Manchester City – Paríž 2:0 (kon.)
koniec
Manchester City
2:0 (1:0)
Paríž Saint-Germain
Utorok 04.05.2021, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • Liga majstrov • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Manchester City – Paríž Saint-Germain. Odveta semifinále Ligy majstrov sa začne o 21:00.
     


    Manchester City

    City už je takmer s určitosťou víťazom tohto ročníka anglickej Premier League, ktorú štyri kolá pred koncom vedie o 13 bodov pred druhým Manchesterom United. (Ten má odložený zápas s Liverpoolom k dobru.) Okrem toho už má na svojom konte i prvú trofej, keď získal Ligový pohár vďaka finálovej výhre 1:0 nad Tottenhamom. Guardiolov tím prehral v tomto kalendárnom roku vo všetkých súťažiach len trikrát a všetky ostatné zápasy vyhral. Vďaka tomu má i najproduktívnejší útok anglickej Premier League (71 strelených gólov) a najlepšiu obranu súťaže (24 inkasovaných gólov).

    „The Citizens“ s prehľadom zvládli svoju základnú skupinu, keď vyhrali zo šiestich zápasov proti Portu, Olympiakosu a Marseille päť a len na ihrisku Porta remizovali (0:0). V týchto šiestich zápasoch navyše inkasovali jediný gól. Vo vyraďovacej časti si následne poradili s dvomi nemeckými súpermi, ktorých porazili vo všetkých zápasoch. V osemfinále vyhrali dvakrát 2:0 nad Mönchengladbachom a vo štvrťfinále vyradili dvomi výhrami 2:1 Dortmund. Rovnakým výsledkom vyhrali i prvý zápas tohto semifinále v Paríži, na postup do finále im tak dnes bude stačiť remíza, prípadne i prehra 0:1.

    Zápasy Manchesteru City v Lige majstrov:

    Skupina C:
    Manchester City – Porto 3:1
    Marseille – Manchester City 0:3
    Manchester City – Olympiakos 3:0
    Olympiakos – Manchester City 0:1
    Porto – Manchester City 0:0
    Manchester City – Marseille 3:0

    Osemfinále:
    Mönchengladbach – Manchester City 0:2
    Manchester City – Mönchengladbach 2:0

    Štvrťfinále:
    Manchester City – Dortmund 2:1
    Dortmund – Manchester City 1:2

    Semifinále:
    PSG – Manchester City 1:2
     


    Paríž Saint-Germain

    PSG musí po dlhšej dobe v domácej súťaži skutočne bojovať o titul, tri kolá pred koncom francúzskej Ligue 1 totiž stráca na prvé Lille bod a na začiatku apríla mu vo vzájomnom zápase doma navyše podľahlo 0:1. Hlavným dôvodom toho, že PSG nevedie svoju ligu, je, že v tejto sezóne prehralo až osem ligových zápasov. Napriek tomu má PSG jasne najproduktívnejší útok (79 strelených gólov) a druhú najlepšiu obranu ligy (27 inkasovaných gólov).

    Parížania sa do osemfinále prebojovali z vyrovnanej skupiny H, ktorú sa im podarilo vyhrať pred Lipskom, Manchesterom United a tureckým Başakşehirom napriek tomu, že po troch odohraných zápasoch mali na konte len tri body. Odvety však zvládli skvele, všetky totiž vyhrali a vďaka lepším vzájomným zápasom sa nakoniec dostali i pred Lipsko do čela skupiny. V osemfinále potom skvele zvládli prvý zápas v Barcelone, keď domácich Kataláncov porazili jasne 4:1 a po domácej remíze 1:1 v odvete postúpili do štvrťfinále. Žreb Parížanom neprial a prisúdil im obhajcu titulu Bayern Mníchov, na jeho ihrisku ale vyhrali 3:2, čo im vďaka vyššiemu počtu strelených gólov vonku stačilo napriek následnej domácej prehre 0:1 v odvete na postup. Doma ale potom prehrali i prvý zápas semifinále s Manchesterom City (1:2), dnes tak na postup musia vyhrať o dva góly alebo ak strelia viac ako dva góly, tak im bude stačiť i výhra o jeden gól.

