Chicago – Nashville 5:4 (po pr.) | Arizona – Minnesota 1:4 (kon.) | Vegas – San Jose 5:2 (kon.)
Edmonton – Montreal 3:4 (kon.)
koniec
Arizona Coyotes
1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Minnesota Wild
cz Štvrtok 22.04.2021, 03:07 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:46:07)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 40 – 23 | Přesilová hra: 1/2 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Darcy Kuemper (ARI) – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 59:32
    Cam Talbot (MNS) – 39 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,5%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Cam Talbot (MNS) – 39 zákroků
    2. Kevin Fiala (MNS) – 1+0
    3. Christian Dvorak (ARI) – 1+0
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 3 736 diváků.
     
    Minnesota zvládla v rozmezí tří dnů i druhé utkání na stadiónu Arizony vítězně. Kojoty opět porazila o tři góly, tentokráte výsledkem 4:1.

    Střelecky aktivnější domácí se v první třetině zaslouženě ujali o vedení, o které ale ve druhé části střetnutí přišli. Důležitý okamžik přišel ve 45. minutě utkání, kdy obrat Minnesoty dokonal Marcus Foligno a Kojoti na tento zásah už odpovědět nedokázali. Naopak inkasovali ještě dvakrát, a to z hole Kirilla Kaprizova a Nica Sturma, druhý jmenovaný pečetil vítězství Wild střelou do prázdné brány.

    Svěřenci kouče Evasona zvítězili popáté v řadě a z třetího místa Západní divize se přiblížili Coloradu na rozdíl tří bodů. Arizona zůstává čtvrtá, v boji o play-off si ale nepolepšila.
     
    Konec zápasu.
    59:48 Nico STURM - 1:4
     
    59:48
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí ještě zkusili hru bez gólmana, výsledkem byl čtvrtý gól hostů. Po chybné rozehrávce Goligoskiho zachoval NICO STURM chladnou hlavu a puk poslal do prázdné klece poté, co se chybující domácí bek stahoval z osy střely na střed k jinému protihráči. Bez asistence.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:45
    Druhý Minnesoty gól v krátkém časovém sledu měl na holi Nick Bonino. Po zaváhání defenzivy byl sám pře gólmanem, bekhendovou kličku však nedotáhl do zdárného konce.
    58:20 Kirill KAPRIZOV - 1:3
     
    58:20
    Minnesota právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. KIRILL KAPRIZOV nejprve trefil ve velké šanci tyčku, o pár vteřin později už byl úspěšnější. Obránce jej sice vytlačil na bránu, ale to ruského útočníka vůbec nerozhodilo a po obtočení brány poslal puk za čáru mezi nohama nejen bránícího Goligoskiho, ale i pozdě se vracejícího gólmana Kuempera. Asistence: Mats Zuccarello.
     
    58:18
    Po buly Derick Brassard zlomil hokejku, kterou vzápětí sebral rozhodčí. Domácí přesto zvládli hru přesunout do středního pásma.
     
    57:37
    Na malý okamžik navštívili útočné pásmo i hosté. Darcy Kuemper však mohl zůstat ledově klidným, protože Niklas Hjalmarsson Bonina nepustil ke střele.
     
    57:19
    Dělový projektil vypálil od modré čáry Alex Goligoski. Cam Talbot reagoval na poslední chvíli, aby pravým betonem odvrátil vyrovnání stavu.
     
    56:40
    Dumba si opět zahrával s ohněm. Vyhození poslal hodně vysoko, kotouč následně vyletěl mimo hrací plochu. Rozhodčí po poradě došli k závěru, že došlo k lehkému doteky tvrzeného skla, proto se nevylučuje.
     
    56:21
    Za vlastní svatyní se Mattu Dumbovi nevyplatil dělat otočku. Pukem trefil pouze brusli Haydena, hra tak pokračuje v obranném pásmu Wild.
     
    55:55
    Domácí požadovali odpískání icingu, ale tentokráte se nedočkali, protože Ilja Ljubuškin cíleně zpomalil pohyb až příliš okatě. Nakonec měl velké štětí, že udržel na zádech Foligna.
     
    55:22
    Střet s obráncem neustál Christian Dvorak, volný puk sebral Lane Pederson. Pokus příklepem od pravého mantinelu skončil ve výstroji gólmana.
     
    54:37
    Nick Schmaltz od levého mantinelu viděl před branku najíždějícího Joshe Haydena. Skvěle ovšem zasáhl Talbot, který nahrávku přes brankoviště zastavil v lapačce.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 8. Dvorak (Pederson, Kessel) – 23. Fiala (Sturm, Cole), 45. M. Foligno (J. Eriksson Ek, Greenway), 59. Kaprizov (Zuccarello), 60. Sturm


    Arizona Coyotes: Kuemper (Raanta) – Goligoski, Chychrun, Ljubuškin, Ekman-Larsson (C), Demers, Hjalmarsson (A) – Fischer, Schmaltz, Keller – Kessel, Jo. Larsson, Hunt – Hayden, Dvorak, Crouse – Pederson, Brassard (A), Bunting.
    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), Suter (A), Dumba, Brodin, Cole, Soucy – Zuccarello, V. Rask, Kaprizov – M. Foligno, J. Eriksson Ek, Greenway – Ma. Johansson, Hartman, Fiala – Bonino, Sturm, Parise (A).

    Rozhodca: Syvret, Walsh – Rody, Smith

    Diváci: 3 736