Spezia – Crotone 3:2 (kon.) | Parma – AC Miláno 1:3 (kon.) | Udinese – Turín 0:1 (kon.)
koniec
FC Parma
1:3 (0:2)
AC Miláno
cz Sobota 10.04.2021, 18:00 • Stadio Ennio Tardini, Parma • Talianska Seria A • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:11:50)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 5 – 7
    Střely mimo: 7 – 2
    Držení míče: 61 % – 39 %
    Rohové kopy: 7 – 3
    Ofsajdy: 1 – 0
    Fauly: 14 – 11
    Žluté karty: 4 – 3
    Červené karty: 0 – 1.
     
    Rossoneri si upevnili druhé místo a minimálně do zítřka utekli třetímu Juventusu na čtyřbodový rozdíl. Ztráta na čelo se zmenšila na osm bodů, ale Inter má rovněž zápas 30. kola ještě před sebou. Parmě dnes velmi dobrý výkon k bodům nestačil a zůstává se čtyřbodovým mankem na záchranu předposlední. Navíc odehrála o dva duely více než sedmnáctý Turín.
     
    Téměř stoprocentní efektivita v proměňování šancí rozhodla o tom, že se AC Milán protrápil k vítězství 3:1. První čtvrthodina přitom nenaznačovala, že by se druhý tým Serie A měl na tři body nějak nadřít. Rebić otevřel skóre už v osmé minutě a ještě nějakou dobu trvalo, než se do hry pořádně dostala také Parma. Pioliho svěřenci chvíli před pauzou navíc utekli na 2:0, když se z podobné situace prosadil Franck Kessié. Pořádnou čáru přes rozpočet hostům po změně stran udělal Zlatan Ibrahimović, který si nechal dát v přerušené hře naprosto zbytečnou červenou kartu. Od šedesáté minuty se tak hrálo už jenom na jednu bránu, do které se zanedlouho trefil Gagliolo. Moc dalších šancí na vyrovnání si ale Parma nepřipravila a v nastaveném čase ji z brejku uštědřil poslední direkt Rafael Leao.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Rafael LEAO - 1:3
     
    90+4
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Je hotovo, Parma druhou remízu proti AC v této sezóně neuhraje. Dalot ve středu hřiště utekl Traorému, kterému se ho nechtělo zezadu takticky faulovat. Portugalský fotbalista předal míč na RAFAELA LEAA, který měl před sebou už jenom Sepeho a chladnokrevně ho překonal přesně umístěnou placírkou k tyči.
     
    90+4
    Asi poslední šance na vyrovnání nepadla na úrodnou půdu! Mattia Bani se během dlouhého centru dobře vyšplhal do vzduchu, ale hlavou minul bližší tyčku.
     
    90+3
    Chaka Traoré naskočil do zápasu nebojácně. Teď se ve vápně pokoušel uvolnit přes Dalota, jenže to byl právě on, kdo se dotkl míče předtím, než se odkutálel do autu.
     
    90+2
    Busiho nákop přeletěl úplně všechny muže čekající na míč uvnitř pokutového území. Hosté balon okamžitě odevzdali a drama může pokračovat.
     
    90+1
    Naděje Parmy bude trvat ještě pět nastavených minut.
     
    90
    Gianluigi Donnarumma ukrojil několik cenných vteřin, když si v pohodě došel pro Manův centr z pravého křídla. Milánští už jsou velmi blízko třem bodům.
     
    89
    Nervózní koncovka postoupila už do 89. minuty. Domácí už hru zjednodušili, poslední nákop si však Graziano Pellè enzpracoval.
     
    88
    Chaka Traoré si našel Busiho centr z pravého okraje pokutového území. Snový ligový debut to pro něj ale zatím není, hlavičku nevměstnal mezi tři tyče.
     
    87
    Rade Krunić šel ostrým skluzem po nohách Pellèho a stal se dalším hráčem AC, který bude dohrávat se žlutou kartou.
     
    86
    Chaka Traoré už má za sebou první dotek s balonem. Je to pro něj pořádný křest ohněm. Talent z Pobřeží Sloviny se narodil až v prosinci 2004 a nyní zažívá první ligové minuty.
     
    85
    Theo Hernández nejevil zájem rychle zrealizovat aut z křídelního prostoru. Leao nakonec sklepl míč pod sebe a Kessié jej z úhlu napálil několik metrů nad břevno.
     
    85
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Andrea Conti, přichází Chaka Traoré.
     
    84
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Ante Rebić, přichází Rafael Leao.

    Michal Břuchanský

    Góly: 66. Gagliolo (Pellè) – 8. Rebić (Ibrahimović), 44. Kessié (Hernández), 90+4. Leao (Dalot)

    Karty:   10. Bani (PRM), 37. Gi. Pezzella (PRM), 38. Gagliolo (PRM), 64. Kucka (PRM) – 24. Çalhanoğlu (ACM), 78. Hernández (ACM), 81. Kessié (ACM), 87. Krunić (ACM)   60. Ibrahimović (ACM)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 7:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:11.
    FC Parma: Sepe – Conti (85. Traoré), Bani, Gagliolo, Gi. Pezzella (74. Busi) – Kucka (C), Hernani (61. Grassi), Kurtić – Man, Pellè, Gervinho (46. Cornelius).
    Náhradníci: Colombi – Alves, Brugman, Busi, Camara, Cornelius, Dierckx, Grassi, Laurini, Osorio, Traoré, Valenti.

    AC Miláno: G. Donnarumma (C) – Kalulu (78. Gabbia), Kjaer, Tomori, Hernández – Binnásir (72. Meïté), Kessié – Saelemaekers (72. Dalot), Çalhanoğlu (77. Krunić), Rebić (84. Leao) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Antonio Donnarumma, Tătăruşanu – Castillejo, Dalot, B. Díaz, Gabbia, Hauge, Krunić, Leao, Mandžukić, Meïté, Tonali.

    Rozhodca: Maresca – Paganessi, Fiorito