Rusko – Bielorusko 5:2 (kon.) | Kanada – Česko 10:3 (kon.)
koniec
Rusko
5:2 (2:0, 1:2, 2:0)
Bielorusko
cz Pondelok 03.05.2021, 19:40 • Children's Health StarCenter, Plano • Majstrovstvá sveta U18 • Štvrťfinále
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (21:57:01)
     
    Je dobojováno. Rusové nakonec drama nepřipustili, ve třetí části hry přidali dva góly na svou stranu a nakonec po výhře 5:2 postupují mezi čtyři nejlepší celky na světě. Bělorusové předvedli velmi dobrý výkon a k vyrovnání neměli daleko. Rozhodně mohou z duelu odejít se vztyčenou hlavou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    A další puk letí až před Tichona Čajku, Rusové se tak opět osvobozují a už pomalu mohou začít slavit postup do semifinále mistrovství světa.
     
    59:02
    Bělorusové se snaží v přesilové hře alespoň zkorigovat stav, ale obrana soupeře je zatím proti a vyhazuje puky do bezpečí.
     
    58:38
    Vyloučení v týmu Rusko (Arťom Duda – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:33
    Mirošničenko nahodil puk do útočné třetiny a rychle odešel střídat. Na led tak pouští čerstvého spoluhráče.
     
    56:49
    Duda drží puk za vlastní brankou a čeká, až mu dostřídají spoluhráči. Poté s nimi založí další útočnou akci na druhé straně, kam Rusové nyní už směřují.
     
    55:40
    Vladimir Grudinin nabral rychlost a s pukem se dostal do útočného pásma. Ale ke střele před Tichonem Čajkou se nakonec nedostal.
     
    55:16
    Jegor Klavdijev dostal puk na pravý kruh a jeho přízemní pokus pak zastavila obrana Rusů.
     
    54:02
    Rusové už začínají kontrolovat hru, nikam se příliš neženou. Naopak Bělorusům začíná utíkat čas a k tomu, aby vsítili tři góly a vynutili si nastavenou hrací dobu, mají necelých šest minut.
     
    52:41
    Ivan Mirošničenko sebral soupeři puk před útočnou modrou čárou, ale nedokázal ho dostat do pásma Bělorusů.
     
    52:05
    Rusové jsou v plném počtu.
     
    51:38
    Zachar Polšakov poslal pokus z pravého kruhu, ale Ivanov byl opět pozorný. Obrana Ruska pak hned sbírá touš a posílá ho až před Tichona Čajku.
     
    51:02
    Buly po pravé ruce Ivanova, puk získali Rusové a hned ho poslali až před branku Bělorusů. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    50:39
    Bělorusové obléhali branku Rusů, ale nedokázali se dostat k přesnějšímu zakončení. Nicméně stále drží útočné pásmo.
     
    50:05
    Vyloučení v týmu Rusko (Prochor Poltapov – 2 min., faul loktem).

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 5. Mičkov (Kvočko, Bučelnikov), 16. Jurov (Koromyslov), 23. Duda (Jurov, Svečkov), 47. Mirošničenko, 49. Gajdamak – 28. Morozov (Michaljov, Rohač), 32. Nikolajenja (Anoško)


    Rusko: S. Ivanov (Brinkman) – Grudinin, Makarov, Novikov, Koromyslov, Sapunov, Figurin, Duda – Mirošničenko (C), Svečkov (A), Jurov – Čibrikov, Ivancov (A), Poltapov – Bučelnikov, Kvočko, Mičkov – Gajdamak, Mechovov, Lazutin – Katělevskij.
    Bielorusko: Čajka (Žigalov) – Kuzmin, Sazanovič, Parfenjuk (A), Suščinskij, Stasenko, Rohač, Gavrilov – Šilo (C), Klavdijev, Klimovič – Polšakov, Morozov (A), Michaljov – Javaš, Ignatěnko, Sotišvili – Loško, Sidorov, Anoško – Nikolajenja.

    Rozhodca: Hebeisen (SUI), Wilk (USA) – Briganti (USA), Zunde (LAT)