Poprad – Zvolen 7:4 (kon.)
koniec
HK Poprad
7:4 (0:1, 4:1, 3:2) Stav série: 1:3
HKM Zvolen
Utorok 04.05.2021, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga play-off • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní štvrtého finálového zápasu Kaufland play-off Tipos Extraligy medzi HK Poprad a HKM Zvolen. Štvrté, možno posledné stretnutie, sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    TRETÍ ZÁPAS, PRVÝ ZVOLENSKÝ MEČBAL
    Po dvoch domácich zvolenských víťazstvách sa séria presunula pod Tatry. Tretí finálový zápas nepriniesol toľko gólov ako tie dva predošlé, no aj tak sme mohli vidieť kvalitný hokej, ktorý bol o niečo viac taktickejší ako v prvých dvoch finálových zápasoch pod Pustým hradom.
    Úvodné góly stretnutia padli až v polovici riadneho hracieho času. V 28. minúte otvoril skóre hosťujúci McPherson, no Zvolenčania sa z jednogólového vedenia neradovali dlho, keďže na konci 29. minúty vyrovnával Dalhuisen. To boli jediné dva góly, ktoré padli v riadnom hracom čase.
    Zápas napokon putoval do predĺženia, v ktorom síce boli aktívnejší domáci Popradčania, no v 9. minúte predĺženia prišla šanca pre TJa Melancona, ktorý chirurgicky presnou strelou prekonal Hamerlíka a zariadil tretie zvolenské víťazstvo v sérii a prvý mečbal.
    Finálové duely medzi Zvolenom a Popradom sú veľmi vyrovnané, no rytieri sú zatiaľ stále o maličký krok vpred.
    Zvolenčania vedú v sérii veľmi pohodlne 0:3 a Popradčania sa budú musieť veľmi namotivovať, ak chcú ešte proti takto silnému Zvolenu zvrátiť sériu, čo sa však zdá byť nemožné.

    Zvolen môže už vo štvrtom zápase „vybaviť“ Poprad, zvíťaziť 0:4 na zápasy a stať sa majstrom Slovenska v sezóne 2020/21.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Hamerlík) – Drgoň, Hudec, Kramár, Dalhuisen, Demo, Brejčák, Hodorovič – Svitana, Skokan, Haščák – Handlovský, Bjalončík, Vandas – Livingston, Preisinger, Mashinter – Mešár, Matej Paločko, Tavi – Zagrapan

    HKM Zvolen: Rahm (Trenčan) – Betker, Kotvan, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Meliško – Bondra, Viedenský, Stupka – McPherson, Mikúš, Nuutinen – Marcinek, Tibenský, Kolenič – Gubančok, Halama, Jedlička – Ďuriš

    Rozhodca: Stano, Tvrdoň – D. Konc ml., Kacej.
     
    Na ľadovú plochu nastupujú oba tímy. Popradčania budú dnes hrať v modrých dresoch a Zvolenčania v bielych.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:22
    Kotvan zachytil v strednom pásme nepresnú popradskú rozohrávku, vysunul Bondru, ktorý prešiel k pravému kruhu, no k strele sa už nedostal.
     
    00:44
    McPherson si prebral prihrávku rozbehnutý na ľavom krídle, prešiel do pásma a skúsil to z kruhu. Mieril však ponad bránu.
     
    01:18
    Pomerne skoro uvidíme prvú presilovku. Zahrajú si ju hostia, za podrazenie je vylúčený Peter Bjalončík.
     
    01:39
    Kotvan to skúsil strelou od modrej čiary, Vošvrda vyrážal do rohu klziska a Zvolenčania sú opäť pri puku.
     
    02:19
    Viedenský krížnou prihrávkou na ľavý kruh našiel Bondru, ktorý nevyužil správny moment, nevystrelil a napokon o puk prišiel.
     
    03:04
    Hostia sa znovu usadili v útočnom pásme a od modrej čiary to strelou skúšal Melancon. Jeho zakončenie však bolo zblokované na ochrannú sieť.
     