    Zápasy PSG v Lige majstrov:

    Skupina H:
    PSG – Manchester United 1:2
    Başakşehir – PSG 0:2
    RB Lipsko – PSG 2:1
    PSG – RB Lipsko 1:0
    Manchester United – PSG 1:3
    PSG – Başakşehir 5:1

    Osemfinále:
    Barcelona – PSG 1:4
    PSG – Barcelona 1:1

    Štvrťfinále:
    Bayern – PSG 2:3
    PSG – Bayern 0:1

    Semifinále:
    PSG – Manchester City 1:2

    Nebudú hrať:
    - Juan Bernat (zranenie kolena)
    - Idrissa Gueye (červená karta)
    - Alexandre Letellier (zranenie prstu)

    Otázny štart:
    - Kylian Mbappé (zranenie lýtka)
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa doteraz v európskych pohárových súťažiach stretli štyrikrát, pričom trikrát v Lige majstrov, a PSG zatiaľ nedokázalo City poraziť. Prvý vzájomný zápas sa v decembri 2008 ešte v základnej skupine Pohára UEFA skončil bezgólovou remízou. Ďalšie dva zápasy sa odohrali vo štvrťfinále Ligy majstrov 2015/2016, kedy ďalej postúpilo City (2:2 vonku, 1:0 doma). Štvrtým vzájomným súbojom bol prvý zápas tohto semifinále, ktorý vyhralo City v Paríži 2:1.
     
    Prvý zápas:

    Paríž Saint-Germain – Manchester City 1:2 (1:0)

    Góly: 15. Marquinhos – 64. De Bruyne, 71. Mahrez

    Žlté karty: 70. Paredes (PSG), 74. Neymar (PSG) – 31. Cancelo (MAC), 86. De Bruyne (MAC)

    Červená karta: 77. I. Gueye (PSG)

    Paríž Saint-Germain: Navas – Florenzi, Marquinhos (C), Kimpembe, Bakker – I. Gueye, Paredes (83. A. Herrera) – Di María (80. Danilo Pereira), Verratti, Neymar – Mbappé.

    Náhradníci: S. Rico – Kehrer, Icardi, Rafinha Alcântara, Danilo Pereira, Kean, Sarabia, Kurzawa, A. Herrera, A. Diallo, Draxler, Dagba.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo (61. Zinčenko) – Gündoğan, Rodri, De Bruyne (C) – Mahrez, B. Silva, Foden.

    Náhradníci: Steffen, Trafford – N. Aké, Sterling, Jesus, Agüero, Zinčenko, Laporte, F. Torres, B. Mendy, Fernandinho, García.
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zinčenko – B. Silva, Fernandinho (C), Gündoğan – Mahrez, De Bruyne, Foden.

    Náhradníci: Steffen, Carson – Agüero, N. Aké, Sterling, F. Torres, Laporte, Rodri, B. Mendy, Cancelo, Jesus.

    Paríž Saint-Germain: Navas – Florenzi, Marquinhos (C), Kimpembe, A. Diallo – A. Herrera, Paredes – Di María, Verratti, Neymar – Icardi.

    Náhradníci: S. Rico, Randriamamy – Rafinha Alcântara, Bakker, Sarabia, Kean, Kurzawa, Kehrer, Mbappé, Draxler, Dagba, Danilo Pereira.

    Rozhodca: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (NED).
     
    Pracovníci na Etihad Stadium odhadzujú zasypané šestnástky a čiary, pred zápasom totiž prišlo poriadne krupobitie, ktoré zasypalo trávnik vrstvou krúp. Na hraciu plochu medzitým nastupujú hráči oboch tímov a o chvíľu tak zaznie hymna Ligy majstrov.
     
    Manchester City bude hrať v týchto ťažkých podmienkach v belasých dresoch, PSG v tmavomodrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. Foden hneď v prvom súboji zasiahol Florenziho do nohy.
     
    2
    Domáci začali zápas poriadne zostra. Fernandinho v ďalšom súboji o loptu v strede poľa podrazil Di Maríu.
     
    3
    Hostia sa konečne prekombinovali k šestnástke Manchesteru City, Neymarova prihrávka na krídlo na Di Maríu však nebola presná a skončila v aute.
     
    4
    Domáci odpovedali svojím postupným útokom, ani ten sa ale neskončil úspechom. Hostia loptu získali a zakladajú svoj útok od obrancov.
     
