Florida – Dallas 5:4 (po pr.) | NJ Devils – Boston 0:3 (kon.) | NY Rangers – Washington 3:6 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 7:2 (kon.) | Carolina – Chicago 5:2 (kon.) | Montreal – Toronto 3:2 (po pr.)
Columbus – Nashville 3:4 (po pr.) | Buffalo – NY Islanders 4:2 (kon.) | Ottawa – Winnipeg 2:1 (kon.)
St. Louis – Anaheim 3:1 (kon.) | Minnesota – Vegas 6:5 (kon.) | Arizona – LA Kings 2:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 3:5 (kon.) | San Jose – Colorado 4:5 (po pr.)
koniec
St. Louis Blues
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Anaheim Ducks
cz Utorok 04.05.2021, 02:07 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 32 – 20 | Přesilová hra: 1/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jordan Binnington (STL) – 19 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95%, odchytal 60:00
    John Gibson (ANA) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%, odchytal 58:45

    Česká a slovenská stopa
    -

    Tři hvězdy utkání
    1. Brayden Schenn (STL) 1+0
    2. Robert Thomas (STL) 0+1
    3. Robert Bortuzzo (STL) 1+0 (04:41:09)
     
    Zápas je u konce. Blues byli v dnešním zápase jednoznačně lepším týmem. Hodně je taky podržel brankář Binnington. V první třetině jsme neviděli branky. Zazvonila jedna tyčka. Ve druhé jsme naopak viděli branku na obou stranách v průběhu třiceti sekund. Ve třetí se pak už trefilo jen Saint Louis z toho jednou do prázdné branky. Připsalo tak další dva body a je zase o krok blíž postupu do play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Je rozhodnuto. St. Louis přidává třetí branku, a to do odkryté klece, do níž se od pravého mantinelu trefil RYAN O'REILLY a podtrhl tak dnešní zisk dalších dvou bodů. Asistence. David Perron a Justin Faulk.
     
    59:27
    Shattenkirk skvěle vrátil hru do středního pásma poté, co domácí opět ukradli kotouč a málem se dostali k nájezdu na odkrytou branku. nakonec z toho byl ale ofsajd.
    59:05 Šance - Schwartz
     
    59:05
    Už mohlo být rozhodnuto! Schwartz parádně ukradl kotouč a řítil se s ním na odkrytou branku. Ale skvělý Getzlaf ho ještě předehnal a na poslední chvíli kotouč hokejkou vysunul z trajektorie mimo.
     
    58:30
    Branka Anaheimu už zeje prázdnotou!
     
    58:00
    Do konce třetí třetiny zbývají pouze poslední dvě minutky.
     
    57:56
    Carrick se snažil napadat brankáře Binningtona při rozehrávce. U brankoviště ale uklouzl a gólmana St. Louis vzal s sebou. Oba skončili v brance.
     
    57:00
    Domácí pohodlně kontrolují kotouč a to v útočné třetině. Tam nehledají výhodné pozice ke střele, ale spíše se tam puk snaží co nejdéle udržet, aby vyplýtvali nějaký čas.
     
    56:07
    Vhazování před brankou St. Louis. Anaheim ještě odvolávat gólmana nebude, i když už se to pomalu nabízí. Zbývají mu už jen necelé čtyři minutky.
     
    Je tu pravděpodobně poslední komerční pauza tohoto zápasu.
     
    55:44
    John Gibson předvedl další ze svých parádních zákroků, tentokrát hokejkou, kterou přizvedl proti střele Thomase. Gibson chytá dnes opravdu parádně.
     
    54:48
    jeden z domácích byl na útočné modré jasně podražen, ale hlavní arbitři do ignorovali. St. Louis kvůli toho tak přišlo o velkou šanci.
     
    54:05
    Ananheim je zatím v přesilovce katastrofální a St. Louis opět vyhazuje. Hostům už nezbývá moc času ani v přesilovce, ani v zápase.
     
    53:02
    Mikkola se uvolnil a i jako obránce pokračoval k brance soupeře. Nakonec v oslabení dokázal i vystřelit, ale byla to v podstatě jen lahůdka pro připraveného Gibsona.
     
    52:25
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Zachary Sanford – 2 min., vysoká hůl).
     
    52:24
    Kevin Shattenkirk vyslal tvrdou ránu od modré, kterou někdo před brankou tečoval. Pravděpodobně to byl Getzlaf, jenž u toho byl faulován.

    Jiří Polášek

    Góly a asistencie: 26. B. Schenn (Schwartz, Faulk), 43. Bortuzzo (Kyrou, Thomas), 60. R. O'Reilly (Perron, Faulk) – 27. Getzlaf


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Faulk, Scandella, Parayko (A), Walman, Bortuzzo, Mikkola – Perron, R. O'Reilly (C), B. Schenn (A) – Tarasenko, Bozak, Schwartz – Kyrou, Thomas, Hoffman – Blais, Barbašev, Sanford.
    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Ja. Larsson, Fowler (A), Shattenkirk, Benoit, Drysdale, H. Fleury – Terry, Zegras, Comtois – Rakell (A), Lundeström, Volkov – Carrick, Getzlaf (C), Jones – Heinen, D. Grant, Deslauriers.

    Rozhodca: I. Walsch, F. South – R. Galloway, K. Nagy