval v přesilové hře hattrick Kevin Fiala. Zbytek střetnutí si hráči Wild pohlídali bez větších problémů.

    Svěřenci kouče Evasona zvítězili potřetí z posledních čtyř utkání a v tabulce Západní divize se přiblížili druhému Vegas na dva body. Colorado prohrálo po pěti vítězstvích v řadě, jeho náskok v čele zůstává čtyřbodový.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    V samotném závěru ještě jedno vyloučení na domácí straně. Potrestaným hráčem je Ryan Hartman, centr třetí lajny za bránou soupeře krosčekem sestřelil MacDonalda.
     
    59:14
    Střela od modré v podání Samuela Girarda již doletěla k bráně. Dobře ovšem zareagoval Talbot, který srazil pravou ruku k tělu včas. Výborný zákrok.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:46
    Dělovku Devona Toewse od modré čáry schytal do chráničů Joel Eriksson Ek. Od nich puk vyletěl vysoko do vzduchu, zastavil se až v ochranné síti.
     
    58:22
    Velkou rychlost nabral Victor Rask, k zakončení ale z jeho strany nedošlo. V souboji jeden na jednoho nepředčil pozičně dobře hrajícího Kylea Burroughse.
     
    57:49
    Útočné pásmo navštívili také domácí. Mats Zuccarello našel mezi kruhy najetého Ryana Sutera, jemuž ovšem střela vůbec nesedla.
     
    57:23
    Forčekující Nathan MacKinnon měl smůlu, protože Matt Dumba si před soka dal tělo a po mantinelu našel Greenwaye, jenž hru přenesl do střední třetiny.
     
    56:38
    Fantom Wild zapisuje na konto úspěšný zákrok lapačkou. Cam Talbot si povyjel proti Jacobovi MacDonaldovi, ránu příklepem vyrazil vyrážečkou.
     
    56:18
    Početní převaha Avalanche je u konce. Těsně před jejím koncem Tyson Jost vybídl ke skórování Gravese, ten těsně minul prostor u pravé tyčky.
     
    55:44
    Na vrcholek levého kruhu dostal nabito Devon Toews. Křižný projektil mířil do brány, ale skvěle zareagoval Cam Talbot, Kanaďan včas vykopl levý beton.
     
    55:20
    Rozhodčí vykázal hru do středního pásma. Důvod? Přihrávka rukou, kterou si pod tlakem pomohl Brandon Saad, Nathan MacKinnon hrát nemohl, ale učinil tak.
     
    54:18
    Dvě minuty za podrážení dostává domácí zadák Ian Cole. V důležitou chvíli zabránil faulem ve střele do poloodkryté brány Mikku Rantanenovi.
     
    54:00
    Blízko snížení byl Brandon Saad. Ten úspěšně tečoval nahození Valerije Ničuškina, avšak puk se odrazil od pravé tyčky zpátky do hry.
     
    53:35
    Střetnutí v současnosti ubíhá rychlým tempem ke konci. Není důvod zdržovat, o vítězi je jasno a Minnesota si dává pozor hlavně do defenzivy.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 4. Kaprizov (V. Rask, Spurgeon), 14. Johnson (Rau, Soucy), 19. Fiala (Spurgeon, V. Rask), 25. Hartman, 34. Kaprizov (Fiala, Spurgeon), 45. Fiala (Bonino, Cole), 48. J. Eriksson Ek (Parise, Greenway), 48. Fiala (Kaprizov, V. Rask) – 21. MacKinnon (Makar, Rantanen), 26. Burakovsky (MacDonald, Burroughs), 30. Rantanen (MacKinnon, Makar)


    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Suter (A), Spurgeon (C), Dumba, Brodin, Cole, Soucy – Kaprizov, J. Eriksson Ek, Greenway – Bonino, V. Rask, Fiala – Zuccarello, Hartman, Ma. Johansson – Rau, Johnson, Parise (A).
    Colorado Avalanche: Grubauer (48. J. Johansson) – Girard, D. Toews, Makar, Graves, MacDonald, Burroughs – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Jost, Ničuškin – O'Brien, Bellemare, Compher.

    Rozhodca: Dunning, Kozari – Gawryletz, Galloway

    Diváci: 3 000