    03:22
    Bjalončík už naskočil na ľadovú plochu, Handlovský medzitým vysúval Vandasa, ten však o puk prišiel za ľavým kruhom.
     
    04:02
    Betker dostal spätnú prihrávku na modrú čiaru od Stupku, následne strieľal mimo brány a puku sa ujali domáci.
     
    04:52
    Haščák v rohu klziska prišiel o puk, následne ho na modrej čiare zachytil Dalhuisen, ktorý nahadzoval na Rahma. Zvolenský gólman vyrážal pred seba, Haščák však dorážkovú príležitosť nezužitkoval.
     
    05:29
    Dobrú prihrávku dostal za ľavý kruh Mikko Nuutinen a okamžite pálil z prvej. Tvrdou strelou však bránu minul.
     
    05:52
    Do útočného pásma prešiel po ľavom krídle Halama, skúsil to z kruhu, Vošvrda bezpečne zakročil vyrážačkou.
     
    06:56
    Kramár to nahadzoval jemne bekhendom na bránu od modrej čiary, gólman Rahm pohodlne zasiahol.
     
    07:22
    Mešár sa chcel individuálne presadiť proti dvojici zvolenských hráčov, čo mu však veľmi nevyšlo.
     
    07:31
    Kamzíci ešte udržali útočné pásmo, na strelu od modrej to mal Demo, ktorý to aj nahadzoval. Rahm vyrážal a ihneď rýchlo pokryl.
     
    08:01
    McPherson otočil hru v strednom pásme, krížnou prihrávkou na ľavý kruh hľadal Mikúša, ktorý sa aj dostal k strele z prvej, ale netrafil priestor bránky.
     
    08:54
    Vandas si prevzal puk za zvolenskou bránkou, dával to naslepo popred bránu, prihrávka však nikoho nenašla a ušla až von z pásma.
     
    09:16
    Miroslav Preisinger bol narazený na mantinel mimo puku vo zvolenskom obrannom pásme a len ťažko vstáva z ľadu. Napokon sa mu to s pomocou spoluhráčov darí.
     
    09:50
    Stupka prenikal do útočného pásma, bol však dobre zozadu bekčekovaný popradským hráčom, ktorý ho od puku odstavil a nedovolil mu vystreliť.
     
    10:42
    Haščák presunul puk za pravý kruh Svitanovi, ktorému pred bránu korčuľoval Bjalončík, posunul mu však nepresnú prihrávku.
     
    11:12
    Handlovský krížnou prihrávkou na pravý kruh našiel Vandasa v prečíslení dvoch proti jednému. Proti následnej strele Vandasa sa Rahm dokázal presunúť a zastaviť ju.
     
    11:37
    Od modrej čiary vyslal nenápadnú strelu Kotvan, s ktorou si Vošvrda poradil a rýchlo upratal puk preč, aby ďalší protihráči nemohli dorážať.
     
    12:54
    Svitana zachytil zvolenskú rozohrávku ešte v pásme, puk na modrú čiaru dostal Demo, ktorý to nahadzoval na bránku, Rahm bezpečne zasiahol.
     
    14:18
    Pomerne dlho využil Poprad avizované vylúčenie, tlačil Zvolen v pásme, no gól z toho nebol. Každopádne domáci budú hrať presilovku, dve minúty za podrazenie dostáva Jakub Meliško.
     
    14:31
    Popradčania prichádzajú o presilovku a aj o Brandona Mashintera. Mashinter dostáva trest 5+20 do konca zápasu za pichnutie protihráča. Bolo to naozaj nepríjemné.
     
    15:12
    Do dobrej pozície medzi kruhmi sa uvoľnil Ivan, ktorý dostal prihrávku od mantinelu, aj zakončil, ale len mimo Vošvrdovej brány.
     