    5
    Na teréne, ktorý vyzerá, akoby sa hralo skôr na Vianoce ako v máji, sú kombinácie oboch tímov zatiaľ veľmi opatrné. PSG sa napriek tomu opäť prekombinovalo k domácej šestnástke.
     
    6
    Neymar sa uvoľnil na ľavom krídle a nacentroval do šestnástky. Domáca obrana loptu odkopla, hrací predmet sa ale vrátil k hosťom.
     
    7
    Diallov center z pravého krídla spadol Zinčenkovi v šestnástke Manchesteru City na ľavú ruku blízko ramena. Hlavný rozhodca Björn Kuipers pôvodne nariadil penaltu, po debate s videoasistentom sa ale ide pozrieť sám na videozáznam.
     
    8
    Holandský hlavný rozhodca odvolal pôvodne nariadenú penaltu pre PSG. Zápas pokračuje postupným útokom domácich.
    8. Olexandr Zinčenko (MAC)
     
    9
    City sa usadilo na útočnej polovici a tentokrát útok domácich prerušili nedovoleným zákrokom hostia. Domáci rozohrali štandardku po zemi na krídlo.
     
    10
    Hostia potom vytlačili kombinujúcich domácich na ich polovicu ihriska, odkiaľ nakopol Ederson loptu presne na ľavé krídlo na rozbehnutého Zinčenka.
     
    11
    Manchester City dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Zinčenko si nabehol na Edersonov pas na ľavé krídlo a prihrávkou na hranicu šestnástky našiel De Bruyneho. Jeho strelu zrazil obranca PSG na pravú stranu šestnástky k dobiehajúcemu RIYADOVI MAHREZOVI, ktorý loptu strelou po zemi poslal pomedzi nohy gólmana Navasa k vzdialenejšej tyči brány PSG.
    11. Riyad Mahrez (MAC) - 1:0
     
    13
    Hostia hneď po výkope po inkasovanom góle o loptu prišli. Domáci obrancovia sa smerom dopredu zatiaľ neženú a hrací predmet si prihrávajú na vlastnej polovici ihriska spolu s brankárom Edersonom.
     
    14
    Domáci gólman musel pod tlakom napádajúcich hráčov PSG odkopnúť loptu do stredu poľa, kde sa jej zmocnili hostia. Tí sa dostali na útočnú polovicu.
     
    15
    Gündoğan podrazil pred vlastnou šestnástkou prenikajúceho protihráča. Priamy kop pre Parížanov z dobrej streleckej pozície.
     
    16
    Neymarovu strelu z priameho kopu zrazil Fernandinho v múre z hráčov Manchesteru City na rohový kop. Sám Neymar potom nacentroval z rohu na prednú tyč, odkiaľ však hrací predmet odvrátil do bezpečia hneď prvý brániaci hráč City.
     
    17
    Di María si na ľavom krídle naviedol loptu takmer k bránkovej čiare a vysokým centrom ju nakopol na zadnú tyč. Tam sa k hlavičke pretlačil kapitán PSG Marquinhos, ktorého hlavička oblúčikom spadla na brvno domácej brány.
     
    18
    Hostia získali ďalšiu štandardnú situáciu. Neymarov center z nej sa odrazil od nabiehajúceho Kimpembeho k brankárovi Edersonovi.
     
    19
    Bernardo Silva si nechal hneď po tom, čo mu brankár Ederson loptu hodil na kopačky, loptu vypichnúť Di Maríom a Argentínčan potom okamžitou strelou tesne minul odkrytú domácu bránu.
    19. Ángel Di María (PSG)
     
    20
    Kimpembe po predošlej štandardnej situácii zostal ležať v pokutovom území City a musí byť ošetrený. Podľa opakovaných záberov ho rukou do hlavy zasiahol Stones.
     
    21
    Domáci sa po predošlej aktivite hostí snažia hru trochu upokojiť a loptu si tak prihráva na vlastnej polovici hlavne obranná štvorica Manchesteru City.
     
    22
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva Ander Herrera (Paríž Saint-Germain), ktorý vo vzdušnom súboji zasiahol rukou do ucha Bernarda Silvu a potom sa ešte poriadne nahlas ohradil proti verdiktu hlavného rozhodcu.
     
    23
    Držanie lopty: 47 % : 53 %
    Strely: 2:5
     
    24
    Oba tímy si nepresnými výkopmi vymenili loptu a tá napokon skončila naspäť u domáceho brankára Edersona. Domáci sa po jeho rozohrávke dostali na polovicu svojho súpera.
     
