Rusko – Bielorusko 5:2 (kon.) | Kanada – Česko 10:3 (kon.)
koniec
Kanada
10:3 (4:1, 2:1, 4:1)
Česko
cz Pondelok 03.05.2021, 22:05 • Comerica Center, Frisco • Majstrovstvá sveta U18 • Štvrťfinále
Partner:
    53:17 Shane WRIGHT - 10:3
     
    53:17
    Kanada právě vstřelila branku!
    Čeští hráči zakončí turnaj dvěma dvojcifernými debakly! Kanaďané využili přesilovku bleskově. Po vyhraném buly se dostal kotouč na pravý kruh ke kapitánovi SHANEOVI WRIGHTOVI, který měl dost času zamířit a zápěstím vymetl vzdálenější horní růžek Šatného svatyně – 10:3. Asistence: Olen Zellweger.
    49:46 Brett HARRISON - 9:3
     
    49:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané se přibližují na jediný gól k desítce! Tahle branka padla po rychlé akci, kdy si na přihrávku od pravého mantinelu najel BRETT HARRISON. Ten už najížděl v podstatě sám na Šatného a přesnou střelou jej překonal. Asistence: Francesco Pinelli a Ryan Winterton.
    48:33 Gabriel SZTURC - 8:3
     
    48:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští hokejisté zmírňují skóre! Marcel Marcel zavezl puk do útočného pásma, kde ho přenechal do tandemu najíždějícímu GABRIELOVI SZTURCOVI. Ten z vrcholu pravého kruhu vypálil a našel mezírku ve výstroji Gaudreaua, který toho asi mnoho neviděl – 8:3. Asistence: Marcel Marcel a Stanislav Svozil.
    47:09 Ryan WINTERTON - 8:2
     
    47:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    A hned je tu další gól v české síti! Conner Roulette si vybruslil před Šatného, který jeho zakončení vykopl k RYANOVI WINTERTONOVI, jenž dorážel do prázdné – 8:2. Asistence: Conner Roulette a Francesco Pinelli.
    46:54 Connor BEDARD - 7:2
     
    46:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teď už Javorové listy skórují! Po střele od modré čáry se Kanaďané dostali k dorážkám a byl to CONNOR BEDARD, který puk zametl do prázdné klece. Nejmladší hráč turnaje přidává druhý gól a celkově pátý bod v tomto zápase. Asistence: Logan Stankoven a Mason McTavish.
    36:14 Dylan GUENTHER - 6:2
     
    36:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané se po delší době dostali do šance a zase potvrzují svou produktivitu! Čeští hráči přišli o puk ze svého pohledu u pravého mantinelu. Ten se pak dostal do rohu k Brennanovi Othmannovi, jenž ho předložil před branku DYLANOVI GUENTHEROVI a ten blízka pokořil Šatného. Asistence: Brennan Othmann a Ethan Del Mastro.
    23:57 Jaroslav CHMELAŘ - 5:2
     
    23:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Českému výběru se podařilo snížit! Hráči se lvem na dresech byli důrazní v rohu kluziště. Puk se pak dostal ke Gabrielovi Szturcovi, jehož bekhendovou střelu vyrazil Gaudreau jen k JAROSLAVOVI CHMELAŘOVI a ten poslal kotouč do odkryté klece – 5:2. Asistence: Gabriel Szturc.
    21:09 Dylan GUENTHER - 5:1
     
    21:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Využitá přesilovka Kanady! Bedartova střela z bezprostřední blízkosti skončila na tyčce. Od ní se však puk odrazil na levý kruh, odkud ho poslal do již odkryté české klece DYLAN GUENTHER – 5:1. Asistence: Shane Wright a Connor Bedard.
    10:59 Logan STANKOVEN - 4:1
     
    10:59
    Kanada právě vstřelila branku!
    Hráči Česka byli po vstřeleném gólu nabuzeni a zaměstnávali defenzivu Kanady. Ta však zase potvrzuje svou efektivitu a skórovala z brejku. Connor Bedard našel ve středním pásmu na pravém křídle rozjetého LOGANA STANKOVENA, který dobruslil až před Šatného a střelou mezi betony zvýšil na 4:1. Asistence: Connor Bedard.
    08:31 Lukáš PAJER - 3:1
     
    08:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je sníženo! Jakub Brabenec nabil na levý kruh LUKÁŠOVI PAJEROVI, který z první propálil přesouvajícího se Gaudreaua – 3:1. Asistence: Jakub Brabenec.
    06:50 Connor BEDARD - 3:0
     
    06:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tohle je hororový začátek pro český tým! Z pravého kruhu vypálil Danny Zhilkin a po teči clonícího CONNORA BEDARDA puk propadl mezi betony brankáře Suchánka. Javorové listy jsou velmi produktivní. Asistence: Danny Zhilkin a Mason McTavish.
    04:20 Conner ROULETTE - 2:0
     
    04:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Přichází však obrovská chyba, kterou Kanaďané nemilosrdně trestají! Jakub Altrichter se nechal ve vlastním obranném pásmu obrat o kotouč CONNERE ROULETTEM, který sám před Suchánkem zamířil mimo dosah lapačky českého gólmana – 2:0. Bez asistence.
    02:01 Wyatt JOHNSTON - 1:0
     
    02:01
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané udeřili ze své druhé střely na branku! Connor Bedard dojel nahozený puk a parádní zadovkou našel v předbrankovém prostoru volného WYATTA JOHNSTONA, který zblízka nedal Suchánkovi šanci zasáhnout. Asistence: Connor Bedard a Mason McTavish.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 3. Johnston (Bedard, McTavish), 5. Roulette, 7. Bedard (Zhilkin, McTavish), 11. Stankoven (Bedard), 22. Guenther (Wright, Bedard), 37. Guenther (Othmann, Del Mastro), 47. Bedard (Stankoven, McTavish), 48. Winterton (Roulette, Pinelli), 50. Harrison (Pinelli, Winterton), 54. Wright (Zellweger) – 9. Pajer (Brabenec), 24. Chmelař (G. Szturc), 49. G. Szturc (Marcel, Svozil)


    Kanada: Gaudreau (Milic) – Clarke, Allan, Ceulemans, Del Mastro, Richard, Zellweger, Matier – Guenther, Wright (C), Othmann – Stankoven (A), McTavish (A), Bedard – Stillman, Johnston, Pinelli – Winterton, Harrison, Roulette – Zhilkin.
    Česko: Suchánek (7. Šatný) – D. Moravec, Šedivý (C), Svozil (A), Pinkas, Ticháček, Špaček – G. Szturc, Chmelař, Marcel – Brabenec, Kos, Marha – P. Moravec, Altrichter, Ryšavý (A) – Pajer, Slavíček, Skuhrovec – Šapovaliv, Kulich.

    Rozhodca: Fernandez, Rekucki – Davis (USA), Poljakov (BLR)