    15:58
    Hudecovu strelu od modrej čiary šikovne dokázal stečovať Skokan, puk však sklepol len na rýchly Rahmov betón.
     
    16:21
    Zvolen bude hrať pomerne dlhú dvojnásobnú presilovku. Dve minúty za držanie dostáva Marcel Haščák.
     
    16:21
    Nevedno z akých dôvodov, ale Zvolen mení brankára. Robin Rahma odišiel na striedačku a na jeho miesto prišiel Adam Trenčan.
     
    17:12
    Zvolenčania držia puk v pásme, prihrávajú si, no zatiaľ je to bez strely.
     
    17:21
    Zvolen dal gól!
    Prvá presilovková strela prináša otvárací gól stretnutia. Nuutinenovu strelu ešte dokázali Popradčania zblokovať, puk sa dostal na hokejku TJA MELANCONA, ktorý tvrdou delovkou prestrelil všetko.
    Asistencia: Mikko Nuutinen.
     
    17:21
    A pravdepodobne to vo zvolenskej bránke bola len chvíľková záležitosť. Po strelenom góle sa do brány vracia namiesto Trenčana Robin Rahm.
     
    17:40
    Vandasovi sa podarilo úspešne vyhodiť puk cez celé klzisko, Zvolen ešte naďalej pokračuje v presilovke o jedného hráča.
     
    18:04
    Strela z hokejky Kotvana bola nepríjemne viackrát tečovaná, Vošvrda napokon stihol akosi zasiahnuť pravým betónom a vyraziť.
     
    18:38
    Hostia znovu získali útočné pásmo a strelou švihom od modrej čiary to skúsil autor prvého gólu TJ Melancon. Jeho terajšie zakončenie skončilo na hrudi popradského brankára.
     
    19:00
    Svitana získal stratený puk za zvolenskou bránou, pred bránkoviskom sa mu ukázal voľný Skokan, dostal puk, chcel si Rahma položiť, no príliš prešpekuloval a napokon už sa stihol ďalší zvolenský hráč vrátiť.
     
    19:44
    Spoza bránky sa chcel popri žŕdke natlačiť Kolenič a prekvapiť Vošvrdu, popradský gólman však tento pokus o šancu zmaril.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina štvrtého finálového zápasu priniesla jeden gól, v 18. minúte poslal Zvolen do vedenia Melancon.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Stupka šikovnou spätnou prihrávkou pred bránkovisko našiel Viedenského, ktorý však už zakončiť nestihol, Vošvrda mu uchmatol puk a prikryl ho.
     
    20:23
    Strela Melancona od modrej čiary bola tečovaná vysokou hokejkou zvolenského hráča, rozhodcovia hru prerušili a vykázali buly do stredného pásma.
     
    20:56
    Mikúš zachytil puk ešte pred modrou čiarou, ihneď našiel za ľavým kruhom Nuutinena, ktorý zakončoval švihom, Vošvrda zasiahol.
     
    21:31
    Livingston dostal prihrávku na pravé krídlo od Taviho, prenikol do pásma a skúsil to nahodením spoza pravého kruhu. Rahm pohodlne vyrážal.
     
    22:19
    Bjalončík prekorčuľoval poza bránku a skúsil to z veľkého uhla. Pre Rahma to bol jednoduchý zákrok, keďže odtiaľ sa len veľmi ťažko dávajú góly.
     
    22:42
    Patrik Marcinek ostal medzi kruhmi nikým nechránený, dostal prihrávku, ocitol sa zoči-voči Vošvrdovi a strelou nastrelil ľavú žrď.
     
    23:19
    Šikovnou skrytou strelou poza hráča to skúšal Stupka, ktorý však nastrelil iba Vošvrdov betón.
     
    23:29
    Poprad dal gól!
    Domáci kamzíci prichádzajú s vyrovnávajúcim gólom. Vandas nabral rýchlosť po pravom krídle, dostal sa do prečíslenia, adresoval prihrávku pred bránu MARCELOVI HAŠČÁKOVI a ten z tesnej blízkosti šancu premenil.
    Asistencia: Michael Vandas.
     