    25
    Kombinácia domáceho tímu skončila pred šestnástkou PSG. Nákop hostí do stredu poľa potom odhlavičkoval do autu Rúben Dias.
     
    26
    Ďalší pokus o založenie útoku bol v podaní Parížanov výrazne vydarenejší. Neymar zatiahol loptu z pravého krídla pred šestnástku, kde ju prenechal Di Maríovi.
     
    27
    Práve Di María sa potom dostal k centru z ľavého krídla, jeho vysoký nákop na zadnú tyč ale nedokázal nabiehajúci Herrera zasiahnuť.
     
    28
    Foden hľadal na opačnej strane oblúčikom do šestnástky De Bruyneho, pred ním však obranca PSG zrazil loptu na roh. De Bruyneho nákop od rohovej zástavky potom odkopol Icardi mimo vlastného pokutového územia.
     
    29
    V strede poľa sa hracieho predmetu zmocnili domáci. Hostia sa zoradili pred vlastnou šestnástkou do obranného postavenia a zatiaľ vytláčajú hráčov Manchesteru City ďalej od vlastného pokutového územia.
     
    30
    Napriek tomu sa domáci krátkymi prihrávkami dostali k šestnástke a ich útok napokon zakončil strelou nad Navasovu bránu Kevin De Bruyne.
     
    31
    Domáci prebrali iniciatívu a v posledných minútach sú aktívnejším tímom. Ich ďalší pokus o postupný útok ukončil ziskom lopty napádajúci Verratti.
     
    32
    Parížania sa následne prekombinovali na útočnú polovicu a ďalší Di Maríov center zľava opäť úspešne vyriešila domáca obrana. Hostia potom museli pred napádajúcimi domácimi hráčmi posunúť loptu až dozadu na brankára Navasa.
     
    33
    Hostia však loptu udržali a vrátili sa k šestnástke City. Center Marquinhosa do nej chytil vybiehajúci brankár domáceho tímu Ederson.
     
    34
    Icardi získal v strede poľa hrací predmet a prakticky okamžite tak ukončil pokus City o postupný útok. Domáci bleskurýchlo zacúvali pred vlastnú šestnástku do obrannej formácie.
     
    35
    Dobrým pohybom držia „The Citizens“ hostí v úctivej vzdialenosti od svojej brány a postupne sa im ich darí vytláčať až na ich polovicu ihriska.
     
    36
    Na hranici šestnástky City sa dostal k lopte neobsadený Herrera, ktorý pohotovou tvrdou strelou tesne minul pravú spojnicu Edersonovej brány.
     
    37
    Nákop Bernarda Silvu z priameho kopu z pravej strany útočnej polovice obrancovia PSG vyriešili. Taktickým faulom potom zastavili domáci útok Parížanov v strede poľa.
     
    38
    Bernardo Silva zozadu zasiahol Neymara na vlastnej polovici do nohy. Brazílčan sa s ním potom ešte dostal do sporu, ktorý upokojuje hlavný rozhodca.
     
    39
    Hostia sú v týchto chvíľach aktívnejší a opäť sa nasťahovali na útočnú polovicu. Domáci sa ich snažia vytlačiť do stredu poľa.
     
    40
    To sa futbalistom Manchesteru City podarilo a mohli i zaútočiť, De Bruyneho prihrávku do šestnástky na Fodena ale zastavil Paredes.
     
    41
    Icardi si nespracoval Di Maríovu kolmicu za obranu City a Rúben Dias mu loptu odkopol. Hrací predmet sa dostal až ku gólmanovi PSG Navasovi.
     
    42
    Hostia sa trpezlivou rozohrávkou vrátili na polovicu City. Domáci zatiaľ hrajú v obrane veľmi disciplinovane a nepúšťajú ich k svojej šestnástke.
     
    43
    Neymar posunul loptu na pravé krídlo k Herrerovi, ktorého prízemný center zrazil na prednej tyči na ďalší roh PSG Rúben Dias.
     
    44
    Center z rohu hostí domáca obrana odvrátila do bezpečia, čím súčasne založila i rýchly protiútok. Mahrezov pas na De Bruyneho odkopol pred šestnástkou hostí Kimpembe.
     
