NHL
Winnipeg – Toronto 3:5 (kon.) | NY Islanders – Washington 0:1 (1:2 po s.n.) | Tampa Bay – Columbus 3:1 (kon.)
Pittsburgh – NJ Devils 5:1 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 2:3 (kon.) | Buffalo – Boston 1:5 (kon.)
Florida – Carolina 2:4 (kon.) | Detroit – Dallas 7:3 (kon.) | St. Louis – Colorado 2:4 (kon.)
Vancouver – Ottawa 0:3 (kon.)
koniec
Buffalo Sabres
1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
Boston Bruins
cz Piatok 23.04.2021, 01:07 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:45:17)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 30 – 38 | Přesilová hra: 0/5 – 0/2 | Trestné minuty: 6 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Dustin Tokarski (BUF) – 33 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,8%, odchytal 60:00
    Jeremy Swayman (BOS) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7%, odchytal 59:59

    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Krejčí (BOS) – 1+0, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:11
    David Pastrňák (BOS) – 1+1, +3 účast, 3 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 13:48

    Tři hvězdy utkání

    1. David Pastrňák (BOS) – 1+1
    2. Brad Marchand (BOS) – 1+1
    3. Patrice Bergeron (BOS) – 0+1
     
    Boston zvítězil na ledě Buffala i podruhé v rozmezí tří dnů, tentokráte výraznějším výsledkem 5:1.

    V šestému vítězství v řadě se Medvědi přiblížili už v první třetině, v níž skóroval pouze Brad Marchand. Šavle sice ve druhé dvacetiminutovce dokázali srovnat, ale od té doby už pálili jenom hosté. Do konce utkání udeřili hned čtyřikrát, mezi střelce se zapsali i Češi David Pastrňák a David Krejčí.

    Svěřenci kouče Cassidyho si pojistili čtvrté místo ve Východní divizi, náskok na New York Rangers navýšili na osm bodů. Buffalo zůstává poslední s tříbodovým odstupem na New Jersey.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Hosté mohli naposledy zaútočit, ale Patrice Bergeron buly v útočném pásmu nezvládl, úspěšnější byl Sam Reinhart. Bek Jacob Bryson posléze odevzdaně vyhodil černou gumu do střední třetiny.
     
    59:23
    David Pastrňák vysunul presink, ale Rasmuse Dahlina k chybě nepřiměl. Švédský talentovaný bek zachoval chladnou hlavu a odrazem o mantinelu dostal touš ke spoluhráči.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:54
    Arttu Ruotsalainen nabral velkou rychlost ve středním pásmu. Ke své smůle ztratil kontrolu nad pukem, do útočného pásma projel už bez něj.
    58:02 David KREJČÍ - 1:5
     
    58:02
    Bruins právě vstřelili branku!
    Na střeleckou listinu přibylo další české jméno! Obráncem tečovaná střela Lauzona se od tyčky odrazila k DAVIDU KREJČÍMU, centr druhé lajny neměl s dorážkou do odkryté klece žádný problém. Asistence: Jérémy Lauzon a Taylor Hall.
     
    57:42
    Victor Olofsson si vyměnil kotouč s Rileym Sheahanem a po levém mantinelu pronikl do útočného pásma. Sjel si do levého kruhu, odkud vypálil ze zápěstí, Swayman včas vystrčil vyrážečku.
     
    57:20
    Přerušení hry po dlouhé době zařídil Jeremy Swayman. Vědom si únavy spoluhráčů přidržel v lapačce nahození Riedera, ačkoli měl prostor k rozehrávce.
     
    56:49
    Drlouho se hraje bez přerušení, to hře pouze prospívá. Čas však hraje proti Buffalu, které by pro bodový zisk potřebovalo gól na každou zbývající minutu.
     
    56:21
    Jeff Skinner si věřil a středem projel mezi dvojicí McAvoy, Grzelcyk. Zbývalo překonat gólmana, což nevyšlo, bekhendový pokus pod horní tyčku znovu zastavil Swayman.
     
    55:59
    Nick Ritchie z úhlu naznačil pohyb za bránu, aby nakonec zkusil překvapit Tokarskiho. Podle pohybu gólmana se mu úmysl vydařil. Smůlu měl v tom, že gólmana trefil do levého betonu.
     
    55:15
    Rychle na druhou stranu. Arttu Ruotsalainen měl blízko druhému vstřelenému gólu v zápase, jenže střelu vyslal slabou, Swayman zakročil vyrážečkou.
     
    54:47
    Hosté podnikli opět jeden z nebezpečných protiútoků. Nick Ritchie naznačil střelu, ale přihrál Coyleovi, ten příklepem přestřelil o pořádný kus.
     
    54:26
    Zdálo se, že rozhodčí odpískají Bostonu zakázané uvolnění, ale nestalo se, nejspíše tak došlo k teči jednoho z domácích hokejistů. Dahlin musel hrát.
     
    53:55
    Tlak Sabres pokračuje. Riley Sheahan našel Rasmuse Ristolainena, jenž neváhal a vypálil z první. Černá guma prosvištěla těsně vedle levé tyčky.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 26. Ruotsalainen (Bjork, Cozens) – 13. Marchand (Bergeron, Reilly), 33. Grzelcyk (McAvoy, Pastrňák), 45. Pastrňák (Marchand, Grzelcyk), 47. N. Ritchie (DeBrusk, Coyle), 59. Krejčí (Lauzon, Hall)


    Buffalo Sabres: Tokarski (Luukkonen) – Ristolainen (A), M. Samuelsson, Jokiharju, Dahlin, Borgen, Bryson – Olofsson, S. Reinhart (A), Skinner – Tage Thompson, Mittelstadt, Asplund – Ruotsalainen, Cozens, Bjork – Caggiula, Sheahan, Rieder.
    Boston Bruins: Swayman (Halák) – McAvoy, Grzelcyk, Clifton, Reilly, Kampfer, Lauzon – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), Hall – DeBrusk, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Lazar, Kuraly.

    Rozhodca: MacDougall, Rank – Fournier, Alphonso