    24:28
    Poprad bude hrať presilovú hru. Mikko Nuutinen dostáva dve minúty za podrazenie a Lukáš Handlovský s TJom Melanconom po dve minúty za hrubosť.
     
    24:44
    Poprad dal gól!
    Poprad rýchlo využíva presilovku a v zápase sa dostáva do vedenia. Skokan z bránkovej čiary posunul puk na ľavý kruh MARCELOVI HAŠČÁKOVI, ktorý predviedol svoju streleckú parketu a presnou strelou švihom prekonal Rahma.
    Asistencie: Dávid Skokan, Patrik Svitana.
     
    25:24
    McPherson dostal prihrávku pred bránu, zakončoval bekhendom zblízka, Vošvrda nevedel, kde je puk, preto dobiedzal do neho Tibenský, no už puk za chrbát popradského brankára nedotlačil.
     
    26:08
    Po pravom krídle vykorčuľoval dopredu Marco Halama, ktorý to skúsil strelou švihom z kruhu. Vošvrda zachytával na hrudi a počkal na prerušenie hry.
     
    26:20
    Zvolen dal gól!
    Zvolen prichádza s rýchlym vyrovnaním. Hostia získali útočné pásmo, prihrávku dostal na úroveň bránkovej čiary Bondra, ktorý to vrátil pred bránku na hokejku MAREKA VIEDENSKÉHO a ten sa strelou z tesnej blízkosti nemýlil.
    Asistencie: Radovan Bondra, Branislav Kubka.
     
    27:17
    Kolenič dostal prihrávku na pravé krídlo od Tibenského a skúšal to nahadzovať spoza pravého kruhu. Vošvrda pohodlne hokejkou vyrazil.
     
    28:16
    Hudecova strela od modrej čiary bola blokovaná a puk skončil v rohu klziska. Ujali sa ho potom Zvolenčania, no postupný útok im nevyšiel.
     
    28:48
    Jedličkova prihrávka od zadného mantinelu nenašla pred bránkoviskom Gubančoka a Zvolenčania potom prišli o útočné pásmo.
     
    29:05
    Zabudnutý ostal na pravom krídle Václav Stupka, ktorý sa rútil už prakticky sám na bránu. Skúšal to triafať medzi betóny, ale Vošvrda ich včas spojil a puk cez seba nepustil.
     
    30:24
    Skokan dával prihrávku na ľavý kruh Svitanovi, ktorý to chcel ešte posúvať pred bránu Haščákovi, ponúkol mu však nepresnú prihrávku.
     
    31:06
    Dalhuisen dostal prihrávku na ľavé krídlo k mantinelu, rozhodol sa tesne spoza ľavého kruhu vypáliť a trafil to priamo do Rahmovej lapačky.
     
    31:50
    Preisinger dlhou krížnou prihrávkou vysunul Vandasa, ktorý sa chcel natlačiť bekhendom po pravej strane, napokon aj zakončil, ale Rahm úspešne zasiahol.
     
    32:34
    Tavi vysunul na ľavý kruh Bjalončíka, ktorý to zakončoval švihom, no nastrelil priamo do lapačky Robina Rahma.
     
    33:24
    Bondra len poľahky pretečoval do útočného pásma prihrávku Betkera a okamžite Zvolenčania viacerí odišli striedať.
     
    34:27
    Nuutinen sa dostal k strele spoza ľavého kruhu, jeho pokus však Vošvrda dokázal eliminovať.
     
    34:52
    Skokan rýchlo otočil hru, posunul v útočnom pásme na ľavý kruh Haščákovi, ktorý to vrátil dozadu medzi kruhy Svitanovi, no jeho strela bola nepresná
     
    35:40
    Preisinger hľadal prihrávkou pred bránku Handlovského, pred Rahmom však bola pripravená aj dvojica zvolenských hráčov.
     