    45
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    45+1
    Stones sa nedohodol s Edersonom, kto odhlavičkuje Di Maríov center sprava. Nakoniec sa to podarilo Stonesovi a po jeho hlavičke založil Zinčenko protiútok Manchesteru City.
     
    45+2
    Mahrez sa z pravého krídla dostal k strele, Navas ju ale pri vlastnej tyči vyrazil a dorážka Bernarda Silva bola potom zrazená na roh City.
     
    45+3
    De Bruyneho center z rohu sa zakrútil pod brvno brány PSG, Keylor Navas si ale dal pozor a loptu vyrazil. Obrana parížskeho tímu potom vyriešila i ďalší center De Bruyneho z rohu.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase sú hráči Manchesteru City blízko k postupu do finále Ligy majstrov, do šatne totiž idú s jednogólovým náskokom, o ktorý sa svojím presným zásahom postaral Riyad Mahrez. Najbližšie k vyrovnaniu boli Marquinhos, ktorého hlavička skončila na brvne Edersonovej brány, a Di María, ktorý po tom, čo obral Bernarda Silvu o loptu, tesne minul odkrytú bránu City. Zhruba od 25. minúty mali hostia územnú prevahu, proti disciplinovanej obrane Manchesteru City sa ale nedostali k žiadnej vyloženej gólovej príležitosti. Parížania tak budú musieť v druhom polčase streliť aspoň dva góly, ak chcú mať ešte šancu na postup.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 44 % : 56 %
    Strely na bránu: 2:0
    Strely mimo: 1:3
    Rohy: 3:2
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 8:4
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    De Bruyneho prihrávku na Fodena zrazili obrancovia PSG tak, že sa lopta vrátila k Belgičanovi. Následná strela sa mu príliš nevydarila a skončila u brankára hostí Navasa.
     
    48
    Brankár PSG Navas veľmi riskantne rozohral cez napádajúcich hráčov City, napokon sa mu ale podarilo nájsť spoluhráčov v strede poľa. Tí sa postupným útokom dostali na polovicu domáceho tímu.
     
    49
    Verratti sa prekľučkoval na ľavom krídle cez trojicu protihráčov a prihrávkou pred šestnástku našiel voľného Di Maríu. Ten trafil tvrdou strelou Stonesa.
     
    50
    Pokus domácich o rýchly protiútok ukončil faulom na rozbehnutého Mahreza Diallo. Manchester City potom zacúval s loptou na vlastnú polovicu ihriska.
     
    51
    Diallo druhýkrát za sebou zrazil Mahreza na trávnik. Domáci chceli rýchlou rozohrávkou zaskočiť obranu PSG, ich nevydarený nákop do šestnástky ale skončil u brankára hostí Navasa.
     
    52
    Di Maríov center z rohu na prednú tyč odhlavičkoval na ďalší roh kapitán Manchesteru City Fernandinho.
     
    53
    Lopta pri ďalšom centri Di Maríu ešte ani len nedoletela do šestnástky, keď hlavný rozhodca odpískal útočný faul Paredesa na Rúbena Diasa. Domáci sa s rozohrávkou nijak neponáhľajú.
     
    54
    De Bruyne na konci rýchleho protiútoku City vysunul do šestnástky Fodena, ktorého vychytal vybiehajúci brankár PSG Navas. Prípadný gól Fodena by kvôli jeho ofsajdu i tak neplatil.
     
    55
    Neymar si z ľavého krídla navádzal loptu do šestnástky na strelu, Zinčenko so Stonesom ho však vytlačili až do veľmi ostrého uhla a nakoniec Zinčenko jeho strelu ešte i zablokoval.
     
    56
    Hostia sa tlačia dopredu. Neymar sa pokúsil prejsť do šestnástky individuálne, pred ňou mu ale vypichol loptu Bernardo Silva.
     
    57
    Rozohrávka sa Manchesteru City nevydarila, domáci ale opäť okamžite zacúvali na vlastnú polovicu a Parížania tak musia útočiť „do plných“.
     
    58
    Vysokým presingom napokon domáci donútili hostí k chybe v rozohrávke a následne sa usadili na ich polovici ihriska.
     
    59
    Mahrez si spracoval loptu pred napádajúcim Paredesom, pri tom ho však zasiahol rukou do tváre. Domáci sa opäť okamžite vrátili na vlastnú polovicu.
     
