Kanada – Česko 10:3 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 2:0 (kon.) | Švédsko – USA 5:2 (kon.)
koniec
Fínsko
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Švajčiarsko
cz Utorok 04.05.2021, 00:30 • Children's Health StarCenter, Euless (USA) • Majstrovstvá sveta U18 • Štvrťfinále
Partner:
     
    58:11
    Lilian Garessus se ocitl před finskou brankou ve velké šanci po přihrávce spoluhráče zpoza ní, jenže z blízkosti Akua Koskenvua nepřekonal!
    50:42 Aleksi HEIMOSALMI - 2:0
     
    50:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    ALEKSI HEIMOSALMI na levém křídle vlétl do útočného pásma jako rychlík a na přední levé tyči poté dokázal puk zvednout nad rameno Kevina Pascheho! Finsko odskakuje na rozdíl dvou gólů a teď to budou mít Švýcaři hodně těžké. Gól opět přišel po jejich zahozené šanci!
    46:45 Trestné střílení
     
    46:45
    Louis Robin měl teď možnost vyrovnat během trestného střílení, jenže faul Finska nedokázal potrestat a Aku Koskenvuo podržel Suomi!
     
    46:42
    Samu Tuomaala sekl Louise Robina v samostatném úniku a vzápětí bude následovat trestné střílení!
    39:56 Samu SALMINEN - 1:0
     
    39:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    SAMU SALMINEN dostal nádhernou diagonální přihrávku z vrcholu levého kruhu pro vhazování od Samua Tuomaaly a na vzdálenější pravé tyči z blízkosti zametl puk do prázdné brány! Finsko využilo přesilovou hru a konečně tak prolomilo bezbrankové skóre dnešního utkání. Skóre je 1:0. Asistence: Samu Tuomaala a Miko Matikka.
     
    39:06
    Ville Koivunen schytal nepříjemný hit na obranné modré čáře, kde ho kolenem sestřelil Dario Sidler. Obránce Švýcarska dostal menší trest za úder do hlavy plus deset minut za nesportovní chování. Odpyká Liekit Reichle. Finsko má obrovskou šanci skórovat.
     
    36:25
    Oliver Kapanen chtěl nyní zabránit rychlému protiútoku Švýcarů a dostal dvě minuty za držení. Přesilová hra.
     
    33:38
    Finsko skvěle rozpohybovalo puk a Kevin Pasche předvedl několik skvělých zákroků. Poslední střela skončila v jeho náručí! Přerušení hry.
     
    32:06
    Brad Lambert chtěl na levém křídle proniknout do útočného pásma a do cesty se mu postavil couvající Tiziano Pauchard, který poté dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Čtvrtá přesilová hra pro Finsko.
     
    28:12
    Švýcarsko mělo před TV přestávkou obrovskou příležitost, když z levého křídla přilétlo nahození na vzdálenější pravou tyč a zřejmě Louis Robin mohl skórovat do prázdné brány, jenže Aku Koskenvuo vytáhl spektakulární zákrok, když ho vychytal levým betonem! Švýcaři byli blízko!
     
    24:31
    Lian Bichsel vystřelil na pravém křídle od modré a jeho střela z otočky málem skončila překvapivě gólem, protože kotouč byl těsně před bránou tečován a o vlásek minul vzdálenější levou tyč!
     
    19:01
    Attilio Biasca nechtěl pustit Finy mezi kruhy pro buly ke střele a byl poté vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    11:30
    Jeden z finských obránců nyní předvedl hodně špatnou rozehrávku, kterou na pravém křídle vystihl Nicolas Perrenoud, a pak rychle hledal na vzdálenější levé tyči brány Benjamina Bougroa, poslední jmenovaný muž ale našel pouze náruč finského brankáře! Aku Koskenvuo drží nulu.
     
    10:36
    Vypadalo to na finský gól, jenže poslední střela z vrcholu levého kruhu pro vhazování teď byla přizvednuta do ochranné sítě! Dva velké bloky!
     
    08:39
    Liekit Reichle zbytečně fauloval za finskou bránou a rozhodčí mu vzápětí udělili menší trest za hákování.
     
    03:46
    Vincent Despont teď byl vyloučen na dvě minuty za napadení a Finsko si zahraje v úvodu přesilovou hru.
     
    00:29
    Samu Tuomaala se řítil na ose ledové plochy sám na bránu, pátou díru mezi betony švýcarského brankáře ale nenašel a neprosadil se ani u pravé tyče dorážející Samu Salminen! Obrovská šance!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 40. Salminen (Tuomaala, Matikka), 51. Heimosalmi


    Fínsko: Koskenvuo (Helomaa) – Heimosalmi, Vilén (A), Leppänen, Suomi, Malinen, Juusola, Kulonummi – Tuomaala, Koivunen, Salminen (C) – Ruusunen (A), Kemell, Päivärinta – Lambert, Kapanen, Yliniemi – Väisänen, Matikka, Huuhtanen.
    Švajčiarsko: Pasche (Croce) – Sidler (C), Zanetti, Cantin, Bichsel, Streule, Despont, Pauchard – Robin (A), Garessus, Taibel – Biasca, Truog, Henry – Bougro, Perrenoud, Nicolet (A) – Spring, Reichle, Jabola-Prada.

    Rozhodca: Christoffer Holm (SWE), Peter Schlittenhardt (USA). Čároví: Tommi Niittyla (FIN), Roman Slavikovskij (RUS)