    36:05
    Poprad dal gól!
    Kamzíci idú v zápase po druhýkrát do vedenia. Zvýšená aktivita domácich prináša tretí gól. Preisinger si z pravého kruhu všimol pred bránkou pripravenú hokejku MICHAELA VANDASA, ktorý prihrávku šikovne z prvej pretečoval do brány.
    Asistencia: Miroslav Preisinger.
     
    36:48
    Poprad dal gól!
    Domáci zakrátko prichádzajú aj s ďalším gólom. Šikovne to urobil DÁVID SKOKAN, ktorý korčuľoval poza zvolenskú bránu a nenápadne skoro z úrovne bránkovej čiary nastrelil puk do brankára Rahma a ten si to zrazil do brány.
    Asistencia: Marcel Haščák.
     
    37:41
    Livingston sa rozbehol po ľavom krídle, natlačil sa poza bránu a skúsil napodobniť Skokana, no jemu to už teraz nevyšlo a brankára Rahma neprekabátil.
     
    38:29
    Melancon to skúsil strelou od modrej čiary, Vošvrda vyrážal betónom pred seba a jeho spoluhráči upratali puk preč.
     
    38:56
    Bondra v útočnom pásme prihrával spoluhráčovi rukou, a tak je hra prerušená a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    39:20
    Svitana prehodil puk na ľavý kruh Haščákovi, ktorý sa priblížil k bránke a skúsil to bekhendom. Gólman Rahm bol ihneď pripravený zasiahnuť.
     
    39:36
    Stupka vykorčuľoval po pravom krídle, z kruhu vystrelil. Vošvrda vyrážal betónom do opačnej strany, kde prikorčuľoval Radovan Bondra, chcel si ešte položiť popradského brankára na bekhend, no korčuľami cez neho preletel a posunul bránu.
     
    39:59
    V posledných stotinách druhej tretiny bola ešte hra prerušená a vylúčení na dve minúty sú Lukáš Handlovský a Radovan Bondra. Bondra za hákovanie a Handlovský za seknutie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry bola bohatšia na góly a dominovali v nej najmä domáci hokejisti. Haščák dvomi gólmi otočil skóre na 2:1, následne vyrovnával na 2:2 Viedenský v 27. minúte, no Popradčania potom získali dvojgólové vedenie, presadili sa Vandas a Skokan. Poprad teda po 40 minútach vedie nad Zvolenom 4:2.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:26
    Svitana si dlhšie nevšimol, že sa ocitol v avizovanom ofsajde. Betker mal teda dosť času spoza bránky rozohrať, kým si Svitana všimol zdivhnutú ruku čiarového rozhodcu.
     
    40:56
    Preisingerova prihrávka našla na pravom kruhu Vandasa, ktorý to dal dozadu Hudecovi. Jeho následná strela švihom bola pohodlná pre Rahmovu lapačku.
     
    41:27
    Haščák vysunul na pravé krídlo Dema, ktorý to skúsil strelou z kruhu z trochu väčšieho uhla. Rahm nemal problém strelu zastaviť na hrudi.
     
    41:46
    Bondra chcel vrátiť puk McPhersonovi medzi kruhmi, jeho si však ihneď prebrali popradskí hráči a nedovolili mu spracovať prihrávku.
     
    42:14
    Popradčania zrejme chceli zahrať hybridný icing, no veľmi im to nevyšlo, a tak po vyhodenom puku je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    42:52
    Zagrapan dostal puk von z obranného pásma, z tohto zakázané uvoľnenie nebude, Melancon musel hrať.
     
    43:26
    Skokan krížnou prihrávkou na ľavý kruh našiel Haščáka, ktorý strieľal, no zakončenie do vzduchu zblokoval a spomalil zvolenský hráč a Rahm puk schmatol lapačkou.
     
    44:37
    Tavi sa ocitol v dobrej šanci spomedzi kruhov po prihrávke spoza brány. Mal dobrú pozíciu, no zlyhal v koncovke, bránu prestrelil.
     