    60
    Držanie lopty v 2. polčase: 41 % : 59 %
    Strely v 2. polčase: 1:2
     
    61
    Di Maríov center odhlavičkoval Stones pred Icardim na hranicu vlastnej šestnástky, odkiaľ strieľal z prvej Herrera. Jeho tvrdú strelu obetavo zablokoval Rúben Dias.
     
    62
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Mauro Icardi, prichádza Moise Kean.
     
    62
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Ander Herrera, prichádza Julian Draxler.
     
    63
    Manchester City dal gól!
    Domáci po skvele zahranom rýchlom protiútoku odskakujú už do dvojgólového náskoku! De Bruyne vysunul na ľavú stranu šestnástky rozbehnutého Fodena, ktorý loptu prihrávkou po zemi preniesol na opačnú stranu. Tam bol úplne voľný RIYAD MAHREZ, ktorý loptu z prvej poslal do odkrytej brány PSG.
    63. Riyad Mahrez (MAC) - 2:0
     
    65
    Náskok Manchesteru City v celkovom skóre je teraz už trojgólový a na postup musia Parížania streliť už aspoň tri góly. Zatiaľ sa im ale nedarí ani len preniknúť k domácej šestnástke.
     
    66
    Až po viac ako minúte sa im to podarilo, ich útok ale zakončil strelou vysoko nad Edersonovu bránu Paredes.
     
    67
    Hostia sa tlačia čoraz viac dopredu a po kostrbatom prechode stredom poľa získali po faule na Neymara priamy kop zhruba zo stredu útočnej polovice.
     
    68
    Center hostí z krídla odhlavičkoval na roh Walker. Di Maríov nákop od rohovej zástavky potom odvrátil mimo vlastnej šestnástky Rúben Dias.
     
    69
    Červenú kartu dostáva Ángel Di María (Paríž Saint-Germain), ktorý úplne nezmyselne a hlavne zbytočne šliapol za autovou čiarou pri spore o loptu na nohu Fernandinhovi. Šance Parížanov na zvrat v zápase tak ešte viac klesajú...
    69. Ángel Di María (PSG)
     
    71
    Žltú kartu dostáva Marco Verratti (Paríž Saint-Germain), ktorý podrazil na vlastnej polovici Fodena. Po tomto faule ešte vznikla veľká šarvátka a je zjavné, že hráči PSG začínajú mať problém so zvládaním vývoja tohto zápasu.
     
    72
    Žltú kartu za protesty a nešportové správanie dostáva Olexandr Zinčenko (Manchester City), ktorého vyprovokoval Paredes.
     
    73
    Mahrez sa pekne uvoľnil cez obrancu na pravom krídle a naviedol si loptu na ľavačku na strelu. Tú zablokoval v sklze kapitán PSG Marquinhos.
     
    74
    Žltú kartu za taktický faul na rozbehnutého hráča PSG dostáva Kevin De Bruyne (Manchester City).
     
    75
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Leandro Paredes, prichádza Danilo Pereira.
     
    75
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Alessandro Florenzi, prichádza Colin Dagba.
     
    76
    De Bruyne ďalšou krásnou kolmicou vysunul na ľavé krídlo za obrancu rozbehnutého Gündoğana, ten sa ale sám vytlačil až príliš do strany. Odtiaľ loptu posunul na spoluhráčov dozadu.
     
    77
    Fernandinho z prvej predĺžil Zinčenkovu prihrávku na rozbehnutého Fodena, ktorý strelou po zemi z hranice šestnástky trafil ľavú tyč Navasovej brány.
    77. Phil Foden (MAC)
     
    78
    Hneď po odkope brankára PSG Navasa sa lopta znovu vrátila na kopačky domácich hráčov a ich útok zakončil nepresnou strelou zo strednej vzdialenosti De Bruyne.
     
    79
    Manchester City má dianie na trávniku plne pod kontrolou a ak sa v posledných minútach tohto zápasu nestane malý futbalový zázrak, tak už o postup do finále Ligy majstrov nepríde.
     
    80
    City s loptou zacúvalo na vlastnú polovicu, odkiaľ začalo ďalšiu „vlnu“ svojho útoku. Hostia domácich ani príliš aktívne nenapádajú.
     
    81
    Bernardo Silva si naviedol loptu z pravého krídla do šestnástky a zablokovaným centrom získal pre Manchester City rohový kop.
     