    45:11
    Poprad dal gól!
    Popradčania zvyšujú svoje vedenie na rozdiel troch gólov. Livingston posunul puk na modrú čiaru Demovi, ktorý to nahodil a perfektne tečoval PETER BJALONČÍK spomedzi kruhov.
    Asistencie: Daniel Demo, James Livingston.
     
    46:06
    Haščák ponúkol puk za pravý kruh Hodorovičovi, ktorý to skúsil strelou príklepom, Rahm natiahol svoj ľavý betón a úspešne zasiahol.
     
    46:26
    Poprad je v laufe a bude hrať aj presilovku. Mikko Nuutinen dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    47:17
    Poprad sa usadil v pásme, Haščák dostal krížnu prihrávku na ľavý kruh, jeho následné zakončenie letelo vedľa brány.
     
    47:38
    Po Svitanovej prihrávke to strelou z pravého kruhu z prvej skúsil Livingston a trafil Rahmove betóny.
     
    48:08
    Krátku 18-sekundovú presilovku piatich proti trom budú hrať domáci. Ben Betker dostáva dve minúty za krosček.
     
    48:08
    Tréner Popradu Peter Mikula si pred dvojnásobnou presilovkou vzal oddychový čas.
     
    48:24
    Kamzíci vyhrali buly, rozostavili to, prihrávali si, skúsil to následne spomedzi kruhov švihom Haščák, ale nastrelil iba Rahmovu lapačku. O dve sekundy sa na ľad vráti Nuutinen.
     
    49:24
    Popradčania kombinujú v pásme, strelou od modrej čiary to skúšal Dalhuisen, nastrelil však iba Nuutinena.
     
    49:43
    Ďalšia Dalhuisenova strela od modrej čiary bola vyrazená, na dorážku pre jeho spoluhráčov to však nebolo.
     
    50:16
    Hostia sú už v plnom počte a pokúsili sa hneď zaútočiť. Nahodenie Koleniča spoza pravého kruhu však nebolo presné.
     
    50:52
    Haščák prekorčuľoval do útočného pásma a skúšal to strelou z pravého kruhu. Bola mierne tečovaná a puk letel na zadný mantinel.
     
    51:16
    Strela Hudeca z ľavého kruhu bola pre Rahma ľahko chytateľná, bezpečne zasiahol lapačkou.
     
    51:38
    Načrtlo sa rýchle prečíslenie troch proti dvom pre domácich, Preisinger posunul na ľavý kruh Handlovskému a jeho zakončenie gólman Rahm zneškodnil vyrážačkou.
     
    52:14
    Zvolenčania získali pásmo a spoza ľavého kruhu to skúsil McPherson. Vošvrda odrážal puk na zadný mantinel.
     
    53:36
    Zagrapanova strela spoza ľavého kruhu nebola vôbec nebezpečná, Rahm všetko s prehľadom videl a bezpečne zakročil.
     
    54:10
    Zvolen dal gól!
    Rytieri znižujú popradské vedenie. Meliško dostal puk na modrú čiaru, neulakomil sa na strelu a peknou prihrávkou pred bránku našiel MIKKA NUUTINENA, ktorý ostal sám a zblízka stečoval Meliškovu prihrávku do brány.
    Asistencie: Jakub Meliško, Allan McPherson.
     
    54:40
    Zvolen dal gól!
    No, Zvolenčania sa rozbehli a už prehrávajú iba o jeden gól. Strelu od modrej čiary Vošvrda neudržal vo svojej výstroji, vznikol tam závar, čo následne využil MAREK VIEDENSKÝ a dotlačil puk do brány.
     
    54:56
    Poprad dal gól!
    Tak s gólmi sa nám to poriadne rozbehlo, Popradčania majú späť dvojgólové vedenie. Pred bránku dostal prihrávku JAMES LIVINGSTON, ktorý si posunul puk na bekhend a prekonal Rahma. 6:4.
     
    55:44
    Svitana zo stredného pásma len poľahky bekhendom nahodil puk do útočnej tretiny, Hraško s Kubkom idú poň za bránku.
     
    56:50
    Popradčania držia puk v útočnom pásme a strelou od modrej čiary to skúsil Dalhuisen. Jeho pokus letel vedľa protiľahlej žrde.
     
    57:42
    Popradčania na obrannej modrej čiare zastavili zvolenský postupný útok a ihneď chcú otočiť hru.
     
    58:16
    Svitana v strednom pásme zastavil Bondrovu snahu o prienik do útočnej tretiny. Hostia to musia vrátiť do vlastného obranného pásma.
     
    58:21
    Tréner Zvolena Peter Oremus si berie oddychový čas.
     
    58:21
    Vhadzuje sa v strednom pásme pri obrannej modrej čiare Zvolena.
     
    58:36
    Viedenský zaviezol puk do pásma a Rahm odchádza z brány, naskakuje Nuutinen,
     
    58:47
    Poprad dal gól!
    Zvolenu hra bez brankára nevyšla. Popradčania zastavili Zvolenčanov na modrej čiare, zo stredného pásma to priamou strelou na prázdnu bránu skúsil LUKÁŠ HANDLOVSKÝ a trafil sa.
    Asistencia: Miroslav Preisinger.
     
    58:47
    Pred vhadzovaním po siedmom popradskom góle sa do seba mierne pustili Livingston s Jedličkom. Obaja dostávajú po 10 minút za nešportové správanie.
     
    59:22
    Kolenič zaviezol puk do pásma, skúsil to spomedzi kruhov, no bránu prestrelil.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tretia tretina bola taktiež bohatá na góly, priniesla päť gólov. Za domácich skórovali Bjalončík, Livingston a do prázdnej brány Handlovský. Za hostí sa presadili Nuutinen s Viedenským. Tieto dva zvolenské góly zdramatizovali záver zápasu, no Poprad strelil ďalšie a napokon zvíťazil 7:4. Kamzíci teda odvrátili prvý zvolenský mečbal, séria je znížená na 1:3 a vo štvrtok sa bude pokračovať vo Zvolene. (20:35:54)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 24. Haščák (Vandas), 25. Haščák (Skokan, Svitana), 37. Vandas (Preisinger), 37. Skokan (Haščák), 46. Bjalončík (Demo, Livingston), 55. Livingston, 59. Handlovský (Preisinger) – 18. Melancon (Nuutinen), 27. Viedenský (Bondra, Kubka), 55. Nuutinen (Meliško, McPherson), 55. Viedenský


    HK Poprad: Vošvrda (Hamerlík) – Drgoň, Hudec, Kramár, Dalhuisen, Demo, Brejčák, Hodorovič – Svitana, Skokan, Haščák – Handlovský, Bjalončík, Vandas – Livingston, Preisinger, Mashinter – Mešár, Matej Paločko, Tavi – Zagrapan
    HKM Zvolen: Rahm (Trenčan) – Betker, Kotvan, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Meliško – Bondra, Viedenský, Stupka – McPherson, Mikúš, Nuutinen – Marcinek, Tibenský, Kolenič – Gubančok, Halama, Jedlička – Ďuriš

    Rozhodca: Stano, Tvrdoň – D. Konc ml., Kacej
    Poprad 1 4 Zvolen
    #1 Štvrtok 29.04.2021 • 18:00
    Zvolen - Poprad 5:3
    #2 Piatok 30.04.2021 • 18:00
    Zvolen - Poprad 4:3 koniec po predl.
    #3 Pondelok 03.05.2021 • 18:00
    Poprad - Zvolen 1:2 koniec po predl.
    #4 Utorok 04.05.2021 • 18:00
    Poprad - Zvolen 7:4
    #5 Štvrtok 06.05.2021 • 17:30
    Zvolen - Poprad 3:2