    82
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kevin De Bruyne, prichádza Gabriel Jesus.
     
    82
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Bernardo Silva, prichádza Raheem Sterling.
     
    83
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Abdou Diallo, prichádza Mitchel Bakker.
     
    83
    Mahrez zakrútil loptu z rohu pod brvno PSG a Navas musel túto nečakanú strelu vyraziť na ďalší roh.
     
    84
    Ďalší roh rozohralo City nakrátko, jeho kombinácia ale k ničomu nebezpečnému neviedla. Sterling totiž nedobehol prihrávku na pravé krídlo a lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    85
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Phil Foden, prichádza Sergio Agüero.
     
    86
    Sterling si pri pokuse o prienik za obranu PSG predkopol loptu až príliš ďaleko a nakoniec ju chytil vybiehajúci brankár hostí Navas.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Presnel Kimpembe (Paríž Saint-Germain), ktorý ostrým sklzom v strede poľa doslova zostrelil Jesusa.
     
    88
    Hostia síce majú loptu na svojich kopačkách, zápas sa však viac-menej už len dohráva. Obrana Manchesteru City je i v tejto dobe disciplinovane zoradená pred vlastnou šestnástkou.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Danilo Pereira (Paríž Saint-Germain), ktorý sklzom do nohy tiež zostrelil v strede poľa Jesusa.
     
    90
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    90+1
    Marquinhos si nabehol na pas do šestnástky City, loptu mu ale vypichol brankár Ederson. Nemyar si potom navádzal loptu na strelu spoza šestnástky, pred ňou ho ale podrazil Fernandinho.
     
    90+2
    Exekúciu tejto štandardky zobral na seba Neymar, loptu z priameho kopu ale poslal tvrdou strelou vysoko nad Edersonovu bránu.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Manchester City potvrdil v druhom polčase svoj náskok a s prehľadom dotiahol dnešný zápas do víťazného konca. Parížania boli smerom dopredu úplne neškodní, veď za celý zápas nevystrelili ani raz na Edersonovu bránu, a o tom, že do finále nepostúpia, sa definitívne rozhodlo druhým gólom Mahreza v dnešnom zápase. Hostia túto situáciu vôbec nezvládli, za nepochopiteľný skrat za autovou čiarou bol totiž vylúčený Di María a v závere sa hráči PSG prezentovali niekoľkými veľmi tvrdými sklzmi do nôh domácich hráčov. Našťastie sa ale nikto nezranil a futbalisti Manchesteru City tak môžu oslavovať prvý (a úplne zaslúžený) postup do finále Ligy majstrov v histórii.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 45 % : 55 %.
    Strely na bránu: 5:0.
    Strely mimo: 3:5.
    Rohy: 6:6.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 15:12.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:03:20)

    Michal Sadlek

    Góly: 11. Mahrez, 63. Mahrez

    Karty:   72. Zinčenko (MAC), 74. De Bruyne (MAC) – 22. A. Herrera (PSG), 71. Verratti (PSG), 87. Kimpembe (PSG), 89. Danilo Pereira (PSG)   69. Di María (PSG)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:12.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zinčenko – B. Silva (82. Sterling), Fernandinho (C), Gündoğan – Mahrez, De Bruyne (82. Jesus), Foden (85. Agüero).
    Náhradníci: Steffen, Carson – Agüero, N. Aké, Sterling, F. Torres, Laporte, Rodri, B. Mendy, Cancelo, Jesus.

    Paríž Saint-Germain: Navas – Florenzi (75. Dagba), Marquinhos (C), Kimpembe, A. Diallo (83. Bakker) – A. Herrera (62. Draxler), Paredes (75. Danilo Pereira) – Di María, Verratti, Neymar – Icardi (62. Kean).
    Náhradníci: S. Rico, Randriamamy – Rafinha Alcântara, Bakker, Sarabia, Kean, Kurzawa, Kehrer, Mbappé, Draxler, Dagba, Danilo Pereira.

    Rozhodca: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (NED)
    28.04.2021
    Paríž - Manchester City 1:2

    Góly: 15. Marquinhos – 65. De Bruyne, 71. Mahrez

    Karty:   70. Paredes (PSG), 75. Neymar (PSG) – 31. Cancelo (MAC), 86. De Bruyne (MAC)   78. I. Gueye (PSG)

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:15.